PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45378
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Z racji że tamten temat już się kończy (zostalo 9 postów) zakladam nowy - cz.4
W tym temacie będziemy omawiać dalszą część 3 sezonu The Flash

ocenił(a) serial na 6

https://youtu.be/CU5D3oA5oWY xD

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

https://www.youtube.com/watch?v=eJUYPQIjpX4&feature=youtu.be
No to grubo

ocenił(a) serial na 3

No grubo to dobre określenie :D ja tam nie mogę się doczekać :D

Tutaj lepsza jakość

https://m.youtube.com/watch?v=qQg835Z9bdA

Ten trailer rozwalił, zaczyna byc coraz ciekawiej , nie mogę sie doczekać. :)

ocenił(a) serial na 6
dunio_4

Taki HYYYYYYYYPE, że ja pier*olę :D

Iris głaszcząca Savitara po twarzy, Joe, który mówi, że zobaczył w oczach Savitara ten sam ból, co w nim po śmierci jego matki (czyżby to potwierdzenie odnośnie originu Savitara?), Barry i pytanie kim musi się stać, żeby go pokonać podczas, gdy siedzi w Time Vault i patrzy na kostium RF.
Ale chyba najlepszy jest Snart. No ku*wa xDDDD Żeby on musiał tłumaczyć Allenowi jak układać plan działania to jest hit hitów :D
Joe błagający Savitara o oszczędzenie Iris, kolejny hit :D

Czyżby Barry zwrócił się po pomoc do Wellsobarda tak, jak w S2? Skoro już sięgnie po Snarta i pojawia się kostium RF, to musi coś oznaczać.

Azazel94

Chyba nawet wraca Heat Wave, co widać jak pali ogniem, tylko że inna postać. Oby ta parka wróciła na stałe, OBY! bo to byli jedni z najbardziej rozpoznawalnych vilianow flasha, tylko za chiny ciekawe jakim cudem snart wróci ;]

Mówcie sobie co chcecie, ale Grunt Gustin grając savitara jest po prostu zajebisty

ocenił(a) serial na 6
dunio_4

Normalnie. Savitar tam nawija Allenowi o podróży w czasie i zasadach. Ten wpadnie zaraz na genialny pomysł cofnięcia w czasie i wzięcia Snarta do 2017 (tak jak zrobił Eobard, czyli wersja Snarta sprzed zrekrutowania go do LoT) i pewnie będzie jakaś inba. Skoro w S2 po jego podróży Hartley Rathaway pogodził się z rodzicami i znów był ziomkiem Cisco i Caitlin, to pewnie tu stanie się coś ze Snartem, a może nawet i Wellsobardem/Eobardem (tak spekulują w USA).

Ja już dawno mówiłem, że on sprawdziłby się w roli villaina. Chciałem, żeby zagrał Reverse-Flasha (który przejął tożsamość Barry'ego i wkręcił się do Team Flash, żeby ich obserwować, coś jak w komiksach), ale jako Savitar też może być :D

ocenił(a) serial na 6
Azazel94

Jeszcze ten wkur*iony H.R. wygląda ciekawie. Nigdy jeszcze tak się nie zachowywał.
Nawali z czymś i chyba zmieni przyszłość, bo mówi, że teraz wszyscy mają kłopoty przez to, że nie potrafił zamknąć japy :D

A co do Heat Wave'a, to nie on. To jakiś gruby łysol z bródką, widać to wyraźnie.
Wątpię, żeby ta para wróciła na stałe. Miller ma podpisany kontrakt, który pozwala mu na grę we wszystkich serialach DCTV, więc może sobie skakać z LoT do Flasha, a Heat Wave, to już raczej zamknięty temat.

Azazel94

Wiem ze to nie mick, ale zakładam ze snart zwerbuje nowego heat wave . Ten jest bardziej komiksowy bo ma miotacz ognia a nie pistolecik

użytkownik usunięty
dunio_4

Nom HR pierwszy raz takiego widzialem

Azazel94

Spokojnie, wyciągnąć kilka ciekawych minut z trzech odcinków (łącznie ponad 2h) to żadne wyzwanie, więc nie popadałbym w hurra-optymizm.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Mnie z tego wszystkiego chyba właśnie najbardziej zastanawia kostium RF.

