jak zwykle, zapowiedź wydaje mi się lepsza niż odcinek, ale co tam :)
Kompletnie nie rozumiem zachowania Dextera, wrzucającego Hannę do więzienia, wiedząc, że zna ona jego tajemnice? To jest przecież samobójstwo. Moim zdaniem lepsze byłoby owinięcie jej folią i "czynienie swojej powinności". Mogłaby to być piękna dramatyczna scena, lepsza niż wtedy gdy zabijał Briana.
Matthews czy jak on tam ma wykładający przed Dexterem karty na stół? Jakby przez chwilę nie mógł się zastanowić nad tym co mówi LaGuerta?
Odcinek taki nieskładny moim zdaniem. Taka trochę zmizerniała cisza przez burzą.
Eeeeee, nie obejrzałem dokładnie ale ten 11 odcinek wydaje mi się takim wypełniaczem, równie dobrze mogłoby go nie być i byłoby dobrze, tak po krótce obejrzałem i chyba najgorszy odcinek w całym serialu, naprawdę widać że już nie mieli co zrobić pod koniec, a promo to jakaś porażka, to tak jakby w promo do 12 odcinka 4 sezonu zdradzili że Rita umrze i w 6 sezonie w promo do 12 odcinka dali moment jak Debra ogląda jak Dexter zabija -.-
Moim zdaniem bedzie tak:
- Deb sama sie otruła
- Dex pomoze Hance popelnic samobojstwo
- La Guerta złapie Dexa, podejrzewajac ze jest "rzeźnikiem"
- Deb bedzie miala wyrzuty sumienia, że Dexowi zrabala troche zycie i zabije Estrade w sposob "dexowski" tym samym oczyszczajac brata z zarzutow o bycie "rzeznikiem", bo Dex w tym czasie bedzie w areszcie
True story
Dexter może być podtruty od pocałunku z Hanką pod jemiołą :D, miało byc osiem sezonów a widzę że już w ciągu ilości sezonó zniknęła ósemka , to już ostatni odcinek teraz ????????
To by było dobre z tym "Deb bedzie miala wyrzuty sumienia, że Dexowi zrabala troche zycie i zabije Estrade w sposob "dexowski" tym samym oczyszczajac brata z zarzutow o bycie "rzeznikiem", bo Dex w tym czasie bedzie w areszcie"
Ale!
Debra nie umie przeciez zabijać, więc odpada takie coś, chyba że w inny sposób to się stanie.
I tak btw? Co się stało z tym całym podpalaczem? Czemu zostawili go na sam koniec?
Czemu uważasz, że nie umie? Sama została porwana i chciał ją w taki sam sposob zabic brac Dextera. Zabić zabije - Etrade jest śmieciem, ktory zrobil najgorsza rzecz w zyciu jej ukochanemu bratu.
Edit: Jeszcze w kosciele widziala jak Dex przygotowal miejsce zbrodni
Hmmm... Ciekawe teorie, ale co do pierwszej...
Przemyślałam to sobie i istotnie mogłoby tak być, ale w takim układzie Debra chyba za dużo pozostawiłaby przypadkowi. Po pierwsze, skoro sama się otruła musiała jednak zaryzykować swoim życiem (bo przecież nie mogła wiedzieć w jakim momencie straci przytomność za kierownicą - mogła specjalnie jechać trochę wolniej, ale wtedy samochód nie byłby tak doszczętnie zniszczony) albo nawet innych osób, bo nie mogła przewidzieć, czy po utracie przytomności nie zderzy się z innym samochodem albo nie potrąci jakiegoś pieszego czy - co gorsza - bawiących się dzieci. Poza tym skąd wytrzasnęłaby włos Hannah, żeby podłożyć pod swoją szafkę z lekami - przecież się nie szarpały i nie rwały sobie kłaków z głowy. ;) Musiałaby specjalnie wyszukiwać gdzieś tego włosa... Według mnie to zbyt ryzykowne, nawet jak na zdesperowaną Debrę. Tym bardziej, że nie wiedziała, że Hannah właśnie w taki sposób próbowała załatwić Sal Price'a - przez rzekomy wypadek samochodowy. No i należy pamiętać o jednym - twórcy Dextera starają się, żebyśmy "na bieżąco" mogli oglądać poczynania bohaterów, więc cały czas nam ich kolejne ruchy pokazują. W tym wypadku chyba pokazaliby, że Debra tak naprawdę coś knuje odnośnie Hannah za plecami Dextera. Wyjątek zrobili tylko dla LaGuerty i jej pomysłu z mordercą matki Dexa - poza tym poczynania wszystkich bohaterów poznajemy na bieżąco. No i trzeba pamiętać, że Debra tak naprawdę do końca nie wiedziała, jak Dex zareaguje na to, że Hannah próbowała go otruć... Gdyby chciała robić takie sztuczki to mogłaby spokojnie nie wzywać wtedy tak szybko pogotowia do Hannah tylko odczekać jeszcze pół godziny, prawda? Wyszłoby na to samo niż jakby ją wrobiła, a Dex potem wziął ją na stół i zabił. Dlatego wg mnie tutaj opcja samootrucia jest nierealna - gdyby to wyglądało nieco inaczej, mianowicie, że Debra zasłabłaby na komisaracie albo u siebie w domu - wtedy byłoby to jak najbardziej prawdopodobne.
