Z racji wyczerpania możliwości pisania postów (limit 1000) zakładam "nowy" temat, a właściwie jego kontynuację zapoczątkowaną przez BluRay2012.
Ostatnio był poruszany temat zdjęcia maski przez Zooma i reakcji na to Barryego. Ale.... moim zdaniem, tak na prawdę to zdziwnie Allena to reakcja na coś innego. Zwiatun jest tak zmonotwany, że sugeruje nam jednoznaczną myśl, ale już w niejednej zapowiedzi tak było... Niby ma być tak a w odcinku już jest inaczej. Co prawda Zoom ściąga maskę u siebie w więzieniu ale wg. mnie nie jest to odcinek 14 Oczywiście mogę się mylić, zobaczymy...
Mam przeczucie, że Wally dostanie moce w podobny sposób jak Reverse Flash w New 52. Ta cała sprawa z silnikami, sposobami na zwiększenie szybkości itp.
Co do odcinka Kevina Smitha - metahuman, w którego wcieli się Jay Mews to prawdopodobnie Plunder. Odwrócona wersja detektywa Morillo (współpracował z Flashem) z Mirror World.
Męska Felicity pojawi się w Flashu? Jakoś mnie to nie dziwi.
Natomiast co do tych zdjęć z finału, to pewnie jest tak jak piszesz. To pewnie z okazji rocznicy śmierci Eddiego.
Deseru nie muszę komentować:
http://i.imgur.com/vK9t3.jpg
Właśnie na reddit ktoś pisał o RF i New 52, ale nie bardzo wiem o co tam chodzi, bo nie ogarniam komiksów. Możesz dokładniej opisać jak RF uzyskał moce?
Daniel West uzyskał swoje moce w wyniku wypadku samochodu napędzanego Speed Force. W wyniku tego wypadku połączył się z baterią naładowaną Speed Force oraz metalowymi częściami samochodu. Dało mu to możliwość manipulacji czasem (jak Zoom), tworzenie metalowego kostiumu i pocisków oraz podróż w czasie. Potrafił też wykrywać Speed Force w ludziach a także pozbawić ich Speed Force poprzez zabijanie ich. Potrzebował Speed Force aby ładować baterię SF aby móc cofnąć się w czasie.
Nie. To jest zdjęcie z próby. W normalnej scenie Barry ma maskę na sobie, ale w tym sezonie Wally dowie się na pewno.
W E19 będzie naciskał Joe w sprawie Flasha, więc niedługo wszystko będzie dla niego jasne.
Głupie pytanie ale kiedy właściwie następny odcinek bedzie w ten wtorek czy 19 ?
Co to za szczęście BluRay, jak już prawie koniec sezonu i znowu przyjdzie nam czekać trochę na sezon 3ci :(
Lepsze to niż 2-tygodniowa przerwa przed samym finałem. Zawsze mogło być gorzej.
Według słów Kreisberga jest duża szansa, że na Flashowej Ziemi istnieje inna Kara Zor-El/Danvers czyli Supergirl. Oczywiście, nawet tam byłaby kosmitką i miałaby inny kostium. Czyżby była szansa na epizod z Power Girl wraz z jej atutami w Flashu?
hmm, tylko do Power Girl musieli by dobrać odpowiednią aktorkę :P
Chociaż przyznam szczerze, że jakoś nie przypadł mi do gustu serial supergirl, niemniej, oglądałem tylko ten odcinek z flashem, ale jakoś tak, nie pociąga mnie za bardzo ..
Fakt, przydałaby się inna aktorka. Tej co gra Supergirl brakuje głównego atrybutu Power Girl.
Atrybuty Power Girl do mnie przemawiają ;) ale tak jak mówicie trzeba jakąś odpowiednią aktorkę dobrać.
Nowe zdjęcia z finału 2 sezonu potwierdzają scenę na cmentarzu.
http://yvrshoots.com/2016/04/shoot-the-flash-films-its-season-2-finale-in-vancou vers-mountain-view-cemetery-at-strathcona-house.html#.VwuaaHpApze
Nie muszą, ale chowali w poprzednim sezonie, chowali też w każdym sezonie Arrow, więc może we Flashu też ktoś znów umrze z rąk Zooma, który obiecał Barry'emu, że odbierze mu wszystko, a tacy jak on słowa dotrzymują.
