PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45376
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Z racji że tamten temat już się kończy (zostalo 9 postów) zakladam nowy - cz.4
W tym temacie będziemy omawiać dalszą część 3 sezonu The Flash

ocenił(a) serial na 9
dunio_4

Ale będzie ZONK jak to nie będzie jednak Barruś :D :P

lexus123

A kogo sobie wyobrażasz? Bo o reverbie z ziemi 2 można policzyc na palcach jednej reki

lexus123

Bo o reverbie z ziemi 2 wiedzialo tylko kilka osob

ocenił(a) serial na 6
lexus123

Ja tam mam jeszcze jeden typ, ale i tak za wiele wskazuje na Allena :D

Azazel94

Jay Garrick? ;d Bo dla mnie tylko on jest na 2 miejscu. I future flash określenie też odnosiłoby się do niego, w końcu jest starszym flashem

Ale zbyt dużo wskazuje na barrego jak dla mnie

ocenił(a) serial na 9
dunio_4

Niby wszystkie znaki na niebie wskazują na Allena, ale znając już trochę twórców Flasha nie zdziwiłbym się, gdyby do tej zbroji Savitara wsadzili Joe Westa hahaha :D
Ja swojego typu nie mam, po tych wszystkich rozkminach już się pogubiłem. Tak dla beki stawiam na Wellsa :D

ocenił(a) serial na 6
Jasiuuu7

Robią was w chuja. Gdzie, Jesse Savitarem? Serio?

ocenił(a) serial na 6

OPIS 3x22:
„Infantino Street”
THE COUNTDOWN BEGINS; WENTWORTH MILLER RETURNS AS CAPTAIN COLD - With only 24 hours left until Savitar murders Iris (Candice Patton), Barry (Grant Gustin) struggles to save the woman he loves and makes the choice to use any means necessary to do so. Realizing he has one option left to save her, The Flash turns to Captain Cold (Wentworth Miller) for help.
Michael Allowitz directed the episode with story by Andrew Kreisberg and teleplay by Grainne Godfree (#322). Original airdate 5/16/2017.

Chyba nie trzeba tłumaczyć.
Ciekawe. Ostatnio sporo naczytałem się teorii o Savitarze. Niektóre były tak wzięte z dupy do tego stopnia, że widziałem kilku geniuszy, którzy pisali, że Savitar to Snart.
I myk. Leo wróci do serialu, ale żeby pomóc Barry'emu. Ściągnie go z przeszłości tak, jak zrekrutował go Legion of Doom, bo to jedyna opcja (chyba, że na E-19 też jest Captain Cold i nie jest tam villainem, bo ten z E-2, to burmistrz Central City).
I ciekawi mnie jak niby Snart ma im pomóc, skoro gość nie ma mocy, a jedynie głupi pistolecik, który pewnie Cisco mógłby odtworzyć i dać Joe czy Julianowi.

ocenił(a) serial na 10
Azazel94

tak na marginesie może pan Azazel94 i dunio4 odpowiedza na pytanie zadane przeze mnie wczoraj bo jestem ciekawy ich opinni a widze ze sa bardzo dobrze zorientowani w temacie i maja dużą wiedze na temat Flasha :)

ocenił(a) serial na 10
raf89

wychodzi na to ze w s03e20 Cecile dowie się o powiazaniach Joe z team flash albo dowie się kim jest Flash po co wciagac kolejna osobę do tego burdelu i tak za dużo osob siedzi w tym gownie

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Captain Cold to chyba najgorszy przeciwnik flasha jaki moze byc, zupelnie nie rozumiem czemu jest on traktowany jako ktos wazny x D juz nawet te randomy co sie w gaz zamieniali czy cos byli mocniejsi niz ten cold i jeszcze wiekszy przyglup hotwave

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

mam pytanie trochę z innej strony. Aktualny Savitar z którym walczą, to jest ten, który uwolnił się z SF? Czyli nawet jeśli go pokonają, to powinien w przyszłości powinien być jeszcze ten, przy którym Barry będzie jak powstanie? Czy znowu robimy pętle - Team uratuje Iris, co doprowadzi, że Savitar nie powstanie?

ocenił(a) serial na 9
Sushimaster

Jak dotąd jest gadka że Savitar zabije Iris potem zostanie uwięziony w Speedforce potem uwolniony potem zabiję Iris...

