PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 118169
7,0 25 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

Jak Wam sie podobał pierwszy odcinek? Według mnie jest bardzo dobry! Może nie tak dobry jak pierwszy odcinek pierwszego sezonu, ale z pewnością lepszy od początku drugiej serii. Jest w nim wszystko to, za co kocham ten serial...były i momenty śmieszne(scena z 'przenoszeniem' urodzin, napad śmiechu Gabby, Susan i jej koktajl, Eddie i Xiao - Mei) momenty tajemnicze(wątek Orsona, ręka na końcu) i wszystko to co zapracowało na sukces tego serialu. A zatem zapowiada sie ciekawy sezon i już nie mogę sie doczekać następnych odcinków!
A jakie są Wasze odczucia?

użytkownik usunięty
ahcynk

Ja też myślałem, że o to, ale to coś innego niż w materiale promocyjnym. Odcinek 12 bardzo mi się podobał, nawet mógłbym rzec, że obok odc. 10 - The Miracle Song - był to najlepszy odcinek od czasu odc. 7 - Bang! Wątki Susan i Bree najbardziej przypadły mi do gustu, szczególnie ten drugi.

użytkownik usunięty

Zastanawia mnie jednak, że na stronie www.retro.emedian.net są z tego odcinka zdjęcia Gabrielle rozmawiającej z Mary Alice oraz Zacha sprzed przemiany, czego nie było w tym odcinku!!! Połowę miejsca poświęcono Mike'owi, co moim zdaniem też było przesadą, gdyż jego wątek nie przeskoczył, no może tym razem poza Lynette, wątków głównych bohaterek!

ocenił(a) serial na 10

312 bardzo dobry! Fajnie porozwijali niektóre wątki. Żal mi trochę Julie, bo pomału jej życie zaczyna przypominać życie Susan. Jednak myślałem, że ten wątek dopiero później wyjdzie na jaw. U Bree również ciekawie. Mam nadzieję, że 313 przyniesie jakieś rozwiązanie tej sytacji. A poza tym jak zwykle masa śmiechu(Susan na schodach i jej tekst 'chcesz żeby cię piekło podczas siusiania', Gaby i Carlos, Lynette i jej biust ;)).
I jak zwykle czekamy na 313 i na wyjaśnienie sprawy z zębami :)

3x13

odcinek trochę zszedł z poziomu...

nienawidzę KAYLI!!! wciąż!! nadal! i mówię - pod samochód ją!! niech wraca do mamusi!! :/;/;/

Lynette znowu fajny odcinek :D a czy decyzja z pracą podjęta słusznie? zobaczymy, ale na pewno umocni małżeństwo :)

no i myślę, że sprawę ciąży mamy już rozwiązaną :) a jak nie prawdziwa - to urojona :P

ocenił(a) serial na 10
ahcynk

Fajnie kombinowali, żeby nie pokazać, że Marcia w ciąży, zbiegło jej się z perypetiami filmowymi ;)

Ciekawe jak Orson zniesie jazdą na pigułkach, ale chyba nie zrobią tego Bree i nie karzą jej pochować drugiego męża w tak krótkim czasie.

Coś Carlosa mało było, mam nadzieję, że to chwilowy brak i że jeszcze powróci w chwale :)

Kristofer

ej a dzie ty oglądasz ten seria;? bo na polsacie w niedziele leciał 1 odcinek i myslałemze to pierwsza seria...;/

arek_nasty

zainstalował sobie ABC w telewizorze :)
wujek wychodzi w każdą niedzielę na dach dziesiątego piętra, zeby antena lepiej odbierała, a on sobie ogląda...

ocenił(a) serial na 10
ahcynk

Fakt, 313 już troszkę obniżył loty, ale za to jestem ciekawy co pokażą w 314, bo trochę tutaj się powyjaśniało. Kayl - na stos z nią. Lynnette i jej tabletki - miodzio ;> I czyżby Susan już faktycznie zdecudowała sie na bycie z Ianem? Ale pewnie w którymś odcinku o uśmiercą i wróci do Mike'a :D :D

