Taaak ten film jest mega jestem wprost uroczona nim :) tak cholernie smutnego i niesprawiedliwego zakończenia to ja dawno nie widziałam ;( tak napisy mam po polsku a film ściągnęłam na http://torrenty.org/torrent/305146 napisy też tam są wpakowane :) A aktor grający główną rolę ma świetną klatę ;)
No może go obejrzę jak czas pozwoli. W każdym bądź razie bardzo mnie zaciekawił. Dzięki za linka.
Naprawdę polecam :) i film jest nie tylko melodramatem zaczyna się właściwie od komedii :) bardzo fajni bohaterowie, którzy od razu wzbudzą u Ciebie sympatię :) ja po prostu uwielbiam chińskie filmy ;)
Oj skuś się, nie pożałujesz :) i to jak najszybciej bo musimy wszystko obgadać ;) dzisiaj miała być premiera The Searchu ale jeszcze nic w necie się nie pojawiło :(
Na razie nie mam za bardzo czasu, ale jeśli kiedyś obejrzę to na pewno dam znać:)
Hej, dziewuszki. Jakiś wirus przejął moje konto na tumblurze i je skasowali... Mam nadzieję, ze już dobrze będzie, ale ile mnie to kosztowało wysiłku, czasu i stresu. :(
O kurcze to strasznie tak tumblura bez pardonu skasować a już tam miałaś takiego fajnego bloga :(
Chyba jednak dało się mnie uratować, tylko musiałam zmienić szablon, bo w stary mi się wirusy wszczepiły :(
Tu jest ten fanfik http://kyralih.tumblr.com/tagged/Cardinal-King
Nie, niestety nie obejrzałam ale tytuł bardzo obiecujący fajnie się zapowiada. Wiecie obejrzałam tą koreańską dramę "Sad love story" i muszę powiedzieć, że takiego doła po obejrzeniu filmu jeszcze nigdy nie miałam. Po prostu nie jem nie piję patrzę się w jeden punkt. Takiej pięknej ale nieszczęśliwej miłości to ja w życiu nie widziałam, jestem wykończona. Już nigdy więcej nie oglądam azjatyckich melodramatów bo to mnie wykończy. Szczerze wam polecam tą dramę ale ostrzegam przed skutkami ubocznymi ;)
Przeczytałam też The Search Part III, i trochę się zawiodłam. Ale spoko jednak Zuko jest synem Ozaja. Ursa jego matka wysłała ten list specjalnie by sprawić ból temu Ozajowi i przy okazji sprawdzić czy on przechwytuje te listy. I Ozaj powiedział że ona była szpiegowana i wie napewno że to jego syn, ale skoro ona ma takie życzenie to od tej pory będzie traktował Zuka jak nie swojego syna. Czyli się okazało że Ozai to zwyczajnie zwykły popapraniec. Zuko matkę odnalazł ona była z tym Ikemem którego kochała w dzieciństwie i to cała historia. Miśka co o tym sądzisz?? :)
Hmm... no nie wiem. A będzie jeszcze kolejny komiks?? W sumie fajnie, że Zuko odnalazł matkę. I jakoś mu ulżyło, że jednak Ozai jest jego ojcem.
A bo, Kiara, miłość przemija jak kwiaty sakury :) Tak wygląda większość ichnich romansów. Cieszmy się, że Mamorkowi i Usagi się udało.
Co to kwiat sakury? Ale ona nie przeminęła ona po prostu... nie miała szczęścia. Świat się na nich uwziął ;) No Chociaż Mamorkowi i Usagi się udało, ale też było ciężko :)
Sakura to są takie japońskie wiśnie, co kwitną przez tydzień i wszyscy lecą je oglądać. I robią pikniki. Pamiętasz, jak Umino trzymał miejsce dla dziewczyn, w śpiworze?
Dlatego to taki symbol przemijania.
A no tak :) mogłam się domyślić w końcu Japanole mają fioła na punkcie wiśni :D Pamiętam, biedny Umino zawsze był taki pomiatany, ale jak sobie wspomnę, że zajął miejsce Nephrite w sercu Naru to jakoś przestaje mi być go szkoda ;) no i znowu wątek miłosny nieszczęśliwie zakończony, co za ludzie! :)
Ale to chyba ma być takie pozytywne przesłanie dla młodych dziewcząt, że można znaleźć więcej niż jedną miłość... (Oczywiście to Usagi nie dotyczy :).
A nie żebym się domagała czy coś, ale nie skrytykowalaś mojej ostatniej wypociny...
Hej Miśka sorki ale nie zobaczyłam nie wiem jak to się stało twojego postu. No ja mam takie wrażenie , że właśnie bardziej mu ulżyło gdy dowiedział się, że być może jest synem Ikema :/ a na koniec się trochę zmartwił że jednak Ozai jest jego ojcem :/ A takie przesłanie do mnie nie trafia, Umino to facet porażka ;) Ostatnio dawno nie byłam na tumblurze i info o twojej pracy wśród innych mi umknęło :) zaraz ją zobaczę :)
Będą jeszcze dalej wychodzić komiksy? Wiesz coś może o Korze? Leci na nicku? Nie mam jak sprawdzić. Oglądasz Pretear??
