Tych części Fantaghiro jest bardzo dużo, naliczyłam pięć. A to było w dwójce. Na pewno oglądałaś tą część? Bo dla mnie ta sytuacja była bardzo podobna. Nawet ta czarownica miała bardzo podobną sukienkę co Beryl. Ale ja też tak mam, że wszędzie widzę Sailor Moon więc może ;)
Kiara, w Japonii jest taki teatr Takarazuka, gdzie same babki grają. Ta Mamorka też tam była.
Cała nadzieja w piosenkach końcowych chyba...
Motyw z gostkiem, na którego zła czarownica rzuciła, urok jest bardzo popularny.
Na pewno widziałam tą część:)
Właśnie Kiara, tak się zastanawiałam dlaczego Aang objawia się Korze jak jest w średnim wieku?? Czyżby zmarł tak młodo?? No bo weźmy Roko. Objawiał się Aangowi jako staruszek i jako staruszek zmarł. Więc co z Aangiem?? Zmarł tak młodo? Co o tym myślisz?
No właśnie jak o tym napisałaś to też mnie zastanowiło chociaż wcześniej tego nie zauważyłam :) Może faktycznie zmarł tak młodo. Katara jest siwa i stara ale jak Korra ma już może z 17 lat. Czyli mógł tak umrzeć w wieku 60 lat lub 55? To chyba jeszcze nie jest się siwym?
W wieku 55-60 lat człowiek jest siwy jak gołąbek. Aang w jednym odcinku mówi do Toph, żeby go ni nazywałam "dzwoniące paluszki", bo ma już 40 lat i wygląda tak samo jak objawił się Korze. Katara to mi wygląda na 80 lat, taka stara jest. Z drugiej strony może byc tak, że avatar się objawia wtedy, kiedy miał największą moc, nie? No bo np Kyoshi i ten wcześniejszy avatar w plemienia wody też nie byli starzy. Mama nadzieję, że będzie to później wyjaśnione.
No w sumie racja, awatar Yangchen(moja ulubiona z pozostałych) i Kyoshi też wyglądają w wizjach na młode kobiety. Może awatarzy tak wcześnie umierają tylko Roko się tak długo ostał? http://avatar.wikia.com/wiki/Aang na tej stronie pisze, że zmarł w wieku 66. W sumie Toph, Zuko, Sokka też wcześnie umarli... więc może z kimś walczyli i... sama nie wiem ;) To z tym objawianiem się gdy ma się największą moc to ciekawie wymyśliłaś :)
No bo jak inaczej to wyjaśnić? Aang na pewno nie wygląda na 66 lat, więc czemu objawił się w takim młodym wieku?? Oby to później zostało wyjaśnione.
Fajowe, co? Choc prawie na pewno nie autentyczne...
http://forum.unwire.hk/thread-4239-1-1.html#.Uh4GqpJRtN
Hej a co to za rysunki? bardzo ładne, Mamoru też niczego sobie :) znacznie gorzej wygląda tutaj bo jak kobieta :/ http://fc04.deviantart.net/fs70/i/2012/197/a/e/sailor_moon_2013__tuxedo_kamen_pr omo_by_scpg89-d57f4h7.png
a nie ma tam Sailor Pluto :(
tutaj też ładnie wyglądają http://1.bp.blogspot.com/-hqHM1vqxXmM/UiXmE7M5jfI/AAAAAAAAGkg/wZS0960fxW0/s1600/ sailor_moon_2013_by_snowlady7-d5c8d03.jpg
Miśka mnie też zastanawia dlaczego jak w ostatnim odcinku gdy Aang objawia się Korze wraz z innymi awatarami to przed awatarem Roku jest też facet zamiast kobieta z narodu ognia :/
Hej dziewczyny już niedługo muszę wyjechać na studia :( i będę mieszkać w akademiku, mam nadzieję że będzie dostęp do internetu :)
No oby mieli dostęp do neta. Brakowałoby nam Ciebie:) ach te studia. Już ni będzie czasu na anime...
W akademiku chyba musi być? Za dużo na studiach się teraz wykorzystuje neta.
Te rysunki to jakiś fan zrobił, łącznie z opisami, kto jest kim, a wszyscy się nabierają że to nowe anime. Ogólnie chodzi, że jest 20 lat później i wszyscy mają córki, a Usagi i Mamoru dwie. Mamorek tak wygląda, bo jest czterdziestolatkiem. Chyba trochę oparte na parallel Sailor Moon i dlatego jest tylko Hotaru.
