PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45376
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Z racji że tamten temat już się kończy (zostalo 9 postów) zakladam nowy - cz.4
W tym temacie będziemy omawiać dalszą część 3 sezonu The Flash

użytkownik usunięty
Azazel94

Eddie był mu po to żeby nic mu sie nie stalo ;p
Sam mu to mowil chyba lub bylo to wyjasniane.
A te urzadzenie te niebieskie o ile dobrze pamietam to cos z przyszlosci do zasilania akcelelatora chyba.
Ale teoria nawet dobra - moze ten naszyjnik dal mu eobard? ;p

Azazel94

Naprawdę nie sądzę że CW zaskoczy i da kogoś innego niż Barrego Allena

Nie dość że wygląd postaci biorą pod tożsamość,co i tak można zgadnąć tożsamośc złych, i jeszcze w sezonie 2 normalnie co jakiś czas ciągle piepszyli w dialogach z garrickiem, a to że henry allen tata barrego miał nazwisko panieńskie garrick itd

Tutaj co jakiś czas serwują nam dialogi z savitarem, które wprost nawiązują do barrego, wystarczy posłuchać tej rozmowy jak savitar zwraca się do joe w odcinku 15 przez juliana, przykładów jest jeszcze kilka
Mam wrażenie wręcz, że CW chce dawać wskazówki to jest pod kostiumem ...

ocenił(a) serial na 10
dunio_4

wygląda na to że barry na końcu się poświęci i odda się w ręce speed force ciekawe tylko czy kid flash zostanie na jakiś czas obroncą central city bo to by była tragedia a i czy ktokolwiek z was bierze pod uwagę motyw cofnięcia się w czasie i zmiany linni czasu przez kid flasha?

użytkownik usunięty
raf89

Jutro rano wszystko sie okaze :)
Dlaczego rano? Bo lepiej jak najszybciej obejrzec odcinek - potem wszedzie naglowki typu: The Flash 3x20 Savitar Unmasked Savitar is..
;p
Nie ma co juz sie rozpisywac kto to, lepiej zostawic troche miejsca na jutro i rozpisywac sie nad originem Savitara jesli go jeszcze nie poznamy w 20 odcinku :P

ocenił(a) serial na 7

Najlepiej to na streamie :p

użytkownik usunięty
Jasiuuu7

Streamy o ktorej sa?

ocenił(a) serial na 6

O 2:00, ale streamy to lipa.
Jakość do dupy, pełno banerów, które wyskakują przy każdym odświeżeniu strony i lagi. Jak jest reklama, to wszystko ładnie, płynnie, ale jak zacznie się akcja w serialu to co chwilę zwiecha, a potem przeskoki o kilkadziesiąt sekund do przodu i ominie cię większość akcji.

Ja korzystam z płatnego streama do oglądania kilku seriali w jakości FHD, więc mam wywalone, ale raczej was płatny stream dla obejrzenia jednego odcinka nie będzie interesował.
Jest jeszcze jeden bezpłatny w dobrej jakości, ale ostatnio nawet na tym nie dało się oglądać, schrzanił się odkąd ostatnim razem tam oglądałem.

Dlatego polecam tę stronkę - http://www.couch-tuner.ag/
Chwilę po emisji odcinka, zazwyczaj gdzieś o 3:05 jest już dostępny online w 360p, czasem 480p. Bez reklam, więc koło o 3:45 można już iść spać, zamiast męczyć się ze streamami.

Ewentualnie wstać z samego rana i 6-7 już są napisy eng i odcinki w jakości 720p na torrentach albo gdzieś na cda.

Radzę unikać przede wszystkim fb, instagrama i yt, bo tam od razu masa spoilerów będzie bez ostrzeżenia.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Dziena :D

dunio_4

Napaliliście się na ten odcinek, a poza tożsamością savitara to prawdopodobnie będzie zwyczajny jak reszta ;o

ocenił(a) serial na 10
dunio_4

ja bardziej czekam na 21-22 bo tam poznamy historie Savitara i kilka ciekawych smaczków na temat tego co się stało w przyszłości i dlaczego Barremu odbiło aby przejść na ciemna strone

użytkownik usunięty
raf89

https://www.youtube.com/watch?v=G7i2FX0KV48

użytkownik usunięty

Czy mi sie zdaje czy Savitarowi zmienil sie kolor wnetrza zbroi?
Z niebieskiego na zielony.

ocenił(a) serial na 6

To wygląda jak wizja Cisco, bo jest takie specyficzne tło, pewnie dlatego.

