PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10074202}

Dojrzewanie

Adolescence
2025 -
7,7 69 tys. ocen
7,7 10 1 69172
8,2 50 krytyków
Dojrzewanie
powrót do forum serialu Dojrzewanie

Dobre

ocenił(a) serial na 9

Mnie najbardziej wzruszył brak scen łóżkowych, ani gay, ani les ani hetero. Gdybym nie wiedziała że to Netflix nie uwierzyłabym. Rany, czyli można nawet w dzisiejszych powalonych czasach nakręcić petardę bez oglądania się na majciochy. O ludziach dla ludzi bez miętolenia klisz że czarny to dobry bohater a biali ścierwa bez sumienia. Albo że ważne jest kto z kim śpi i jeśli już koniecznie musi to najlepiej widziane będzie jeśli z kimś o takiej samej płci. Poczułam się jak widz którego twórcy szanują.

ocenił(a) serial na 8
Izzy369

zgadza się, też na to zwróciłam uwagę i szanuję! Jednak się da!

ocenił(a) serial na 9
Jaga117

Tak, chociaż kiedy to pisałam nie wiedziałam jeszcze ze ten serial opiera się na historii która wydarzyła się naprawdę tylko że sprawca był czarny. I tu już nie jestem pewna, z jednej strony dobrze że biali to zagrali, z drugiej jednak trochę bezczelne to. Nie wiem co czarni zrobią ze swoją nową tożsamością jak już wszędzie będą funkcjonować jako istoty z najczystszego światła.

ocenił(a) serial na 8
Izzy369

to nie chodziło jedną historię strasznego morderstwa; twórcy serialu wyraźnie mówią w wywiadach, że opierali się wielu podobnych zdarzeniach, dlatego też w opisie nie ma informacji "film inspirowany prawdziwymi wydarzeniami"