Siemka :) mam pytanie zagadkę :) na którym piętrze szpitala House ma swoje biuro?
(powiem, że mam satysfakcjonujące uzasadnienie odpowiedzi na to pytanie)
Zapraszam do zgadywania :)
O łóżko a konkretnie o wybór materaca (Wilson całe zycie marzył o łóżku wodnym).
nie lubi mietowej, było to w odcinku kiedy rozmawiał z taka babką która myślała że to rozmowa kwalifikacyjna na asysytenta House'a. gadali w barze czy co to byo, ona wcześniej zamówiła sobie mietę więc on też ją wziął a potem powiedział że to nie jest rozmowa w sprawie pracy a on nie lubi mięty.
Walter - dziadek Walt. Jest to dziadek wymyślony na potrzeby diagnozy pacjentki z urojeniami - 4x04. Nie przypominam sobie by kiedykolwiek wspominał o prawdziwym dziadku.
Co Wilson uważa o Monster trackach?
Wilson uwielbia Monster Trucki (choć się zapierał, że ich nie znosi i tylko udaje sympatie, żeby nie zrobić Housowi przykrości, co miało na celu ukrycie wizyty u odnalezionego brata w szpitalu psychiatrycznym, której termin pokrywał się z Monster Truck Show - odcinek 5x18 jak mnie pamięć nie myli).
O nim nie było zagadki, a zasłużył, szczególnie w świetle ostatniego odcinka...
W jakiej kategorii Kutner był wpisany do Księgi Rekordów Guinessa??
House palił w 3x11 będąc na "odwyku" w części szpitala Princeton przeznaczonej dla odtruwanych pacjentów. Palił, bo rzekomo szukał substytutu dla swych innych nałogów i by sprawiać wrażenie osoby odtruwanej.
Co Willson robił w Afganistanie?
Wilson nigdy nie był w Afganistanie, ale House jak był w CIA mu insynuwował, że przemycał tam heroine ;]
Dwie latarki na korbkę - małą i dużą;). Dowiedzieliśmy się o tym z odcinka 5x04.
Jaką grupę krwi ma Greg House, a jaką ma jego najlepszy przyjaciel w osobie Willsona?
LG - twoja zagadka jest za trudna, minęło pare dni i nikt nie odpowiedział ;)
Ja wiem, ja wiem! :D
House ma AB - uniwersalny biorca, bierze od wszystkich, a Wilson ma 0 - uniwersalny dawca, dlatego płaci alimenty swoim byłym żonom :) Mógłbym wcześniej odpowiedzieć ale mi się nie chciało przeszukiwać odcinków :P
A teraz moja zagadka :)
Jakiego koloru był kwiatuszek, który House podarował Cameron na randce? (Ten, o którego pytał się Wilsona czy to obciach ;) )
To może ja zadam :)
W którym odcinku House siedział w piżamie szpitalnej na masce samochodu?
Ostatni odcinek drugiego sezonu: 2x24 "No Reason", jak został postrzelony i miał zwidy cały odcinek, wtedy cz pacjentem wyjechał chyba na frytki i w szpitalnej koszuli siedział na masce.
Ile lat miała dziewczyna, która nachodziła house'a wydzwaniała do niego itp ^^
Brakowało jej pół roku do pełnoletności (według amerykańskiego prawa) kiedy ją spotkał pierwszy raz.
no to może pytanie, co????????????????????????????????????????
zdaje się, że to dobra odp
Co do umiejscowienia biura House'a, to w 1x4 kiedy do House'a przychodzi pacjentka z "pasożytem" razem ze swoim mężem i akurat House wychodzi ze swojego gabinetu kierując się do windy. Kiedy czekają na windę na scianie na przeciwko widać napis "second flor" ^^. Acha i tam gdzie powinny być drzwi do gabinetu Wilsona są drzwi prowadzące chyba na jakiś korytarz. Kolejna wpadka scenarzystów^^xP
Skoro nikt nie zadaje, to pozwolę sobie spytać
ROZMOWA NA JAKIE TEMATY - WG WILLSONA - SPRAWIA, ŻE KOBIETY STAJĄ SIĘ ŁATWIEJSZE?
witam :)
czyzby chodziło Ci o MNA- marzenia, nadzieje,aspiracje ?:D nie jestem pewna bo Wilson z Housem prowadzili mase rozmow na temat ,,przelecalnosci kobiet" ;D
Skoro wiek tej małolatki jest prawidłowy to...
Ile lat ma House, a ile Wilson ? :)
ciężka sprawa zważywszy na fakt, że akcja w filmie rozgrywa się przez jakieś.. 4-5 lat? (ekipa Cammeron pracowała 3 lata) obecna od ok 2.
Chyba w jednym z odcinków w biurze Cuddy.. Cuddy lub Wilson mówi do Housa coś o zachowaniu xD godnego 40 latkowi? Mogę się mylić.
A strzelę że Wilson ma 35.
Za to Chase bankowo ma 30.
Nie jetem pewna ale jakbym słyszała w ktorymś odcinku że House ma 48 lub 47 Wilson jest za stary na 35
Wilson kiedyś (w 3 sezonie) powiedział że House ma 40-ileś tam lat... xD
a Wilson to nie wiem... wydaje mi się młodszy od Cuddy
ja gdzieś, ale nie mogę znaleźć gdzie,widziałam, że House ma tyle lat co Hugh, więc 1959 rocznik, ale w serialu zdaje się potwierdzenia na to nie ma....
proponowałabym jednak rozwiązanie (i skąd wiadomo) i nowe pytanie:)
w angielskiej wikipedii znalazłam datę ur. Housa 11.06.1959 (i to jest też data ur. Hugh, w odnośnikach do tekstu jest coś więcej na ten temat: http://en.wikipedia.org/wiki/Dr._Gregory_House#Character_history ) a o Wilsonie nic nie znalazłam... tylko tyle że RSL ma 40 lat (ur. 28.02.1969)
to moze ja sie wepcham w kolejke jako ze od wczoraj nikt nie odpowiedzial na druga czesc pytania:) albo niech odpowie zadajaca\y albo niech ktos zada pytanie:)
to może ja zadam jakieś pytanie ;)
Co łykał House w jednym z odcinków kiedy chciał sobie przypomnieć co działo się w autobusie, w którym miał wypadek(mowa tu o momencie, w którym wraz z personelem szpitala byli w busie wraz ze zdjęciami pasażerów przyczepionymi z przodu by lepiej mu sie myslało ^^).
Ma królową na banknotach.
Co jest "nie tak" z bratem Wilsona i czemu ma on z tego powodu wyrzuty sumienia?
Jest taki troche napobudliwy, panikarz, nie wiem jak to określic i w każdym razie jest w psychiatryku.
A Wilson ma wyrzuty sumienia bo raz olal jego telefon, bo ten do niego czesto dzwonil i przez 1 telefon tamten trafil gdzie aktualnie sie znajduje.
Mam racje?
Na marce jakiego telewizora House oglądał film z Cuddy o nim samym? Podpowiem, że bohaterem odcinka był chłopak z guzem na pół twarzy.
nie jesetm do końca pewien ale chyba Sams.ung
średnio ile tabletek na odcinek łyka Greg?
Wydaje mi się że więcej niż 6, bo gdy Cuddy wprowadziła mu limit (
sprawa z detektywem) to było z nim źle. :)
Jaki miał tytuł odcinek w którym dziewczyna nie czuła bólu.
prawdopodobnie to była 1 seria albo początek drugiej? ;>