PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 204331
7,3 28 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

jak zwykle, zapowiedź wydaje mi się lepsza niż odcinek, ale co tam :)
Kompletnie nie rozumiem zachowania Dextera, wrzucającego Hannę do więzienia, wiedząc, że zna ona jego tajemnice? To jest przecież samobójstwo. Moim zdaniem lepsze byłoby owinięcie jej folią i "czynienie swojej powinności". Mogłaby to być piękna dramatyczna scena, lepsza niż wtedy gdy zabijał Briana.

Matthews czy jak on tam ma wykładający przed Dexterem karty na stół? Jakby przez chwilę nie mógł się zastanowić nad tym co mówi LaGuerta?

Odcinek taki nieskładny moim zdaniem. Taka trochę zmizerniała cisza przez burzą.

Rosette_2

marna prowokacja:D Jeśli tak to jacy marni musicie być Rosette rumianek i Renia rączkąwska skoro odpisujecie, tak was to boli że wg mnie serial nie prezentuje już od 2-3 sezonów tego co prezentował wcześniej.Jacy malutcy zakompleksieni robale.

Rosette_2

Tylko ćwierćinteligent przyczepi się o to że nie zmieniłem oceny.Dzizas jakie to ważne.
Masz rację wydaje ci się że masz więcej do powiedzenia ale tylko wydaje

ocenił(a) serial na 8
RAB

Musisz być trollem bo nikt normalny nie napisałby nic więcej widząc jak się kompromituje swoimi wypowiedziami których poziom świadczy o tym, że nie wytrzeźwiałeś jeszcze po wiejskiej dyskotece na którą czekałeś pewnie cały tydzień. Nie masz kompletnie nic do dodania na temat serialu. Żadna twoja wypowiedź nie dotyczy filmu a jedynie jakiś idiotycznych, słabiutkich i żałosnych odzywek. Słoma z butów wystaje i czy jesteś anonimowy czy nie , to za tym ekranikiem komputerka, bez względu na nik siedzisz sobie właśnie ty- zakompleksiony człowieczku. Siedzisz sobie i właśnie to czytasz. I to, że cię nie widzę nie zmieni tego jaki jesteś malutki w moich oczach. Powinni robić jakieś testy psychologiczne dla ludzi logujących się na tym portalu bo widać, że nie wytrzymujesz już napięcia, posługując się takimi żałosnymi zwrotami... Nie masz nic do dodania, a jedynie piszesz "cięte" tylko w twoim świecie ale jakże żałosne, śmieszne riposty dla ogółu użytkowników tu piszących. Każdy myślący normalnie, nie pozostanie obojętny na wpisy błazna, któremu się wydaje że coś wie jak tak naprawdę nie ma pojęcia o tym o czym pisze. O przepraszam, żeby mieć pojęcie, trzeba jeszcze pisać cokolwiek na temat. Włącz sobie Ratatuja, i zagłęb się tam w swoją rzeczywistość człowieku bo widzę że żyjemy w różnych światach. Nie to piętro ZIOMUŚ. Mądrzejszy musi zakończyć tą idiotyczną dysputę nie dając pożywki takim trollom jak Ty. Tak więc kończę.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
RAB

RAB = Retarded And Boring?

dailyspammer

jak żałosny musi być człowieczek który traci czas tylko by wyzwać i robi to nieudolnie.Boring? no skoro to nudne to nie wiem jakim retardem musisz być skoro odpisujesz.

ocenił(a) serial na 8
RAB

po prostu zabawnie cię podsumował ^^ a ty tak zabawnie robisz "rage"

ciosina

haha.Tyle krzyku o nic.

ocenił(a) serial na 8
RAB

A może tak dacie sobie wszyscy po razie, następnie przeprosisz chamie za obrażanie kobiety i skończycie te godne piaskownicy kłótnie? Wątek tyczy się odcinka 11 sezonu 7 tudzież rozwija się także w kierunku przewidywanego finału więc proszę skończcie się tutaj kłócić a zacznijcie dyskutować. Dziękuję za uwagę.