Kristofer

Susie nie kocha Iana... kiedyś on wyjedzie w interesach, a Mike przyjdzie pożyczyć cukru, a Susan go wciągnie do mieszkania i zaczną uprawiać gorący seks, a Ian wróci wcześniej i zastanie ich razem i... happy end :D

zoobaczycie że tak będzie :D

użytkownik usunięty
ahcynk

dla mnie Susan może być z Ianem, no chyba, że chodzi o gorący seks (ale wtedy może być nawet sama Susan ;) )
Mimo wszystko mam nadzieję, że nie wezmą Cię na scenarzystkę ;)

ocenił(a) serial na 9

Ano, Lynette odstawila dobre przedstawienie z brakiem gotowosci do pracy :)

ocenił(a) serial na 10
kate00

Odcinek dobry:) Wolalabym aby Susan byla z Mikem a nie Ianem jak dla mnie do siebie nie pasuja, pozatym Lynette byla boska gdy symulowala chorobe<lol> uwielbiam ten serial:)

Kristofer

dziewczyny, mozecie mi przysłać adres strony, z której ściągacie odcinki?
bużka:*

ocenił(a) serial na 9
sssylwia16

.. ja to z akademika biore tam na DC zawsze ktoś ma Desperatki,, a czy wy też oglądacie 1 seon na polsacie, bo ja tak bo 1 i 2 sezon to oglądałem w jakiś 75 % wiec nadrabiam luki,, i czekam na s03e14 a może już jest co??? pozdrówka

ocenił(a) serial na 10
Green_Dragon

Kayla na stos pod samochód albo przesyłką do PARAGWAJU tylko żeby nie było jej w serialu mała wredna suka...Ej sorry ja rozumiem,że mozna stracić mame i uboleważ nad tym to okropne i wegie ale ma tate i macoche która naprawde sie stara;/ Z tą lalką to już przegieła mała ...
Symulowanie Lynette było bosskie:):):):)
Podoba mi się przyjaźń miedzy Zachem i Gabi urocze:):):)Aleja wiere że Carlos i ona będą razem napewno :):):)NO chyba że wróci sexowny JOHN hmm byłoby suuuper:):):)
Ian I Susan porażka:/Oni nie moga być razem...To nie zgodne genetycznie heh...
Ona I Mike sa sobie pisani napewno bea razem ...Podobał mi sie ten wąek który ktoś napisał Ian gdzies wyjechal mike przyszedl po cuier hehe bosssko:):):):):):) I tak ma bycA Co do Orsona to on nie wywinie orła napewno będzie żył przeciez jeszcze tyle zagadek:):):)Noi już sie chyba wyjaśnilo kto bedzie w ciaży ALma(wredna szmata)
Ciekawe co zrobią z Bree szkoda troche bo ona duuuzo wnosi do serialu...Ale osobiscie mnie wkurza...Aha noi co z julie i Austinem brakuje mi tego wątku
Van de źdira wkurzyła mnie;/Mogłaby sponąć w śmietniku:P:P Al o tez przesyłka do Paragwaju i po problemie a co z 14 odcinekiem przeciez byl z niedziele a nigdzie go niema;/

anusya

nie było - 14 odcinek ma być wyemitowany dopiero 11 lutego :(

ocenił(a) serial na 10
ahcynk

W USA jest teraz Super Bowl wiec dlatego nie ma :)

użytkownik usunięty
Kristofer

I jak po odcinku 14? Bardzo ciekawe, spora część tajemnicy, przynajmniej ta dotycząca Mike'a, została odsłonięta. Gloria jest świetna.

ocenił(a) serial na 9

eee ludzie już jest 14 odcinek podbno miała być przerwa

ocenił(a) serial na 9
Green_Dragon

??????????????? jest czy nie?????????????

Green_Dragon

byl 14:D, i byl poprostu swietny!! Alma w ciazy bedzie, Bree zostaje w domu w lozku po upadku z drabiny(swietnie rozwiazane), Mike odzyskuje pamiec.... susan jak zwykle popelnila jakis nietakt. ogolnie SUPER!!

ocenił(a) serial na 9
ania_110

właśnie ściągnełem zAraZ Się okarze jaki jest 14 odc zaczynamy!!!

ocenił(a) serial na 6
ania_110

Mi sie tak srednio podobal, szczerze mowiac. Byl jakis INNY... i to CDN... A to pewnie przez WAS!:P bo tu przeczytalem ze Marcia Cross jest w ciazy i ciagle patrzac na nia o tym mysle (i ze ma dublerke .. i ze ja zakrywa cos...itp...;)

ocenił(a) serial na 10
anusya

no mam nadzieje ze wroci John i znowu by bylo ciekawie;D

ocenił(a) serial na 9
oskaa1989

akcja Lynette rewelka, udawana kłtnia w pizzerii he he ha ha hi

ocenił(a) serial na 10
Green_Dragon

314 całkiem udany, choć pomału chyba twórcom zaczyna brakować pomysłów. Po co Orson powiesił te kulki na drabinie? Nie rozumiem tego za bardzo :/ Akcja z Lynette świetna. Zwłaszcza jej mina jak po raz kolejny jej powiedziano, że robi 'tą minę'. Czekamy na 315. Mam jednak nadzieję, że Orsona nie pozbędą się tak łatwo...zobaczymy.