ocenił(a) serial na 7
karol3w

Tak, ale był też fragment mówiący o tym, że Barry będzie przy tym jak Savitar się narodzi. Poza tym tak mała pętla nie dałaby takiego rozgłosu Savitarowi by słyszał o nim nawet Jay z E3

ocenił(a) serial na 9
Sushimaster

Ja mam ubaw z tego mitu Jaya. Skąd w ogóle się wziął ten mit? Savitar musiał albo komuś powiedzieć albo ktoś musiał być świadkiem albo mit z d*py wzięty.

ocenił(a) serial na 10
karol3w

to już jest zbyt poplątane CW będzie musiało na uszach stanac aby to wytlumaczyc większość ludzi na forum jest zdania ze savitar to future flash i zapewne maja racje ale motyw z tym kamieniem filozoficznym skad Barry mialby go wziasc ale dobra wrócmy do motywu z narodzeniem Savitara smierc Iris jest momentem chyba narodzin uratowanie jej nie zmieni jego powstania gdyż linnia czasowa jego powstania tzn Savitara jest inna i on powstal w tej w której Iris zginela zresztą oni robia z podróżami w czasie jej liniami istne jaja już motyw z Revers Flashem chyba potwierdza to ze się zagmatwali wracając do pytania Sushimastera to to czy urataja Iris czy nie Savitar i tak powstanie bo jest z przyszłości i w jego linni czasu on i tak powstanie historia podobna do reverse flasha i kryzysu z gazety 2024 mimo tego ze reverse został wymazany artykul nie zginal to się wydarzy po prostu może być pozostalosc czasowa czyli u Savitara będzie tak jak i u Eobarda

ocenił(a) serial na 9
raf89

Artykuł pozostał bo wymazanie Eobarda nie miało wpływu na zaginięcie Flasha w 2024 (w orygalnej linii czasu pewnie nie zaginął). Zgodnie z tym co dotąd pokazywali we Flashu i w LoT śmierć wcześniejszego wcielenia powoduje zniknięcie późniejszego (Zoom niby zabił wcześniejsze wersje ale prawdopodobnie kłamał). Ciekawe co by było gdyby ten ktokolwiek jest Savitarem nie zginął tylko po prostu nie został Savitarem, to Savitar by pozostał czy zniknął. Notabene co się dzieje z filmwebem od jakiegoś czasu w powiadomieniach nie zmniejszała mi się ilość nowych powiadomień mimo klikania w nie? Dziś zmniejszyła się do 1, ale znowu nie znika.

Sushimaster

Slowa, powstane kiedy bedziesz przy mnie mozna traktowac bardzo roznie wiec nie ma co gdybac. Savitar prawie na 100% jest z dalekiej przyszlosci i zostal uwieziony w speed force przez barrego z 2024

Azazel94

W serialu (i pewnie z powodu aktora) zrobili ze Snarta 'mózga' każdej operacji więc jeśli Barry chce go ściągnąć to pewnie dla jego pomysłów (a przynajmniej to mi przychodzi do głowy bo Kapitan Cold do Savitara.. z czym do ludzi.. xd).

ocenił(a) serial na 6

W tytule 3x22 „Infantino Street” kryje się easter-egg.

Chodzi o Carmine Infantino. To współtwórca komiksowego Flasha, Barry'ego Allena w The Silver Age. O ile się nie mylę, to on wymyślił słynny czerwony kostium i pierścień, w którym Flash go ukrywał.

Oficjalne zdjęcia promujące 3x20: http://comicbook.com/2017/04/27/the-flash-photos-3x20-killer-frost-vibe-cw/1

Killer Frost porwie Cecile. Pewnie, żeby zwabić Team Flash. I to tak Cecile dowie się o powiązaniu Joe z Team Flash. Głupota.
Oczywiście Cecile nie domyśli się, że Allen to Flash, nie ma szans xD Oni wszyscy są tam idiotami i nie potrafią dodać 2 do 2, porównać sylwetki, przyjrzeć się twarzy. Allen jak zwykle nie będzie nią wibrował i nawet nie będzie ukrywał swojego głosu, mogę się o to założyć.
Kostium Killer Frost jest świetny. Dużo lepszy niż jej wersji z E-2. Mamy też Tracy Brand.

