PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203098
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

jak zwykle, zapowiedź wydaje mi się lepsza niż odcinek, ale co tam :)
Kompletnie nie rozumiem zachowania Dextera, wrzucającego Hannę do więzienia, wiedząc, że zna ona jego tajemnice? To jest przecież samobójstwo. Moim zdaniem lepsze byłoby owinięcie jej folią i "czynienie swojej powinności". Mogłaby to być piękna dramatyczna scena, lepsza niż wtedy gdy zabijał Briana.

Matthews czy jak on tam ma wykładający przed Dexterem karty na stół? Jakby przez chwilę nie mógł się zastanowić nad tym co mówi LaGuerta?

Odcinek taki nieskładny moim zdaniem. Taka trochę zmizerniała cisza przez burzą.

ocenił(a) serial na 9
SilverShade

Miałam dokładnie to samo. Szłam do pracy i tylko: "Jeszcze tylko osiem godzin... Jeszcze tylko osiem godzin... Jeszcze tylko osiem godzin... Dam radę!... Mój Boże, nie dam rady, nie wytrzymam, wykituję!... Nie, masz "Dextera" do obejrzenia, jak wrócisz". :D

Przemęczysz się swoje, ale Dexter w nagrodę czeka - tak to sobie powtarzałam. :)

Monaco_filmweb

I co my poczniemy za 2 tygodnie w poniedziałek?
Zresztą, 21-go ma być koniec świata.
Całe szczęście, że ostatni odcinek Dextera wypada 17.12.2012 r., to chociaż finał sezonu zdążymy obejrzeć ;)

ocenił(a) serial na 9
SilverShade

Właśnie to jest najgorsze. Serial tak szybko zleciał, a czekanie na kolejny sezon tak się dłuuuuży. :( Ja nie wiem, co my ze sobą zrobimy po ostatnim sezonie.

Kevina specjalnie przesunęli, żeby go jednak puścić na Wigilię, więc teraz twórcy Dextera mają nie lada zagwozdkę, żeby się z ósmym sezonem do 21 grudnia wyrobić. :D

ocenił(a) serial na 8
vcb716

szlag*

dawid1420

To przecież jeden c h u j :P

ocenił(a) serial na 10
Orzeu

W promo sezonu 12 odcinka widać że SPOILER Debra i Dexter się całują, co zwiastuje wybór dexa że jednak chce być z Hannah.

ocenił(a) serial na 7
forii

Ja tam ewidentnie widzę jak Dexter poleciał w ślimaka z Hanną w zakładzie karnym a nie z Debrą.

ocenił(a) serial na 10
Zetnakatel

Sory literówka, podmieniam:
widać że SPOILER Hannah I dexter, się całują, co zwiastuje wybór dexa że jednak chce być z Hannah.

A tak btw, showtime pokazało że jednak ciężko ciężko będzie rozgryźć finał sezonu mimo że dali nam tyle spoilerów.
Jak dexter się wywinie? A może faktycznie pójdzie do więzienia i tyle?
Choć dla mnie to trochę za mało jak na ten cały serial..
Coś musi się stać... MROCZNEGO..

ocenił(a) serial na 7
forii

SPOILER

w większości wstawki z proma to pewnie wizje dextera a nie faktyczne wydarzania, naprawdę uważasz że gdyby Dex miałbyć aresztowany to pokazali by to w promo ? Poza tym na 100 nie pójdzie bo przecież jest jeszcze cały 8 sezon.

ocenił(a) serial na 10
Zetnakatel

No to co kur znowu się wywinie? Niech sfajczy cały ten posterunek lub wszystkich z posterunku (w sumie powinno być jakieś przyjęcie) to się uwolni od problemów..