renata_

polałbym Tobie za ten komentarz :) ale na przyszłość moja rada,,, olej takich ludzi :) szkoda czasu na odpisywanie...
pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 8
RAB

"Jestem wymagający.Wcześniej oglądałem serial dla rozrywki i treści.Teraz traktuje to jako komedię(parodię) Można się pośmiać z śmiesznych scen, tak głupich że aż śmiesznych"
Mówi to człowiek, który jackassy ocenił na 10, a każdy komentarz w tym temacie pogrąża Cię jeszcze bardziej.

ocenił(a) serial na 10
stragor

Stragor, myślę, że nie możemy zbyt wiele oczekiwać od człowieka, który ogląda Pamiętniki z Wakacji..................(też dla parodii jak Dextera). Ale takie właśnie miałam o nim wyobrażenie czytając to w jaki sposób pisze i te tragicznie prymitywne odzywki. Myślę, że to chyba wystarczająco w temacie. Nie ma co strzępić języka. Pozdrawiam

renata_

standard dla pustaków ocenianie człowieka po tym co ogląda.Piszesz że nie ma co strzępić języka?No to nie strzęp i idź sobie nie prosiłem cię byś odpowiadała ale jak 5 raz odpisujesz to śmiesznie brzmi to z twojej strony.Zarzucasz prymitywne odzywki a jesteś taka sama.Ja piszę jedynie by wnerwić nolife`a.Jak mądra musi być osoba która tak się denerwuje i odpisuje?

renata_

Wypominanie pamiętników z wakacji a jednocześnie oglądanie samemu usta usta czy klub szalonych dziewic.Bangier roku renatka.

renata_

pamietniki z wakacji, ja pier*dole. RAB to wieśniak. Jakby mi dopłacali to bym tego nie obejrzał bo to program dla ludzi z IQ poniżej 10. a ten co się tłumaczy że ogląda to tylko dla śmiechu to tylko próba zrobienia z siebie kogoś mądrzejszego niż jest. bo tak naprawdę ma nędzne życie w którym nie ma nic do roboty tylko ogląda takie ścierwo. a Usta Usta pajacu są fajne. ale za inteligentny serial dla ciebie. może spróbuj obejrzeć sobie, zanim Pamiętniki z wakacji, dlaczego ja, ukryta prawda i inne g*wno wypali ci mózg totalnie. To mój ostatni post do trolika. Ale on niech sobie odpisuje dalej i dam sobie uciąć rękę że odpisze bo to kretyn.

acomnieto_2

To mój ostatni post do trolika. Wolę być trollikiem niż dałnem bez mózgu jak ty.bez odbioru

stragor

Renia spójrz na siebie?Czy może wstydzisz się spojrzeć w lustro?
Prymitywne odzywki zaczęłaś ty pseudofanko.Jak boli frustrata że powiedziałem prawdę zę Dexter się stacza jako serial

ocenił(a) serial na 10
RAB

poza tym ocena 9 za parodię serialu. Wolne żarty ;))))

RAB

podejrzewam, że ludzie o niskich wymaganiach nie oglądają produkcji typu 'Dexter'.

ameliapond

Może nie.
A co do Oceny... oceniłem po 1 sezonie.Nie chce mi się klikać drugi raz.zero filozofii

RAB

Leniuch jestes ze Ci sie nie chce ale pisac i sprzeczac sie ze wszystkimi to lubisz :P

Wolverine_gda

:D To reszta się ze mną sprzecza.Ktoś napisze że ich ulubiona produkcja jest coraz gorsza to szarańcza oblatuje niczym armia rydzyka:P

użytkownik usunięty
RAB

Oboje zarówno macie rację jak i się mylicie: to prawda, że "Dexter" spuścił z tonu, ale tylko w sezonach 3, 5, 6. Poza tym dziwne oglądać jakiś serial i jednocześnie na niego narzekać uznając to za czas zmarnowany. Oglądam wszystkie seriale, które spuszczają z tonu do końca, aby właśnie móc je konstruktywni krytykować np "Sanctuary" i "Chuck".

