PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109832}

Dowody zbrodni

Cold Case
2003 - 2010
7,6 26 tys. ocen
7,6 10 1 26394
6,5 4 krytyków
Dowody zbrodni
powrót do forum serialu Dowody zbrodni

final

ocenił(a) serial na 10

wlasnie obejrzalam finalowy odcinek 4 sezonu, jest niesamowity, ale mam wielka nadzieje ze glowna bohaterka jednak przezyje, no chyba ze KM chce opuscic serial

kamula

UWAGA - SPOILERY!!!

finalowy odcinek byl naprawde dobry choc nie tak wspanialy jak final 2 sezonu. ogolnie sezon 4 nie nalezal do najlepszych ale coz...

co do sezonu 5 to nie wiadomo jeszcze o nim NIC. nie wiadomo nawet czy zostanie on nakrecony [czy wogole jest w planach].

najbardziej martwi mnie to iz rok temu o tej porze znalismy juz tytul 1 odcinka 4 sezonu a tu ani widu ani slychu o 5!!!

co do jej rany... zakonczenie bylo niezwykle dziwne. wyszeptala "mom" [mamo] i patrzyla sie jakby na jej ducha [bo przeciez Ellen kopnela w kalendarium]. rana wg mnie nie byla grozna - a juz napewno mniej grozna niz Stillmana, bo on dostal w piers, a ona w dolek strzelecki i on jakos potrafil potem chodzic normalnie a ja trzeba bylo do szpitala w szoku wiezc... czasem scenarzysci naprawde przesadzaja

w chwili, ktora powinna mnie przyprawic o smutek i dreszczyk ja sie smialam. a dlaczego? bo fryz Lil byl po prostu kosmiczny po tym jak zostala postrzlona! jej glos [he caught me] rowniez nie lepszy...

btw: czyzby Scotty w koncu zrozumial co do niej czuje? hmm... widzieliscie jak sie poplakal krzyczczac: call the paramedics, call the paramedics!!! nie dal sie potem pocieszyc nowej ADA.

teraz jedyne co nam pozostaje to trzymac kciuki za nastepny sezon

ocenił(a) serial na 10
kamula

Siemka! Dokladnie zgadzam sie z toba w 100%, Stillman oberwal i nawet nie upadl a ona prawie niezywa.Fryz miala odjechany, w jednej chwili ladnie gladko ulozone wlosy a za moment taki nielad. Mysle, ze ludzie nie przejeliby sie az tak bardzo gdyby to kto inny byl ciezko ranny i dlatego tak sie skonczyl ten sezon bo w sumie to nie mieli ciekawego watku na zakonczenie, a tak ludzie beda czekac i sie martwic :czy zyje czy nie. A martwia sie i to bardzo, co widac na zagranicznych forach. Ja osobiscie uwielbiam ten serial i czekam na sezon 5 w pelnym skladzie,bo mam nadzieje ze Kathryn Morris nadal chce byc Lilly. Pozdrawiam fanow!

kamula

od ponad 2 lat dzielnie udzielam sie na zagranicznch forach. zauwazylam jedna rzecz: ci ludzie przezywaja cos, co u mnie czesto wywoluje smiech.

fakt, to wspaniali ludzie, mili, sympatyczni... weseli ;)
ale czasem rozne bzdurne dla mnie rzeczy sa powodem lamentow z ich strony. moze postrzegam to w ten sposob, poniewaz mnie zycie nie rozpieszczalo i caly czas mialam pod gorke... nie wiem. bynajmnie, kochalam Cold Case, zdradzilam go z SVU i Prison Break, ale mimo to odczuwam sentyment do tego serialu i rowniez oczekuje na 5 sezon =]

pozdrawiam

redxf

zapominalam dodac, ze jesli KM odeszlaby z serialu, to zaprzestali by jego produkcji
ona jest jego puenta, jego dusza. bez niej nie ma Cold Case. od niej sie to zaczelo, ona jest tu punktem glownym, centralzacja wszelkich tajemnic i serial bez Lilly Rush nie mialby po prostu sensu i szans na przetrwanie w brutalnym swiecie telewizji, w ktorym kazdy serial dazy do przebicia drugiego

ocenił(a) serial na 10
redxf

wszystko prawda, ludzie tam z pewnoscia maja swoja wlasna "jazde", mysle jednak ze jesli KM nie zostawia serialu to 5 sezon bedzie. 4 sezony to malo jak na taki serial, no chyba ze im ogladalnosc spadla. 'Without a Trace' ma 5 sezonow a przeciez nie jest lepszy. dziwne tylko, ze tak szybko w ostatnim odcinku usmiercili ta matke, wyglada to z jednej strony tak, jakby nakrecili jak zwykle 23 odcinki a potem dodali jeden, rozwiazali watek matki, zastrzelili glowna bohaterke i maja serial z glowy. ale spoko, pewnie tak nie jest. pozdrawiam fanow

kamula

niestety po amerykanach nalezy sie spodziewac wszystkiego... nawet tak glupiego i bezsensownego dla kazdego fana zakonczenia ;/

z tego co slyszalam, to CBS ma powtarzac wszystkie odcinki CC od nowa a to oznacza... ze nowej serii jak narazie nie bedzie

serial ogladalnosci nie stracil. co odcinek przed ekrany tv siada ponac 19mln amerykanow [to bardzo duzo]. ponadto CC jest wykupywane przez kraje takie jak Chiny, Japonia, Fracja, Grecja, Niemcy, Polska, Rosja, Ukraina, Czechy, Slowacja, Australia, Irlandia, Szkocja, Wielka Brytania etc

zysk maja odpowiedni, gorzej chyba z pomyslami

ocenił(a) serial na 10
redxf

Witam!! No no ale wam się wątek rozciągnął :)
Ja nie chcę żeby się Cold case skończyło. Jestem fanką od początku i jakoś tak dziwnie mi będzie jak już się skończy. Co prawda zdradziłam go z "Criminal minds" i "Dexterem", ale raz się żyje :D
Wracając do tematu. Jeśli to ma być już całkowite zakończenie tego serialu to ujmę to tak. Dziwne, że tyle udało im się nakręcić świetnych odcinków, a ostatni odcinek serialu w chyba nieprzemyślany do końca sposób. Tak jakby nie bardzo myśleli nad tym co piszą (tego postrzelili mocniej, ale to ta trafi do szpitala - widzowie i tak nad tym się głębiej nie będą zastanawiać).
Troszkę może namieszałam, ale to tak pod wpływem chwili pisane jest :D jak scenariusz do ostatniego odcinka :)
Pozdrawiam :D

ocenił(a) serial na 10
LillyR_

Nie sadze, zeby to byl koniec serialu, mysle ze KM po prostu z powodow osobistych nie bedzie obecna na planie przez jakis czas i poczatkowe odcinki beda bez niej,niby ze jest w szpitalu, a potem wyzdrowieje i wroci. pozdrawiam

kamula

na jednym z forow wypowiedziala sie osoba z planu zdjeciowego CC [heh, od dawna zastanawiamy sie kim jest tajemnicza InsideR].
powiedziala: see you all next season
a to oznacza, ze S5 bedzie =]

ocenił(a) serial na 8
redxf

Odcineczek bardzo mi sie podobał bo ja wogóle uwielbiam CC ale jednak mogło być lepiej. Choć zakończenie nie powiem było interesujące :D