I zgadzam się z tym, że Barry jako Savitar jest zarąbisty :D

Azazel94

Ten kostium RF może równie dobrze oznaczać tylko fakt, że Barry myśli o 'zabijaniu' i jakiś moralnych dylematach jak rozwiązać sprawę z Savitarem. Taka tam scena z symboliką.. xD

dunio_4

Jestem pewien, że HR zginie. Bo w trailerze Tracy (chyba to była ona) płacze, a nie sądzę, że po kimś innym, bo się pewnie w sobie zakochaną. Poza tym na końcu trailera leży martwa Iris. Więc sądzę że HR w tajemnicy użyje tego urządzenia do zmieniania twarzy i podszyje się pod Iris i nikt nie będzie wiedział. Bo nawet Savitar wcześniej mówił, że HR to tchórz, więc pewnie będzie chciał pokazać że jest bohaterem.

ocenił(a) serial na 6

Co tam w tym trailerze robi motyw muzyczny z Arrow? Czy tylko mnie to zastanawia? xD

ocenił(a) serial na 10
Azazel94

to zwykły przypadek muzyka z arrow dodaje pikanterii hehe

ocenił(a) serial na 6

Inside The Flash: https://youtu.be/bunVMjovfGE

Krótkie video, w którym Aaron Helbing opowiada co będzie działo się w jutrzejszym odcinku.
Barry dostanie wszystkie odpowiedzi od Savitara na nurtujące go pytania m.in jak stał się tak zły, dlaczego to robi, dlaczego obrał sobie za cel akurat jego itd. i to wszystko wyjaśni się w ciągu pierwszych 5 minut.
Potem zapewne będzie ta walka, którą można było zobaczyć we wczorajszym zwiastunie, a dalej genialny plan Team Flash, czyli kasowanie pamięci krótkotrwałej Barry'ego.
"Savitar wie o nas wszystko? Wszystko pamięta? Eee, dawajcie wymażemy Barry'emu pamięć krótkotrwałą, będzie fajnie! XDDD".

Wygląda na to, że odcinek chyba nie będzie zbyt ciekawy. Chociaż z drugiej strony Killer Frost zjawi się w S.T.A.R. Labs, a jak wiadomo z wczorajszego Sizzle Reel, to nie koniec jej współpracy z Savitarem, więc coś tu knują.
Może rzucą jeszcze jakiś ciekawy sneak-peek.

użytkownik usunięty
Azazel94

Sa 23 odcinki calego sezonu czy 22?

HR chyba bedzie chcial sie jakos zrekompensowanc tą "wpadka" - wtedy kiedy byl zly na zwiastunie widac i wlasnie on zginie - zamiast iris

No, na pewno odcinek będzie duuużo lepszy od tego poprzedniego (20) ;d

ocenił(a) serial na 6
dunio_4

Wątpię. Powoli już mam przed oczami to wielkie pier*olenie jakie wypłynie z ust Savitara, ten origin, który będzie tak zagmatwany i nielogiczny, że powstanie w głowach wszystkich jeden wielki mindfu*k i potem trzeba będzie każdemu z osobna wyjaśniać o co w tym wszystkim chodzi.

Bo na pewno nie wytłumaczą tego porządnie tylko na odwal się jak z Zolomonem i jego gadką o Time Remnant.

A skoro już o Time Remnant mowa, to w tym "Inside The Flash" jest na tablicy napisane "FF + TR", co oznacza zapewne "Future Flash + Time Remnant" i stąd się biorą moje obawy co do "jakości" originu Savitara.

Azazel94

Odnośnie savitara, kiedy mówi przez Juliana, ze ty przyszly mnie uwieziles, na poczatku myślałem ze to właśnie Barry został bezpośrednio uwieziony w speed Force, ale przez nowy trailer mam jakos wrażenie ze mowil o tym savitarze z ktorym walczyl on sam

ocenił(a) serial na 10
dunio_4

kiedyś pisałem o wiadomości z 2056 roku od Barrego teraz już mam pewne info ze tu nie chodzi o flashpoint tylko to ze Barry stanie się Savitarem no ciekawe:0

ocenił(a) serial na 3
raf89

Odnośnie wiadomości pisałem już przy odcinku z crossovera, ale zostałem wtedy zgaszony przez dunia że to się tyczy flashpointu i koniec dyskusji było :D a ja coś już wtedy czułem że coś jest z tym na rzeczy :D Origin Savitara bez szału, a motyw jego powstania to już totalnie dramatyczny, no ale trzeba się z tym pogodzić i czekać na wielki finał.