Może Cisco użyje mocy, żeby znaleźć Caitlin i zobaczy tę rozmowę KF z Savitarem.

ocenił(a) serial na 6
Azazel94

Bo w zwiastunie Savitar wygląda normalnie i jest tak chyba właśnie dialog Cisco z Team Flash, gdzie padają słowa, że "Caitlin jest z Savitarem".

ocenił(a) serial na 10

to już by było przegięcie jakby tak zrobili :)

użytkownik usunięty
raf89

Nigdy chyba tak nie czekalem na odcinek jak dzisiaj hehe
Mi tam to na wizje cisco nie wyglada.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Wolałbym jednak, żeby nie okazało się jednak, że Eddie = Savitar. Gdyby faktycznie mieli go wprowadzić z powrotem do serialu, to jako Cobalt Blue, w 4. sezonie, żeby chociaż przez chwilę był motyw złego brata bliźniaka. Z sensowną historią na kilka odcinków.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Wiele bym dała, żeby Twoja teoria się sprawdziła, bo wszystko pasuje idealnie :D Ale jednak po ostatnim zwiastunie wszystko wskazuje na Future Flasha, zwłaszcza moment jak Barry mówi mu, że wie kim jest i patrzy na niego w taki charakterystyczny sposób, i mówi z takim przekonaniem, o tym ile wszyscy w Team Flash dla siebie znaczą, jakby doskonale spodziewał się tam..siebie.

PesiTorres

Na Eddiego jest za wcześnie. Uważam że swoja wersja siebie, z przyszłości jako wróg to bardzo dobry materiał na pokazanie

użytkownik usunięty
dunio_4

https://www.youtube.com/watch?v=PacDyIMJPX0
Sneak peek #1

Już nie działa LOL

ocenił(a) serial na 6

Zastanawia mnie, czemu Savitar sam nie zrzuci z rowerka pani naukowiec, tylko musi wyręczyć się Killer Frost.

Azazel94

To tak jak z pytaniem co takiego robi Savitar od czasu wyjścia ze Speed Force, że go ciągle nie ma i co, czeka na ten dzień zabicia Iris na kanapie, oglądając tv?

Azazel94

Chce ją przełamać, żeby być pewnym że nie ma w niej dawnej Caitlin aby wiedzieć że może na niej polegać (a i tak pewnie w ostatnim lub przedostatnim odcinku go zdradzi)

ocenił(a) serial na 6
KyloRen_fw

Ok, to jeszcze jestem w stanie kupić.
I tak, zdradzi go. I to możliwe, że już w najbliższym odcinku. Stawiam, że to ona wyjawi Barry'emu tożsamość Savitara, żeby go dobić, a na zdjęciach z planu finału Caitlin była w towarzystwie Wally'ego i H.R. na cmentarzu, więc po wszystkim znów wróci do teamu.

Azazel94

Mi się po prostu wydaje, że Savitar nie chce zmienić linii czasu, przez co wydarzenia mogą się zmienić

ocenił(a) serial na 3

Savitar to Cisco z future lub Stary flash, który został w speed force podmieniając się pod KidFlasha ...

ocenił(a) serial na 10
Lestat_1984

ogladalem teraz 9 odcinek 3 sezonu i cos mi wpadlo na myśl mimo tego że po tym co dotąd zobaczyłem i jestem pewny ze Savitar to Future Flash to dlaczego Garrick wpadł na pomysł aby wrzucić kamień do speed force może to tylko taki przypadek może nie miał pojęcia że Savitar może tam siedzieć

raf89

Wpadł po prostu na taki pomysł? Naprawdę patrząc ile zrobił dobrego dla flasha, wątpisz że on nie jest savitarem?

ocenił(a) serial na 10
dunio_4

nie nie wątpie wiem że Garrick jest taką legendą ze nie skrzywdziliby go robiąc z niego villaina ale po prostu jest taki mądry i doświadczony że mógłby pomyśleć że może być tam uwięziony

użytkownik usunięty
raf89

No to mamy reveal
https://www.youtube.com/watch?v=RkheInXW3Pc

Ten Barry wygląda na młodszego nawet od tego z 2024 WTF

Liczyłem na coś ala cable, siwe włosy z blizną czy coś. Naprawdę nie ogarniam jaki origin on mógł mieć

