PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46528
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Możecie potraktować ten temat jako miejsce gdzie można zgłaszać swoje propozycje. Ale bardziej mnie interesuje czy ktoś słyszał może aby twórcy serialu planowali zapytać widzów, zorganizować głosowanie, w który, my sami moglibyśmy wybrać cover który chcielibyśmy usłyszeć ??

ocenił(a) serial na 10
karolaajn

Kings of Leon - Use somebody byłoby dobre
i jeszcze bym chciał od Iron Maiden - Run to the hells

ocenił(a) serial na 9
kololok

Osobiście jestem fanką Kingsów, ale mdli mnie już Use somebody... Kings of Leon mają o wiele więcej świetnych piosenek, np. "Closer", "Pyro" czy "Beneath the Surface" :)

karolaajn

Adele - If it hadn't been for love (Mercedes albo Rachel), Gomez - Hit The Lights (Santana), Mars - Grenade (Finn), Leona Lewis - Collide (Santana)

ocenił(a) serial na 8
juve_fan_sebek

wybaczcie, jeśli coś powtórzę albo którąś z moich propozycji już wykonywali /a mi umknęło (o zgrozo!) lub zapomniałam/:
*Alicia Keys np. No one, If ain't got you;
*Atomic Kitten np. You are, It's ok (Quinn);
*Alexandra Burke np. All night long (wszysy);
*BSB np. As long as you love me (chłopcy);
*Beyonce np. Best thing i never had;
*Britney Spears np. Sometimes (Rachel), I;m not a girl, not yet a woman;
*Chris Brown np With you;
*Dana Glover Thinking over (Santana);
*Gavin DeGraw I don't wanna be (chór), More than anyone (Will Shuester);
*Lenny Kravitz Ain't it over till it's over;
*James Morrison np. Broken strings (Quinn i Puck i Finn lub Will i Emma), You give me sth;
*Jay Sean Tonight;
*Jennifer Page Standed;
*Jesse McCartney Beautifull soul;
*Jessica Simpson I wanna love u forever;
*Bon Jovi Always;
*LeeAnn Rimes Can't fight...;
*Leona Lewis Bleeding love!!!!!
*Mandy Moore Cry (Rachel);
*Mario Let me love you (Will lub Finn);
*Maxwell This woman's work;
*O town All or nothing;
*Rihanna np California king, Unfaitfull;
*Shania Twain You're still the one, From this moment;
*The Corrs Breathless;
*Jojo Too little, too late;
*Timbaland Apologize;
*Wet wet wet Love is all around;
*Justin Tomberlake What goes around, Cry me a river;
*NSync This I promise you;
*Cheryl Cole Fight for this love;
*Jessie J. Price tag (to już chyba się przewinęło)

i wiele, wiele innych:)

ocenił(a) serial na 10
nevergonnabe

Na tą chwilę chciałabym "You Belong with Me" Taylor Swift i "Moves Like Jagger" konieczne z Warblersami i Sebastanem :D:D :3

ocenił(a) serial na 10
kurtelizabeth

omg, dokładnie o tym samym pomyślałam jeśli chodzi o moves like jagger, na początku chciałam,żeby zaśpiewali to Blaine i Santana, ale po słynnym Grantowym filmiku marzy mi się aby właśnie Sebastian zaśpiewał to razem z Warblersami:p

ocenił(a) serial na 8
kurtelizabeth

w 100% zgadzam sie z taylor swift, tylko to by pasowało do tych wcześniejszych odcinków, np. w showmance Rachel mogłaby to zaśpiewać zamiast Take A Bow. ; )