Yoreciv

Zoom > Savitar Ktoś jeszcze ma wątpliwości? Ciekawe czy przebiją odcinek 23 sezonu 2, który był najlepszym jak dotąd. Cały ten wątek savitara, szczerze jest dla mnie cholernie nudny. Ciągle bawią się z nim w kotka i myszkę z nim, widać że ten sezon jest robiony przez te same osoby co s3 i s4 arrow, tak samo miałki i nudny. Do tego taka formuła psychologiczna w ogóle się nie sprawdza, w jessice jones to zostało zrobione 100 razy lepiej Wolałbym zwykłą walkę z vilianem, jak zoom i RF

Nie licząc najdebilniejszej akcji oddania prędkośći zoomowi to jak dotąd s2 jest dużo lepszy od tego. Dobre odcinki w s3 można policzyć na palcach jednej ręki

A ostatnie 2 odcinki były bardzo słabe, a było dobrych odcinków trochę jak 6 i 9 ;/

ocenił(a) serial na 7
dunio_4

Przeciez odcinki/sceny z Zoomem byly najlepsze w serialu, chociazby skopania barrego w enter zoom, dwa odcinki z e-2 jak go wiezil czy chociazby scena jak skreca wszystkim policjantom karki zjadaja wszystkie sceny z RF o savitarze nawet nie wspominam

nie rozumiem tego calego hajpu na RF, owszem aktor gra go swietnie ale bez zooma to juz nie ten sam serial

ocenił(a) serial na 6

Widzieli? https://www.instagram.com/p/BT5IMMMgI1n/

Keiynan Lonsdale farbnął się na rudo :D
Teraz jeszcze bardziej Kid Flashowo wygląda, ale to pewnie tylko chwilowy, wakacyjny look. W końcu mają przerwę w nagrywaniu, bo dla aktorów sezon już się skończył.
Ale fajnie byłoby go zobaczyć w takich lokach, jakie miał Wally-warzywko z 3x20, tym rudym kolorze i jeszcze goglach, w których Lonsdale pozował jakiś czas temu na IG https://www.instagram.com/p/BS0oy35A7O8/
To były pożyczone gogle od Vibe'a, ale jednak :D

Azazel94

Yyy, czyzby przygotowywal sie do bardziej komiksowej wersji na s4 gdzie bedzie flashem ;d

https://m.youtube.com/watch?v=db1nA1bnpsI

Zdjecia z odcinka 22. Pierwsze foto najciekawsze WTF Barry z blizna w kostiumie czerwonym, czyzby barry jako savitar przejal zycie barrego podstepem?

użytkownik usunięty
dunio_4

Moze scena z originu.

użytkownik usunięty

Jest teoria gdzieś na YT że Tracy bedzie musiala zrobic kamien filozoficzny dla Savitara (ta druga rzecz którą musi zrobić savitar poza zabiciem iris)

ocenił(a) serial na 10

trochę dziwna teoria bo Tracy raczej nic nie musi bo jest po stronie flasha pozatym ten kamien przecież już istnieje chyba ze znowu jakas akcja z czasem he

Ale kamien savitar ma przeciez bo wyladowal w speed force ;d

Co myślisz o tym @Cam jak savitar mógł powstać

Hej, tak sobie rozkminiałem historię savitara i myślę że wiem ogólnie jak by mogłaby wyglądać.

A więc mamy prawdziwego savitara z 2 WŚ,idzie sobie on do teraźniejszości, tworzy sobie kult i spotyka barrego, walczą między sobą i ten savitar zabija Iris, barry ma w dupie wszystko i tworzy swoje kopię aby go powstrzymać ale jedna jakimś cudem przeżywa i gdy przychodzi do team flash odwracają się od niego.

W odcinku gdy idą do tracy brand Killer Frost wie że cisco siedzi na górze, bo barry to przeżywał już w starciu z prawdziwym savitarem, więc wydaje mi się że wtedy jest ta pierwsza linia

Nasz barry tropi savitara przez te kilika lat, i w końcu dowiaduje się gdzie on jest, ale barry TR załamany, postanawia zostać savitarem, który był powodem jego istnienia, przejmuje jego zbroję i to on z zaskoczenia zostaje uwięziony w speed force.