Ale najprawdopodobniejsza opcja to po prostu odwiedziny grobu Eddiego przez Iris i Barry'ego.
To fakt, tylko kogo miałby teraz zabić? Nikogo z podstawowej paczki "nie może", więc na kogo by padło- jego ojca?
Tylko kim w takim razie miałby być gościu w masce, skoro miałaby to być osoba ważna dla Barry'ego?
Może to ojciec Barryego, a może prawdziwy Garrick. Nie mam pojęcia. Cały czas mi się wydaję, że Garrick co został zabity to Garrick z Ziemi-1 który pracował do Zooma.
Tylko, że gościu w masce "wystukał" im imię Jay- już teraz nie pamiętam, ale ojciec Barry'ego chyba nie poznał Garricka? Co do Garricka to według mnie jest to Garrick z E-2, bo ten z E-1 raczej by sam Vki nie opracował.
Tak naprawdę jeszcze nigdy nie widzieliśmy Jaya Garricka w serialu. Tylko Huntera Zolomona, który sprzedał bajeczkę Caitlin, że na Earth-1 Jay został adoptowany i nazywa się Hunter Zolomon. Prawdopodobnie to gościu w masce jest prawdziwym Jay'em.
Kurde bardzo ciekawa teoria, tylko jak wytłumaczyć ten moment, w którym Zoom trzyma sam siebie po wciągnięciu przez zamykający się portal? No i samo wciągnięcie- wiemy od RF'a, że można się tak szybko poruszać, że wydaje się że są 2 osoby, ale powielając siebie 2 postacie musiałyby wyglądać jak Zoom, a nie jeden jak Zoom a drugi jak Jay.
Może to był właśnie Hunter z E-1? Może to on cały czas podszywał się pod Jay'a, ale między nimi poszło coś nie tak (nie poinformował go o wycieczce Barry'ego i spółki na E-2) i dlatego postanowił go zabić
Wtedy powstaje pytanie czy Hunter z E-1 też brał V-ke, czy w czasie badań z Caitlin miejsce Huntera z E-1 zajmował Zoom, ale to by wtedy było wszystko strasznie naciągane. Mam nadzieję, że to wszystko jakoś logicznie skleją, bo pogmatwane to już jest niesamowicie.
Mówię wam Zoom zabił Garricka z E-1 dlatego on Caitlin mówił że nie potrafił znaleźć siebie na E-1 tylko znalazł Huntera Zolomona
Wszystko jest możliwe, nawet to że Zoom jest całkiem kim innym a tylko używa tożsamości Huntera bo wygląda tak samo jak Garrick
Reverse-Flas mial urzadzenie zeby przejac twarz Wellsa. Ja mówię o zwykłej operacji plastycznej :) jak cycków np.
jest jeden problem - Jay był z Catlin i Joe na E1 gdy Barry, Cisco i Wells walczyli z Zoomem na E2. Samym Speed Mirage nie dałby rady :)
Henry Allen lub Hartley Rathaway, którego origin story zostało naruszone przez niedawną podróż Barry'ego w czasie.
Chyba jedyną opcją jest Henry, bo strata Hartley'a nie byłaby jakoś specjalnie dotkliwa dla Barry'ego, chyba że by wymyślili, iż w alternatywnej rzeczywistości jaką stworzył Barry jakoś się z nim bardzo zakumplował, ale to trochę naciągane by było według mnie.
Mógłby się obwiniać za jego śmierć, bo to w końcu on namieszał w czasie poprzez swoją podróż, ale to wszystko i tak nie trzyma się kupy.
Nikt nie umrze, to będzie po prostu wypad na cmentarz w rocznice śmierci Eddiego. W końcu to było w 1x23, a tu będziemy mieć 2x23, więc można uznać, że w serialu minie dokładnie rok od tamtych wydarzeń i to ma przynajmniej sens.
Jeśli byłby to grób Eddiego to tylko symboliczny bo jak wiemy jego ciało zostało wessane przez osobliwość ;)
Może tak być. Nie jest wykluczone, że oni faktycznie będą odwiedzać grób Eddiego, ale mimo to Zoom kogoś dopadnie, a wypuszczenie zdjęć z cmentarza ma nas zwyczajnie skłonić do takich rozważań.