PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203148
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

finał 7 sezonu

ocenił(a) serial na 8

gorszego zakończenia bym nie wymyślił.

joemaster

masakra co oni porobili z tego serialu

ocenił(a) serial na 10
dominik3755

oszczędzili czas na jeszcze jeden sezon

dominik3755

Telenowelę, schematy powielane na okrągło, poziom absurdu niekiedy przekracza dopuszczalną normę

ocenił(a) serial na 10
joemaster

a mi sie podobalo... wszak wiadomo bylo ze jak "Deb wie" to predzej czy pozniej beda wspolpracowac...
moje przeczucie co do La Guerty sie sprawdzilo :) Ciekawe teraz co bedzie dalej "z tym fantem".. no i jeszcze została Hannah...

Juliaszek

Dla mnie ten sezon był mega :)))
tak tak zaraz będzie większość osób narzekać ale co mi tam ;)

wiele pytań pozostaje co będzie dalej... czekam wiec na następny sezon :(

jason86

sezon był rzeczywiście mega:) ale zakończenie jak zwykle słabe.

ocenił(a) serial na 8
Private_Witt

jak zwykle? nie pamiętasz zakończenia ze śmiercią Rity... fenomenalne
tego co prawda nie ma co porównywać :) ale przynajmniej nastrojowa muzyczka, sylwester :D

malgola5710

no właśnie pisałem gdzieś tutaj, że to było jedyne dobre zakończenie Dextera, ba ! bardzo dobre;), prawie tak dobre jak koniec drugiego sezonu Homeland;)

Juliaszek

dokładnie... wiadome było, ze Deb zostanie mocno uwikłana w to co robi brat, nawet patrzc na jeden z banerów ktory promował 7 sezon na ktorym łączła ich kajdanki.
Jak dla mnie najlepszy sezon.
Sądze, ze w 8 sezonie Hana odpadnie w ciagu kulku 1szych odcinków, Dex i Deb będą parą(na co bardzo licze) a na ogonie bedzie im siedział Mathews...

ocenił(a) serial na 6
paweltbg

widzę ze troche Cie ponioslo ... :) moze niech jeszcze dokreca z 3 sezony i niech Harrison puka Astor razem z Codym ? bezsens ...

ocenił(a) serial na 7
skrzynia90

hahah skrzynia wygrałes internet :D

ocenił(a) serial na 9
tomis922

Pizgam!

ocenił(a) serial na 9
skrzynia90

Osmarkałem się uszami :) Dzięki :)

skrzynia90

Hehe, bez kitu skrzynia dobrze gada, polać mu :)

paweltbg

zgadzam się, obok sezonu z Trójkowym najlepszy !

użytkownik usunięty
Juliaszek

strzelając da La Guerty Debra potwierdziła swoją miłość do braciszka, ciekawe co z nakazami sprawdzenia komórek i GPSów "krwawego rodzeństwa" w dniu śmierci Travisa, które Dex odkrył w mieszkaniu pani kapitan i nagraniem z monitoringu ze stacji beznynowej... a Hannah pewnie knuje słodką zemstę w ósmym sezonie ^^

ocenił(a) serial na 10
joemaster

Finał nie był najlepszym w historii, ale mimo wszystko decyzja Debry otwiera całkiem nowe drzwi. To co zrobiła zmienia wszystko o 180 stopni i będzie znowu mrocznie.

ocenił(a) serial na 10
Madame_Rose

"Lubie to!" :)

Madame_Rose

Zmienia o tyle , że w kolejny sezonie Dex z Deb będą się kłócić kto ma zabijać :D Finał szału nie robi chociaż była "małe" zwątpienie że jednak strzeli do Dexa.

ocenił(a) serial na 10
kuki7

Szczerze, to denerwowałam się w czasie tej sceny, ale wątpliwości co do decyzji Debry nie miałam żadnych. Szczególnie po tym, jak Dex rzucił nożem i zasugerował siostrze, żeby się go pozbyła raz na zawsze. Ale mimo wszystko dramaturgia tego wyboru była wyśmienita.
BTW: od jutra rana stado wygłodniałych krytyków rzuci się na każde niedociągnięcie fabularne. I się znowu zacznie wyliczanka błędów, bo musicie wiedzieć, że coraz więcej osób tylko po to ogląda ten serial. Dla mnie rozrywka z Dexterem zawsze jest przednia "no matter what". ;D

ocenił(a) serial na 8
Madame_Rose

Niedociągnięcia? Błędy? Chyba absurd na absurdzie.