ocenił(a) serial na 10
kurtelizabeth

moves like jagger będzie w połączeniu z jumping jack flesh w wykonaniu artie'go

ocenił(a) serial na 10
juve_fan_sebek

The Cranberries albo coś samej Dolores.
Austra - Lose it.
Nikki and Rich - Cat and mouse albo City lights
gotye - somebody that I use to know
Więcej Blondie (bo chyba już coś było?)
Cat Stevens - lady d'Arbanville, peace train i where do the children play
Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - Home albo 40 Day Dream
Jezabels - Endless Summer
Coś Amy Macdonald i KT Tunstall
Harry Belafonte - Jump n the line albo Day-O (Banana Boat Song)
Sophie B. Hawkins – Damn I Wish I Was Your Lover śpiewane przez Santanę
4 Non Blondes
Kate Bush
Alanis Morissette
Tracy Chapman
Janis Joplin
Cindy Lauper - girls just want to have fun (poprawna wersja zaśpiewana przez Raechel, albo przez kogoś bardziej kompetentnego niż Finn i Artie)
Vaya Con Dios - Hey na na na
Sinéad O'Connor
Patti Smith - Because the night
Bryn Christopher - The Quest
Bosz miałam wpisać tylko Cranberrisów xD

użytkownik usunięty
froget_2

Blondie było "One Way or Another" w 3x06 bodajże :) Ale chętnie usłyszałabym to jeszcze raz. Santa zaśpiewała wspaniale, ale mash-up "One Way or Another / Hit me with your best shot" wyszedł ostatecznie średnio.

Też chętnie usłyszałabym cover "Lose it" Austry oraz "Nah neh nah" Vayi Cond Dios(bo chyba o to chodziło :P).
Plus chętnie usłyszałabym coś jeszcze z repertuaru Joan Jett,
"Crazy" Gnarls Barkley,
"Sweet Dreams" Eurythmics,
"Welcome to the Jungle" Guns N' Roses,
"Sex on Fire" Kings of Leon,
"Happy Together" The Turtles,
"Bang Bang" Nancy Sinatra,
coś z repertuaru The pierces, szczególnie z płyty "13 Tales of Love and Revenge",
"Sleep Alone", "Daniel" Bat For Lashes
"I'm In Here" Sia
"White Blank Page", "The Cave" Mumford and Sons
no i The Cranberries też bym chętnie usłyszała :)

ocenił(a) serial na 10

Oczywiście że chodziło mi o Vaya con dios - Nah neh nah (po prostu zaśpiewałam sobie i doszłam do wniosku, że taki musi byc tytuł xD). Zapomniałam o Sii, ale nie znam jej jeszcze tak dobrze:(. Kings of Leon nie będzie, bo się nie lubią z Ryanem Murphym i nie chcą dać zgody na wykorzystanie piosenek :(, ale może pomyślą o My Morning Jacket. 'The Cave' OMG! mam już od jakiegoś czasu obsesję na pkt tej piosenki, ale doszłam do wniosku że jak do tego co napisałam dodam jeszcze Mumford and sons to wyjdę na kogoś kto jest na pograniczu hipsterstwa, ale teraz pójdę na całość:D

Anjulie - Boom
We are Augustines - book of james (Puck i Artie)
Maluca - El Tigeraso (santana?)
Nina Simone - i wish i knew how it would feel to be free
The Frames - cokolwiek ale najchętniej Rise
Bette Midler - cokolwiek najlepiej żeby śpiewała Rachel (jezu jaki okropny błąd zrobiłam w jej umieniu poprzednio)
Jen Titus
Suzane Vega
Bill Withers - już było Lean on me, ale nie było Ain't no sunshine
Heather Nova
Woodkit - Iron
Weird Al Jankovic xD
The Ladybirds - Shimmy Shimmy Dang
Louise Burns - Drop names not bombs
If birds could fly - Mudy Waters
Meg Myers and Doctor rosen rosen - Poison

Wiem, że trzymają się tylko angielskich kawałków, ale nie zaszkodziło by jak by spróbowali z francuskimi:
ZAZ - Cokolwiek z pierwszej płyty
Marie Laforet - Viens, Viens
Brigitte Bardot - Bonnie and Clyde
Stromae - alors on danse