Co do zabicia mordercy matki Dexa też się nie zgadzam - Debra jest zbyt emocjonalna, żeby samej zaplanować zabójstwo. Nie wierzę, że tak nagle "nauczyłaby się" wszystkiego od Debry. Do licha, ona nawet dla Hannah od razu wzywała karetkę, żeby nie mieć jej na sumieniu - otrafiłaby z zimną krwią zabić faceta?
"- Deb sama sie otruła
- Dex pomoze Hance popelnic samobojstwo
- La Guerta złapie Dexa, podejrzewajac ze jest "rzeźnikiem"
- Deb bedzie miala wyrzuty sumienia, że Dexowi zrabala troche zycie i zabije Estrade w sposob "dexowski" tym samym oczyszczajac brata z zarzutow o bycie "rzeznikiem", bo Dex w tym czasie bedzie w areszcie"
Całkiem możliwe, ewentualnie Matthews się przyzna, że jest rzeźnikiem - ciągle tylko marudzi i narzeka na wszystko. Hannah - wszystko mi jedno co się z nią stanie. Debra na pewno się otruła, nie tylko Dexter ma patent na podstęp.
To już nawet śmieszne nie jest. Zdecydujcie się który jest najgorszy. To jeden z lepszych odcinków sezonu.
Moim zdanie odcinek bardzo dobry. Jeden z lepszych w tym sezonie. Swietne zagranie LaGuerty. Szkoda mi Hannah, liczylem ze pojawi sie w ostatnim sezonie. Mimo wszystko cos czuje, ze to nie ona dodala ta substancje do wody Debry i ze Deksio popelnil blad. Mysle, ze Debra zrobila to sama bo wiedziala, ze brat zbada butelke po wodzie i podejrzenie padnie na Hannah!
A co Matthews mial zrobic? Zna Dextera cale zycie i byl przekonany o jego niewinnosci ale dla spokoju ducha chcial go o to zapytac?
Final zapowiada sie niezle i mam nadzieje, ze nie zrabia tego jakims bezsensownym motywem!
Juz sie nie moge doczekac nastepnego poniedzialku:)
Dokładnie mam takie same przeczucie. Debra powiedziała Hannah coś w stylu, że zrobi wszystko, żeby bronić Dextera przed nią. Doszła do wniosku, że to jedyne wyjście żeby ich rozdzielić. Swoją drogą mam wrażenie, że Dex się tym rozstaniem zbytnio nie przejął pomimo tej całej gadki przez cały sezon o wielkiej miłości. No nic. Sam Dexter mnie rozczarował tym, że nie rozgryzłj zagrania LaGuerty przecież to było do przewidzenia.
Dokładnie to było zbyt czytelne, co innego, gdyby Dex nie wiedziała, że La Guerta na niego poluje, a tak - jeszcze w ten sam dzień omal nie dał się złapać, to są niestety wady filmów - musi się coś dziać stąd trzeba zmuszać bohaterów aby popełniali absurdalne błędy.
Mam przeczucie że LaGuerte wywalą z roboty bo wszyscy będą myśleli że oszalała.