ocenił(a) serial na 8
Madame_Rose

"BTW: od jutra rana stado wygłodniałych krytyków rzuci się na każde niedociągnięcie fabularne"
Czy Ja wiem czy jest na co się rzucać, jakoś nie widziałem takich głupot jak w finale sezonu i dwóch temu :)

ocenił(a) serial na 9
Madame_Rose

Zgadzam się w 100%. Zakończenie daje możliwość na kontynuowanie serialu a co za tym idzie więcej Dextera dla nas wszystkich którzy dali wysoką notę i czekają na każdy nowy odcinek z niecierpliwością. Co do zabicia La Guerty to myślę, że inne wyjścia nie było ale nieobecność Dextera na imprezie sylwestrowej to spory minus. Obstawiam jeszcze więcej akcji w sezonie 8 i liczę na to, iż Sierżant Angel Batista jeszcze nie odłoży odznaki.

ocenił(a) serial na 8
red_lis

Mnie zdziwiło, że Dexter przyjechał na imprezę sylwestrową po wszystkim już w swoim roboczym ubraniu. Nikt nie połączy go z tym przez ubranie bo nikt oprócz Debry z żyjących nigdy nie widział go ubranego jak zabija. Tylko skoro zawsze chodzi odpicowany to nagła zmiana stylu może zostać zauważona. Tym bardziej jeśli to był sylwester i wszyscy byli jak najlepiej ubrani. A Jamie do Quinna się przystawia to mnie rozwaliło. Świetna dziewczyna aż szkoda jej dla takiego fagasa.

ocenił(a) serial na 9
terbi_2

Nie no Quinn to taki bad boy całego oddziału także może być z tego kolejny ciekawy wątek

terbi_2

To, że przyszedł na imprezę sylwestrową w swoim killuniformie;) nie jest bez znaczenia. W ostatnim odcinku pojawiają się wstawki z 1. sezonu, gdy Dex grał i udawał. Robił wszystko, żeby nikt nie odkrył, kim naprawdę jest. Wypadał przez to dziwnie, nienaturalnie co jako pierwszy zauważył Doakes. Z każdym sezonem coraz mniej kontrolował swoją naturę, coraz bardziej mieszała się z jego "oficjalnym" życiem, aż wreszcie 7. sezon to prawie całkowite złączenie Dextera seryjnego zabójcy i gościa od krwi. To już nie są pączki, granie miłej kukiełki w pracy, unikanie sexu, żeby ktoś się nie zorientował czy dark passenger. Dexter jest dojrzalszy, wie CZYM jest. Jest seryjnym zabójcą :)

ocenił(a) serial na 10
Madame_Rose

stary lepiej tego nie mogłeś opisać, mam dokładnie takie samo zdanie. Ci którzy się wciągneli całym sobą w ten serial, odpuszczają niektóre niedociągnięcia. w filmie jak w życiu raz coś wychodzi lepiej, raz gorzej, ale sumarycznie dla mnie ten serial jest potęgą.

Madame_Rose

To jest oczywiste że ludzie będą krytykować ... i chwała bogu że nie mają swojego wpływu na serial ze swoimi pomysłami... bo spierniczyli by sprawę po całości... trolololo :)

ocenił(a) serial na 10
Madame_Rose

Dla zainteresowanych finałem mój wpis podsumowujący serię.
http://mojapropaganda.blox.pl/2012/12/Milosc-zemsta-sprawiedliwosc-czyli-siodma- jesien.html

ocenił(a) serial na 9
Madame_Rose

Każdy serial, nawet najlepszy, musi się kiedyś skończyć. Pytanie, czy stanie się to w wiekim stylu, czy po entym sezonie dławiąc się własnym ogonem, gdy o zakończeniu zdecydują znudzeni widzowie. Formuła się kończy, ale pomysły na siłę można mnożyć w nieskończoność.
Każde "no matter what" ma swoje granice.

ocenił(a) serial na 9
Madame_Rose

Zgadzam się. W tej chwili to jedyny serial którego fabuła potrawi jescze wzbudzić we mnie jakieś silniejsze emocje ( jest jescze gra o tron ale dla kogoś kto czytał to już nieco inny dreszczyk.)

kuki7

Zmienia o tyle, że w kolejnym sezonie Debra całkiem się rozsypie i najprawdopodobniej to ona usadzi Dextera.

ocenił(a) serial na 7
kuki7

A ja miałem nadzieję, że sobie strzeli w głowę.

