Siemka :) mam pytanie zagadkę :) na którym piętrze szpitala House ma swoje biuro?
(powiem, że mam satysfakcjonujące uzasadnienie odpowiedzi na to pytanie)
Zapraszam do zgadywania :)
Za dużo... jeżeli chodzi o sceny typu House rozmawia ze swoim zespołem i bierze tabletke w trakcie to srednio są to 1-3 sceny na odcinek.
A odcinek o pacjentce z CIPA to odcinek 3x14 "Insensitive".
Jak miał na imię przyjaciel zmarłego męża Cameron, z którym ta prawie miała romans?
To był - jeśli dobrze pamiętam - Joe. Był on pierwszym drużbą na ślubie Alison.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Weddingpics.jpg
Co sprawiło, że House jako dziecko zaczął podejrzewać, że człowiek, którego nazywał ojcem nie jest jego biologicznym ojcem?
Dwie rzeczy:
1. W momencie jego poczęcia, mąż jego matki był na manewrach wojskowych
2. Ma takie samo znamię jak jeden z przyjaciół rodziny
Jak House nazywał kumpla ze studiów, który nakablował na niego do dziekana Akademi Medycznej, a jak nazywał się on naprawdę?
Czy to ten sam, który w odcinku 2x12 "Distractions" wygłasza wykład o leku na migrene? Jeżeli tak, to on nazywał się Philip Weber a House nazywał go "Von Lieberman" jak mnie pamięć nie myli.
Moje pytanie. Kto i w jakiej sytuacji nazwał House'a chłopakiem Cuddy, a ona nie zaprotestowała?
był to niejaki porucznik Bowman , szef oddziału który dowodził gdy w szpitalu zjawil sie pewien pan i wział sobie za zakładników pacjentów,13 i House'a : DD moje pytanie to do kogo chciał uciekac z kraju House po zwolnieniu za kaucją dzieki Wilsonowi,gdy aresztował go Triter ?:D
House ironizował, że ucieknie tam, gdzie mieszka Salma Hayek. Miał wątpliwości, czy rezyduje ona w Meksyku czy w Hiszpanii.
Na co jest uczulony Chase?
na truskawki (balsam do ciała truskawkowy też się liczy:P)
oddaję pytanie, bo nie mam pomysłu
Z tego co pamietam na 100% jednemu zalecal w jednym z poczatkowych odcinkow ( tak mi sie zdaje)
Pytanie:
Gdzie House chował garnki jak byla jego kolejka mycia kiedy mieszkal u niego Wilson?
chował garnki do piekarnika
Gdy Wilson mieszkał u House'a panowie umówili się, że gdyby House uprawiał seks miał zostawić Wilsonowi znak by ten mu nei przeszkadzał. Jaki?
powiesic stetoskop na klamce:)
Pewien pacjent podarowal Housowi trabke( albo podobny instrument) . Powiedzial ze moze z nia zrobic wszystko oprocz...... czego??
1x09 "DNR"
John: You can sell it if you want to, just promise me you won’t play it. - zastrzeżenie dotyczyło gry na owej trąbce.
Jaki lek nasenny przepisał House'owi Willson? (Chodzi o fiolkę, którą Greg wyrzucił po pewnym czasie do śmieci;))
Ten lek to Zolpidem 200MG
Co robiła Cameron podczas gdy Chase rozwiązywał krzyżówkę a Foreman się nudzi?
sory ze sie wtracam ale mam prosbe......a ty duzo osob zaglada...:)moglby mi ktos zgrac 4 i 5 sezon house na plytke i wyslac poczta??kase oczywiscie zwroce z nadwyzka<drobna:)>mysle ze sie jakos dogadamy...baaardzo bym chciala obejrzec dalsze odc....na tvp ost nie ma co liczyc a nawet jesli to we czw jestem zajeta zawsze:<...probowalam sciagac z neta ale moj net jest zdecydowanie za wolny..sciagnelam 2 odc i przez caly ms wogole nie chodzil....:(...prosze was bardzo o pomoc:) moj mail choo@interia.eu
Najpierw wyspał się dzięki środkom, jakie przepisała mu Cuddy, a potem gdy Zdzira nie znikła usiłował zrozumieć przyczyny swego stanu. Gdy wstrzyknięcie insuliny mu nie pomogło na długo, to postanowił się odtruć i przestał przyjmować Vicodin.
Greg "lubi zapach ropy o poranku" gdyż pachnie ona... no właśnie, czym?
kojarzy mi się z pewnym odcinkiem, sezonu 2 , w którym występowała domina. w tym odcinku chłopak miał coś ze szczęką - miał tam ropę. dlatego jadł tik-taki(żeby uniknąć nieprzyjemnego zapachu), które ukradł mu z mieszkania Chase. i właśnie one naprowadziły housa na prawidłową diagnozę...
a czym pachnie "ropa o poranku?" nie mam pojęcia... może pachnie po prostu ropą?
hmmm. zgadłam? byłam chociaż blisko?