Dexter już od kilku sezonów to cień serialu.Oglądam a raczej przewijam by zobaczyć jak się skońćzy lecz to parodią jest mądry dexter i policjanci debile.Powinni zakończyć na 4 sezonie
Irytują mnie takie wydmuszki intelektualne i pseudo mądre gadki tego typu. "Oglądam ale jest beznadziejny", "oglądam ale uważam ten serial za parodię"... Zdecyduj się może i trochę konsekwencji. Bo każdy komu się coś nie podoba to przestaje oglądać. Dexter to chyba jedyny istniejący serial, który przy tylu sezonach nadal trzyma poziom. I jak sama kategoria wskazuje to serial.. więc może mieć nawet i 20 sezonów jeśli ludzie będą chcieli to oglądać i jeśli sami reżyserzy będą mieli na ten serial pomysł. Z Dexterem moim zdaniem tak jest. Atmosfera robi się gęsta. Parodią to by można było podsumować ten serial gdyby ciągle nikt nie wiedział o drugim obliczu Dexa.... Serial się rozwija i wszystko wskazuje na to że tajemnica chyli się ku końcowi. A chwilowe spadki formy są normalne ale na pewno nie mogłabym nazwać czegoś co sama oglądam parodią. Bo takie słowa to robią parodię z kogoś kto to napisał.
Parodią mogę nazwać twój komentarz bo widzę uraziłem fangirl Dextera. Skoro wg ciebie serial jest nadal na najwyższym poziomi to świadczy o niskim wymaganiom do filmów.Dex teraz to tylko łatwa rozrywka nic więcej.Autorskim pomysłem scenarzystów jest obsada policji to jest parodia.Trafił się jeden Mike który coś kumał to oczywiście go odstrzelili.Rozumiem że tak musi być go gdyby w policji metro miami pracowała prawdziwa policja serial zakończylby się na 2 sezonach
Jak chcesz realizmu to spójrz przez okno albo włącz sobie filmy dokumentalne. Chłopcze to chyba oczywiste, że każdy serial będzie naciągany. Jeśli miałby nie być to myślę, że całe 7 sezonów można byłoby zamknąć w półtoragodzinnym thrillerze. Wtedy byś pewnie piał z zachwytu. Ale to jest właśnie serial. Jakby się nie rozwijał, nadal ogląda się z pewną nutką napięcia. Raz odcinek jest lepszy , raz gorszy ale jak komuś nie pasuje to niech nie ogląda i nie pisze bzdur Twojego pokroju. Można Cie podsumować następująco : "Jestem tak wymagający, że ten serial po 2 sezonach to dla mnie kompletna parodia, co jednak nie przeszkadza mi oglądać go dalej i pisać bzdurnych komentarzy" :) Śmieszny jesteś.
Śmieszna to jesteś ty skoro irytujesz się że ktoś śmiał skrytykować twój ulubiony serial:D
"Jestem tak wymagający, że ten serial po 2 sezonach to dla mnie kompletna parodia, co jednak nie przeszkadza mi oglądać go dalej "
Jestem wymagający.Wcześniej oglądałem serial dla rozrywki i treści.Teraz traktuje to jako komedię(parodię) Można się pośmiać z śmiesznych scen, tak głupich że aż śmiesznych
Ja się nie irytuje, że ktoś krytykuje serial. Ja tylko reaguje na głupio- mądre wypowiedzi ludzi dodających posty kompletnie nic nie znaczące. "Ten serial jest już głupi- skończyłbym go"- jako argument na wszystko.. Hah dziecko w przedszkolu ułoży bardziej konstruktywną wypowiedź. A tak w ogóle, jeśli dla Ciebie chociażby pierwsze 2 sezony były tak realne, że wgniotły Cię w fotel to ja Ci tylko współczuję takiego zakrzywienia rzeczywistości.. hah :) Ten serial od początku do końca oparty jest na fikcji. Grunt, żeby trzymał w napięciu. Mam nadzieję, że nie przeżyłeś w tym momencie szoku tak jak w dzieciństwie gdy dowiedziałeś się, że święty Mikołaj nie istnieje .. ;))))
Odezwij się jak nauczysz się nowszych pocisków jak oklepane teksty sprzed wojny.Dziecko w przedszkolu ułoży bardziej konstruktywną wypowiedź wow Renata:D epitety jako lek na wszystko
Grunt żeby trzymał w napięciu:D no właśnie nie trzyma bo jest coraz bardziej niedorzeczny. Oglądałem bo trzymał w napięciu,teraz robi za komedię bo można się pośmiać z głupiutkiej Deb i kazirodztwa:D
"Oglądałem bo trzymał w napięciu , a teraz oglądam dalej bo nie trzyma". Zmień dillera- też oklepane SPECIAL FOR YOU (ale tak miało być ;) ) wrzuć na luz bo poza odbijaniem piłeczki nic merytorycznego nie dodajesz ;) Pozdo.
Nie wiem jakie ty masz wykształcenie lecz wstydziłbym się na miejscu uczelni która cie wypuściła bo poziomem komenta świadczysz tylko o sobie.
