PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45382
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Z racji wyczerpania możliwości pisania postów (limit 1000) zakładam "nowy" temat, a właściwie jego kontynuację zapoczątkowaną przez BluRay2012.

Ostatnio był poruszany temat zdjęcia maski przez Zooma i reakcji na to Barryego. Ale.... moim zdaniem, tak na prawdę to zdziwnie Allena to reakcja na coś innego. Zwiatun jest tak zmonotwany, że sugeruje nam jednoznaczną myśl, ale już w niejednej zapowiedzi tak było... Niby ma być tak a w odcinku już jest inaczej. Co prawda Zoom ściąga maskę u siebie w więzieniu ale wg. mnie nie jest to odcinek 14 Oczywiście mogę się mylić, zobaczymy...

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Mam przeczucie, że Wally dostanie moce w podobny sposób jak Reverse Flash w New 52. Ta cała sprawa z silnikami, sposobami na zwiększenie szybkości itp.

Co do odcinka Kevina Smitha - metahuman, w którego wcieli się Jay Mews to prawdopodobnie Plunder. Odwrócona wersja detektywa Morillo (współpracował z Flashem) z Mirror World.

Męska Felicity pojawi się w Flashu? Jakoś mnie to nie dziwi.

Natomiast co do tych zdjęć z finału, to pewnie jest tak jak piszesz. To pewnie z okazji rocznicy śmierci Eddiego.

Deseru nie muszę komentować:
http://i.imgur.com/vK9t3.jpg

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Właśnie na reddit ktoś pisał o RF i New 52, ale nie bardzo wiem o co tam chodzi, bo nie ogarniam komiksów. Możesz dokładniej opisać jak RF uzyskał moce?

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Daniel West uzyskał swoje moce w wyniku wypadku samochodu napędzanego Speed Force. W wyniku tego wypadku połączył się z baterią naładowaną Speed Force oraz metalowymi częściami samochodu. Dało mu to możliwość manipulacji czasem (jak Zoom), tworzenie metalowego kostiumu i pocisków oraz podróż w czasie. Potrafił też wykrywać Speed Force w ludziach a także pozbawić ich Speed Force poprzez zabijanie ich. Potrzebował Speed Force aby ładować baterię SF aby móc cofnąć się w czasie.

BluRay2012

Jaka meska wersja Felicity?

mania19

Curtis Holt z Arrow to męska wersja Felicity xD

matiiii

Irytujaca postac. Nie dosc, ze gej to jeszcze czarny.

Azazel94

O... Wally w końcu dowie się tajemnicy Allena?

ocenił(a) serial na 6
Kwarc

Nie. To jest zdjęcie z próby. W normalnej scenie Barry ma maskę na sobie, ale w tym sezonie Wally dowie się na pewno.
W E19 będzie naciskał Joe w sprawie Flasha, więc niedługo wszystko będzie dla niego jasne.

ocenił(a) serial na 6
lexus123

Głupie pytanie ale kiedy właściwie następny odcinek bedzie w ten wtorek czy 19 ?

ocenił(a) serial na 9
razor96

19 i, na szczęście, więcej przerw nie będzie.

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Dobre i tyle , dzięki

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

Co to za szczęście BluRay, jak już prawie koniec sezonu i znowu przyjdzie nam czekać trochę na sezon 3ci :(

ocenił(a) serial na 9
tasmankrk

Lepsze to niż 2-tygodniowa przerwa przed samym finałem. Zawsze mogło być gorzej.

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

W sumie masz w tym trochę racji :)

ocenił(a) serial na 9
lexus123

Według słów Kreisberga jest duża szansa, że na Flashowej Ziemi istnieje inna Kara Zor-El/Danvers czyli Supergirl. Oczywiście, nawet tam byłaby kosmitką i miałaby inny kostium. Czyżby była szansa na epizod z Power Girl wraz z jej atutami w Flashu?

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

hmm, tylko do Power Girl musieli by dobrać odpowiednią aktorkę :P
Chociaż przyznam szczerze, że jakoś nie przypadł mi do gustu serial supergirl, niemniej, oglądałem tylko ten odcinek z flashem, ale jakoś tak, nie pociąga mnie za bardzo ..

ocenił(a) serial na 9
tasmankrk

Fakt, przydałaby się inna aktorka. Tej co gra Supergirl brakuje głównego atrybutu Power Girl.

ocenił(a) serial na 10
BluRay2012

Atrybuty Power Girl do mnie przemawiają ;) ale tak jak mówicie trzeba jakąś odpowiednią aktorkę dobrać.

ocenił(a) serial na 9
lexus123

Nowe zdjęcia z finału 2 sezonu potwierdzają scenę na cmentarzu.
http://yvrshoots.com/2016/04/shoot-the-flash-films-its-season-2-finale-in-vancou vers-mountain-view-cemetery-at-strathcona-house.html#.VwuaaHpApze

ocenił(a) serial na 10
BluRay2012

No ale kogo będą chować?

ocenił(a) serial na 7
Ra_s_al_Ghul

A bo to kogoś muszą chować? Może czyiś grób odwiedzą.

ocenił(a) serial na 6
butcher4

Nie muszą, ale chowali w poprzednim sezonie, chowali też w każdym sezonie Arrow, więc może we Flashu też ktoś znów umrze z rąk Zooma, który obiecał Barry'emu, że odbierze mu wszystko, a tacy jak on słowa dotrzymują.