Zetnakatel

Już nie raz były takie numery z promo.
Dexter z pewnością będzie aresztowany, nie wygląda mi to na wizję.
Tylko po prostu albo nie będzie dowodów i go wypuszczą albo co bardziej prawdopodobne aresztują go za coś innego.

ocenił(a) serial na 10
awielogorska

Ale z tym Estradą to faktycznie trochę przegiął. O ile rozumiem, że nawet Dex popełnia błędy to z tym była lekka przesada. Dobrze wiedział, że Laguerta węszy, i ponownie bada sprawę BHB, powiązuje fakty dziwnych zaginięć ludzi, którzy mieli coś na sumieniu. Estrada wychodzi na przedterminowe zwolnienie (oczywiście wiadomo, że jest powiązany z Dexterem), wiadomo przecież, że takie zwolnienie wiąże się też z pewnymi obowiązkami m.in. stawiania się w określonych odstępach czasu na policję, a tu nagle by znowu zniknął- nie wiem jak on w ogóle mógł tego nie przewidzieć..

ocenił(a) serial na 10
renata_

I ten estrada mógł przekazać przecież te informacje policji a szczegolnie laguercie, jednym słowem Dex jest w marnej dópie ;)

forii

Co ma przekazać Estrada?
Przecież on myślał że La Guerta go wystawiła dla Dexa, nie odważy się do niej pójść a już na pewno nie będzie liczył na jakiś immunitet bo nie ma pojęcia że Dex to BHB.

ocenił(a) serial na 9
awielogorska

"Ciekawe jaki pie*dolną cliffhanger , mam nadzieję, że nadrobią nieścisłości sezonu, w końcu zawsze ostatnie odcinki Dextera są najlepsze ;d."

Ostatnie odcinki 5 i 6 sezonu są chyba najgorsze w całej serii...

ocenił(a) serial na 8
jocisko

Strona audio-wizualna perfekcyjna. Święta i gra światełek choinkowych w wielu scenach nadały odcinkowi niezwykłego klimatu. Na początku byłem rozczarowany wolnym tempem. Nie tego się oczekuje po przedostatnim odcinku sezonu. Ale im dalej, tym odcinek coraz bardziej pochłania jak bagno. Najlepiej przemyślany scenariusz w tym sezonie. Kapitalna intryga LaGuerty. Spodziewałem się, że zabójstwo Estrady będzie miało nieoczekiwany przebieg, ale to co się stało kompletnie mnie zaskoczyło. Świetny motyw z piłą w kontenerze. W ogóle to mam wrażenie, że twórcy już od dawna mieli plany jak rozegrać śledztwo w sprawie Dextera. Wszystko ma sens i czuć ducha starszych sezonów. Nie wierzę, że Hannah otruła Debrę. Nie miałaby z tego żadnych korzyści. Deb pewnie sama to zrobiła, żeby Dex pozwolił jej aresztować Hannah. Mam nadzieję, że ją jeszcze zobaczymy. Fundamenty na finał są świetne i mam nadzieję, że tego nie spieprzą jak finału 5. serii. Gdyby nie parę dłużyzn dałbym 10, ale...
9/10
PS: Zachęcam do obejrzenia mojego filmu z piosenką "Apparat - Goodbye". Dobrze znaną fanom Breaking Bad. Gdy ją usłyszałem pomyślałem, że idealnie pasuje do Dexa, więc zmontowałem ten filmik. Myślę, że udany.
http://www.youtube.com/watch?v=lTj4DXw9Nhk

jocisko

Według mnie odcinek był nawet spoko. Troszke nawet śmiechu było w którejś scenie :). Ja również uważam że Debra się otruła, a Hanka jest niewinna. Fajną parkę tworzą :). Pozostaje czekać do poniedziałku, a później niestety do następnego roku ;(

jocisko

Debra wykiwała Hannah, a LaGuerta Dexa.
Odcinek fajny, no może cała ta rozmowa Matthewsa z Dexem była do dupy i jeszcze te nowe dowody który przypadkiem po ich rozmowie się znalazły i ta cała naiwność i głupota Matthewsa.
Ale ok czekamy na finał może być grubo. Choć mam nadzieję że te aresztowanie Dexa to jego wyobraźnia albo sen, bo to byłoby jednak trochę za wcześnie bo mamy jeszcze jeden sezon przed nami. Zobaczymy co z tego wyniknie.

ocenił(a) serial na 8
rysiu22

Bez spoilerów proszę. Dyskutujemy o 7x11 i właśnie mi trochę popsułeś finał.