Możliwe że ten Barry jako savitar, to tak naprawdę Barry z 2017. Tylko co by się wtedy stało, aby trafił do speed force

https://www.youtube.com/watch?v=-8epymSKzn0

Z promo 21 wynika że wyczyszczą mu pamieć Mocne XD

użytkownik usunięty
dunio_4

Możliwe, że sobie z nich żartuje ;)

ocenił(a) serial na 6
dunio_4

Jeszcze przed tym odcinkiem miałem rozkminę, że może to jedna z time remnant, której Allen użył w walce z Savitarem. Ten z 2024 mówił do tego z 2017, że stworzy ileś tam time remnant, a to i tak będzie za mało, bo Savitar je wszystkie zabije.
Może jedna z nich stała się Savitarem i teraz się mści xD

Teoria kompletnie z dupy, ale na ten moment niewiele mi przychodzi do głowy. Albo to ten emo Allen z 2024, tylko w 2024 jeszcze nie stał się Savitarem, dlatego powiedział, że nie wie kim on jest, bo to jeszcze nie był ten moment albo wtedy zwyczajnie kłamał.

Azazel94

Chyba już domyślam się historii Savitara. W odcinku gdy flash widzi pierwszy raz śmierć iris, Savitar mówi że wreszcie się uwolnił od niego a następnie zabija Iris. Co oznacza uwolnienie? Dlaczego nie mógł zabić sam pani doktorek tracy?

A no dlatego, że savitar jest tylko pionkiem w czasie. Z jego perspektywy bycia Barrym Allenem tak naprawdę wyglądało to tak samo. Savitar jest tylko kukiełką czasu, odgrywając swoją rolę, w odcinku dzisiejszym pada takie zdanie przez joe pod koniec, kim bylibyśmy bez miłości Bez iris właśnie flash stał się tym kim jest, savitarem, w 2024 już widać tą zmiane barrego. Uwolnienie od barrego oznacza że on byłby już samodzielnym bytem, nie muszącym już wykonywać dokładnych czynności aby siebie nie wymazać, najpewniej savitar będzie próbował zająć miejsce barrego w jego dotychczasowym życiu

Cóż to oznacza? A no oznacza to, że możliwe iż pojawi się 3 barry który będzie próbował zamknąć w speed force naszego barrego, albo team flash sam będzie próbował zamknąć w speed force i pętla się powtórzy. Wygląd barrego z 2017 savitara to potwierdza raczej. A to że savitar przepraszał Iris że musi ona umrzeć, zamiast niego zdaje się to potwierdzać. (Co juz wiemy jak bedzie wygladac finał s3)

CW zawsze wymyśla proste historyjki, to samo było z zoomem i jay garrickiem, a okazało się że to tylko garrick z ziemi 3

ocenił(a) serial na 3
Lestat_1984

i'm so disappointed!
dno.

użytkownik usunięty
Lestat_1984

W sumie jedyne zaskoczenie jakie mialem to jak wygladal bo w sumie wiedzialem ze to Barry Allen bedzie - jeszcze ta końcówka jak to Barry sie skupial i myslal intensywnie o tym co powiedzial mu savitar - DOPIERO TERAZ -.-

ocenił(a) serial na 6

Origin Savitara:
2020 Barry is my bet. He was the original Flash. He had everything, his mom and dad, and Iris. He was a different kind of Flash. More fierce. The kind that Eobard comes to hate. Eobard speaks a lot of this future Flash as being much smarter than current Barry and having taken much from him. If you think about it, this is the original Flashpoint. We tend to call it Reverse Flashpont. That's becuase the time line was altered. The original timeline being erased. So when OG Barry returns to 2024, he discovers his timeline has been erased. His mother and father are dead. And as his memories begin to set in (like they did in episode 3x1 this season) he realizes what happened and that as a result a new and weaker Flash is born. He hates this current timeline. And as a result resents his new alter ego. My guess is, he tried to fix it several times over. But failed each time. Angry at the Speedforce he creates the suit to enable him to manipulate time more easily. As for why he decides to kill Iris? That I can't explain. Revenge? Maybe in the original time line, Iris was a bitch? I have no idea. But I'm betting it's OG Barry. And every move present Barry makes, becomes a memory for him.

To póki co teoria, ale chyba jedyna, która ma sens.

Azazel94

Fajna teoria, trzymająca się kupy. Z serialu wynika że coś się wydarzy właśnie po śmierci Iris, Savitar powiedział że tylko jeden może żyć, a więc pewnie będzie chciał zająć miejsce barrego z serialu

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

"wgranie" wspomnień byłoby chyba jedynym dobrym wytłumaczeniem, bo jeśli to tylko przyszła wersja "naszego" Barrrego, to cała idea podróży w czasie, która była zaproponowana do tej pory jest bezsensu - jego przyszła wersja wpływa na działania Team Flash i jednocześnie pamięta co się wydarzyło (btw Killer Frost wie co się stanie, ale i tak przegrywa, cool).