Tak ma podobno wyjść kolejny komiks "The rift" którego główną bohaterką tym razem będzie Toph :D Właśnie o Korze nic nie wiem, nie ma żadnych nowinek o tym że pojawił się polski dubbing :( Pretear na razie nie oglądam :(
Niestety godzina poza moim zasięgiem... :( Może kiedyś przełożą? Na razie mam dużo do oglądania. Ktoś widział Madokę?
A bo to dość dziwne jest, ale z serii nic nie jest takie, jak się wydaje ;). Że krótkie jest, to dociągnęłam do końca.
Natomiast te Wojowniczki naprawdę dobre są...
Może się kiedyś skuszę, jak nie będę mieć co oglądać:) na razie mam kilka ciekawszych tytułów do obejrzenia
No a oglądasz jeszcze jakieś inne anime poza tym? Może któreś już widziałam, albo może coś polecisz
Ja te prekurki ciągnę - już większa połowa za mną. Mogę polecić. Nieco na czarodziejkach wzorowane.
To się nazywa - yes pretty cure 5.
A Candy Candy oglądał ktoś? Na polsacie kiedyś leciało.
Nie kojarzę w ogóle. Chętnie bym sobie obejrzała Sally Czarownicę, ale nigdzie jej nie ma:(
Tego nie kojarzę. Fajne też były Królewna Śnieżka i Baśnie Braci Grimm:) ach te dzieciństwo...
Obejrzałam "Ostatni władca wiatru". No film może być. Strasznie mi się podobało Królestwo Wody i smok Roko, ale za Chiny nie rozumiem dlaczego do ról ludzi z Narodu Ognia wzięto jakiś Hindusów! Przecież Naród Ognia to byli jacyś Japończycy/Chińczycy (widać w serialu jak byk, jakie mieli małe oczy w porównaniu do reszty ludzi. Ich fryzury, stroje, domy takie jak u w/w. Nie rozumiem skąd im się wziął pomysł na Hindusów:/) No tragedia! Nie mogłam na nich patrzeć, zwłaszcza na Zuko i Ozaia. Zuko jeszcze ratuje Leszek Zduń, bo bez niego to by była klapa do reszty. W ogóle nie podobał mi się dubbing. Do Iroh w ogóle nie mogłam się przyzwyczaić. Nic mi w nim nie pasowało. Mimo to dało się obejrzeć. Ciekawa jestem, czy będzie następny film.
Kiara skończyłam School Rumble. 2 sezon świetny! Tak samo śmieszny jak i pierwszy! Dobra komedia:) całość kończa 2 odcinki ova School Rumble San Gakki. Z tym 2 odcinków to zrobili dramat, a nie komedię. Smutne trochę i rozczarowuje biorąc pod uwagę poprzednie dwa sezony. Te 2 ostatnie odcinki sama powinnaś zobaczyć. A no i Karasuma trochę się "rozruszał"
Miśka, czy Śnieżka nie leciała na tym waszym programie zamiast Czarodziejki?
Ja oglądałam Avatara bez wiedzy o serialu i mi to pasowało - Ogniści jako Hidusi, Wodniki jako Skandynawowie.
Na tym programie leciała Śnieżka?? Pierwsze słyszę. Te anime to oglądałam za dzieciaka jeszcze na TEDE
Heej :) no też mi ten pomysł z Hindusami w ogóle nie pasował ;) w ogóle bez sensu jest to że Zuko, Ozai, Zhao są Hindusami a Iroh jest biały :/ no comments :) ale głos Zdunia zawsze powala i wzrusza :) mi się w tym filmie podoba tylko ta scena gdy Ozai rozmawia z Zhao o tym, że jak jego syn wróci z awatarem to jego dowództwo będzie skończone :) a w ogóle co myślisz o Devu Patelu jako Zuko? Niby aktor nawet przystojny ale jak na Zuko to za słabo, nie? :D Ja jakoś baśni braci Grimm zawsze się bałam, były jakieś straszne zwłaszcza ten serial co zawsze na dobranockę puszczali to "simsa simsala" ;) A to fajnie, że skończyłaś oglądać School Rumble :) to teraz mi powiesz co tam się stało ;) czy Kenji jest z Eri czy z Yakumo? I co z tym Karasumą? Przekonał się do głównej bohaterki? I co z czterookim? ;)
Ok to te dwa odcinki postaram się zobaczyć ;) mnie zawsze te dwa ostatnie odcinki z pierwszej serii rozwalają :D to całe ufo i manga Kenjiego ;)
W ogóle nie pasował mi ten aktor do Zuka. Tak jak pisałam wcześniej w ogóle nie pasowali mi ludzie z Narodu Ognia. A co się stało z bohaterami School Rumble dowiesz się z ostatnich 2 odcinków. A w 2 sezonie Harima wydał w końcu mangę:] w ogóle tyle śmiechu było. Oglądałaś może 4 odcinek tan co Harima jadł onigiri Tenmy?? No masakra. Wulkan lejący lawą, mamuty i tak na przemian hahaha:D takie były paskudne:D ale najlepszy był 6 odcinek jak Tenma powiedziała coś do Harimy, że jubi jak chłopak gotuje. Ta jego mina i to co zrobił spowodowały, że tak wybuchłam śmiechem:D jabłko, które jadłam wyszło mi przez nos:D:D:D:D
Miśka, mi się wyraźnie wydaje, że sprawdzałam, czy są powtórki Czarodziejki i dawali Śnieżkę.