Azazel94

http://www.filmweb.pl/serial/Flash-2014-694518/discussion/Savitar%2C+fakty+o+nim +i+jego+to%C5%BCsamo%C5%9B%C4%87,2890688

Wszystkie fakty o Savitarze o których dowiedliśmy się w serialu, i jego tożsamość. Bardzo proszę osoby które twierdzą że Savitar to RONNIE czy JULIAN czy HR , zaznajomienie sie z tematem ;d

ocenił(a) serial na 10
dunio_4

"przyszlosc jest automatycznie ustalona z góry" dunio wiesz zawsze piszesz z sensem i logicznie stawiasz sytuacje a nawet inteligentnie podpierasz faktami ale ten tekst o ustalonej przyszłości to przesada skoro to co napisales miałoby być prawda ze jest automatycznie ustalona to po tym co widzieliśmy w tym serialu to musze obalic ten mit Barry w 2024 roku widzi ze Cisco nie ma rąk Iris nie zyje a future Barry nie zna tozsamosci Savitara teraz przejdźmy do tego co zapewne się stanie w serialu Cisco raczej nie utraci rąk Iris zapewne przezyje a Barry na pewno pozna tozsamosc Savitara wiec jeśli by przyszlosc byłaby nie do zmienienia to po tym co widział Barry w 2024 to serial pokazuje ze w 100 procentach można ja zmienić wiec jeśli taki motyw można zmienić i Barry widział przyszlosc i na pewno ja zmieni to wiedzac ze wyslal w 2056 wiadomość wcale tego nie musi w przyszłości zrobić a nawet ten artykul z gazety i to co się stanie mogloby ulec zmianie gdyby Barry zrobil to samo co w motywie z Savitarem

raf89

Wiesz raf, to jest skomplikowana sprawa. Twórcy serialu flash zmieniają scenariusz sobie czasem jak im wygodniej nawet bez jakiegoś wyjaśnienia

W serialu pokazali, że niektóre wydarzenia można zmienić, np kto uwięził plendera (kid flash, a nei flash)
ale takie ważniejsze wydarzenia jak atak goryli na center city czy uwielnienie savitara już nastąpiło nawet jak próbowali temu zapobiec.

Rozbudowując moją wiadomość odnośnie wiadomości z 2056, myślę że jednak barry by wysłał. Czemu?
W tamtym czasie myślę że już raczej by ta informacja dawno wyleciała by mu z głowy, poza tym nastąpiłyby jakieś mocne wydarzenia które skłoniłyby go do nagrania jej. Sama wiadomość miała duży wpływ, bo to przez nią zasiała ziarno niepewności w członkach, i poszli sami na dominatorów bez barrego, dzięki temu była szansa na wyłączenie kontroli umysłów

Takie moje ogólne przemyślenia ;d

ocenił(a) serial na 10
dunio_4

z ta wiadomoscia to scenarzystom było tak wygodniej ona nie ma zbyt wielkiego znaczenia taka potrzeba chwili jednak już sam artykul nie jest zbyt wazny ważne jest to co robia w tym serialu ja dalem mu 10 dlatego ze wciagnal mnie bardzo uwielbiam motywy podrozy w przeszlosc przyszlosc i dlatego tak wysoko oceniłem bo flasha jako bohatera w kreskówkach nie lubiłem przeszkadzal mi w justice league animated ale po serialu zmieniłem zdanie i jego historia ma naprawdę swietna szanse na super serial ale scenarzyści robia sobie jaja mysla ze jesteśmy idiotami i lykniemy ich koncepcje która nie trzyma się kupy o ile final 1 sezonu był spoko zaskakujący to od s02e11 czyli pojawieniu się Eobarda i bezsensownym tłumaczeniu jego pojawienia się strzelili sobie w kolano później motyw zooma który zabijal swoje wersje jak chciał i kiedy chciał tez mnie rozwalil jeszcze bym to przezyl gdyby nie zagmatwane wyjaśnienia wszyscy na forum narzekają ze 3 sezon do dupy kupa gówna a i tak ogladaja motyw Savitara naprawdę ma szanse na swietna i dramatyczna historie która przebije 2 sezony ale to spieprza jak sam flashpoint na którego tyle czekałem by zobaczyć to w serialu może i nie maja kasy i praw do batmana i innych motywow uzytych w zaburzonym kontinuum ale zamiast dawac odcinki z gorylami albo co już przesada z music meister moigliby pociagnac z 5-7 oidcinkow flashpoint w miare ich możliwości zalozylem kilka tygodni temat na forum odnośnie zakończenia cos musza zrobić aby przyciagnac widza jakas drame fascynujące zakończenie zakończenia sezonu 2 nie przebija ale jeśli potwierdzi się ze speedster nie będzie w sezonie 4 to nie wiem co oni zrobia aby zrobić dobry 4 sezon a nie taki gniot jak 4 sezon arrow

ocenił(a) serial na 7
raf89

Nie masz przecinkow na klawiaturze?