Madame_Rose

finał mega słaby, najlepszy był ze śmiercią żony dexa.

Private_Witt

"najlepszy"

każdy był inny, strasznie słabe zakonczenie miał sezon 2,3 i 5

w sezonie 1 zabił brata - dobre zakończenie
w sezonie 4 zabili mu żonę a on zabił trójkowego - bardzo dobre zakończenie
w sezonie 6 weszła debra jak zabijał marshalla - jak dla mnie najlepsze zakończenie

to zakończenie było paradoksalnie "bez fajerwerków" ;P ale nie narzekał bym tak, już od dawna było mówione że sezon 7 i 8 to będzie kontynułacja zatem zakończenie nie musiało być nie wiem jak super a 8 sezon będzie kontynułacją wydarzeń z 7 sezonu, na pewno chodziło o te dotyczące la guerty i tego misz maszu...

błędy są - to normalne, jak komuś tak strasznie przeszkadza to niech nie ogląda... serial nie musi być realistyczny, moze mieć momenty nierealne, w końcu to tylko serial...

osobiście czekam na kolejny sezon

a finał tego nie był słaby, nie był po prostu wielkim BUM jakie chcielibyście widzieć w każdym sezonie... jak pisałem nie jest to pierwszy sezon z dupnym zakończeniem (2,3 i 5 też miały słabe, ba nawet słabsze zakończenia) ;)

pozdrawiam

patergti

Najbardziej razi właśnie to, że to nie są błędy tylko celowe uproszczenia. I tak cały serial, żeby tylko akcja się kręciła.

Private_Witt

ja tam bum nie oczekiwałem. Gdyby Dex zabił Laguerte to spoko. I mogło pójść napisy. No, ale gdzie tam. Debra musiała ją rozwalić nie wiadomo czemu i to jeszcze z własnej broni; p

ocenił(a) serial na 10
joemaster

ZAJEBISTY SERIAL I DOBRE ZAKONCZENIE :D
BO CO TERAZ W 8 SEZONIE?
PRZECIE SKAPNA SIE ZE ZNIKLA LAGUERTA
KU RWA KUCHAM DEXTERA
4VER <3

forii

Też tak myślę, wreszcie powstanie poważne śledztwo które mogłoby pogrążyć Dextera.
La Guerta znika, wszyscy wiedzą kogo podejrzewała a na dodatek znika Estrada...

Obstawiam że teraz Matthews otworzy śledztwo.

ocenił(a) serial na 9
Grajcz

Przecież oni się nie pozbyli ciał. Nie po to Dexter pozorował w kontenerze całą tą szopkę, żeby się pozbywać ciał. Ciekawi mnie jednak jak wyjaśnione zostanie, że to z pistoletu Debry padł śmiertelny strzał. Tego Dexter już tak łatwo nie ukryje. Chyba, że za rok już o tym zapomną i znów będzie kolejne niedociągnięcie.
Co do finału. Moim zdaniem ciekawszym zakończeniem byłby postrzał Dextera (tego by się nikt nie spodziewał, zwłaszcza, że będzie jeszcze ostatni sezon). Niestety postać, która mogła namieszać poszła do piachu. A szkoda. Myślę, że o wiele ciekawszy byłby ostattni sezon, w którym pętla w okół Dextera by się zacieśniała jeszcze bardziej. Bez LaGuerty pewno znów dostaniemy jakąś papkę z mega ostatnimi dwoma dobrymi odcinkami.

Martin

Nie wiemy co właściwie Dexter zrobił z ciałami po strzale Debry ale racja że raczej ich się nie pozbył.
Tak czy inaczej śmierć tej dwójki będzie podejrzana i będzie podstawą śledztwa.