MatiZ_3

Sorki za nieumyślnie zaspoilerowanie.

ocenił(a) serial na 1
jocisko

Odcinek zdecydowanie lepszy niż poprzedni.Jestem pewny że Deb się sama otruła. W rozmowie z Hannah mówi że zrobi wszystko aby uchronić Dextera przed nią. Po zapowiedzi nie mogę się doczekać ostatniego odcinka. Zastanawia mnie tylko co Doakes robił w zapowiedzi.

ocenił(a) serial na 7
Demogorgon91

A już myślałem, że miałem przywidzenia. Czyli Doakes naprawdę był w zwiastunie następnego odcinka? Może skurczybyk żyje? Jakimś cudem ...

Thorongil83

Zapewne wystąpi w roli wizji Dexa, coś jak Brian czy Harry.

ocenił(a) serial na 7
Grajcz

Najbardziej prawdopodobne jest przywidzenie. W każdym bądź razie akurat tego odcinka nie mogę się doczekać.

ocenił(a) serial na 9
Thorongil83

Skąd się biorą tacy kretyni? Widziałem kiedyś człowieka, który przeżył będąc rozerwany na wiele kawałków?

ocenił(a) serial na 7
delh

Kretynem może jesteś ty... wypraszam sobie. Wiem natomiast jedno: widziałem kiedyś człowieka, który rzekomo został rozerwany na kawałki. Comprende?

ocenił(a) serial na 7
Thorongil83

P.S. Nie takie twisty fabularne w filmach już wprowadzano, choć nie powiedziałem nigdzie, że uznaję to za stuprocentowo pewne...

ocenił(a) serial na 9
Thorongil83

Ale Doakes nie został rozerwany "rzekomo" tylko naprawdę, bo widzieliśmy to w serialu.

W serialu pokazano wybuch,a potem odnaleziony kawałek ciała Doaksa, potem jeszcze ten kawałek zidentyfikowano po badaniach DNA. Jakim cudem on miałby przeżyć? Czy ty choć trochę myślisz? Dexter to nie jest horror ani serial science-fiction, tutaj ludzie nie ożywiają po rozerwaniu na wiele kawałków i włożeniu do trumny.

ocenił(a) serial na 7
delh

Kurczę... ten serial musi być naprawdę ważną częścią twojego bogatego emocjonalnie życia. Najmocniej przepraszam w takim razie. Prosiłbym jednak byś czytał ze zrozumieniem to co napisałem. Jeśli to tylko możliwe. Jeśli jednak lubisz posuwać się do osobistych wycieczek, czy też inaczej nie potrafisz... to również współczuję.

ocenił(a) serial na 9
Thorongil83

To już na forum nie można wytknąć komuś, że ma głupie albo nierealne teorie?

To może od razu napisz, że Doaksa porwali kosmici, a jak ktoś ci wytknie, że to głupia teoria, to zrób focha i napisz jakiś przytyk o "bogatym emocjonalnie życiu" tego, który ci to wytknął. ;)

Są filmy czy seriale w których ludzie pozorują swoją śmierć, ale w przypadku Doaksa widzieliśmy dość dokładnie wybuch, wiemy, że zrobiono badania DNA kawałków jego ciała i wiemy, że pochowano go w trumnie. Czyli po prostu nie ma żadnej opcji żeby żył. Twoja teoria jest po prostu absurdalna i możesz sobie tupać nóżką i pisać złośliwości pod moim adresem, ale nie zmienia to faktu, że piszesz straszne głupoty.

ocenił(a) serial na 7
delh

Ale ja nie mówiłem, że nie możesz wytykać głupoty moich teorii... ale nie chciałbym by mnie nazywano kretynem, albo traktowano bądź co bądź emocjonalnymi tekstami w stylu "Czy ty w ogóle myślisz co piszesz?"...

