No to niby subtelne było, ale jak je obie porwało, to myslał chyba bardziej o Umi... I na końcu się myślowo łączyli.
A ja wszystkim życzę tego, co najlepsze, plus Mamorka w stroju świętego Mikołaja.
A sądzisz, że jakby był, to by dla niej urósł, jak Ascot ;) ?
http://www.youtube.com/watch?v=_rgq5C0rWyY
Nie wiem, być może:)
ładna piosenka, taka nastrojowa. a patrzyłaś na ten link ode mnie?
haha https://31.media.tumblr.com/f1b01a0fd4be8ad714e91a305ae4bc68/tumblr_mycgcmrGvG1q lwlm3o1_400.gif pamiętacie jak Mamorek wtedy wystrzelił?? ;)
Pamiętamy :)
Kiara, żyjesz :) A już myślałysmy, że cię Zagato porwał czy coś ;)
Haha dobre:D Kiara piszemy o Magic Knight Rayearth:) choć mam nadzieję, że niedługo pogadamy o Fushigi Yuugi i reszcie;)
widziałyście dziewczyny tą piosenkę ode mnie? a właśnie, jak tam Gwiazdka?:D były prezenty?:D
Tak, z Toradory. Fajne anime, ale bohaterka (ta mała blondyna) strasznie wkurzająca. Za to chłopak bardzo w porządku:)
Toradorę to kiedyś próbowałam oglądać, ale jakoś nie umiałam. Ta mała faktycznie była strasznie wkurzająca ;) Ok to muszę niedługo zacząć oglądać to Magic Knight Rayearth. Haha Zagato mnie porwał :) nawet nie wiem kto to jest ;)
Obejrzałam teraz pierwszy odcinek tych wojowniczek z krainy marzeń i wydaje się całkiem fajne :) Zagato faktycznie jest ciachowaty i ta cała zbroja aachh :D a to on jest jakoś zakochany w tej Emeraude? :> ogólnie klimat taki bardzo podobny do Sailor Moon, nie? i mam takie wrażenie, że głos tej dziewczyny w okularach podkłada ta sama babka co Ami może to być prawda? ;) Teraz też zaczęłam oglądać anime Sukitte Ii na yo takie bardziej współczesne i oczywiście gatunek shoujo a jakże ;)
Nie, to nie Ami.. Głos Ami można usłyszeć w drugiej serii:) Sukitte jest bardzo fajne:) ma śliczną kreskę
Oglądałaś Sukitte? to fajnie, ja jestem dopiero na drugim odcinku, wydaje się strasznie problemowe ale nawet ciekawe :) tak to prawda, bardzo ładną grafikę zaserwowali ;)
Oglądałam, podobało mi się. Zaczęłam nawet czytać mangę, ale przestałam. Ma paskudną kreskę i jakoś nie wciągnęła mnie.
Kiara, a oglądasz z napisami czy lektorem? Rzeczywiście podobne w klimacie i aż dziwne, że tego nie obczaiłam w czasach Czarodziejki, że aż szukałam wedding peach po niemiecku :) (A na gogoanime jest z angielskimi napisami, jakby ktoś reflektował).
Tak oglądam z polskimi napisami na video anyfiles :) http:// video .anyfiles .pl/Magic+Knight+Rayearth+-+01/Anime/video/19891
Ja z lektorem i Miska chyba też? - ale napisy są obiecujące, jeśli o głos Zagato :) cudny jest
No Zagato w tych pierwszych trzech odcinkach to się nie napracował, mało co mówił i występował, więc głosu jego jeszcze ocenić nie mogę :) a w tych polskich napisach co oglądam to jest tyle błędów ortograficznych że głowa boli ;) ale chyba wolę z napisami bo wtedy słychać oryginalne głosy i się można japońskiego uczyć xD
Też oglądałam z lektorem. Z napisami jakoś nie znalazłam, widać tak szukałam:D Kiara, jeśli Ci się podoba Zagato, to poczekaj na Lantisa, on to dopiero jest:D fiu fiu
Ja widziałam te z napisami, ale tłumaczenie straszne... I napisy opóźnione, aż nie wiadomo, kto mówi.
A ten Lantis to będzie później, tak? To jest on? http://shotani.www2.50megs.com/lantismajestic.jpg :D No tak napisy straszne. Udanej zabawy i Szczęśliwego Nowego Roku!! :)
Nie pokazuje mi zdjęcia. Lantis będzie w drugiej serii i jest bardzo podobny do Endymiona:) wiadomo coś kiedy w końcu wychodzą Czarodziejki???
Mi też pokazuje, że Lantis jest forbidden :(
Nic nie wiadomo, a niby miały być w styczniu.... Natomiast nowy sezon prekurek w lutym jest już zapowiedziany.