Ale najprawdopodobniejsza opcja to po prostu odwiedziny grobu Eddiego przez Iris i Barry'ego.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

To fakt, tylko kogo miałby teraz zabić? Nikogo z podstawowej paczki "nie może", więc na kogo by padło- jego ojca?

ocenił(a) serial na 10
butcher4

Myślę że ojca Barryego, albo gościa w Żelaznej masce

ocenił(a) serial na 7
Ra_s_al_Ghul

Tylko kim w takim razie miałby być gościu w masce, skoro miałaby to być osoba ważna dla Barry'ego?

ocenił(a) serial na 10
butcher4

Może to ojciec Barryego, a może prawdziwy Garrick. Nie mam pojęcia. Cały czas mi się wydaję, że Garrick co został zabity to Garrick z Ziemi-1 który pracował do Zooma.

ocenił(a) serial na 7
Ra_s_al_Ghul

Tylko, że gościu w masce "wystukał" im imię Jay- już teraz nie pamiętam, ale ojciec Barry'ego chyba nie poznał Garricka? Co do Garricka to według mnie jest to Garrick z E-2, bo ten z E-1 raczej by sam Vki nie opracował.

ocenił(a) serial na 9
butcher4

Tak naprawdę jeszcze nigdy nie widzieliśmy Jaya Garricka w serialu. Tylko Huntera Zolomona, który sprzedał bajeczkę Caitlin, że na Earth-1 Jay został adoptowany i nazywa się Hunter Zolomon. Prawdopodobnie to gościu w masce jest prawdziwym Jay'em.

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

Kurde bardzo ciekawa teoria, tylko jak wytłumaczyć ten moment, w którym Zoom trzyma sam siebie po wciągnięciu przez zamykający się portal? No i samo wciągnięcie- wiemy od RF'a, że można się tak szybko poruszać, że wydaje się że są 2 osoby, ale powielając siebie 2 postacie musiałyby wyglądać jak Zoom, a nie jeden jak Zoom a drugi jak Jay.

ocenił(a) serial na 9
butcher4

Może to był właśnie Hunter z E-1? Może to on cały czas podszywał się pod Jay'a, ale między nimi poszło coś nie tak (nie poinformował go o wycieczce Barry'ego i spółki na E-2) i dlatego postanowił go zabić

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

Wtedy powstaje pytanie czy Hunter z E-1 też brał V-ke, czy w czasie badań z Caitlin miejsce Huntera z E-1 zajmował Zoom, ale to by wtedy było wszystko strasznie naciągane. Mam nadzieję, że to wszystko jakoś logicznie skleją, bo pogmatwane to już jest niesamowicie.

ocenił(a) serial na 10
butcher4

Wydaje mi się że Hunter z e-1 nawet nie wie o istnieniu Garricka z e-1

ocenił(a) serial na 10
BluRay2012

Mówię wam Zoom zabił Garricka z E-1 dlatego on Caitlin mówił że nie potrafił znaleźć siebie na E-1 tylko znalazł Huntera Zolomona

Ra_s_al_Ghul

A moze Jay Garrick to wymyslone imie i nazwisko i naprawde sie nazywa Hunter Zolomon?

ocenił(a) serial na 10
mania19

Wszystko jest możliwe, nawet to że Zoom jest całkiem kim innym a tylko używa tożsamości Huntera bo wygląda tak samo jak Garrick

Ra_s_al_Ghul

Moze zrobil sobie operacje plastyczną hahaha

ocenił(a) serial na 10
mania19

Tak jak Reverse-Flash odnośnie Wellsa? ;)

Ra_s_al_Ghul

Reverse-Flas mial urzadzenie zeby przejac twarz Wellsa. Ja mówię o zwykłej operacji plastycznej :) jak cycków np.

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

jest jeden problem - Jay był z Catlin i Joe na E1 gdy Barry, Cisco i Wells walczyli z Zoomem na E2. Samym Speed Mirage nie dałby rady :)

ocenił(a) serial na 6
butcher4

Henry Allen lub Hartley Rathaway, którego origin story zostało naruszone przez niedawną podróż Barry'ego w czasie.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Chyba jedyną opcją jest Henry, bo strata Hartley'a nie byłaby jakoś specjalnie dotkliwa dla Barry'ego, chyba że by wymyślili, iż w alternatywnej rzeczywistości jaką stworzył Barry jakoś się z nim bardzo zakumplował, ale to trochę naciągane by było według mnie.

ocenił(a) serial na 6
butcher4

Mógłby się obwiniać za jego śmierć, bo to w końcu on namieszał w czasie poprzez swoją podróż, ale to wszystko i tak nie trzyma się kupy.
Nikt nie umrze, to będzie po prostu wypad na cmentarz w rocznice śmierci Eddiego. W końcu to było w 1x23, a tu będziemy mieć 2x23, więc można uznać, że w serialu minie dokładnie rok od tamtych wydarzeń i to ma przynajmniej sens.

ocenił(a) serial na 10
Azazel94

Jeśli byłby to grób Eddiego to tylko symboliczny bo jak wiemy jego ciało zostało wessane przez osobliwość ;)

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Może tak być. Nie jest wykluczone, że oni faktycznie będą odwiedzać grób Eddiego, ale mimo to Zoom kogoś dopadnie, a wypuszczenie zdjęć z cmentarza ma nas zwyczajnie skłonić do takich rozważań.

Azazel94

A moze to grób matki Barry'ego?

ocenił(a) serial na 9
mania19

Grób matki Barry'ego odwiedzą w 21 odcinku.

BluRay2012

A to sorki :)

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

a to na pewno cmentarz E1?

ocenił(a) serial na 9
Sushimaster

Na pewno.

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

BR, gdzieś to było napisane, że z e1?
Ja pierwsze o czym pomyślałem, to o tym, że odwiedzili grób Joe z e2.