Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
To będzie IV sezon i na razie chyba tylko odcinków podczas długiego weekendu.
W odcinku "Kandydat na mordercę" odbywają się wyroby. W telewizji mówią o frekwencji. Dlaczego w rejonie San Francisco była mała frekwencja?
W odcinku "Kryzys tożsamości", morderca w wesołym miasteczku wygrywa pandę. Oddaje ją później dziewczynce, mówiąc jak nazwał maskotkę. Jakie imię nadał morderca pandzie?;)
Klasyka. Mam problem z zapamiętywaniem imion i nazwisk. Potrzebuję podpowiedzi.
Wiem, wiem, ale niektóre zapamiętywałeś;)To pytanie w sumie trudne, ale może przypomni Ci się z podpowiedziami:
A. Archibald
B. Bob
C. Charlie
D. Dylan
:)
Nie, hehe;) morderca zapytał się dziewczynce, czy podoba jej się imię Archibald (Arczibald), na co ona, że nie zna żadnego Archibalda. Wtedy morderca podał jej pandę mówiąc że to jest właśnie Archibald;)
Jaki toast wystosował morderca z odcinka "Pisz albo giń", na moment przed wypiciem przez ofiarę zatrutego szampana?
Pamiętasz, ale niedokładnie...;) Bomba owszem, ale nie w górę;), daję drugą szansę...;)
Myslałem, że to to jednak. ;) Nic innego mi się nie kojarzy.
No chyba nie chodzi, że "bombowy toast"? ;)
Podałaśby podowiedzi?
Podaję zatem podpowiedzi:
A. Bomba w dół
B. Bomba wybucha
C. Bombę rzuć
D. Bomby wybuch
Nie no, to sugerowalaś, że w dół wczesniej, a ja nie zajarzyłem, he he. No to A.
Hehe, no myślałam że od razu skojarzysz;) tak czy siak jest to prawidłowa odp:)
W odcinku "Filmowe morderstwo" można zobaczyć element bardzo znanego filmu. Jakiego?
Podaj przynajmniej dwie rzeczy, po które mordercy z odcinka "Sztylet wyobraźni" przyjechali do posiadłości ofiary. (Pod pretekstem bądź nie)
Nie zauważyłem przez tydzień, że zadałaś pytanie, he he.
A jeśli chodzi o pytanie to mam problem.
Nie pamiętam nawet takiej sceny. ;)
Ale może chodzi o parasaol i jakiś sygnet?
Spoko:) Mordercy z tego odcinka aż trzykrotnie powracają do domu ofiary, jak zawsze z pretekstem:)
Parasol się zgadza, a le sygnet nie. Podam podpowiedzi z dwoma rzeczami i prawidłowa odp jest wtedy, gdy obie rzeczy się zgadzają:
A. Buty i marynarka
B. Książka i kapelusz
C. Kapelusz i rękawiczki
D. Książka izegarek
W którym odcinku Columbo usiłuje założyć koguta (policyjnego) na swojego peugeota?
Świetnie kojarzę samą scenę, ale nie mogę coś dopasować do konkretnego odcinka. Pewną pulę odcinków odrzuciłem, ale nadal sporo jest takich gdzie mogła być ta scena. Poproszę więc o 4 warianty do wyboru.
oto 4 warianty:
A. Zemsta dentysty
B. Motyl w odcieniach szarości
C. Morderstwo w Malibu
D. Piękna, lecz śmiertelna
Jak nazywa się mina przeciwpiechotna opisywana przez drugą ofiarę z odcinka "Pisz albo giń"?
Pokuszę się na odpowiedź, jednak niepełną, bo kojarzę tylko odcinek "Podwójny szok", co do drugiego to nie wiem:(
Pierwszy odcinek jak najbardziej poprawny. Drugi znajduje się poniżej.
a) Playback
b) Śmiertelny stan umysłu
c) Zapomniana dama
d) Wielkie oszustwo
Nie jestem pewna, właściwie to nie mogę skojarzyć żadnego z tych odcinków, ale drogą dedukcji obstawiam D- Wielkie oszustwo:)