A postrzał Dexa nie miałby sensu bo o czym byłby 8 sezon?
Jaka pętla, w tej sytuacji miałby pewne krzesło.
La Guerta musiała zginąć, za dużo wiedziała.
Niestety, taka sytuacja i postrzał byłby dobrym finałem serialu ale nie sezonu.

ocenił(a) serial na 9
Grajcz

Ale właśnie o to chodzi. Ile można ogladać takich samych sezonów??? Przecież skoro wiemy, że ósmy będzie ostatnim to oczywistym będzie co się stanie w ostatnim odcinku. Nie wiadomo tylko jak. A w takich serialach chodzi o zaskoczenie. Zobacz finał siódmego sezonu. Debra wchodzi i zonk. Ktoś się tego spodziewał? Nikt i wszyscy 9 miesięcy czekali na 8 sezon. Postrzał Dextera przez Debrę byłby przysłowiowym strzałem w dziesiątkę! A co potem? Nie wiem. Mogłaby go tylko zranić, Dexter zaczałby uciekać na początku 8 sezonu. Oczywiście Debra strzelając do Dextera strzeliłaby sobie w kolano ale o to chodzi - o niekonwencjonalne rozwiązania, które zaskocza widzów. Scenarzyści mają 3-4 miesiące aby coś wymyślić, a z ich głowami na pewno by na coś wpadli.

Martin

Na logikę - gdyby La Guerta żyła, nawet gdyby Dex uciekł z kontenerku to serial nie miałby już sensu.
Przecież w USA nie miałby już życia a robienie z Dextera 2 sezon prison break to dopiero by była tragedia.
Zaskoczenie zaskoczeniem ale z tej sytuacji nie byłoby żadnego rozsądnego wyjścia dlatego odcinek w którym prawda o Dexterze wyjdzie na jaw musi być ostatnim odcinkiem serialu.

ocenił(a) serial na 9
Martin

Mnie rozwala Quinn - koles jeszcze nie dawno byl przekonany, ze Dex jest Kylem Butlerem z 4 sezonu, teraz gdy Laguerta oskarza Dexa o bycie BHB nie mowi ani slowa? Porazka co z ta postacia zrobili. To on powinien byl zginac bo zupelnie nic do serialu od dawien dawna nie wnosi!
Druga sprawa to Deb. Swietny i dociekliwy glina, ktory 6 sezonow sciga oprychow po calym Miami nagle staje morderca!? Ja rozumiem, ze chciala chronic Dexa ale dlaczego nie pozolila by to o zajal sie Laguerta?
Generalnie sezon podobal mi sie bardziej niz 5 i 6 ale od poziomu sezonu 1 i 2 to sa lata swietlne!

ocenił(a) serial na 8
snail_1981

Quinna pewnie zaangażują w 8 sezonie do tego "poważnego śledztwa", bo będzie z niańką i będzie miał oko na Dexa.

użytkownik usunięty
ElliotBeverlyMantle

Na pewno, skoro siostra Angela sama się do niego zaczęła przystawiać, ten znów poczuje się dobrze i będzie zgrywał bohatera. Angel pewnie na wieść o śmierci LaGuerty zostanie w policji i być może to on przejmie śledztwo w sprawie "Dextera" namawiać do tego Queena. Pewnie końcowym morałem będzie, że na Dexterze ciąży klątwa, że nigdy nie pozbędzie się podejrzeć co do swojej osoby, zawsze ktoś będzie go ścigał.

ocenił(a) serial na 8

Moim zdaniem największe korzyści po 8 sezonie będzie miał Batista, bo to on w/g mnie zamknie sprawę .

użytkownik usunięty
ciosina

A może daruje Dexterowi, w końcu Queenowi darował, a przez cały sezon dużo się wydarzy. A może okaże się, że Masuka jest jeszcze gorszym mordercą od Dex'a?

użytkownik usunięty
ElliotBeverlyMantle

może Quinn odbije sobie m.in. rozstanie z Nadią i zmężnieje, nawet fizycznie ciapowato wygląda w 7. sezonie :P, ja w niego wierzę, może to on wywęszy sekret Dexa w ósmym sezonie :D