Hej no już jestem w akademiku nawet jest w porządku :) internet jest ;) tak będzie mi brakować tych wszystkich anime no i oczywiście Awatara :D ale już niedługo wchodzi Legenda Korry po polsku 2 sezon to spróbuje obejrzeć na necie :)
No ma być tez na nicku od 28.10:) będę oglądać. Kiara życzę Ci powodzenia w tym studenckim życiu:) obyś o nam pamiętała:D
Hej dzięki :) tak przy okazji niedawno trafiłam na anime które trochę mnie zaciekawiło, chociaż jest też według mnie strasznie przytłaczające. Może wam się spodoba :) facet zakochuje się w kobiecie ale ona jest wdową i jak postanawia się do niej zbliżyć to pojawia się duch zmarłego męża który zaczyna utrudniać mu zawarcie przyjaźni z nią :) dopiero obejrzałam pierwszy odcinek :) tytuł Natsuyuki Rendezvous
Ciekawie brzmi. Ja mogę polecieć ostatnio oglądane przeze mnie Another. Mroczne, tajemnicze, bardzo wciągające. Taki lekki horrorek w wersji anime:D podobało mi. Oprócz tego Free! dziś skończyłam oglądać i jestem zachwycona! Ach Ci chłopcy....Makoto kocham go<3 a Nagisa jest taki kawaii*_* jeszcze Rin, Haru i Rei. Cudeńka! A opening jest genialny! Non stop słucham piosenki http://www.youtube.com/watch?v=XFDKDap9RIA anime jest o klubie pływackim. Te nagie klaty ach*_*
Tutaj są opisy do tych rysunków, co wcześniej załączałam:
http://en.rocketnews24.com/2013/09/06/finally-designs-from-the-new-sailor-moon-a nime-released/
Wszyscy się nabierają, ze to autentyk ;)
Faktycznie w tym openingu aż roi się od pięknych umięśnionych klat :D tylko czy tam przypadkiem nie ma jakiegoś love pomiędzy dwoma facetami? Japanole coś bardzo lubią umieszczać baseny w anime, choćby Peach Girl, Ami też zresztą z Michiru lubiły pływać, ja zresztą też :)
Nie Kiara, spokojnie. Nie ma żadnej miłości pomiędzy chłopakami. Tylko przyjaźń i rywalizacja:) anime świetne! A Mako ach....cudeńko. Takano jest zagrożony:D haha. Możesz obejrzec jak będziesz mieć chwilę. Wczoraj widziałam to anime, o którym pisałaś. Piękna historia. lubię josei. Bardzo podobał mi się charakter Hazukiego. Kurczę, jakoś zawsze oglądam, to co polecasz, a Ty co?:P pisałam Ci tyle razy o Pretear, a Ty pewnie dalej tego nie widziałaś. A jestem pewna, że to by Ci się podobało. Ma tylko 12 odcinków i jest podobne do Czarodziejki
Hej to już obejrzałaś całe to anime z tą kwiaciarnią? Szybka jesteś :) Ok to spróbuje się poprawić i obejrzeć polecone :D Dzisiaj odpalę sobie 1 odcinek tego Pretear :) Hazuki jest bardzo fajny, podoba mi się z wyglądu :D oczywiście ostatnio przeżywam także fascynację Lokim (to ten gościu z filmu "Thor") Tom Hiddleston jest po prostu powalający w tej roli, jak go widzę to robi mi się ciepło xD
Hej a na jakim serwisie oglądałaś to Pretear bo na kreskówka i kreskóweczki nie działa mi :(
Na animezone sa odcinki, brakuje 7 i 9 odcinka, ale możesz je pobrać z chomik.a. No a to anime z kwiaciarką obejrzałam w jeden dzien:) przeważnie w ciągu jednego dnia oglądam jeden serial anime, chyba że ma 20pare odcinków, to rozbijam na 2 dni:) chociaż zdarzyło mi sie nie raz oebjrzeć 26 odcinków w jeden dzien:D nie odchodziłam wtedy od kompa:D np Itazurę na Kiss tak obejrzałam za pierwszym razem:) wczoraj też ją oglądałam. Normalnie kocham to anime!:D
Dziewczyny na jaką ja teraz dramę koreańską trafiłam. Co to za serial co to za melodramat, jestem pod wielkim wrażeniem "Sad love story" przez godzinę byłam wciśnięta w fotel, nawet nie mrugałam oczami o mało co zapomniałabym na zajęcia pójść :D http://www.youtube.com/watch?v=DqtpTdFrf0Y tutaj zarzucam linkiem :) opowiada o miłości między niewidomą dziewczynką a takim chłopcem tylko że on potem wyjeżdża i spotykają się po latach i ona nie wie, że to on bo go nigdy nie widziała, ale on wie że to ona o jaaacie :) naprawdę polecam :D Z tym internetem w akademiku jest strasznie, wieczorem nie mogę nic zobaczyć bo wszyscy na necie siedzą, jedynie dzisiaj jak mam na 13 to nikogo nie ma to mogę sobie spokojnie oglądać dramy anime i filmy :)
No opis zachęcający, ale ja w tej chwili nie mam czasu na dramy. Spędzam czas na czytaniu mang i oglądaniu nowych anime. Może kiedyś zobaczę, jak znajdę wersję w napisami pl:) widziałaś Pretear??
