PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640699}

Czarne lustro

Black Mirror
2011 -
8,3 180 tys. ocen
8,3 10 1 180219
7,8 57 krytyków
Czarne lustro
powrót do forum serialu Czarne lustro

Wierzę, że są maniacy którzy już widzieli wszystkie odcinki ;) Który Wam się podobał najbardziej?

ocenił(a) serial na 1
CatBlack

Dla mnie najlepszy jest pierwszy odcinek. O tym jak premier dmuchał świnię. Boże jakie to głębokie. Ileż w tym odcinku poezji!? Ileż przemyśleń!? Ileż filozoficznych pytań!? W życiu nie widziałem nic lepszego i bardziej wysublimowanego.

ocenił(a) serial na 9
Janekkowalski2011

Umiesz czytać ze zrozumieniem? On pytał się który odcinek 4 sezonu podoba Ci się najbardziej, a ty wymieniasz 1 odc 1 sezonu

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Janekkowalski2011

jeśli ktoś z tego odcinka wyciągnął tyle co ty to wiele to o takiej osobie świadczy

ocenił(a) serial na 10
Janekkowalski2011

Skoro serial Ci się nie podoba to na kij tu wchodzisz i komentujesz? Idź sobie oglądać co tam lubisz i nie wtrącaj się w gusta innych, bo się ośmieszasz.

ocenił(a) serial na 10
Janekkowalski2011

To trochę przykre, że musisz podwyższać swoje męskie ego śmiejąc się z innych w internecie, a zakładam, że jesteś dorosłą osobą :( Śmianie się z upośledzonych intelktualnie też nie należy do rzeczy, które osoby zdrowe psychicznie robią :(( Współczuję Ci, naprawdę.

ocenił(a) serial na 10
Janekkowalski2011

Nie bawię się w psychologa, tylko stwierdzam fakty :) Trollowanie na forum, gdy jest się dorosłym człowiekiem to dość marne hobby.

ocenił(a) serial na 10
Janekkowalski2011

Z tą wypowiedzią udowodniłeś to co o Tobie napisałam, więc rozmowę zakończę. ;-)

ocenił(a) serial na 10
Janekkowalski2011

tak to jest jak chce się być śmiesznym, a zamiast tego wychodzi się na pajaca tak trzymaj

ocenił(a) serial na 10
Janekkowalski2011

Serial może się nie podobać ale nie zasługuje na 1 ponieważ inne aspekty są dobrze dopracowane m.in muzyka, zdjęcia etc.
Ocena 1 oznacza że autor podchodzi zbyt emocjonalnie do tego odrzucając logiczne myślenie.
Dziękuje miłego wieczoru życzę :)

ocenił(a) serial na 1
kamillo112

Od muzyki to jest opera a od zdjęć fotograf. Filmu nie dzielimy na elementy tylko przyjmujemy w całości. Co z tego że obraz czy muzyka jest do przyjęcia skoro scenariusz i reżyseria zdradzają amatorszczyznę dla upośledzonych intelektualnie. Ewentualnie dla gimnazjalisty, który dopiero odkrywa, że oddycha tlenem i jest to dla niego fascynujące ;-)

ocenił(a) serial na 9
Janekkowalski2011

Janekkowalski to wybitny "znafca" kina, którego postrzegania świata, znacznie się różni od normalnego człowieka. On żyje w swoim urojonym świecie, odcięty od rzeczywistości.

ocenił(a) serial na 1
Bokciu

Co tam łokciu!? W stalking się bawisz matołku? ;-)

ocenił(a) serial na 10
Janekkowalski2011

No śmieszny jesteś tekst o fiutku xDD haha nie mogę nie wytrzymam ze śmiechu, nowy Monty Python

Dawaj jakieś inne śmieszne teksty może o kupie haha ty to jestes ;pp

ocenił(a) serial na 10
Taidio

Zapomniałeś wspomnieć o "twojej starej", to też odzywki na jego poziomie.

ocenił(a) serial na 1
nadiauke

Ciebie też fascynuje odkrycie, że oddychamy tlenem!? ;-)

ocenił(a) serial na 1
Taidio

Cieszę się, że ci się podobało. Nie mogłem się spodziewać innej reakcji od chłopca z takim echem między uszami jakie ty masz ;-)

ocenił(a) serial na 10
Janekkowalski2011

Powtórz ten tekst jeszcze kilka razy to może w końcu zabrzmi śmiesznie i zyskasz jakiś poklask

ocenił(a) serial na 1
Taidio

Myślisz, że kiedy w południe twierdzę, że świeci słońce to robię to dla poklasku!? ;-) Misiaczku, z kim ty się zadajesz skoro masz takie skojarzenia ;-)

ocenił(a) serial na 10
Janekkowalski2011

Nie ma nic gorszego niż pseudo intelektualiści co nie mają nic do przekazania, ale do pajacowania to są pierwsi

ocenił(a) serial na 1
Taidio

Zgadzam się z tobą w pełni ;-)

ocenił(a) serial na 9
Janekkowalski2011

Nie od dziś wiadomo, że Janek pisze te wszystkie brednie zza krat psychiatryka. Nawet postarałem się o adres, by go odwiedzić w niedalekiej przyszłości.