... i kontynuując na temat Doakesa... rozumiem wszystko to co piszesz i akceptuję jak najbardziej. Nigdzie nie napisałem: "Ja! Doakes żyje i będzie w nastepnym odcinku mścić się na Dexterze." Napisałem, że widziałem go w zwiastunie i spytałem, czy MOŻE żyje co też wykluczyłem i zgodziłem się z tym, że będzie jedną z kolejnych wizji Dexa... i tyle...

... po prostu za dużo emocji... albo kawy.

delh

Jedynym kretynem na tym forum jestes ty skoro nie jestes w stanie sobie wyobrazic tego ze jednak Doakes mogl przezyc. Dla przykladu podam serial Prison Break gdzie wszyscy mysleli ze Sara nie zyje bo zobaczyli jej odcieta glowe a jednak okazalo sie ze to nie glowa Sary a ona ma sie dobrze. Z Doaksem moglo byc podobnie ale nie musialo poczekamy zobaczymy.

ocenił(a) serial na 9
lcinek

A ja słyszałem, że w "Dynastii" było porwanie przez kosmitów, może Doaksa też porwali? A może Harry też żyje? Przecież nie wiemy tego na pewno. Podziel się z nami swoimi genialnymi teoriami. ;-))))

Nie oglądałem Prison Break, ale domyślam się, że znaleźli głowę osoby bardzo podobnej do tej Sary. W Przypadku Doaksa takich wątpliwości nie ma, bo widzieliśmy kawałek jego ciała, potem zidentyfikowali go spece z labolatorium. Jeżeli nie potrafisz LOGICZNIE uzasadnić, że Doakes żyje to nie twórz naciąganych teorii jak jakiś dzieciak z podstawówki.

ocenił(a) serial na 10
Demogorgon91

też myślę, że to Debra sama sprowokowała ten wypadek, zostawiła na dodatek resztkę wody w butelce, dobrze wiedząc że, Dexter ją sprawdzi. Myślę, że Hannah mówiła prawdę, że nie miała z tym nic wspólnego. Zresztą tak jak sama powiedziała - gdy chce komuś coś zrobić , jest na tyle inteligentna i zdeterminowana, że to zawsze się udaje. Myślę, że nie popełniłaby takiego błędu, rozpuszczając tabletki w butelce wody, wiedząc, że może zostawić jakieś ślady. A nie wiem zupełnie czemu Dexter nie pomyślał o tym, żeby chociażby sprawdzić czy nie ma na tej butelce odcisków palców Hannah? Poza tym Hannah jakkolwiek zepsuta by niebyła, to jednak odczuwa jakąś potrzebę rodzinnej więzi. Nie mogła sama skrzywdzić ojca , i myślę że siostry Dexa też by nie ruszyła. To Debra wykiwała Dexa "dla jego dobra".

renata_

Siostra Dexa to nie rodzina Hannah i nie ma między nimi żadnej więzi, raczej wrogość.
Ale fakt że Debra to zrobiła, to oczywiste.

ocenił(a) serial na 10
jocisko

w ogóle sie nie spodziewałem ostatnich 10 min,ogólnie odcinek 7/10

ocenił(a) serial na 9
jocisko

Kompletnie nie rozumiem czemu uważacie, że Debra sama się otruła. Ryzykowałaby swoje własne życie, by przymknąć Hannah? Nie wydaje mi się.