Jak się wydostaje na wolność? Speed force nieźle się wnerwiło że barry stworzył flashpoint i postanawia dać mu nauczkę, tworząc szkatułkę i kamień dzięki czemu uwalnia się w 2016

Myślę że niezależnie od scenarzystów w CW i tak zaserwowaliby nam taką historię, bo taka historia zooma też była banalna, przejęcie tożsamości Jaya przez Huntera

No ale finał pewnie byłby lepszy. Zbroja jest zrobiona przez Jessie Quick co były takie teorie przez ludzi i to o to chodziło savitarowi mówiąc że ma plany do niej, co wiadomość z 2056 pokazuje jasno że Barry TR musiał dość mocno przybyć w przyszłość. W sumie czy savitar orginalny nosił zbroję czy nie nie ma znaczenia bo to szczegół

ocenił(a) serial na 7

https://www.instagram.com/p/BUU7oMRlLZw/

Tak w ramach "ciekawostki"

PesiTorres

Nowa czołówka we flashu by Savitar XD

https://www.youtube.com/watch?v=8q6G3373BT4

ocenił(a) serial na 6

Sezon 2:
Scena, kiedy Jay i Caitlin są na randce. Caitlin pyta go, czy na jego Ziemi jest kawa, a Jay odpowiada, że myśli, że kawa to wspólna rzecz na każdej Ziemi.

Sezon 3:
Wpada H.R. z E-19. Na jego Ziemi nie ma kawy.
XDDDDDDDDDDDDDD

Tu też dobre spostrzeżenie:
https://www.reddit.com/r/FlashTV/comments/6cnpci/was_this_a_hint_that_nobody_saw /

Co myślicie o takiej teori że to speed force stworzyło kamień filozoficzny? Sam cisco mówił że szkatułka i kamień jakby nie istniały, a kamień naprawdę potrafi niesamowite rzeczy robić, niczym moce boga

ocenił(a) serial na 6
dunio_4

Przecież było jasno powiedziane, że Kamień Filozoficzny to fragment energii pochodzącej ze Speed Force.

ocenił(a) serial na 6

Sneak-peeki S03E23 "Finish Line":

#1: https://youtu.be/ruBpEK19PvY
#2: https://youtu.be/rjl2yiCWxAc

Wystarczą te dwie scenki z finału i już wiadomo, że będzie do dupy.
Pierwsze 5-10 min szlochy po Iris. Potem obmyślanie genialnego planu. Połowa odcinka przegadana przez Savitara and Friends, moralizujące gadki, wpływanie na jego psychikę przez przywoływanie wspomnień, a coś dziać zacznie się pewnie w ostatnich 10 minutach, czyli standard.

Kolejny kataklizm. Oczywiście villainowi ponownie mało jest, że posłał bliskiego Allena do piachu i montuje jakieś cacko, które rozpieprzy multiwersum.
Wiadomo, że Cisco przeżyje, zostanie uprowadzony przez Killer Forst i zaszantażowany przez Savitara, a potem uleczą Caitlin.
Barry się poświęci i wyląduje w Speed Force przerywając pętlę.

Cliffhanger?
Skoro Iris przeżyje i w tym sezonie pojawił się temat podróży do przyszłości, stawiam że pojawi się Bart Allen aka Impulse.
Tym bardziej, że niedawno były odwołania do Barta, kiedy Barry z amnezją kazał tak do siebie mówić.

PS. Savitar w rozmowie z Cisco parafrazuje tekst utworu, który Barry śpiewał Iris w odcinku z Music Meisterem, kiedy jej się oświadczał: "every hour, every minute"

ocenił(a) serial na 6
Azazel94

Albo co gorsza, zrobią jakąś poje*aną podmiankę i skoro Barry przywołuje dobre wspomnienia Barry'ego-Savitara, w ten sposób nawróci go i Savitar zajmie jego miejsce, a Barry-Flash spadnie z rowerka. W ten sposób się poświęci i udowodni Savitarowi, że mylił się co do niego.
Allen pozostanie w ten sposób w Teamie, ale jego inna wersja. Bo w końcu Savitar, to wciąż Barry. Nadal mogą do niego dotrzeć i ta scenka temu dowodzi.
Z tego co ogarniam Polux, czyli zła kopia Barry'ego Allena też na koniec się nawrócił (ale on chyba właśnie spadł z rowerka).

Za powyższą teorią przemawia scena z rozszerzonego promo ostatnich odcinków, gdzie Iris głaszcze Savitara po twarzy. Wiadomo, że przeżyje, i że dojdzie między nimi do jakiegoś zbliżenia.
Może tym razem to nie Barry cofnie się w czasie, a właśnie nawrócony Savitar zrozumie co odje*ał i cofnie wszystko po praniu mózgu Barry'ego.