Rabie krabie haha.Porymuj jeszczę trochę i raperem zostaniesz..Dopiero co konto stworzyłeś by odpisać? Hahaha.beka z typa.
dlaczego odpisujesz, skoro, jak sam stwierdziłeś, nie przejmujesz się tym co piszą "nicki"? ja, kiedy się czymś nie przejmuję i mam na to wywalone, to nie odpisuję. proste. czyżbyś tylko tak pisał, chcąc udowodnić nam, jaki to Ty nie jesteś? : >
niczego nie chcę udowodnić.jedynie śmieszy mnie jak właśnie każdy mi odpisuje bo powiedziałem że serial wg mnie jest gorszy niż był.
a ty każdemu odpisujesz sprawiając, jakbyś nie miał życia ; p śmiesznie tak. ; )
A dla mnie twoje są żałosne ale to wolny kraj więc możesz wstawiać te żałosne wstawki kiedy tylko masz na to ochotę. Dla mnie serial jest genialny, a w przyszłości zostanie oceniony tak dokładnie. A dlaczego? Otóż dlatego, że pokazują nam w nim seryjnego mordercę i o to mamy prawdziwą masę ludzi, którzy kibicują temu seryjnemu mordercy, pragną by mu się udawało uniknąć konsekwencji, ludzie oglądający darzą morderce ciepłym uczuciem i często cieszą się z jego morderstw, a nawet czerpią z jego zachowań. Czy to nie jest geniusz? Pokazanie jacy my wszyscy naprawdę jesteśmy łatwi w manipulacji? Ale co tam, morderca też człowiek. Jakkolwiek się nie zakończy całość już wiem, że będzie u mnie nota 10 z serduszkiem właśnie dokładnie za to jakie nie zdrowe i zupełnie pomylone odczucia na mnie ten serial wywarł.
Dlaczego moje są załosne jesli mam podobne zdanie dla Twojego ? Nie zgadzam sie z komentarzami RAB któremu serial sie nie podoba a go ogląda bo jak to napisał - jest to parodia... Dla mnie jest jasnym sprawa_nie podoba mi sie to nie oglądam , ale jak kto lubi....Jestem fanem tego serialu od lat i mimo ze kolejne sezony nie utrzymuja równych poziomów jakto jest w np BB to serial uwielbiam i poniedziałku sobie bez niego nie wyobrazam. Pozdrawiam ;)
Mój błąd wybacz, późna godzina i nie odpowiedziałem temu komu chciałem odpowiedzieć. Oczywiście to co napisałem się tyczy do tego co tu RAB wypisuje. Zwracam honor i mam nadzieję, że bez urazy. Pozdrawiam:)
Serial oceniłem na 8 a Ty na 9 więc wydajesz się być zagorzałym fanem co sam sobie przeczy. faktycznie musisz odstawić to co teraz bierzesz bo ci ewidentnie szkodzi, ale takich pierdół jak ty to bym w życiu nie napisał. Walisz z grubej rury o słabych pociskach a sam wysilasz się tylko na jakieś szczeniackie docinki, jesteś śmieszny- ty jesteś śmieszna, jesteś parodią- ty jesteś parodią. hahahahaha Ten serial człowieku to dramat psychologiczny. I tu masz się skupić na tym co siedzi w głowie seryjnego zabójcy, jak się zmienia na przestrzeni wszystkich sezonów. A zmiany są niebywałe. I to ma być interesujące, ale jak tego nie widzisz i twoim zdaniem ten serial ma polegać tylko na tym jak dexter realistycznie wbija nóż w ciało coraz to innego człowieka to weź z łaski swej zacznij oglądać coś innego bo się tylko kompromitujesz. Jak dostrzegasz całą zawiłość tego serialu tylko w akcji, oraz tym jak dexter traci grunt pod nogami to jesteś SŁABY !!!!
a tak w ogóle to jak walisz takie rzewne teksty o tym, że nie chce ci się zmieniać oceny serialu to weź zrób nam przyjemność i nie trać lepiej czasu na karanie nas takimi idiotycznymi wpisami. Co za człowiek ogląda serial który go nie interesuje dla parodii???? znajdź sobie jakieś zajęcie lepiej bo śmierdzisz trollem na kilometr. a ten wpis to pewnie tylko marna prowokacja. BTW oceniłem serial na niższą ocenę niż Ty a wydaje się że mam więcej do powiedzenia, więc do boyfanów Dextera chyba mnie nie zaliczysz co?