wlasnie obejrzalam finalowy odcinek 4 sezonu, jest niesamowity, ale mam wielka nadzieje ze glowna bohaterka jednak przezyje, no chyba ze KM chce opuscic serial
UWAGA - SPOILERY!!!
finalowy odcinek byl naprawde dobry choc nie tak wspanialy jak final 2 sezonu. ogolnie sezon 4 nie nalezal do najlepszych ale coz...
co do sezonu 5 to nie wiadomo jeszcze o nim NIC. nie wiadomo nawet czy zostanie on nakrecony [czy wogole jest w planach].
najbardziej martwi mnie to iz rok temu o tej porze znalismy juz tytul 1 odcinka 4 sezonu a tu ani widu ani slychu o 5!!!
co do jej rany... zakonczenie bylo niezwykle dziwne. wyszeptala "mom" [mamo] i patrzyla sie jakby na jej ducha [bo przeciez Ellen kopnela w kalendarium]. rana wg mnie nie byla grozna - a juz napewno mniej grozna niz Stillmana, bo on dostal w piers, a ona w dolek strzelecki i on jakos potrafil potem chodzic normalnie a ja trzeba bylo do szpitala w szoku wiezc... czasem scenarzysci naprawde przesadzaja
w chwili, ktora powinna mnie przyprawic o smutek i dreszczyk ja sie smialam. a dlaczego? bo fryz Lil byl po prostu kosmiczny po tym jak zostala postrzlona! jej glos [he caught me] rowniez nie lepszy...
btw: czyzby Scotty w koncu zrozumial co do niej czuje? hmm... widzieliscie jak sie poplakal krzyczczac: call the paramedics, call the paramedics!!! nie dal sie potem pocieszyc nowej ADA.
teraz jedyne co nam pozostaje to trzymac kciuki za nastepny sezon
Siemka! Dokladnie zgadzam sie z toba w 100%, Stillman oberwal i nawet nie upadl a ona prawie niezywa.Fryz miala odjechany, w jednej chwili ladnie gladko ulozone wlosy a za moment taki nielad. Mysle, ze ludzie nie przejeliby sie az tak bardzo gdyby to kto inny byl ciezko ranny i dlatego tak sie skonczyl ten sezon bo w sumie to nie mieli ciekawego watku na zakonczenie, a tak ludzie beda czekac i sie martwic :czy zyje czy nie. A martwia sie i to bardzo, co widac na zagranicznych forach. Ja osobiscie uwielbiam ten serial i czekam na sezon 5 w pelnym skladzie,bo mam nadzieje ze Kathryn Morris nadal chce byc Lilly. Pozdrawiam fanow!
od ponad 2 lat dzielnie udzielam sie na zagranicznch forach. zauwazylam jedna rzecz: ci ludzie przezywaja cos, co u mnie czesto wywoluje smiech.
fakt, to wspaniali ludzie, mili, sympatyczni... weseli ;)
ale czasem rozne bzdurne dla mnie rzeczy sa powodem lamentow z ich strony. moze postrzegam to w ten sposob, poniewaz mnie zycie nie rozpieszczalo i caly czas mialam pod gorke... nie wiem. bynajmnie, kochalam Cold Case, zdradzilam go z SVU i Prison Break, ale mimo to odczuwam sentyment do tego serialu i rowniez oczekuje na 5 sezon =]
pozdrawiam
zapominalam dodac, ze jesli KM odeszlaby z serialu, to zaprzestali by jego produkcji
ona jest jego puenta, jego dusza. bez niej nie ma Cold Case. od niej sie to zaczelo, ona jest tu punktem glownym, centralzacja wszelkich tajemnic i serial bez Lilly Rush nie mialby po prostu sensu i szans na przetrwanie w brutalnym swiecie telewizji, w ktorym kazdy serial dazy do przebicia drugiego
wszystko prawda, ludzie tam z pewnoscia maja swoja wlasna "jazde", mysle jednak ze jesli KM nie zostawia serialu to 5 sezon bedzie. 4 sezony to malo jak na taki serial, no chyba ze im ogladalnosc spadla. 'Without a Trace' ma 5 sezonow a przeciez nie jest lepszy. dziwne tylko, ze tak szybko w ostatnim odcinku usmiercili ta matke, wyglada to z jednej strony tak, jakby nakrecili jak zwykle 23 odcinki a potem dodali jeden, rozwiazali watek matki, zastrzelili glowna bohaterke i maja serial z glowy. ale spoko, pewnie tak nie jest. pozdrawiam fanow
niestety po amerykanach nalezy sie spodziewac wszystkiego... nawet tak glupiego i bezsensownego dla kazdego fana zakonczenia ;/
z tego co slyszalam, to CBS ma powtarzac wszystkie odcinki CC od nowa a to oznacza... ze nowej serii jak narazie nie bedzie
serial ogladalnosci nie stracil. co odcinek przed ekrany tv siada ponac 19mln amerykanow [to bardzo duzo]. ponadto CC jest wykupywane przez kraje takie jak Chiny, Japonia, Fracja, Grecja, Niemcy, Polska, Rosja, Ukraina, Czechy, Slowacja, Australia, Irlandia, Szkocja, Wielka Brytania etc
zysk maja odpowiedni, gorzej chyba z pomyslami
Witam!! No no ale wam się wątek rozciągnął :)
Ja nie chcę żeby się Cold case skończyło. Jestem fanką od początku i jakoś tak dziwnie mi będzie jak już się skończy. Co prawda zdradziłam go z "Criminal minds" i "Dexterem", ale raz się żyje :D
Wracając do tematu. Jeśli to ma być już całkowite zakończenie tego serialu to ujmę to tak. Dziwne, że tyle udało im się nakręcić świetnych odcinków, a ostatni odcinek serialu w chyba nieprzemyślany do końca sposób. Tak jakby nie bardzo myśleli nad tym co piszą (tego postrzelili mocniej, ale to ta trafi do szpitala - widzowie i tak nad tym się głębiej nie będą zastanawiać).
Troszkę może namieszałam, ale to tak pod wpływem chwili pisane jest :D jak scenariusz do ostatniego odcinka :)
Pozdrawiam :D
Nie sadze, zeby to byl koniec serialu, mysle ze KM po prostu z powodow osobistych nie bedzie obecna na planie przez jakis czas i poczatkowe odcinki beda bez niej,niby ze jest w szpitalu, a potem wyzdrowieje i wroci. pozdrawiam
na jednym z forow wypowiedziala sie osoba z planu zdjeciowego CC [heh, od dawna zastanawiamy sie kim jest tajemnicza InsideR].
powiedziala: see you all next season
a to oznacza, ze S5 bedzie =]