PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109832}

Dowody zbrodni

Cold Case
2003 - 2010
7,6 26 tys. ocen
7,6 10 1 26396
6,5 4 krytyków
Dowody zbrodni
powrót do forum serialu Dowody zbrodni

Pani detektyw coś ukrywa, wie o tym tylko ona sama, ludzie z jej przszłości i archiwista znający jej akta. Z pewnością nie jest to tylko sprawa zaręczyn sprzed 9 lat, które uległy zerwaniu przez narzeczonego, który po wypiciu kilku piw zaszalał z siostrą Rush. Ktoś wie o co chodzi i moze mnie oświecić?
Pzdr.

ocenił(a) serial na 10
Agnesse

Hm... cos mi się wydaję że to ma coś wspólnego z jej ojcem o którym kiedys w jakims odcinku była mowa ... Ale nie jestm pewna na 100% ;)
Pozdrowionka =) ...

użytkownik usunięty
kasienka_3

Tak. Ojciec chyba ich zostawił, jak Lily była młodsza. O ojcu było bardzo mało... Matka była nałogową pijaczką. Ech...nie miala słodkiego dzieciństwa, ale tak naprawdę to nie jestem pewna. Byc może nasza pani detektyw ukrywa coś jeszcze...Może kiedyś się dowiemy??? :)

Agnesse

Ojciec zostawił rodzinę, bo matka była alkoholiczką - tak wynika z rozmów Lil. Pozatym wiemy, że Lil kochała go nade wszystko i bardzo za nim tęskni.

Jeśli chodzi o jej przeszłość... Oj... dużo dowiadujemy się w sezonie 3 ;) tak, tak... spoilerować nie chcę, ale GRO info z jej dzieciństwa dowiecie się w odc 2x23 The Woods [jeśli szanowne TVN puści wam odcinki 2 sezonu do końca of course!]. Wiadomo jedno... raport 49 był faktem! a raporty takie dotyczą: napaści na tle seksualnym, pobić, gwałtów, molestowania... Mamy pewne podejrzenia w związku z tym pierwszym :) To wynika z rozmowy Lil i George'a, którego poznaliście już w 2x09 Mindhunters, w odc 2x23 The Woods [kontynuacja 2x09]. Rush i nasz Georgie urządzą sobie małą pogadankę na strychu jego starego domciu... Będzie się działo... oj będzie... Ja ten odc w nocy oglądałam [rok temu] i byłam naprawdę pod wrażeniem. odc mroczny, tajemniczy i trzyma w napięciu. szkoda tylko, że wiedziałam o 3 sezonie, który wtedy był już w trakcie 'produkcji', bo spodziewałabym się nieco innego zakończenia, ale to też było dobre..

kk, już milczę, bo spoilerować nie chcę ;)
czekajcie na 2x23 - polecam nagrać!

PS: sezon 4 w 'produkcji'. Premiera w USA na CBS już we wrześniu! Finał 3 sezonu też pozostawia sporo pytań... ale wsio zaczyna się układać ślicznie :D

ocenił(a) serial na 8
redxf

A te dwa odcinki Mindunters i The Woods - rzeczywiście fenomenalne. Co do napaści na Lilly na tle seksualnym, to mamy miedzy nią a Georgem poniższy dialog. Lilly niby zaprzecza, aby ta napaść miała taki charakter. Ale to jej odwracanie wzroku od Georga, te uniki - jakby chciała coś ukryć. Ukryć sama przed sobą, nie przyznać się, nie wypowiedzieć czegoś na głos, bo jeśli naprawdę miało to miejsce, to George i tak wie o tym z akt. I tak jakoś podejrzanie drążył ten temat.

GEORGE MARKS: Did he touch you? In your secret place?

(He points the gun muzzle down at her. Lilly looks away and sniffles.)

LILLY: He wanted my money. That's why he followed me. I gave him what I had.

GEORGE MARKS: (taunts) And then he went his merry way.

(Lilly glares at George.)

LILLY: You know he didn't.

GEORGE MARKS: Tell me what he did.

LILLY: He hit me.

LILLY: I don't remember much after that.

(Lilly looks away, but George is quick to fill her in on the details.)

ocenił(a) serial na 8
Agnesse

Można tu też przytoczyć żal Lilly do matki za faworyzowanie jej siostry. W którymś odcinku z ust naszej pani detektyw padają bowiem takie słowa:

"And no matter how perfect I was, my mom was all about her."