Sanctuary i chuck nie oglądałem:P Za bardzo czasu nie marnuję bo jak coś mnie nuży to parę sekund do przodu przewinę.Jak mówiłem, jak zacząłem oglądać to chcę wiedzieć jak serial się zakończy dlatego oglądam tylko inaczej go odbieram.

użytkownik usunięty
RAB

To "Sanctuary" stanowczo odradzam - denna fabuła, efekty i nawet największy optymizm nie sprawi, że się w jakiś spektakularny sposób skończy. Już pierwszy odcinek zdradza poziom tego serialu, ba, potem jest nawet jeszcze gorzej - oglądanie go jest porównywalne z uczuciem zaciskającej się pętli na szyi. To kilka zmarnowanych lat w karierze Amandy Tapping znanej głównie ze "Stargate".

renata_

Popieram wypowiedź, co prawda dzisiaj napisałam w złości, że tak się popieprzyło w tym odcinku, że aż mi się odechciało oglądać, ale NIE wynika to ze złej oceny poziomu serialu, tylko kierunku zakończenia sezonu, który będzie przykro mi oglądać. Mimo wszystko miałam nadzieję na jakiś bardziej pozytywny kierunek rozwoju zdarzeń.

Niemniej uważam każdy sezon Dextera za wart obejrzenia i trzymający mniej lub bardziej, ale wysoki poziom.

ocenił(a) serial na 5
renata_

Jest wiele seriali trzymających poziom przez więcej niż 4-5 sezonów.
Dexter do takich seriali nie należy.

Odcinek nie był zły, dało się obejrzeć bez uczucia zażenowania.

jocisko

Pięknie Deb załatwiła Hannah:)
Pozostaje nadzieja że w kolejnym odcinku Hannah pożegna się też z życiem bo samo wsadzenie jej do więzienia to głupota.

Poza tym odcinek nudnawy, dużoooo gadania.
A Dexter w niezłe gówno wpadł, pozostają domysły za co aresztuje go La Guerta.
Dex pewnie zamorduje Estradę, wtedy jest opcja że Dexter wyjdzie z pierdla bo to tylko domysły ale nie dowody.
Chyba że go blondi sypnie.

ocenił(a) serial na 10
Grajcz

Niestety nie wiem czemu to zrobiłem ale zatrzymałem klatke w promo finałowego odcinka 7 sezonu i widziałem jak dex wkłada estrade do samochodu, więc tak zginie. To 100% prawda.

Grajcz

Ludzie, nie ma mowy, że Dexter pójdzie siedzieć. Jeśli faktycznie trafiłby do pierdla w siódmym sezonie, to nie byłoby ósmego. Jestem na 99% pewny, że Dexter do więzienia na trafi, On zawsze sobie poradzi :D

vcb716

Dlatego sądzę że zostanie jedynie aresztowany i wypuszczony a braku dowodów.
Z drugiej strony trochę dziwnie będzie gdy wszyscy będą wiedzieć że Dexter był podejrzany o bycie BHB...

No cóż, pozostaje jeszcze opcja o której pisali inni.
Dexter poda coś Hannah i odbije ją ze szpitala i to za to go aresztują.

ocenił(a) serial na 6
jocisko

"Kompletnie nie rozumiem zachowania Dextera, wrzucającego Hannę do więzienia, wiedząc, że zna ona jego tajemnice? To jest przecież samobójstwo." To samo pomyślałam, po obejrzeniu tego odcinka :D. Dexter chce zabić LaGuerte, która podejrzewa go o bycie seryjnym zabójcą, a daruje życie kobiecie, która wie o tym z pierwszej ręki.

jocisko

dla mnie odcinek trochę nudnawy,

może ktoś jeszcze zauważył małą wtope przy wypadku samochodowym debry, dexter w 37minucie ogląda auto, ale to jest bmw e36 , a debra jeździ(ła) bmw e46 w tym sezonie ;p

ocenił(a) serial na 7
mati90_2

mało tego, ten rozbitek miał kierownicę po prawej stronie, a Debry E46 ma z lewej i manual, a rozbitek automat.