ocenił(a) serial na 9
Kristofer

myślę że to matka Orsona powiesiła te kulki a nie Orson

ocenił(a) serial na 8
Green_Dragon

to raczej jest pewne... Orson kocha Bree.
Ciekawe co teraz Gloria zrobi by pozbyć sie Bree, wkoncu nie chce by Orson poszedł do więzienia... a wiemy, ze Bree po 16 odcinku znika.
Mogła by ja porwac i przetrzymywac w piwnnicy xD nieee piwnica już była, to może teraz na strychu, razem z Alma xD

ocenił(a) serial na 6
nate_3

:) Niezle ;] Aczkolwiek troche nudno bedzie bez Bree... Myslicie ze Orsonowi nic nie bedzie po tym upadku??? Jak nie to juz Mike sie nimk zajmnie... Co do kulek to ktos (pewnie matka Orsona) powiesil je tylko po to zeby Bree mogla spasc z drabiny ;P (zeby lezac w szpitalu ukryc brzuszek;))

ocenił(a) serial na 10
Marvin

To już prędzej Alma powinna je tam powiesić, przecież Gloria ledwo chodzi :) Ale zauważcie, że jak Mike opowiadał Carlosowi, że przypomina sobie niektóre rzeczy, to na drugim planie Orson robi coś na drabinie...

ocenił(a) serial na 10
Kristofer

myśle,że matka Orsona zabiła Monique a Orson krył matkę. Nie sądzę aby on to zrobił bo to by było zbyt proste. Pomyślcie o porzednich seriach-zawsze to co na poczatku było oczywiste na końcu okazywało się czymś odwrotnym. Pozdrawiam fanów serialu:)))

Kristofer

Poszukuje napisów do odcinka 4 sezonu 3. błagam pilne!!!!!!!

Kristofer

wg mnie trzeci sezon jest strasznie naciągany, nie tak ciekawy jak pierwszy i drugi. ale mimo to cały czas oglądam, bo chcę wiedzieć, jak wszystko się skończy. nie wiecie, ile ma być odcinków trzeciej serii?

Kristofer

prosze o napisy do odcinka 4 i 5 sezonu 3. błagam! niech ktoś pomoże i poda linki

natala_ri

wejdź sobie w www.napisy.org, tam znajdziesz.

użytkownik usunięty
Dzasmin

Mnie zaskakuje tylko fakt, że Orson przez całe pół roku chodził z Bree, potem wzięli ślub i dopiero po jakimś czasie pojawiła się jego matka, a właściwie sama się nie pojawiła, tylko w 8 odcinku pierwsza pojechała do niej Bree (ma szczęście kobieta - co jedna teściowa, to lepsza). A Alma, która nie była w żadnym domu opieki, mogła szybciej się ujawnić, skoro była żoną Orsona, wystarczy, że weszłaby do kościoła, a do ślubu na pewno by nie doszło, w ogóle zaskakujące, że w tej sytuacji nie anulowano ślubu Orsona i Bree, skoro Alma żyje i nie jest z Orsonem po rozwodzie, dziwna sytuacja. Jedynie jak mogę to tłumaczyć, że Gloria nie miała kontaktu z synem, dopóki Bree się do niej nie odezwała, dopiero po czasie nawiązała też kontakt z Almą. Mam nadzieję, że twórcy DH jeszcze mnie zaskoczą, wierzę w nich. Niestety, odcinki 13 i 14, mimo kilku naprawdę niezłych momentów, nieco straciły fason i zeszły z wysokiego poziomu. Myślę, że to efekt zmiany scenariusza wywołanej ciążą Marcii Cross. Nie jest jednak źle, szkoda tylko, że podobno 15 odcinek, który mam nadzieję niebawem obejrzeć, ma być ostatnim z jej udziałem. Jeśli chodzi o poszczególne wątki: Susan i Ian - jak najbardziej ok, Lynette i Tom - pizzeria daje olbrzymie możliwości do popisu, na pewno będzie świetnie, Bree - wiadomo odpada, olbrzymia strata, ale macierzyństwo Marcii jest ważniejsze, to oczywiste, Gabrielle - w wątku z Zachiem ona wypada rewelacyjnie, ale na niego nie mogę patrzeć, brrr..., mam nadzieję, że Gaby jakoś sobie da radę bez nowego "przyjaciela", który zajmuje czas antenowy tak świetnym postaciom, jakimi są Edie, Julie i Austin.