Świąteczne
Sal Solo - san damiano (przesada? xD)
Ringing of the bells (Tutaj by muppets - http://www.youtube.com/watch?v=ysIzPF3BfpQ)
John Lennon - Happy Xmas
Shakin' Stevens - Merry Christmas Everyone (Finn)
bill nighy - christmas is all around (z Love Actually - Orginał Wet wet wet - love is all around)

użytkownik usunięty
froget_2

O, o Stromae też myślałam, ale że to francuska piosenka, to postanowiłam jej nie wymieniać :)

Woodkida sobier troszkę nie wyobrażam, ale w sumie interesująco byłoby usłyszeć cover Glee. Skoro już wspomniałam, że sobie covera nie wyobrażam, to chętnie usłyszałabym jeszcze coś z The Kills (najlepiej z "Midnight boom", albo "Blood Pressurres"), White Stripes, albo Sons and Daughters. "Bullets" Archive też byłoby interesujące.

Co do KoL, to wiem, że nie wyrazili zgody. Mimo wszystko miłoby usłyszeć cover.

btw. Masz może konto na last.fm? Podejrzałabym sobie i może wynalazła jakiś nowy ciekawy zespół do posłuchania :D

ocenił(a) serial na 10

Boże!!! Chciałam ci napisać na PW ale w ogole to nie reagowało, myślę sobie może trzeba zaprosić do znajomych, dopiero teraz mi google powiedziało że muszę mieć jakieś punkty żeby móc wysyłać wiadomości. How lame is that, and how lame I am? xD zignoruj to zaproszenie jak chcesz, a ja tymczasem zrobię tu potężny OFFtop:D

Boże tak mnie zestresowałaś tym pytaniem o wgląd w moją bibliotekę, że aż sprawdziłam co się tam znajduje (nie ma tam części wymienionych przeze mnie tutaj wykonawców) i postanowiłam ją odświerzyć, ale last fm tak wolno się ładuje, że się poddałam po kilku xD Raczej nie znajdziesz tam wielu ciekawostek, może gdybym dbała o to żeby dodawać na bierząco i pamiętała bym tych wszystkich wykonawców których kocham i uwielbiam i o nich zapominam. Np. część tego co wypisałaś musiałam sprawdzić na YT (Gnarls Barkley, The Turtles) potem robiło mi się wstyd, część kojażyłam z nazwy i musiałam sprawdzić na YT (Bat For Lashes), potem robiło mi się wstyd. Link: http://www.lastfm.pl/user/zuzior

Kwiatki muzyczne (dokładnie dwa) podam ci teraz, bo są to pojedyńcze kawałki, które ciężko znaleźć i o których nawet trudno pomyśleć
'Crazy' cover: http://www.youtube.com/watch?v=sXVP1-tr2aI
Zoei Palmer (doctor Hot Pants from lost girl) - Shooting star http://www.youtube.com/watch?v=lzBbqWoCFAE

Żeby zakończyć to Offtopowanie
To jeszcze Robyn

ocenił(a) serial na 10
froget_2

koniecznie odcinek poświęcony twórczości Abby!,umarłabym chyba ze szczęścia

froget_2

ojej, byłabym mega szczęśliwa, gdyby zaśpiewali coś po francusku, np. Zaz... nie wiem czemu, ale widzę w wyobraźni Santanę, śpiewającą 'Je veux' :D

bardzo podobają mi się piosenki, jakie wybierają do śpiewania; odświeżają stare hity; sprawiają, że da się słuchać gniotów typu 'Friday' czy inne bieberowskie klimaty. nie narzekam w sumie. :)

dorzuciłabym coś ze swojej playlisty, np. Kingsów, Placebo [niemożliwe, ale może kiedyś...], więcej Adele [dobrze im wychodzi :)], Florence [najnowsza płyta jest stworzona do śpiewania przez Glee, moim zdaniem :D], może trochę klasyki - np. Gunsi ['November rain', 'Welcome to the jungle' - tutaj widzę Pucka :D], mniej popularnych utworów - Sia, Lykke Li. jestem ciekawa, jak wyszłoby im coś w stylu 'Sound of silence' czy 'Wish you were here'.