Azazel94

Nie rozumiem dlaczego tyle ludzi nie rozumie dlaczego on chce zabić Iris. Dla niego jej śmierć to jest historia a ona jest kimś tam z przeszłości. On chce jak najmocniej skrzywdzić Barry'ego, a wie kogo najbardziej kocha. On nienawidzi siebie z przeszłości a nawet jeśli dalej kocha Iris nie może jej przywrócić do życia więc to czy ta z 2017 żyje czy nie jest mu obojętne i ze względu na to że jest psychopatą i ma jeden cel, jej życie nie przeszodzi mu w zrealizowaniu go.

ocenił(a) serial na 6

Jakie złoto: http://imgur.com/a/fmqje xD

Mój faworyt:
http://i.imgur.com/ajZjbvS.jpg

http://i.imgur.com/kM5vfZA.jpg & http://i.imgur.com/kHhoKax.jpg :D

http://i.imgur.com/ruWmt0Y.jpg

http://i.imgur.com/0diobHa.jpg

ocenił(a) serial na 6
Azazel94

http://i.imgur.com/fDA4vkD.jpg
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

użytkownik usunięty
Azazel94

Ejeej savitar w 3x21 w promo nie ma swiecacej zbroi?

Co do histori savitara, zwrócił ktoś uwagę na ten fragment w którym barry słucha słów joe a nastepnie sa slowa z innych odcinków.

Rzucił mi się ten fragment, że bez miłości nie ma znaczenia nic innego, a nastepnie słowa flasha z 2024. Stworzysz widma siebie nawet, ale on je pozabija. Barry z 2024 jest zdolny do wszystkiego, i wysyła na pewną śmierć swoje kopie z innego czasu

I historia savitara jest podana na tacy, barry allen z 2017 widzi jak savitar zabija Iris, to jest ten przełomowy moment. Barry w 2024 cofa się do tego momentu, jednak nie żdąża uratować Iris, i w desperacji i za wszelką cenę próbuje powstrzymać barrego z 2017 wrzucając go do speed force, i zajmuje jego miejsce i bum. Mamy savitara, fryzura to potwierdza. Myśląc że go powstrzymuje, tak naprawdę go stwarza

I ten fragment słów savitara, ,,sam siebie stworzyłem'' ,,ty przyszły mnie uwięziłeś''

ocenił(a) serial na 3
dunio_4

Dopiero teraz mogłem obejrzeć odcinek, jak dla mnie nawet niezły, troszkę za wielką pi*pe zrobili z Cisco no ale czymś musieli zapchać czas. Czytam sobie to co tu piszecie, i tak średnio mi to wszystko pasuje. Jak dla mnie to wcale nie jest ani Flash z oryginalnej linii czasu ani jakaś jego pozostałość czasowa. Nie zapominajmy że zbroja Savitara chroni go przed rozpadem, ponieważ jest tak szybki że bez niej stało by się z nim to samo co z resztką czasową w finale 2 sezonu. Zatem nie jest to Barry z 2017 roku chyba że dostał jakiegoś boosta ot tak z dupy. Flash z oryginalnej linii czasu też nie był tak szybki, ten z 2024 też nie. Z tego co kojarzę to piorun który trafił w Barrego tworząc z niego Flasha to był on sam, zaczął poruszać się tak szybko że zamienił się w czystą energię i postanowił że je*bnie sam siebie żeby nie było za nudno. Więc obstawiam że to jest Barry z tamtego okresu. Do tego wiadomość z LoT, nie wieżę że tyczy się ona Flashpointu, więc moim zdaniem jest to Barry z 2056 roku lub jego okolic. Ale w sumie już niedługo się wszystkiego dowiemy :D

Yoreciv

Dostał boosta, właśnie przebywając wieki w speed force. To jest barry z 2017, głos i fryzura o tym świadczą, barry z 2024 i barry z 2056 roku mieli niższy głos

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Powiem szczerze, że teraz bardziej, niż origin Savitara, interesuje mnie zamiłowanie HR do pałek, i czy to będzie miało znaczenie, czy stwierdzili może w CW: "Aa dobra, dajmy im, żeby rozkminiali i nic z tym koniec końców nie zróbmy".

użytkownik usunięty
Tyszon

https://www.youtube.com/watch?v=6vVHYdZoAsY
Barry to chyba zapomina o co pyta każdego razu Savitara, bo gdy ten mu odpowiada ma to potem w dupie xd

użytkownik usunięty

https://www.youtube.com/watch?v=A9QUB1Ixsfk&feature=youtu.be *