Właśnie, zapomniałam napisac. Wczoraj czytałam "Kagen no tsuki". No dziewczyny rewelacja! Genialna manga! Z resztą niczego innego się nie spodziewałam po mistrzyni Yazawie. Jest nawet film zrobiony na podstawie mangi. Musze go obejrzeć, ciekawa jestem jak im wyszedł. Was tez zachęcam do oglądania:)
Hej no opis Kagen no tsuki jest bardzo zachęcający, okładka też bardzo ładna. Ja niestety nie mam dostępu do mang :( nawet nie jestem w stanie żadnej kupić bo w empiku ani żadnym innym martrasie jest ich tylko kilka i zazwyczaj mało interesujące tytuły :( Miśka skąd masz dostęp do tych wszystkich mang, gdzie je kupujesz? :) Niestety tego Pretear nie potrafię odtworzyć, nie wiem co jest nie tak z tym animezone.
Kiara. a próbowałaś patrzeć w bibliotece?
Prawie oficjalnie wieści, że nowa czarodziejka z Księżyca styczeń 2014.
To świetnie! Oby znów nie zmienili daty. Już nie mogę się doczekać:)
Kiara mangi kupuję w sklepie internetowym yatta. Rewelacyjny sklep! Maja tam wszystko dla prawdziwego otaku:) Czasami też kupuję w sklepach wydawniczych. Na stornie wydawnictwa zawsze jest sklep. Te, które nie są wydane wydane to czytam na centrum mangi. Do do Kagen no tsuki to manga jest GENIALNA! Jeśli zaś chodzi o film to zawiodłam się na nim. Chociaż tym, którzy nie czytali mangi może się podobać. A Pretear u mnie dobrze działa. Właśnie sprawdzałam. Czasami odcinki nie chcą się załadować jak serwer jest przeciążony. Tez tak miałam kilka razy. Musisz próbować, bo warto:)
A raczej wątpię - ale Polak potrafi, więc w jakiś tydzień pewnie będą nieoficjalne ;)
Kiara widać w studiach zatopiona.
A no poświęca się nauce:D a były może jakieś informacje odnośnie nowego openingu? Będzie on wcześniej pokazany fanom, czy nie?
Hehehe, Miśka, no przecież fanów nie można rozpieszczać. Trzeba im umiejętnie dozować... ;)
Hej :) w nauce jeszcze zatopiona nie jestem, pojawił się inny problem. W akademiku nie mam internetu i już raczej go nie będzie ;( dlatego jak już coś muszę to idę do biblioteki a nie zawsze tak się da ;( boże jakie życie jest okrutne ;) do czego to doszło że trzeba po bibliotekach chodzić i błagać o neta ;) o polskie napisy bym się nie martwiła bo z pewnością się pojawią na shining moon tam gdzie wcześniej sailorkę oglądałyśmy ;) jak znajdziecie link do openingu to prześlijcie :)
Łeee, Kiara - jak to możliwe, by w 21 wieku młodzi studenci byli pozbawieni tak ważne źródła wiedzy?
No widzicie bo ten wiek 21 to jest tylko teorytycznie, praktycznie już nie ;) ale spoko kupię sobie internet mobilny, bo teraz na studiach to ciężko przetrwać bez neta :) I spróbuję obejrzeć pretear
Brawo Kiara! Kup i korzystaj bez przerwy:D przyda się bardzo w nauce no i będziesz mogła oglądać anime w wolnym czasie:D
Hej już obejrzałam pierwszy odcinek Pretear :) wydaje się spoko :) ciekawe tylko czy będzie ona z tym chłopakiem w długich niebieskich włosach czy z tym w krótkich do ramion białych ... :D
Obejrzysz to się dowiesz:) no Pretear ma 13 odcinków, nie 12. Pomyliłam się. Na animezone nie ma 7,9 i 13, ale możesz je pobrać z chomik.a ale zobaczyć po ang.
O fajny :) tylko rysunki mogłoby być lepsze. Podoba mi się tylko z Sailor Saturn z marca :) na każdy miesiąc powinna być inna czarodziejka albo inna postać, bo tak to te rysunki są do siebie bardzo podobne ;)
Jak idzie oglądanie Pretear?:D wiesz może coś o drugim sezonie Korry?? Miało być od poniedziałku na nicku a tu ani widu ani słychu. Ani nie widziałam żadnej zapowiedzi ostatnio, ani w programie nic nie ma:/
Drugiego odcinka Pretear jeszcze nie widziałam. Z tą Korrą faktycznie coś podejrzane jest, też sprawdzałam w programie i nic nie pisze, że miałoby lecieć :/ chociaż ja bardziej czekam na premierę komiksu The Search, który już ma się pojawić 30 października :D
Hej ja jeszcze mam pytanie odnośnie School Rumble. Miśka obejrzałaś może drugi sezon? Bo mnie trochę zmulił i obejrzałam tylko do jedenastego odcinka i w sumie chciałabym się dowiedzieć z kim w końcu będzie Harima :D Chyba wszystko na to wskazuje, że z Eri ... Neoma a podasz linka do tego fanfika?
Nie oglądałam, bo mój komp z racji wieku odmawia mi posłuszeństwa i nie odtwarza mi wszystkich anime:( tzn odtwarza, ale strasznie muli przy tym. Oglądam tylko te, które są w jwplayerze. Po Wszystkich świętych wracam do Belgii i tam na lapku będę mogła wsio zobaczyć, więc na pewno skończę i napiszę co i jak:)