ogólnie, dałabym więcej piosenek Santanie [ulubienica mojego taty, haha :D], Quinn [ma bardzo delikatny, kobiecy głos, uwielbiam], Puckowi [:)))] i niesamowitym Warblersom [ich 'Uptown girl' to czysta sztuka :D], a także duetowi Kurt&Blaine. :)

ocenił(a) serial na 9
yootsuu

a ja bym chciała,żeby wystawili w całości jakiś musical ..np West Side Story albo Grease.. i wiele innych! :):)

maga89

Sweeney Todda! ;D
a tak serio, to cokolwiek zrobią, będę to uwielbiać :)

ocenił(a) serial na 9
yootsuu

that's right! :)

yootsuu

Wątpię, by wystawili cały musical, ale naprawdę chciałabym usłyszeć "One day I'll fly away" z Moulin Rouge w wykonaniu Rachel, albo coś ze Sweeney... Najlepiej 'My friends' czy 'A little priest' śpiewane przez albo Rachel, albo Kurta jako Mrs. Lovett i Blaine'a jako Sweeney. Napisałabym jeszcze 'El tango de Roxanne' z Moulin Rouge, ale wykonanie w filmie było tak idealne, że nie wyobrażam sobie, by jakikolwiek cover mógł mu dorównać. Mogłoby też być więcej piosenek z Rent czy Kabaretu.
Co do nie-musicalowych piosenek... Na pewno ucieszyłby mnie cały odcinek z muzyką zespołu Queen, czy też coś The White Stripes. Chciałabym też usłyszeć utwór "Lemon Tree" w wykonaniu Blaine'a czy... właściwie kogokolwiek byle nie Finna, tak samo jak piosenki 'White Dove' czy 'Wind of Change' z repertuaru Scorpions, albo coś 'Layla' Claptona... No i moje ukochane 'Save the last dance for me' The Drifters. Inne zespoły, których utworów mi brakuje to Metallica, Linkin Park czy Nirvana.
Byłabym szczęśliwa jakbym puścili cokolwiek z tego, co wypisałam, ale właściwie dobrze jest tak jak jest. Prawie w każdym odcinku znajduje się coś co mi się podoba, a dzięki temu serialowi poznałam mnóstwo piosenek, których później długo słuchałam wręcz nałogowo, więc na pewno nie narzekam.

magda_93_

'El tango de Roxanne' trudno byłoby wykonać, może Puck/Blaine, ale lepiej, niech zostanie tak, jak jest. ;) za to 'One day I'll fly away' czy 'Come what may' widzę albo w wykonaniu Rachel, albo Blaine'a [uwielbiam go miłością przeogromną :DDDDD], zależy, do której pary by to dopasowali. w obydwu wykonaniach myślę, że brzmiałoby bardzo emocjonalnie. ;) Sweeney Todd pasuje mi do Santanty i Kurta, nie wiem, dlaczego. ;)
piosenki z Rentu są świetne, zwłaszcza 'Seasons of love' by pasowało do Glee, np. na koniec sezonu. :)

odcinek z muzyką Queen byłby spełnieniem marzeń wielu, wielu fanów, może do tego dojdzie... mi się ostatnio wymarzyły piosenki typu D. Bowie, Prince [chociaż nie jestem wielką fanką Prince'a, to znam sporo fajnych coverów jego utworów], U2... :)

yootsuu

co do Come what may fajnie by wypadło w duecie Bleine'a z Quinn

użytkownik usunięty
juve_fan_sebek

LMFAO Sexy and i know it

ocenił(a) serial na 10

podobno pojawi się w 12odc i ma ją śpiewać ricky martin

ocenił(a) serial na 10
juve_fan_sebek

ostatnio po głowie chodzi mi that;s how strong my love is alicii keys. najlepiej w wykonaniu blaine'a albo kurta

ocenił(a) serial na 9
raven46

One that got away ;)

