Siema,oglądam odcinki dosyć wybiórczo od jakiegoś czasu(teraz jestem w 7 sezonie) przeplata się watek z matką Scottiego, on sie spotykal z ojcem i martwili sie matką i co chwila Scotty jest jakis przybity? O co chodzi? moze mi ktos krok po kroku wyjasnic od czego sie zaczęla i na czym stanęła akcja?
Matka Scottiego została napadnięta przed sklepem, na parkingu i od tego czasu czasu zachowuje się dziwnie, przygnębiona, scena w jednym z odcinków jak płacze w samochodzie, kłamie na temat wizyty u lekarza. Synowi nie daje to spokoju i zaczyna interesować się sprawą. Okazuje się, że kilka kobiet zostało w tym miejscu i w taki sam sposób napadniętych i Scotty prosi detektywa prowadzącego tą sprawę aby na bieżąco go informował z powodu jego matki. Dochodzi do spotkania Valensa na posterunku z jedną z ofiar, która została napadnięta kilka godzin wcześniej i wtedy dowiaduje się co tak naprawdę się stało. Okazuje się, że sprawca nie tylko napada i okrada starsze kobiety, ale również je gwałci. Pamiętam jeszcze, że w jednym z odcinków Scotty wchodzi do jego mieszkania, zauważa dokumenty ofiar i wdaje się z nim w bojkę. Sprawca został aresztowany. Dalej nie wiem co z tą sprawą ponieważ na tym etapie mniej więcej skończyłam oglądać.