Z pewnością znowu opóźnienie...
no coś na tym filmwebie tak porobili że jak chcę wam coś wysłać to się nie wyświetla :/ ale spoko to ten jeśli jest podobny do Mamoru :) szkoda że tak to opóźniają... a w ogóle ile oni na początek planują odcinków? Rozważają też produkcję wszystkich serii? Bo ja gdzieś czytałam, że chcą to skrócić - nie będzie takich odcinków zapychaczy :)
Prekurki to Pretty cure, precure. Taka seria magicznych walczących dziewczynek ;) Ciekawe, że każdy sezon to osobna seria, historia i bohaterki, poza tym, co oglądałam, yes 5. Na tej stronie, co jest Magic Knight Rayearth są też dwie serie po polskiemu.
O czarodziejce zero, chyba ten zespół jeszcze nie nauczył się śpiewać...Nic nie wiadomo, są rózne plotki, ale to plotki.
Natomiast wątpię, by z góry planowali 200 odcinków - może jak będzie sukces...
Ale wątpię, by w tym roku... :(
Oj dziewczyny nie załamujmy się ;) na animezone pisze że premiera ma być w 2014 roku czyli najwyżej jeszcze rok czekania :D coś mi się wydaje że wypuszczą to w wakacje bo wtedy będzie dużo oglądalność jeżeli obrali taki sposób myślenia :)
Jakby co, to właśnie prekurki mają już trailera. A są w lutym.
Jak juz zaplanowali sobie, kiedy wypuszczą, to powinni ogłosić. A tu prawie nic przez prawie dwa lata.
Z lepszych wieść - Wedding peach oglądam i się fajowe robi :)
No co Ty? Poważnie? Rok spóźnienia! No przy takiej ilości czasu jak zrobią jakiegoś bubla, to chyba przelecę się do tej Japonii:/ wrr:/
Oni o ile pamiętam to w wakacje 2012 oni to ogłosili - czyli jak puszczą w lipcu, to dwa lata mieli.
Ale już mają rezysera i scenarzystów a ten zespół, co miał być, ma być. Czyli wszystko jest na drodze, przekonamy się, czy dobrej. :)
A Kiarze należy się świątynka, jako naszemu guru... Kiara pewnie w książkach zakopana i nie wie nic, co się dzieje w świecie szerokim.
No niestety taki urok studiów:)
A co do Czarodziejki to trzeba uzbierać się w cierpliwość. No naprawdę nerwy mam na nich wrr:/
Kiara przynajmniej się mniej naczeka ;)
A ludzie z Nowej Czarodziejki robili w prekurkach, wiesz?
Skończyłam mangę Magic Knight Rayearth i jakoś masz skwaszoną minę. Oczywiście koniec trochę się różni. Mokona okazała się wielkim stwórcą świata, Ziemi, Cephiro i w ogóle wszystkiego. Hikaru i Eagel zostali wysłani na Ziemię, aby wygrać test, który z nich będzie filarem. No filarem została Hikaru, mogła potem z dziewczynami wracać kiedy chciała do Cephiro. Umi nie była zakochana w Clefie, a Hikaru w Lantisie. Biedny Lantis, on wyznaje jej miłość, a głupia Hikaru, że kocha jego, Eagla, Guru i wszystkich innych:/ tylko Fuu i Ferio były w miłosnych stosunkach. Koniec był taki, że dziewczyny "przyleciały" do Cephiro na przyjęcie z wszystkimi mieszkańcami i najeźdźcami. Anime dużo lepsze. No i nie było wątku z Novą.
Hejka dziewczyny wchodzę tutaj i takie wspaniałe wieści - Czarodziejka w wakacje!! idealny czas na takie anime ;) no i gdzie ta moja świątyńka dla guru? ;) no w książkach to może tak zakopana nie jestem, ale studia to straszny zjadacz czasu - te wszystkie dojazdy, zajęcia w popołudnie, gotowanie samemu obiadów, zakupy no i nauka w sumie też ;)
Miska - Mokona, że co????
Czyli nie było Hikaru/Lantisa? Nie było przekazania władzy w ręce mieszkańców Cefiro?
(w anime że "kocha wszystkich" powiedziała Umi do Ascota, prawda?)
Akurat przyjęcie z najeźdzcami to byłby dobry pomysł, ale nie tak, jak mówisz...
No nie było Hikaru i Lantisa. Był biedny sam Lantis, aż mi się go szkoda zrobiło. A no Umi powiedziała coś takiego w anime. A z tej Mokony to śmiać mi się chciało. Ot wielki stwórca świata haha. Przekazanie władzy w ręce mieszkańców było. Na prawdę anime znacznie lepsze jak dla mnie.
Ja na razie ciągnę Wedding Peach i jestem już w drugiej połowie. Opening zmienił się na ten co pamiętam.
Właśnie ciekawe, że w Czarodziejce poza ostatnim sezonem leciało cały czas Moonlight Densetsu. Mam nadzieję, że będzie też w nowej anime.
W prekurkach jest mało romansu a bohaterki są bardziej równorzędne. Więc to nie byłoby słuszne.