Ja skończyłam pierwszy sezon Wojowniczek z krainy marzen i jestem zabita. Obejrzyjcie ktoś, co, bo chcę się podzielić.
No co Ty?! Leciała Śnieżka i ja nic o tym nie wiem?! łeeee;( <ciągnie nosem> kurczę no... Podaj linka to zobaczę jutro na te wojowniczki. W zamian za to musisz obejrzeć Fushigi Yuugi:) też stare, ale za to jakie cudowne!
Neoma obejrzałam 15 odcinków tych wojowniczek. Na początku mnie jakoś nie wciągnęło, ale od kiedy przebudziły pierwszego Golema (chyba 10 odcinek) to zaczęło się robić coraz ciekawsze. Ach te stare anime jednak mają ten swój specyficzny klimat. Podoba mi się kreska. Postaci mają piękne oczy. Zagato jest baaardzo przystojny, śliczny*_* a ten Clef jest taki kawaii. Mokona przypomina mi wigglytuffa. Też oglądałaś wersje z lektorem? Nie podoba mi się, że dziewczyny mają zmienione imiona. Na razie to tyle.
PIĘTNAŚCIE!!!!????? No to szacun... albo wyrazy zazdrości, że tyle masz czasu...
Zagato jest boski, a ten głos :)
Głównie z lektorem, ze dwa odcinki z napisami. Zmienili imiona, by nieznający japońskiego zrozumieli, że dziewczyny mają znaczące imiona (tak jak u nas Usagi jest Bunny).
Robi się ciekawiej, jak zaczynasz pojmować, że nie wszystko jest takie, jak się wydaje :)
No czasu mam na prawdę sporo, także od rana do wieczora oglądam anime:D czasami jak anime jest strasznie wciągające to potrafię obejrzeć w jeden dzień całe (jak ma tak ze 20 pare odcinków). Kurczę zaciekawiłaś mnie tym ostatnim zdaniem. Postaram się jutro skończyć cały pierwszy sezon i napiszę jak wrażenia. Oglądasz już drugi?? Tak w ogóle to mam takie dziwne wrażenia, że gdzieś już to widziałam. Nie oglądałam tego nigdy, ale kurczę chyba gdzieś już widziałam te dziewczyny, może kiedyś w jakiejś reklamie, albo jakaś urywkę....hmm... tak samo mam w Fushigi Yuugi. Za dzieciaka tego nie oglądałam, ale jak widzę opening to mam takie wrażenie, że skądś to znam. A właśnie bym zapomniała. Zdaje mi się, czy Zagato i Księżniczka coś kiedyś ten??
No i skończyłam pierwszy sezon. Powiem Ci, że dobrze, że siedziałam, bo bym się przewróciła z wrażenia. KOMPLETNIE nie spodziewałam się tego. Podejrzewałam, że między Zagato a Księżniczką coś jest na rzeczy, ale to zakończenie... taką miałam minę O_O kapcie mi spadły:D no ale CLAMP (twórcy mangi) lubią zaskakiwać. Oglądałam Kobato (stworzyli mangę) i też nieźle byłam zaskoczona na końcu. No nic lecę teraz z 2 sezonem:D
A to te "wojowniczki z krainy marzeń" są takie fajne? Neoma dlaczego jesteś po nich zabita? :) Skoro jest wątek melodramatyczny to ja już wrzucam to anime na listę oczekujących ;) Tak pamiętam ten odcinek z onigiri Tenmy ;) te mamuty i inne zwierzęta gdy Kenji je jadł są zabójcze :D ogólnie wyrażenie emocji w tym anime jest przezabawne :) a pamiętasz jak Tenma zapomniała sosu i poczęstowała Karasumę chyba też tymi onigiri i potem je chyba jedli dzień w dzień przez miesiąc ;) Heej a ten Zagato to jak przeczytałam na filmwebie to będzie złym bohaterem ;) Aha i obejrzałam już drugi sezon Legendy Korry oczywiście nie doczekałam się na polską wersję więc musiałam mulić po angielsku xD Miśka pojawia się tam Iroh i Zhao :O ale Zuka jak nie było tak nie ma :/ i pojawia się też pierwszy awatar :) fajny chłopak :) ogólnie akcja dopiero się rozkręca po 6 odcinku, tak na początku to nuuudy. Aha i ten Mako jakiś nieogarnięty jest, nie może sie zdecydydować czy Korra czy Asami, nigdy tego gościa nie lubiłam :/