PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506885}

Czerwony orzeł

Águila roja
2009 - 2016
8,0 2,5 tys. ocen
8,0 10 1 2479
Czerwony orzeł
powrót do forum serialu Czerwony orzeł

Ciekawostki

ocenił(a) serial na 9

Trafiając na jeden z postów wpadło mi do głowy żeby założyć taki temat. JAk wiecie coś fajnego o serialu i aktorach to piszczcie.
Ja to nie wiem za wiele, ale chętnie się dowiem. Wiem np, ale to pewnie większość wie że siostra Alonsa też jest aktorką.

ocenił(a) serial na 10
lolita5

Inma Cuesta i David Janer rzekomo są parą :) Ale to też już było pisane hehe ;dd

użytkownik usunięty
lexus123

Na pewno nie rzekomo :)
OFICJALNIE TAK :)

To super :) Pasują do siebie i w serialu i jak widać w prawdziwym życiu też ;)))
Niech im się jak najlepiej układa.

użytkownik usunięty
lolita5

No to ja dodam że pisałem do moderatorów TVN7 o temacie Aguila Roja, i wspomnieli coś że puszczą 4 sezony na wakacjach,
by fani mogli znów zobaczyć Orła w akcji :)
Skierowałem to pytanie dość prosto, dostałem odpowiedź że w wakacje emitują znowu.
TO CHYBA DOBRA CIEKAWOSTKA.

A kolejna to taka że w Hiszpanii szaleje moda na AGUILA ROJA....
wycieczki po planie filmowym, karty do gry, żetony, ubrania, zdjęcia z autografami.
Chciałbym się tam wcisnąć i zostać upierdliwcem :)

ocenił(a) serial na 9

Też bym chciała:) Pozwiedzać spoko ale bardziej chciałabym porobić sobie zdjęcia z bohaterami. Ahh, mozna pomarzyć :P

użytkownik usunięty
lolita5

Ja jakbym tam był - zrobił bym wszystko na raz !
w końcu taka okazja nie zdarza się codziennie :)

ocenił(a) serial na 10
lolita5

Może znów powrócą czasy zbierania różnych takich rzeczy, tym razem my starsi i AGUILA ROJA :D

użytkownik usunięty
doman221

O chciałbym :)

Pamiętasz jak były pokemony w paczkach po chrupkach, jakby tak robili z AGUILA ROJA było by super, hahah :)
Dziwny pomysł :)

ocenił(a) serial na 10

Właśnie to mam na myśli - dziwny ale zaje... :D A potem jakby było coś międzynarodowego to wyobraź sobie,że np. ja, Ty i lexus moglibyśmy reprezentować Polskę :D

użytkownik usunięty
doman221

Dziwny pomysł ale nie niemożliwy :)

Myślisz ze będziemy menadżerami, agentami od marketingu lub reklamy ;)
dobre - reprezentować Polskę w Aguila Roja ;)

ocenił(a) serial na 10
doman221

Rzecz jasna, że cokolwiek byśmy nie robili to i tak byśmy wygrali :D hahahaa ;dd

użytkownik usunięty
lexus123

Z takimi pomysłami na materiały do Orła na pewno :)

ocenił(a) serial na 10

Wiecie, Polacy na ogól są kreatywni. Może się załapiemy do ekipy? :D Cieszyłbym się, gdybym napisał im scenariusz na 1 odc. i by to zrobili xD. Mogliby taki konkurs zrobić i jakbyśmy we 3-5 to zrobili to gicior :P

użytkownik usunięty
doman221

Jak dla mnie bomba, ja wchodzę :)
jakby to było możliwe ?
wspólnie zrobilibyśmy niezły sezon i to nie jeden :)

ocenił(a) serial na 10

Myślę, że jest możliwość aby zrobili taki konkurs :P Ale to w ich rękach... Jakby kasa była (duża, duża, duża ilość...) to sami moglibyśmy zrobić nieoficjalnie ciąg dalszy... :D Taki mega profesjonalny, niemalże jak Aguila Roja tyle, że po Polsku :D. I nie aktorów z dupy trąby tylko z własnego otoczenia, takich nieznanych :D Mówię Wam, jakby środki były to... :D

użytkownik usunięty
doman221

Tak tylko kasa się liczy na takie przedsięwzięcie, a wszystko inne jest, nieoficjalny ciąg dalszy też da się załatwić :)
a co do reszty to mega wyzwanie które jest strasznie ciekawe, mogło by wejść w życie.
Ja byłbym gotowy !

ocenił(a) serial na 9

Ja też. Mam nawet pewien pomysł nad którym ostatnio pracuje... Może jak opublikuje w internecie to dam tu linka :P

ocenił(a) serial na 10
Czerwona96Orlica

Może sb zrobimy takie odcinki? Tylko nie film lecz pisane :P?

ocenił(a) serial na 9
doman221

Ja piszę w formie połączonych trzech pamiętników: Gonzala, Alonsa i Matilde. Możemy zrobić osobny wątek w którym będziemy pisać!

ocenił(a) serial na 10
Czerwona96Orlica

Możemy książkę napisać :D

ocenił(a) serial na 9
doman221

Czemu nie? Może się uda

ocenił(a) serial na 10
Czerwona96Orlica

hehe miał być wątek o ciekawostkach związanych z serialem o aktorach i o samym serialu a wyszedł jeden wielki koncert życzeń... jak już o marzeniach mowa to ja sobie marzę i tak też myślę że skoro w wakacje będą powtórki 4 sezonu to zaś jak się po wakacjach skończy to puszczą 5, tak by się przynajmniej ładnie złożyło, co myślicie?

