Było to wałkowane setki razy. Wystarczy przeczytać ostatnie strony tych tematów poniżej...
5. sezon o ile w ogóle będzie bo stacja rtve podobno oświadczyła iż mają kryzys i rezygnują z całej serii - ale to tylko plotka (miejmy nadzieję!). Ale trailer był to będzie na jakieś 95% :D. Oficjalniej 5. seria ma się ukazać w Hiszpanii we wrześniu b.r. Czyli po polsku ujrzymy pod koniec 2012r./początek 2013r. Chyba, że ktoś zrobi napisy ;p
Rany nie wiedziałam nic o tym że stacja rtve ma kryzys....
Kurczę szkoda że tak późno będzie u nas Czerwony Orzeł mam nadzieję że puszczą powtórki....
Ja też mam nadzieję , że będą leciały powtórki i liczę na to, że nie będziemy musieli czekać do 2013 :(
No ja tyle nie wytrzymam....... do września to jest czekanina a co dopiero do 2013 roku i nie wiadomo którego miesiąca......
Chyba każdemu z nas będzie ciężko wytrzymać :( Zostaję nam oglądanie jeszcze raz 4 sezonów i nadzieja , że będą odcinki koło października/ listopada :)
No niestety najgorsze w tym wszystkim jest czekanie bo później jak już idzie to leci z odcinka na odcinek ale jak się straci choć jednego to tez jest żal........
Mam ochotę się go zacząć uczyć :D
stokrotka251 zobaczysz, że zleci szybko teraz się nam wydaję , że to długo, bo byliśmy przyzwyczajeni codziennie do odcinka i będzie nam bardzo brakować, ale dzień za dniem leci strasznie szybko, zobaczysz już niedługo będziemy pisać o wrażeniach z 1 odcinka 5 sezonu :)
No mam nadzieję że będzie tak jak mówisz....
Ja też miałam zamiar się uczyć hiszpańskiego ale nie ma szans musiałabym mieć codziennie dostęp do neta a tak się składa że mam tylko przez weekend
No niestety doman221 wyjeżdżam na cały tydzień i jestem w domu na weekend też tak na początku mówiłam że nie przeżyje ale to kwestia przyzwyczajenia teraz już mam to opanowane ale i tak myślę nad kupnem laptopa żeby mieć neta ze sobą....
magdusia00091 spróbuję ale się oglądnąć za jakimi dobrymi książkami a potem się zobaczy.... ale jest mały haczyk że obce języki do głowy mi nie wchodzą po prostu nie mam głowy do języków nawet w budzie mam problem z anglikiem i niemcem......
Powiem Wam szczerze, że Orła to można oglądać bez szczególnej znajomości Hiszpańskiego. Z kontekstu się wyłapie, a po aktorach i głosie można zrozumieć, ale nie ma to jak po pl :D Trzeba załatwić kogoś do robienia napisów na bieżąco, tak, żeby po 2 dniach wydania w ESP były już napisy :D
Dokładnie Orła to można oglądać bez szczególnej znajomości Hiszpańskiego. Z kontekstu się wyłapie, a po aktorach i głosie można zrozumieć, ale nie ma to jak po pl :D Trzeba załatwić kogoś do robienia napisów na bieżąco, tak, żeby po 2 dniach wydania w ESP były już napisy :D
Jest paru ludzi którzy podejmą to wyzwanie i na pewno to zrobią, z potężnym opóźnieniem, ale dojdzie do skutku.
Oprócz lektora w naszym języku którego nie ma może nam zastąpić akcja i język Hiszpański,
który w tym serialu nie brakuje :)
Kryzys już miną - obeszło się bez większego dymu, i jak dobrze że nad projektem AGUILA ROJA czuwa GLOBOMEDIA :)
cześć wszystkim ;) napisałam do TVN7 w sprawie 5 sezonu, czy będą go emitowali to dostałam taką odpowiedź
"Witamy,
Dziękujemy za maila oraz zainteresowanie nasza stacją.
W nawiązaniu do zapytania pragniemy poinformować, iż na chwilę obecną nie posiadamy sprecyzowanych informacji dotyczących ewentualnej kontynuacji serialu "Czerwony Orzeł".
Prośbę Pani przekazaliśmy do Działu Programowego.
Pozdrawiamy,
Dział Kontaktów z Widzami"
Tak, super, to już kiedyś widzieliśmy, i niektórzy też pisali do działu TVN7, w tej samej sprawie,
taka sama odpowiedź, więc oczekujmy :)
Pozdrawiam :)
Jak pisałam w sprawie 4 sezonu to nie minąl tydzień od maila i TVN& emitował już ;)
Tak myślałam, że już widzieliście. Ja znalazłam ten filmik dopiero dziś, tak przypadkowo. (ach ta gorączka przedmaturalna)
Pozdrawiam, ;-))
" Gorączka przedmaturalna " A to nie dziwię się, sorki :)
Filmik bardzo popularny, rozchwytywany przez fanów, także ciężko go nie zobaczyć, no a ty interesujesz się trochę Orłem ?
Nie tylko trochę. Mogę powiedzieć, że bardzo. Już nie mogę doczekać się 5 serii. Pewnie będę oglądać w oryginale jak tylko będzie w necie, bo u nas napewno będzie z opóźnieniem. A język hiszpański jest bliski memu sercu więc myślę, że nie będzie problemów =)
No ja nie mam takiego entuzjazmu do języka tak jak ty :)
Angielski to tak, sporo wiem o nim i mi wystarczy, a na inny język nie mam czasu :)
5 Sezon będzie bardzo późno o ile wyjdzie, i na pewno nie w tym roku :)
Prace trwają w Hiszpańskich wersjach więc co i jak nie wiadomo kiedy dotrze do Polski :)