PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=779126}

Geniusz

Genius
2017 -
7,8 5,9 tys. ocen
7,8 10 1 5941
Geniusz
powrót do forum serialu Geniusz

Więc o co chodzi jakby z tym serialem? Ktoś wie coś i pragnie się podzielić?

ocelot_3

Dziwne, że tutaj nie ma praktycznie żadnych informacji. Ma to być serial fabularny o losach Einsteina. Jest to pierwsza taki serial od National Geografic i zapowiada się dosyć dobrze

Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=SICLBlHizUY&t=17s

ocelot_3

"The series will explore how patent clerk Einstein could not get a teaching job or doctorate in his early life yet managed to go on to develop the theory of relativity." (IMDb)

ocenił(a) serial na 7
ocelot_3

Pierwsza opinia po przedpremierowym pokazie pierwszego odcinka:
http://www.kwantowo.pl/2017/04/08/geniusz-recenzja-1-odcinka-i-zapowiedz-serialu /

ocelot_3

od 23.04 na FOX

beti

Fox, Fox... Przecież na National Geographic też będzie.:D

ocenił(a) serial na 8
ocelot_3

Byłam dzisiaj na pokazie przedpremierowym i moim zdaniem konkretnie ukazana historia (1 odc - a więc jej część), dużo aspektów poruszonych ściśle z nauką, wątki rodzinne, towarzyskie w mojej opinii są tłem, wyjaśniają, na pewno nie przeważają tak jak to miało miejsce w Marii Skłodowskiej-Curie (kompletnie nie to czego oczekiwałam po tej biografii). Dobry podział przedstawienia życia młodego i starszego już Einsteina. Z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki

ocelot_3

Dodam do informacji na temat serialu, że ma być to swego rodzaju antologia (tak, jak np. "American Horror Story"), gdzie każdy sezon będzie dotyczył, w tym przypadku, innej osoby. NG ogłosiło już powstanie s2 a o czym będzie traktował dowiemy się z finału 1 sezonu.

ocenił(a) serial na 8
ocelot_3

Co mnie rzuciło na kolana to niesamowite podobieństwo aktorów do prawdziwych osób. Postać Milevy Marić czy Elsy Einstein.

ocenił(a) serial na 8
ocelot_3

Rush jest świetny, ale młody Einstein to też majstersztyk, chociaż jak dla mnie wiodącą rolę odgrywają kobiety ;)