od połowy filmu typowałam, że to ten brat go zabił, ale ogólnie odcinek fajny + jak zwykle świetna muzyka.
Też mi to przeszło przez myśl, ale nie byłam do końca pewna. Dobrze, że tak się skończyło, pomimo, że zostało " nagięte prawo "
Jak zwykle się poryczałam. I pod koniec sobie pomyślałam "ale bydle". Dobrze że go ten brat zabił. Należało się .
oh tak, dobrze, że zakończyło się jak się zakończyło, bo żal mi było tego brata. a nie wiesz może jaki to odcinek i który sezon? bo potrzebuję muzyki z tego odcinka, a nie mam nawet pojęcia co to za sezon, bo długo już nie oglądałam DZ. z góry dzięki.
heh, tyle co chwile temu na to natrafiłam czytając opisy wszystkich odcinków od końca, dzięki wielkie. (:
najprostszy sposób na wyszukanie jakiejkolwiek piosenki, która wpadła w ucho to http://pl.wikipedia.org/wiki/Dowody_zbrodni_%28%C5%9Bcie%C5%BCka_d%C5%BAwi%C4%99 kowa%29
Ja od początku stawiałam na brtaa. Zwykle jedna z pierwszych przesłuchiwanych osób okazuje się na końcu sprawcą;) W tym wypadku wersja że zabiła tego kolesia któraś z ofiar byłoby zbyt proste, a w grę wchodził w sumie tylko brat i ta policjantka. Mimo to nie zawiodłam się-odcinek był na poziomie, czyli oddawał klimat epoki (lata 80) (muzyka, stroje) . Pozdrawiam wszystkich miłośników serialu;)
A tak przy okazji -ten odcinek, oprócz 3 innych, wyreżyserowała Agnieszka Holland;)
A mi by się podobała ustawka, że zabiła któraś z ofiar i tylko szkopuł w tym, by wytropić która... Ale oczywiście, odcinek na poziomie, kooooooocham piosenkę, którą wykorzystali do sceny końcowej. Bydlak zasługiwał na to co go spotkało. Btw, a propos Holland, wyreżyserowała też podobny odcinek - o antypatycznym facecie, którego ofiary planowały zabić, a policja "zepchnąć sprawę pod dywan" - "The plan"