ocenił(a) serial na 10
Wariat_11

mam ale jestem w goracej wodzie kąpany i niechce mi się tracić czasu na pierdoły bo to nie konkurs ortograficzny,ale specjalnie dla pana wariata będę teraz patrzył uważnie aby go przypadkiem nie urazic

ocenił(a) serial na 7
raf89

1. Barry z 2024 powiedział, że nie zna tożsamości Savitara, ale zawsze mógł okłamywać swoją młodszą wersję.

2. Wiadomość z 2056 nie mówi dlaczego mają nie ufać Barremu i po 40 latach mógł jeszcze wiele rzeczy spier... które lepiej tłumaczyłyby tę wiadomość.

użytkownik usunięty
Azazel94

Infantino street? - to jest ulica z 3x09 na której Iris dedła ;p

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Cóż, skoro Amerykanie (tu już jest ukazane jak wielkie mają ego, bo powinni nazywać się Unitami od słowa United albo Stańczykami od słowa States a nie nazwą kontynentu, Amerykaninem jest także Kanadyjczyk, Meksykanin itd) nawet nie potrafia dobrze odejmować. Wg nich 2024-2017=8. I jeszcze był chyba tekst ze 4 lata po śmierci Iris w 2020. Barry niby taki mądry, w pierwszym.odcinku bez super mocy i badań rozkminil markę i model auta po śladach opon, ma stworzyć Gideon, a zachowuje się zwykle jak totalny kretyn. Mam podejrzenia że Gideon stworzył Eobard który wyglądał jak Barry (a Gideon brała Robarda/fake Wellsa za prawdziwego Wellsa).

Zbyt przedłużają tożsamość Savitara, powinni to zrobić w odcinku 19 i my powinniśmy się dowiedziec kto jest Savitarem razem z caitlin, wtedy można byłoby kolejne teorie jaką historię ma

W odcinku 18 sezonu 2 dowiedzieliśmy się że kim jest tak naprawdę zoom, bo wcześniej to zgadywaliśmy kto to jest z twarzą Jaya
I jak dla mnie 18 odcinek to idealnie. Meh

użytkownik usunięty
dunio_4

https://www.youtube.com/watch?v=zODrzK_p9fk
XDXD

ocenił(a) serial na 6

Tak będzie XD

Azazel94

I tak nie mają innego wyjścia jak zrobić reveal dopiero pod koniec odcinka. Już teraz internety żyją właściwie tylko tym kim jest Savitar, a jak się ujawni to wywoła to niezłe trzęsienie ziemi, bez względu na to kogo tam wsadzili, chociaż tak czy inaczej Savitarem jest Barry. A tak w S03E20 mamy jeszcze Anne Dudek, która musi dostać swój czas antenowy, Kaśkę jako Killer Frost na pełnym, porwanie Cecile i co ma to wspólnego z Savitarem.
Jakby zrobili reveal na początku to cała reszta odcinka definitywnie straciłaby na znaczeniu.

ocenił(a) serial na 6
Jasir_Karim

Nie dadzą tego na sam koniec, a tak jak w Arrow z Prometheusem - w połowie. Taki reveal z dupy przed reklamą jak tam, około 20. minuty.
Oglądam odcinki na żywo, więc wiem jak oni budują napięcie.
Pierwsze 10 min jest z reguły bez reklam. Po 10. min pierwsza reklama około 4-5 min. Potem coraz mniej akcji i coraz częściej reklama. Po 1. reklamie jest 5-7 min akcji i potem coraz krócej.

Stawiam, że to Caitlin się wygada. W opisie odcinków 3x19-3x22, który wrzucałem jakiś tydzień temu było, że „Killer Frost złoży Team Flash pewną propozycję nie do odrzucenia”. Pewnie tą propozycją będzie „Zostawcie mnie w spokoju, a ja wam powiem kim jest Savitar”.
Ona im powie, wielkie zdziwko, kamera na Team Flash, którzy zbierają szczęki z podłogi, potem myk reklama, po reklamie pitu-pitu. Wpada Savitar i będzie ten dialog między nim, a Barrym ze zwiastunu „It's about time”. Kolejna reklama.
Po reklamie pokażą twarz Savitara i jego origin, dalej jakaś walka albo inna inba dla dodania dramaturgii, ostatnia reklama.

