PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640699}

Czarne lustro

Black Mirror
2011 -
8,3 181 tys. ocen
8,3 10 1 180563
7,8 57 krytyków
Czarne lustro
powrót do forum serialu Czarne lustro

Black mirror to jeden z moich ulubionych seriali i chce go teraz polecić chłopakowi. Nie chce jednak żeby zaczynał od pierwszego odcinka (z wiadomych względów, wiele osób zraża się do tego serialu przez scenę ze świnią). Skoro każdy odcinek opowiada zupełnie różną historię i oprócz małych smaczków, historie się nie łączą to można zacząć od którego chce się odcinka. Jak myślicie, który sezon/odcinek najbardziej wciągnąłby w temat a od którego lepiej nie zaczynać

olliv

To zależy co go interesuje.

Uzależniłbym od tego jakie filmy lubi/ogląda i wybrał wtedy.

Większość odcinków ma grupy, które będą je serdecznie niecierpieć i takie, które będą dany odcinek uwielbiać.

Ja np. źle toleruję irracjonalny sadyzm na kimś słabszym i dla mnie odcinek uwielbiany przez wielu: S2/2 Biały niedźwiedź jest bardzo trudny do strawienia.

A np. Waldo trafi do pewnego kręgu osób, a inne nie obejdzie. Raczej osób zainrteresowanych mediami/polityką.

Mi np. podobał się twardogłowy/metalhead ale raalizacyjnie był to kiepski odcinek.

Odcinki typu Black Museum, San Junipero itp. będą lepiej odbierane przez jednych, a dużo gorzej przez innych.

Wszystko zależy od tego czego się oczekuje.

Przy oglądaniu w parze ja bym wybrał coś w stylu:
Cała twoja historia z informacją, że to aktorka grająca obecnie Doktor Who ;-).

Czy np.: Zaraz wracam

ArchieIl

Postaraj się wybrać albo coś co Tobie się podoba i co umiesz dobrze uzasadnić.

albo coś co ma dobre opinie na liście najlepszych odcinków żeby nie mieć problemów wytłumaczyć dlaczego ten odcinek, a nie inny.

Jako mniej ryzykowny myślę, że Hang the DJ byłby dobrym pomysłem.
Ma pozytywne przesłanie w sumie i stoi na dobrym poziomie realizacyjnym.