Zetnakatel

Rozbitek również miał kierownice po lewej stronie.

mati90_2

Oj tam, szkoda im było rozbijać autko więc znaleźli podobne już rozbite.

ocenił(a) serial na 8
jocisko

Biedny Quinn, chłop znowu się niefartownie zakochał ;/

ocenił(a) serial na 7
Robert831231

Nadia to spryciula, Las Vegas jej się zachciało :D

ocenił(a) serial na 8
pokora

Łamaczka serc i wykożsytwaczka, Quinn pewnie też z nią planował przyszłość jak Dexter z Hania.

Robert831231

Poświęcając się dla striptizerki nie zasłużył na więcej.

ocenił(a) serial na 8
Grajcz

Dla Debry też się poświęcił i się jej oświadczył, a miał podobnie.

Robert831231

To akurat kula w płot, oświadczył się kobiecie która po prostu nie chciała ślubu.
Cóż, nie jego wina że się zaangażował.

ocenił(a) serial na 8
Grajcz

Prawdziwy nieszczęśnik, co do wybierania obiektów westchnień.

Grajcz

Jak ktoś nie chce ślubu, to tak naprawdę czeka, aż "trafi się coś lepszego".
Nie chciała ślubu = nie chciała Quinna.

SilverShade

Ja nie chcę ślubu bynajmniej nie z powodu że nie spotkałem właściwej osoby.
Niektórzy mają inne priorytety i są świadomi że nie pasują do tego świata czy życia rodzinnego.

Ja akurat Debry nie potrafię sobie wyobrazić w małżeństwie i wątpię by ktokolwiek potrafił ją do tego namówić.

Grajcz

Sytuacja ją w dużej mierze zmusiła. Małe dziewczynki w przedszkolu nie marzą o tym, żeby zostać tancerką go-go, tylko chcą być pielęgniarką, nauczycielką itp.

SilverShade

Ale ja jej nie obwiniam tylko stwierdzam fakt.
Wiem że większość związków to po prostu cywilizowana forma prostytucji ale facet ma większe szanse zostać oszukanym przez tancerkę niż zwyczajną kobietę.

Wiążąc się z kimś takim człowiek sam się prosi o kuku.

Robert831231

A ja się obawiam, że coś się Nadii stało, pewnie zrobili z niej przykład dla innych dziewczyn, czego nie wolno im nigdy w życiu próbować. A Quinna pewnie wszystkie laski dostały rozkaz ściemnić, bo przecież wiadomo, że to świr i glina, więc nie chcą mieć go na karku, trzeba było go jakoś rozsądnie się pozbyć.

ocenił(a) serial na 8
SilverShade

No właśnie też tak myślałem, ale zwinęła przecież kasę i paszport więc musieli by ją porwać z domu.

Robert831231

Dla mafii (niestety) to pewnie nie problem ją zgarnąć gdzieś po drodze :(
Zresztą to byłoby posunięcie wręcz koniecznie dla zachowania dyscypliny.
Inaczej półnagie panienki rozpierzchłyby się z klubu wzorem wolnej koleżanki.

Wydaje mi się (co mnie zresztą wkurza), że ostatni odcinek będzie łzawy: pokażą Nadię ukrzyżowaną ku przestrodze i załamanego Quinna, natomiast Hannah pewnie popełni samobójstwo w więzieniu, a Dexter uroni nad nią pierwszą łzę w życiu.

Czy ktoś jeszcze pamięta jakąś szczęśliwą parę z tego serialu, którą scenarzyści mogliby ukatrupić, żeby wzbudzić więcej emocji? :/