Po ostatniej reklamie jest zazwyczaj 3 min odcinka, które przeznaczą na szlochy i słynne, podniosłe teksty, że Barruś teraz jest 10 kroków przed Savitarem, bo ma ładną panią Tracy i wie kim on jest, więc go powstrzymają, niech Iris i Joe się nie martwią, pozgrywa badassa jak w S2, kiedy dowiedział się kim jest Zoom i wziął na sam koniec hełm fejkowego Garricka i powiedział do niego „Idę po ciebie” xD

W 3x21 pewnie się wszystko posypie, bo w 3x22 Barry ściągnie Snarta do pomocy. Może będzie się to wiązało nie tyle z Savitarem, co z Killer Frost. Ich moce (złe słowo - umiejętności, bo Cold to nie meta) są podobne, wiadomo ze zdjęć z planu 3x23, że Caitlin wróci do Team Flash, więc pewnie użyją Colda do walki z Killer Frost, żeby mieć większe szanse (co jest totalną głupotą, bo Team Flash, to nie jeden, a dwóch speedsterów + Vibe + na upartego jest jeszcze Jesse i Garrick), ale to Flash, tego nie zrozumisz.
Garrick wyjdzie ze Speed Force dopiero w 3x23 w ramach wymiany - Allen za niego. Ten cały pogrzeb, to pewnie ustawka dla tych, którzy nie wiedzą, że Allen = Flash. Uśmiercą go, żeby taki Sigh i inni się nie dopytywali, a potem Barry odda się w ręce Speed Force. Potem już słynny cliffhanger i nara na 4,5 miesiąca.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

A sam Barry stoi sobie bez maski na srodku ulicy bo kto by tam patrzyl na jakiegos wielkieluda w robotycznej zbroi i na typa naprzeciwko niego przy okazji x DD

ocenił(a) serial na 6
Wariat_11

O ile dobrze ogarniam, oni stoją na ulicy, gdzie jest dawna chatka Allenów (i matki Prometheusa #pdk xD).
I daj spokój, jest ciemno, a to jakiś wypiz*ów, nikogo nie ma wokół. Allen gorsze inby odwala. Np. w 2x15 gadał sobie na luzie z Lylą i Diggiem bez maskowania głosu i twarzy, a obok niego stali ludzie z Argusa. Chyba nawet Digg zwracał się wtedy do niego "Barry" xD
Albo Tina McGee, to też był kosmos. Znała go prywatnie i to samo. Ona akurat się domyśliła, ale reszta idiotów nie potrafi powiązać faktów.
I jak pisałem gdzieś wyżej - idę o flaszkę, że w kolejnym odcinku przy Cecile będzie ta sama akcja :D Bo secret identity w tych serialach to kompletny żart.

A Wally i selfie z ciziami, to już jest klasyk. Mój ulubiony moment z tych dotyczących secret identity. To przebiło wszystko i nie będzie już chyba lepszego.

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 6

Ale i tak to jest lepsze :D https://www.reddit.com/r/FlashTV/comments/68bid1/what_if_inside_savitars_suit_th eres_one_more_and/

użytkownik usunięty
Azazel94

Moze Dante to savitar? Co myslicie?

Nie ma takiej opcji. Przeciez nie zna on team Flash w ogóle. Chyba juz kompletnie nudzi wam się wymyślając coraz to nowe teorie o nim

Savitarem jest osoba ktora zyje w tym sezonie. Barry/Julian/HR/Jay
Z tym ze Julian i hr odpadają bo żaden nie wiedział o reverbie.
Zwróć uwagę jak savitar zwraca sie do joe np, jakby go znal od dłuższego czasu

ocenił(a) serial na 10
dunio_4

to fakt Savitar zna team flash jak samego siebie wie praktycznie wszystko o przeszlosci ale zastanawia mnie jedno jeśli CW wiedzac ze większość wie ze to future flash będzie chciało w ostatniej chwili zmienić swoje plany i chcąc nas zaskoczyć wsadza tam kogos innego niż Barry a może zwiastun 03e20 w którym jasno można wyciagnac wnioski ze Savitar to Barry jest zmyłką no i wogule ciekawe czy jego historię przedstawią w jakiś logiczny sposób

raf89

Zapominasz ze większość widzów flasha to dzieciaki ktore gowna wiedza o komiksach