Chodziło Ci o odcinek 1x20 "Love Hurts" z ropą w roli drugoplanowej. Niestety, choć ropa ropą pachnie, to Greg nie to powiedział o tej okropnej cieczy. W 2 serii sparafrazował pewien słynny cytat z filmu wojennego... więcej nie powiem;)
Greg "lubi zapach ropy o poranku" gdyż pachnie ona... no właśnie, czym?
ja wiem! :) został postrzelony przez Stacy podczas gry w paintballa ;)na jakiejś imprezie integracyjnej (?) - prawnicy kontra lekarze. (opowiadał o tym facetowi, który został na jeden dzień wybudzony ze śpiączki)
Pachnie ona zwycięstwem ;)
Jeśli pytanie się dubluje, to przepraszam - skąd House wziął wymiociny dziecka, którymi "przyozdobił" bluzkę Cuddy [odc. gdy Greg próbuje przekonać Lisę, że nie nadaje się na matkę]? ;)
Nie jestem pewna, ale chyba od pielęgniarki z oddziału neonatologii.
Oddaje (jak mam rację).
to moze ja zadam pytanie:) bedzie proste:)
kim Chase chcial zostac zanim zostal lekarzem??
Gdzie Cuddy schowała ubrudzoną pieluchę podczas wizytacji z ośrodka adopcyjnego?
Gratuluję Lilii - moje zagadki nie są zwykle najprostsze;)
Cuddy włożyła pieluszkę do eleganckiej torebki, która stała na zabałaganionym stole.
Przypominam sobie tylko 2 przypadki, w których House wdział na siebie lekarski fartuch. Kiedy i dlaczego uczynił to ten nonkonformista?
raz w odcinku świątecznym w 5(?) sezonie, kiedy założył się z Wilsonem, że ktoś podziękuje mu za konsultacje w przychodni (boska scena uśmiechu przy pani od inhalatora:D)
drugiego razu zupełnie nie pamiętam, więc oddaję pytanie temu kto uzupełni moją wypowiedź:P
A drugim razem założył, bo kazał mu Vogler (jakoś tak :D ).
Na co choruje "13"?
na pląsawice Huntingtona
moja zagadka:
- Wilson mieszkał u Housa . greg zrobił kawał przyjacielowi. jaki?
chodzilo o ten stetoskop na klamce i wilson czekal przed domem pare godzin?? albo o ten co chowal garnki zeby je musial wilson myc? troche tam tego bylo... :D czy nie trafilam:D
a pytanie jest zadane odnosnie poznania wilsona wiec nie zadaje swojego:D
Było wiele fajnych akcji:) A może chodzi o to,że House postawił garnek z wodą po łóżkiem Wilsona i włożył tam jego rękę, a ten zasikał łóżko! :D
tak. o to mi chodziło. hihi ;P
-co house miał napisane na nodze? i na której? był chory, (na nogę) i chcieli mu ją amputować.
o ile się nie mylę to leciało tak (napisane miał na obu nogach)
na jednej "not this leg" a na drugiej "not this leg either", w sensie, że ani jedna ani druga do amputacji
moje pytanie jest pod spodem
na chorobę Huntingtona (tak to się pisze??)
kiedy House z Wilsonem opowiadają jak się poznali, House mówi, że zwrócił uwagę na Wilsona, bo............dlaczego, gdzie się poznali i z jakiej okazji?
Był zjazd medyczny w Nowym Orelanie i oboje siedzieli w barze. House non stop puszczał kawałek na szafie i Wilsona krew zalewała, zwrócił mu uwagę, a jak nie poskutkowało to rzucił butelką w zabytkowe lustro. Wilson za lustro zapłacił, a kaucję za Wilsona zapłacił House.
Dlaczego Wilson rzekomo przerzucił się na zdrową żywność ?
niestety nie o to pytałam, a przynajmniej nie dokładnie
pozostała część pytania brzmi dlaczego HOUSE zwrócił uwagę na Wilsona,a nie Wilson na House'a i powód ten jest podany przez House'a
a żeby nie było, odp na Twoje pytanie - Wilson wiedział, że House nie jada zdrowej żywności, więc przestanie mu podbierać lunch
House zwrócił uwagę na Wilsona, gdyż ten całe sympozjum nie rozstawał się z grubą kopertą, jak się później był to pozew rozwodowy od bodajże pierwszej (albo drugiej, nie jestem pewna) żony.
Czemu Wilson przyjął posadę w Princeton-Plainsboro?
Twoja odp na moja pytanie też nie była poprawna w części o którą mi najbardziej chodziło, więc w sumie na Twoje napisałam to co pamiętałam, nie szukając tego nigdzie
Ayane, pamiętam tylko, że House mu powiedział o posadzie i wydaje mi się, że właśnie Wilson rozstał się wtedy z drugą żoną, ale pewna nie jestem:)
ja tez nei jestem pewna odpowiedzi ale wydaje mi sie ze byl taki motyw, ze wilson zaczal jesc zdrowa zywnosc, jak mieszkali razem i house jadl rzeczy od wilsona, wiec ten zaczal jesc zdrowa zywnosc aby house nie jadl jego rzeczy:D
moze mi sie wydaje tylko, bo nie chce mi sie drugi raz tych odcinkow ogladac wiec nie pamietam dokladnie:D
jak co to mysle ze powinnas podac jakas podpowiedz, w jakim sezonie szukac albo cos takiego:D
W odcinku 5x22 - tym po śmierci Kutnera, Wilson rzekomo przerzucił się na zdrową żywność, żeby zirytować House'a, żeby mu pokazać, że "life goes by", że wszystko jest jak było, świat się nie zawalił... Chciał mu dać powód do węszenia, szukania prawdy (vide - nachodzenie w domu i sprawdzanie zawartości lodówki). Zrobił to specjalnie, z troski o Housa.