ocenił(a) serial na 8
Dexterka_Morgan

Debra mówi, że zrobi WSZYSTKO by ochronić Dexa przed Hannah. Nie widzimy wypadku. Hannah podtruła, by Debrę na dobre i w mniej wykrywalny sposób. No i nie wiedziała, że Debra bierze tabletki. Nie bez powodu jest też podkreślone, że Debra wisiała na pasach. Napiła się wody, zapięła pasy dla bezpieczeństwa i wjechała do rowu.

ocenił(a) serial na 10
MatiZ_3

dobra fakt, zreszta juz ktos napisal ze po co mialaby to debra robić skoro i tak Hannah poszła by siedzieć bo była wtedy w drodze do przesłuchania jedynej osoby co widziała jak hannah morduje.

ocenił(a) serial na 10
forii

Jak dla mnie najsłabszy odcinek. Nie wiem czemu wywalają Hannę z serialu, naprawdę świetna postać.
A czemu wyyebali nadie? szkoda naprawdę.
Świetne zagranie z tym pomysłem La Guerty, naprawdę, ciekawe. Jednak jak dla mnie bywały lepsze odcinki w tej serii.

ocenił(a) serial na 9
pitixpl

Zgadzam się, HAnnah była ciekawą, piękną i niebezpieczną partnertką Dexa, bardzo barwną, taką jak Rita. Ale była złą morderczynią, zabijała niewinne osoby, musieli ją usunąć.

ocenił(a) serial na 8
pitixpl

Hannah jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa.

pitixpl

Po pierwsze - jeszcze jej nie wywalili.
Po drugie - ile osób tyle zdań, ja od początku miałem nadzieję na szybką śmierć Hannah, nie cierpię jej.

ocenił(a) serial na 10
forii

to, że tamta zaczęłaby zeznawać wcale nie było takie pewne. Co by nie gadać łączyła je trauma sprzed lat. Poza tym nawet jeśli ona by zaczęła zeznawać to w relacji między Hannah a Dexter nic by się nie zmieniło. Przecież Dexter doskonale wiedziała co zrobiła Hannah. Akceptowali się wzajemnie. Jedyne do kogo miałby żal to do Debry, że nie odczepiła się od Hannah i wsadziła ją do więzienia, niszcząc tym samym jego wizję przyszłości. Debra wybrała lepsze rozwiązanie. Postanowiła zmienić obraz Hannah w oczach Dextera. Dla mnie całkowicie logiczne. Zobaczymy co będzie za tydzień :)

ocenił(a) serial na 9
MatiZ_3

Debra i tak wiedziała, że przymknie Hannah, gdyż jechała na spotkanie z ćpunką (nie wiem jak ona się wabi). Po drugie, Debra by nie wsiadała do samochodu, ryzykując własnym życiem. Hannah zrobiła właśnie to w niewykrywalny sposób, najlepszy z możliwych, ponieważ wychodziło na to, że Debra przedawkowała tabletki sama.

ocenił(a) serial na 8
Dexterka_Morgan

Ale źle odmierzyła ilość? Hannah nie popełniłaby takiego błędu. Gdyby to była ona Debra już by nie żyła. Kluczowe są słowa Debry, że zrobi "co będzie konieczne".

ocenił(a) serial na 9
MatiZ_3

Myśle, że te słowa bierzecie zbyt dosłownie, trochę to naciągane moim zdaniem. Hannah by nie popełniła błędu, możliwe,, ale wszystko zależy od tego, ile wody wypiłaby Debra. Wychodzi na to, że nie wypiła wystarczającej ilości.

ocenił(a) serial na 8
Dexterka_Morgan

Jak ktoś zauważył takie lekarstwa mają mocny smak. Więc albo niedociągnięcie scenarzystów albo Deb wypiła to umyślnie.

ocenił(a) serial na 9
MatiZ_3

Umyślnie sobie piła jadąc samochodem?

ocenił(a) serial na 8
Dexterka_Morgan

Umyślnie wypiła żeby wrobić Hannah! Jezu...