Na yt jest masa filmów noobow teraz, RONNIE TO SAVITAR
Właśnie najsmutniejsze jest ze w Ameryce prawie nikt nie typuje future flasha, ciągle ktos pierdzi o eddiem/ronnie/hr/julian to jest jedna wielka zenada

ocenił(a) serial na 10
dunio_4

nie czytam amerkanskiego forum może patrzyłeś nie tam gdzie trzeba bo po ostatnich odcinkach jest praktycznie pewne ze to future flash a Amerykanie nie mogą być aż takimi idiotami aby nie skojarzyć słow do Cisco o Reverbie gdzie tylko i wyłącznie Barry tam był no chyba że scenarzyści ukladaja dialogi na odpierdzieli i jeżeli ktoś inny niż Barry kryje się pod zbroją to będę mega zdziwiony zresztą mój dobry znajomy o którym myślałem ze jest inteligentny pieprznął ze to Iris jest Savitarem ...brak słow a jeżeli ma racje to będę 100 do tyłu ale dla takiego szoku byłoby warto hehe

użytkownik usunięty
raf89

Barrego tam nie było gdy Reverb do niego to mówił - ze mogliby byc bogami (cisco i reverb)
https://www.youtube.com/watch?v=hnwUbKGZEKs

ocenił(a) serial na 6
dunio_4

Prawie nikt? xD
Przeglądam regularnie amerykańskie fora typu reddit i stronki typu comicbook itp. Mam w subach na yt kilku youtuberów od Flasha/Arrow i może i po 3x19 były tam artykuły, wpisy i filmiki pt. "Ronnie Raymond is Savitar?/Is The Flash's Savitar Actually Ronnie Raymond?", ale to było zwykłe pier*olenie dla wyświetleń.
Może i amerykanie to z reguły debile, ale nie są aż tak głupi. Jeszcze przed 3x09 jeden gość na reddicie ogarnął, że Savitar to Future Flash. Wrzucił porównanie kostiumów i jak wg. niego może wyglądać origin Savitara, więc nie taki głupi ten naród. To było dzień przed emisją 3x09.

Pagey i reszta też już dawno temu opowiadali z pełnym przekonaniem, że Savitar = Allen, ale zdarzały im się też wpisy/filmiki o Wallym, Garricku itd.
Wszystko, żeby kręcić burzę i nabijać sobie wyświetlenia. Oni każdy odcinek rozkładają na czynniki pierwsze i o wszystkim opowiadają, więc taki chwytliwy tytuł ma przyciągać widza, a to nie znaczy, że taki gość wierzy w to, że Ronnie to Savitar, bo jak obejrzysz taki filmik, to gdzieś tam pod koniec przy podsumowaniu taki gość daje swoje przemyślenia i stwierdza, że mimo wszystko to jednak nie będzie Wally/Ronnie/Garrick, bo to nie ma sensu.

ocenił(a) serial na 10
Azazel94

po przeanalizowaniu pewnych motywów w serialu dialogów pomiędzy team flash i savitarem oraz pewnych zachowan np.Killer Frost gdy go zobaczyła śmiem stwierdzić w co kiedyś ciężko mi było uwierzyć,ze Barry musi być Future Flashem nie ma opcji aby w logiczny sposób wytłumaczyli kogoś innego szokiem będzie to jeśli okaże się nim ktoś inny,ale mnie interesuje teraz coś innego historia Savitara co pewnie CW nawet nie będą się wysilać i pojdą po łebkach nie wiele nam tłumacząc a i jeszcze tan kamień filozoficzny skąd go Barry miał a i ten mit Garricka o Savitarze że był pierwszym sprinterem ja nie czytałem komiksów może ktoś na forum Wie kto był tym pierwszym i czy był nim Barry

użytkownik usunięty
raf89

Wiesz, zawsze może się okazać, że Savitarem jest Patty Spivot i wtedy to, że chce zabić Iris przestaje być nielogiczne ;D

dunio_4

Ok, mój błąd ;d

ocenił(a) serial na 6

Że to nie ma żadnego sensu.

Jeżeli już szukać kogoś poza Allenem, to dla mnie jedyna opcja to Eddie Thawne.