Czego by jednak nie wymyślili, ja przygotowuje się na najgorszy finał w historii tego serialu. Nie wiem, czy będą w stanie czymś pozytywnym zaskoczyć.

Azazel94

Cytuje mój tekst, odnośnie kontynuacji w sezonie 4 ;p

Co do kontynuacji Allena, to przewiduje 3 alternatywne wątki

A) Flash z 2024 roku przenosi się do 2017, linia czasu się zmienia więc flash z 2024 pamięta nową wersje zdarzeń, i wie że nie było flasha od tego roku, więc postanawia do zastąpić

B) Pewien fan Barrego Allena z 30 wieku pragnie poznać go osobiście, gdy Thawne odkrywa że to on stał sie profesorem zoomem traci rozum, i wmawia sobie że to on jest savitarem

C) Barry Allen przenosi się do 30 wieku i tam kontynuuje swoją misję.

Dla mnie najprawpodobniejsza jest A, tłumaczyłoby czemu flash z 2024 roku zniknął, mielibyśmy nowy strój i wątki z 2017-2018 byłyby kontynuowane, potem B ale flash nie zabil Thawne, wiec jego historia przejścia na złą stronę byłaby teraz z dupy, i na końcu C, nie wyobrażam sobie amatora idioty Allena (sory Gustin, ale podziękujmy scenarzystom) w 30 wieku z lepszymi vilianami

ocenił(a) serial na 10
dunio_4

a wiesz jak ogolnie zakończy się caly serial?:)

raf89

Tego nikt nie xD W takim smallvile podazal serial komiskowym pierwowzorem, tutaj historie sa za bardzo zmieniane ;/

ocenił(a) serial na 10
dunio_4

ja uważam ze serial zakończy się jak Barry cofa się uratować samego siebie i kolo się zatoczy jak petla Savitara he

raf89

Wiesz co, takie śmieszki ale to nie jest takie głupie. Flash s1 rozpoczął się 2014, tajemnice smalvile miały 10 sezonów, a teraz dodajmy 2014+10=2024 Data roku w którym flash cofnął się w czasie do dziedziństwa barrego

ocenił(a) serial na 10
dunio_4

według mnie to nie ma szans znaleźć lepszego zakończenia takie spinające calosc bez zadnych dopowiedzeń ani narzekan w stylu love story Barry i Iris jeśli ktoś znalazłby lepsze to dawac propozycje

raf89

Skoro Barry w 2024 najpewniej umrze w czasie kryzysu na nieskończonych ziemiach, i zajmie wally miejsce flasha to najpewniej nie zobaczymy w serialu wallego jako flasha (może to i dobrze)

Tylko wtedy RF nie odwiedzi Wallego jak w komiksach. Ech, boje się że mogą całkowicie spiepszyć jego historię

ocenił(a) serial na 10
dunio_4

a wlasnie nigdy nie zastanawiałem się co się tam naprawdę stało w czasie kryzysu komiksow nie czytałem wiec nie wiem ale do tego roku nie pociagna serialu wiec wyjaśnienia nie dostaniemy ale z tego co widze to Barry spogladajac na ten artykul ma go raczej w dupie

ocenił(a) serial na 6

Dziś ruszyły zdjęcia do S4.
Zdjęcia do 4x01 potrwają 8 dni.

Tytuł 4x01 oraz zdjęcia z planu absolutnie niczego nie zdradzają xD

Tytuł S04E01 to „The Flash Reborn”: https://pbs.twimg.com/media/DD3JGo-VoAAos6a.jpg
Zdjęcia z planu tutaj:
https://scontent-waw1-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/19761567_49288052106060 7_8835028073272311808_n.jpg
https://scontent-waw1-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/19623140_13010130766627 76_5410450506990485504_n.jpg

Jak ktoś myślał, że Kid Flash stanie się Flashem i dostanie nowy, czerwony kostium, to się przeliczył, bo Keiynan Lonsdale potwierdził jakieś 1,5 tygodnia temu, że Kid Flash nie będzie Flashem w S4.
Ze zdjęć i z tytułu wynika jasno, że Flash wróci jeszcze w 4x01 (pewnie pod koniec), więc dali też potwierdzenie, że S4 to będzie totalne gówno, i że brak im już pomysłów. Nie potrafią niczym zaskoczyć.