ocenił(a) serial na 10
Ophra122

I wanna be where you are- Michael Jackson
Shake it out- Florence+the machine
What the water gave me- Florence+the machine
Broken Strings- Nelly Furtado
Use somebody- Kings of Leon
Run to the hills- Iron Maiden
Alejandro- Lady gaga
Start over- Beyonce
I was here- Beyonce
Countdown- Beyonce
E.T- Katy Perry
Pretty- Nicole Scherzinger

ocenił(a) serial na 9
Smoothi

strasznie bym chciała "Broken Strings" i "Countdown" :D Miło by było też usłyszeć "Live Your Life" - T.I. ft. Rihanna, "Somebody that I used to know" - Gotye, "Call it what you want" - Foster The People", może jakąś piosenkę Guns'n'Roses? :D co do Kings of Leon to nie wyrazili zgody, więc raczej tego nie usłyszymy w Glee...

ocenił(a) serial na 7
juve_fan_sebek

Chciałabym usłyszeć piosenkę Lovefool w wykonaniu Quinn! Zdecydowanie pasuje do jej głosu! Poza tym, Somebody That I used to know, wydaje mi się, że pasowałoby do duetu Quicków <3 Co do KOL, jest to raczej niemożliwe, RM ubiegał się o to, żeby mogli zaśpiewać jakąś ich piosenkę, ale się nie zgodzili. Potem wynikła z tego jakaś sprzeczka. No cóż. Poza tym, "One that got away" w wykonaniu Unholy Trinity, aww! <3

ocenił(a) serial na 7
juve_fan_sebek

We are the world- bardzo fajna piosenka i na pewno ich wykonanie byłoby super

alunia_kiss

Bardzo bym chciał usłyszeć w Glee takie utwory:
Linkin Park - "Leave Out All The Rest" ( Finn )
Linkin Park - "Iridescent" (?)
Linkin Park - "Breaking The Habit " , "What ive done" ( Puck)
Linkin Park - "Shadow of the Day " (?)
Coldplay - "the scientist" ( Will )
Kings Of Leon - "Use Somebody" ( ? )
The Fray - "How to save a life" ( Finn)
The Fray - " You Found Me " ( Finn)
The Fray - "Never Say Never" (?)
The Fray - "Heartless" (?)
U2 - "Beautiful Day" ( Blaine )
Breaking Benjamin " Dance withe the Devil " (Puck lub Blaine lub Sam)
Gary Jules - "Falling Awake" - ( Finn lub Kurt )
EagleEye Cherry - "Save tonight" ( Artie + całe ND)
Leona Lewis - "Bleeding Love " ( Mercedes lub Rachel)
Anna Nalick - "Breathe " ( Rachel lub Santana)
Adele - "Set fire to the rain" (Santana)
Nickelback - "If Today Was your Last Day" ( New Directions )
Kendall Payne - "Scratch" ( Rachel lub Santana lub Quinn)

P.S. tam gdzie wstawiłem " (?) '' to zaproponujcie kogo byście widzieli w wykonaniu tej piosenki

ocenił(a) serial na 6
juve_fan_sebek

Skoro już robili tematyczne odcinki np. o Michaelu Jacksonie to powinni zrobić o zespole uważanym za najsłynniejszy i z największym wpływem na muzykę rozrywkową, czyli o Beatlesach :)

ocenił(a) serial na 9
kurta

Coś od Evanescence ;)

ocenił(a) serial na 10
juve_fan_sebek

i był Gotye :D chyba w ogóle dopiero teraz do nich dotarł bo ostatnio też był w Voicie :)

ocenił(a) serial na 6
juve_fan_sebek

A ja mam marzenie, żeby zaśpiewali "This will be our year" z repertuaru THE ZOMBIES. Bardzo pozytywna piosenka, taka w sam raz do zaśpiewania pod koniec/na początek roku szkolnego czy coś tam. Może nawet kiedyś ją wykonają, bo już jedna piosenka Zombiesów była w Glee - "She's not there" i naprawdę im się udała.

juve_fan_sebek

Jeżeli ma być kolejna seria to mam nadzieję, że znajdą nowy głos, który podoła Janis Joplin... mój typ Piece of heatr.