PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640699}

Czarne lustro

Black Mirror
2011 -
8,3 181 tys. ocen
8,3 10 1 181422
7,8 65 krytyków
Czarne lustro
powrót do forum serialu Czarne lustro

Obejrzałem cały 1 sezon na HBO i moim zdaniem drugi odcinek "Piętnaście milionów" był najlepszy.
Kibicowałem temu czarnoskóremu buntownikowi, wierzyłem że jest gotowy zginąć za te idee.
Przypadkiem, skorzystał jednak z OKAZJI, porzucił to wszystko, wybrał wygodne życie, skomercjalizował bunt.
Skojarzyło mi się to trochę z postacią Pawła Kukiza.
Kilkanaście lat temu, buntownik i punkowiec ... zagrał nagle w reklamie pepsi ... no bo trafiła się OKAZJA !!!
Obecnie promuje jednomandatowe okręgi wyborcze, próbowali zrobić z niego wariata, jednak to się nie udaje. Podejrzewam że za chwile dostanie propozycję (trafi się OKAZJA) z konkretniejszej partii i wybierze ... ? to co większość z nas w takiej sytuacji !!!

ocenił(a) serial na 10
Mark_m

Nie szukajac odniesien do polityki wtrace tylko ze ten obraz to obraz konsumpcjonizmu i zycie w tym. Bohaterowie mieszkaja w ciasnych pokojach (patrz mieszkanka w duzych miastach) i od rana nic nie robia oprocz pracy czyli tu jest to pedalowanie (jak to na forum wspomniano produkuja energie). Podczas pracy najczesciej mysla o tym co by sobie kupic- ubrania, gadzety, aplikacje. O czyms marza, odkladaja zarobione srodki ale slabo im to wychodzi bo albo nie bardzo wiedza czego chca albo sie boja albo z zalu wydaja pieniadze na gadzety. Ten kto chce "cos" osiagnac musi sie bardzo poswiecic (jak glowny bohater zjadac resztki) albo spotkac kogos kto nam pomoze. Na dodatek jak juz osiagniemy to o czym marzymy to czy bedziemy szczesliwi? I oczywiscie obraz milosci. Wsrod tego chlamu tylko to uczucie jest prawdziwe.

ocenił(a) serial na 7
Mark_m

Morał jest taki, że każdego można sku*wić i kupić. Nawet Kukizeła.

ocenił(a) serial na 8
Mark_m

2019 i nadal aktualne

ocenił(a) serial na 7
tiptos

Ale syf!!!... "Stało się! PSL zaorał antysystemowy ruch Kukiz'15. Znany piosenkarz w wyniku trwających kilka tygodni konsultacji dogadał się w końcu z liderem ludowców Władysławem Kosiniakiem-Kamyszem. PSL może więc liczyć na przebojową piosenkę wyborczą i.. być może jeszcze kilku posłów od Pawła Kukiza."

ocenił(a) serial na 8
Mark_m

Niestety, też nie wierzyłem ale stało się. Jak to on mówił? "Jeśli zostanę politykiem to naplujecie mi w ryj i mówcie do mnie szmato" Może chłopak lubi takie zabawy