ocenił(a) serial na 9
kobieta1985

nie wiadomo... ale raczej tak nie będzie :(

ocenił(a) serial na 10
kobieta1985

Witam wszystkich fanów Czerwonego Orła! Szkoda, że jak na razie serial nie jest emitowany, co jakiś czas wchodzę na stronę z odcinkami po hiszpańsku żeby sprawdzić czy pojawiła się jakaś informacja związana z premierą 5 sezonu, ale jak na razie nic nie znalazłam... jednak bardzo cieszę się z tego, że Orzeł będzie puszczany od nowa w wakacje;D

użytkownik usunięty
joana_blue

My również się cieszymy :):)

użytkownik usunięty
doman221

Jakby tak do nich napisać i zgłosić nasze prepozycję, kto wie, może i dadzą szansę na 1 odcinek :)

Zazdroszczę Hiszpanom tej "mody" na "Czerwonego Orła" :p Szkoda,że u nas tak nie ma :D

ocenił(a) serial na 10
Anunnaki88

Z czasem.... :D Niedawno to tylko 3 tutaj się udzielało, a teraz +5 ;p

ocenił(a) serial na 10
doman221

wchodzę w to :) piszmy scenariusze i poślijmy im! Niech zobaczą że w Polska też lubi Aguila Roja :)

ocenił(a) serial na 9
monica veronica

Tylko ciekawe kto się podejmie tłumaczenia tego i zdobędzie adres e-mail?

ocenił(a) serial na 10
Czerwona96Orlica

eee no , tłumaczy hiszpańskiego jest od metra, a e-mail .... ej! jesteśmy drużyną Aguila, damy radę :)

ocenił(a) serial na 10
Anunnaki88

dołączę się do tego koncertu życzeń...a może kiedyś przyjedzie do Polski nasz orzełek o ile zorientuje się, że ma tu dużo fanów...bo zaprosić go to chyba ciężko??? gdzieś czytałam, że nie lubi dużych miast i tłumów, ale to chyba nie dotyczy fanów...z tego co wiem to studiował informatykę i filozofię nie licząc szkoły aktorskiej...a oprócz tego wszystkiego dużo ćwiczy te sztuki walki i na siłowni...do takich wyczynów to trzeba przecież mieć kondycję...:)

ocenił(a) serial na 10
aguilablanco

Oj tam... Ja mam 3x w tygodniu treningi piłkarskie po 1,5h, basen raz tygodniowo 2h, wf-y, na których aktywnie ćwiczę, do tego sporo wysiłku w domu. Więc kondycja w jego przypadku to pikuś ; ) Ale wiek też swoje robi :D. Chociaż w moim otoczeniu nawet starsi od niego dużo więcej są aktywni fizycznie :P

Nie emitują. Kłamcy.

użytkownik usunięty
Obssesion

Niestety nie, jest zapowiedź :)

ocenił(a) serial na 9
lolita5

Taka ciekawostka a raczej bład, dziś oglądałam 6 odcinek i zauważyłam że pod koniec odcinka długość włosów Gonzala zmienia się między rożnymi scenami. Nie wiem czy tak mi się tylko wydawało ale myślę że nie :D

ocenił(a) serial na 9
lolita5

Taaa... Nie mówiąc już o tym że w 8 odcinku pierwszej serii wycięto bardzo ważną scenę w której orzeł walczy z Alonso. Uważam że nie powinni wycinać takich scen, które nie są ani brutalne ani zboczone a są ważne dla sensu serialu.

ocenił(a) serial na 10
Czerwona96Orlica

Nie wiem czy widzieliście, ale spodziewam się, że tak, na tej stronie:http://www.rtve.es/alacarta/videos/aguila-roja/aguila-roja-20120123-2215 -169/1302026/ pod koniec odcinka 51 jest zapowiedź następnych odcinków Orła i ja po jego obejrzeniu byłam w szoku! Na prawdę polecam tym, którzy jeszcze nie widzieli.

ocenił(a) serial na 10
joana_blue

Ameryki to Ty nie odkryłaś :P

ocenił(a) serial na 10
joana_blue

Widzieliśmy ;]]

ocenił(a) serial na 10
lexus123

Sam dałem też link z trochę dłuższym trailerem (niż ten na końcu 51 odc.) do 5 sezonu. Jeśli chcesz zobaczyć to poszukaj na forum. Jest osobny temat do tego.

ocenił(a) serial na 10
lexus123

Możliwe, że to przeoczyłam.

użytkownik usunięty
joana_blue

Ale dobrze że przypominasz o takich " ważnych " co dla niektórych rzeczach :)

ocenił(a) serial na 9
Czerwona96Orlica

Chodzi o tą scenę na dachu? Co on mu mówi że zobaczymy co Cię tata nauczył? To chyba było w 7. Ja narazie pierwszy sezon ogladam pełną wersję więc na czeczescie zadna scena mnie nie omija:)

użytkownik usunięty
lolita5

Tak to było w 7 odcinku :)
teraz i ja sobie odświeżam Orła od początku :)
jestem w 14 odcinku 1 sezonu ;0

ocenił(a) serial na 9

Ja na 8:) NIe będę się spieszyć bo za szybko się skończy:D No i z czasem różnie bywa zwłaszcza na tygodniu

użytkownik usunięty
lolita5

O to chodzi, ja też się nie śpieszę, wolę się delektować :)

użytkownik usunięty
lolita5

Na tygodniu - czyli brak czasu, wiem coś o tym :)

ocenił(a) serial na 10

Może i ja zacznę oglądać od początku hhmmm... :D Trochę mi już brakuje Orła i Satura.

użytkownik usunięty
lexus123

No to pooglądaj, mi też już brakowało Orła i Satur' a, a pozatym już pozapominałem jak to jest w tym filmie :)