ocenił(a) serial na 1
Bokciu

Zapraszam serdecznie matołku ;-)

ocenił(a) serial na 9
Janekkowalski2011

Wreszcie się pojawiłeś, bo już się martwiłem, że mój plan spali na panewce...:D

ocenił(a) serial na 1
Bokciu

Przyjechałem dzisiaj i zobaczyłem, że jakiś kretyn śledzi moje wpisy na Filmwebie a to ty ;-)

ocenił(a) serial na 9
Janekkowalski2011

I bardzo dobrze, bo mam niespodziankę dla Ciebie. Zachowaj czujność, gdyż to już niebawem...

ocenił(a) serial na 1
Bokciu

Mimo, że moje prawdziwe imię oznacza "czujny" to jednak nie potrafię zachować czujności więc nie mogę ci pomóc ;-)

ocenił(a) serial na 9
Janekkowalski2011

Ale w tym przypadku nie mi, a sobie możesz co najwyżej pomóc.

ocenił(a) serial na 9
CatBlack

ciężko powiedzieć, bo wszystkie są gorsze niż którykolwiek z poprzednich trzech sezonów...

CatBlack

Crocodile i Black Museum najbardziej mi się spodobały.

ocenił(a) serial na 10
Rrouge

Dla mnie też te dwa + Hang the Dj. Reszta dość kiepska w porównaniu do poprzednich sezonów.

ocenił(a) serial na 10
CatBlack

Crocodile
Hang the DJ
Arkangel

ocenił(a) serial na 9
CatBlack

Twardogłowy i Black Museum.

CatBlack

Naprawdę ciężko wybrać. Black Museum może? Był jak sci-fi z lat 90tych, z tą rożnicą, że z narracją rodem z "Opowieści z Krypty". Wszystkie odcinki trzymają równy, wysoki poziom.
Czwarty sezon to najgłębiej wżerający się w mózg seans z całego roku, obok serialu "Dark".

ocenił(a) serial na 10
_wilczur_

To sarkazm? :P

Martin von Carstein

Sarkazm z czym? Nie wydaje mi się, żebym chciał użyć sarkazmu w ogóle. 4 sezon był dla mnie bardzo zadowalający, jak również serial "Dark".

ocenił(a) serial na 10
CatBlack

Ciężko wybrać - ale w mojej opinii
1. ArkAngel
2. Black Museum
3. Metalhead / Crocodile

Hang The DJ fajny, ale jakoś mi się ciągnął
Ten ze StarTrekiem mi kompletnie nie podszedł

ocenił(a) serial na 9
CatBlack

Ciężko wybrac pomiędzy Black Museum, Hang The DJ i USS Callister. Wszystkie odcinki stoją na równie wysokim poziomie.

użytkownik usunięty
CatBlack

IMHO:
1.Black Museum - 8,5/10
2.Hang the DJ - 8/10
3.ArkAngel - 7,5/10
4.Metalhead - 7,5/10
5.Crocodile - 7/10
6.USS Callister -7/10

W moim odczuciu bez większego szału.

ocenił(a) serial na 10
CatBlack

1. Arkangel
2. Metalhead
3. USS Callister
4. Black Museum
5. Hang the DJ
6. Crocodile

CatBlack

Myślę,że pierwszym odcinkiem powinien być ostatni. Sporo wyjaśnia, a w tytułowym muzeum możemy zobaczyć parę przedmiotów z innych odcinków. Wszystkie odcinki trzymały poziom w 4 sezonie, ale nie był to taki sam klimat jak poprzednie sezony stąd zarzuty że spadek formy, że jest gorzej i tak dalej a ja myślę,że jest po prostu inaczej, co wcale nie znaczy,że gorzej. :D

ocenił(a) serial na 10
CatBlack

Hang the DJ i black museum.

CatBlack

Sugerując się trailerami byłam pewna, że najbardziej spodobają mi się Arkangel i Crocodille a tu niespodzianka, jednak po obejrzeniu całego sezonu odcinki do których chętnie wrócę to USS Callister i Hang the DJ. Również uważam sezon 4 za najsłabszy niestety.

ocenił(a) serial na 10
CatBlack

Black Museum i USS Callister - oba w klimacie "prawidzwego Black Mirror".

Archangel był... OK. Crocodile był OK.

Metalhead był nudny w wuj. Nie pokazywał nic, czego nie widzieliśmy w dziesiątkach filmów o zombie/zmutowanych mrówkach czy innych takich.

Najgorszy zdecydowanie Hang the DJ, czyli opowieść o tym jak to 99,8% to dla ludzi nadal za mało...