Wiele w serialu było nawiązań do tego, że Eddie może być Cobalt Blue, ale nie chce mi się teraz opisywać dokładnie komiksowego originu Malcolma Thawne'a.
Eddie po śmierci zniknął wciągnięty przez Osobliwość. Na szyi miał niebieski amulet, którego wcześniej nie miał, i który dosyć subtelnie nam pokazali, kiedy ciało Thawne'a zaczęło unosić się do góry.
Wcześniej porwał go Wellsobard. Po co mu był Eddie? Do niczego mu tak naprawdę nie był potrzebny. Porwał go tylko po to, żeby sobie z nim pogadać? Żeby poznać swojego przodka, tego jak to on powiedział "nieudacznika", który nic w życiu nie osiągnął, bo każdy w rodzinie był lekarzem czy tam jakąś wielką szychą, tylko on był marnym gliną?
Podczas rozmowy z Eddiem Wellsobard tworzył jakiś dynks. I to mógł być ten amulet.
W komiksach Cobalt Blue nosił podobną rzecz i to ona dawała mu moce. W serialu ten dynks mógł sprawić, że Eddie przeżył.

Mało tego, jego kostium to była właśnie coś a'la zbroja, gdzie dominował kolor niebieski - https://static.comicvine.com/uploads/original/0/3146/112038 -126719-cobalt-blue.jpg. Jest tam na środku to niebieskie coś, jak i pazury.
Może i naciągane to jak cholera, ale nie takie cudowne ozdrowienia w tych serialach miały miejsce.

Eddie znał doskonale Team Flash. Szczególnie Joe, Iris, Barry'ego, do których zwracał się po imieniu, jakby znał ich od lat. Nawet powiedział charakterystyczną kwestię pasującą do Eddiego Thawne'a: "The boy Joe raised, the man Iris loves". Jak usłyszałem to pierwszy raz, to tak, jakbym słyszał Eddiego.
Nazwał H.R. "the fake Wellsem". Wellsa też znał, tego fejkowego - Wellsobarda.

Jak wytłumaczyć to, że wiedział, co powiedział Reverb? Skoro nie było go przy tym. Skąd wiedział o Garricku? O Wallym? Savitar utknął w Speed Force.
Finał S1 się kłania - 1x23 i Barry, który po raz pierwszy cofa się w czasie (sam, nie przez przypadek). Pojawiają się wokół obrazy (Muzeum Flasha, Killer Frost, mały Barry i Joe, Legendy), wtedy Wellsobard mówi: "To, co widzisz to Speed Force - PRZESZŁOŚĆ, TERAŹNIEJSZOŚĆ I PRZYSZŁOŚĆ (w zwiastunie 3x20 też jest o tym mowa "It's about time the last, present, future"), które mieszają się ze sobą. Skup się na tamtym dniu".
Jak widać Speed Force, bycie tam daje wgląd w wydarzenia z przeszłości, teraźniejszości i przyszłości. Stąd Savitar może wiedzieć o tym wszystkim, niekoniecznie będąc w tych czasach (czyt. na E-2, kiedy Barry i Cisco poznali Reverba, KF i Deathstorma).

Jak Eddie miałby uzyskać moce? Philosopher's Stone. On dał moce meta z Flashpointu. Wg legendy, którą opowiadał Jay i jak to nazwał "legendy SPEED FORCE" i wg tego co powiedział Savitar "sam się stworzył", właśnie dzięki Philosopher's Stone. Sam z siebie Eddie nie ma połączenia ze Speed Force jak inni speedsterzy, tylko ta zbroja daje mu moce.

Caitlin znała Eddiego. Jemu byłaby w stanie tak szybko ulec i motywy Savitara - zemsta na Barrym "You did this to me! All of you!" też mają tu sens. Eddie nigdy nie znosił Barry'ego. Podobnie było w komiksach z Cobalt Blue. Zazdrościł Barry'emu jego idealnego życia.

Więc nie żaden Dante/Ronnie/Wally/Garrick/Cisco, tylko jeśli już to Eddie Thawne i ja daję mu 5-10% szans.
Pewnie to będzie mimo wszystko Allen, ale jak pojawi się tam Eddie, to nie będę zdziwiony, bo czekam od S1 aż wróci jako main-villain speedster.

ocenił(a) serial na 6
Azazel94

* "past, the present, the future".