ocenił(a) serial na 8

jak dla mnie 15 odcinek jest naprawde mocny... 1 trup, 1 wylew.

ja słyszałem, ze 16 odicnek jest ostatnim Bree.
Pozatym watek z Edie sie rozwinie, pojawi sie jej ex i dziecko.
I Rex będzie juz w 3x16.
Mnie troche zawiódł wątek Julie-Austin-Daniell, nie pokazali ani rozpaczy Julie, ani ich relacji po zerwaniu...
Pozatym w 15 odcinku kończy sie wielka tajemnica Orsona... i tak jakoś dziwnie... w sumie ten 15 to jak finał sezonu xD

nate_3

Ja wlasnie ogladnalem 15 odcinek.. Nie powiem, calkiem mocny.. :)
Sporo sie dzieje.. :P

Hmm.. Jaki tam final?? :] Obawiam sie (:P), ze ten serial jeszcze nas zaskoczy - 9 odcinkow do konca.. :]

Hmm.. A wie ktos cos wiecej czemu 16 odcinek ma byc ostatnim odcinkiem z Bree??

ocenił(a) serial na 8
guldurek

bo np. pani Marcia Cross jest w ciaży i nie może dalej grac?

Z tym finałem chodzi mi o to, ze cała tajemnica została juz wyjaśniona.

nate_3

no i ok, tego nie wiedzialem.. -_-' Nie mozna tego podac w normalny sposob tylko takim pretensjonalnym "tonem"??

Hmm.. Jak ktos wspominal - ten serial czesto zaskakuje i niektore rzaczy okazuja sie calkiem inne niz byly.. Wiec nie wiadomo czy to juz wszystko z "tajemnicy Orsona".. 9 odcinkow to calkiem sporo.. :]

Kristofer

prosze o napisy do 4 i 5 odcinka 3 serii, bo na napisy.org nie ma. plissss..

natala_ri

www.napiprojekt.pl - genialny program ktory za nas pobiera wszelkie napisy do filmow i sam dopasowywuje je do danej ver.. po zainstalownaiu klikasz prawym na plik filmowy i dajesz "Znajdz i dopasuj napisy" - jeden z najbardziej przydatnych programow jakie mialem okazje spotkac -szczegolnie jak sie sciaga duuuuuze ilosci filmow i seriali..

ocenił(a) serial na 9
natala_ri

http://napisy.org/Pobierz/Id079103.zip napisy 4 odcinka

http://napisy.org/Pobierz/Id079642.zip napisy 5 odcinka

ocenił(a) serial na 9
Green_Dragon

Gdzie idziesz?! Ostrzec chłopców Scavo :)

ocenił(a) serial na 10
kate00

Tak ten tekst byl zarabisty xD Carlos rulez. Odcinek ogolnie byl cool. Nareszcie skonczyli z Alma i matka Orsona. A Zach jest okropny nie moge juz na niego patrzec.

ocenił(a) serial na 10
Crazy6

315 bardzo mocny i tak jak już ktoś napisał tez wyglądał tak jakby to był finał sezonu. A tu przecież jeszcze 9 odcinków. Podobno za niedlugo Rex mabć lektorem...jeśli tak będzie to film straci strasznie dużo. Mary Alice ma to 'coś' w swoim głosie co tworzy niepotwarzalny klimat tego serialu. A mi się podobało jak kombinowali by nie widać było ciąży Marci...albo gruba pierzyna, albo dublerka i nie pokazują twarzy :)
Wątek z Zachem jest śmieszny, ale mnie osobiśie już męczy. Zach należy do najmniej lubianych przeze mnie postaci. Szkoda, że zakończyli ten wątek odwołując się do jego przyrodzenia. Myślałem, że Gabby coś wymyśli. Choć i tak było śmiesznie :)
Czekam z niecierpliwością na 316, bo czeka nas masa nowych wątków :D :D

Kristofer

chyba w 3x16 ma już być Rex :)

i okaze się kto jest zaciążony :D:D

użytkownik usunięty
ahcynk

Już to wiadomo po materiale promocyjnym odcinka 16. Potwierdziły się moje przypuszczenia, które opisałem powyżej. Odcinek naprawdę bardzo mroczny, fanatyzm religijny jest jednak straszną i niszczącą bronią. Mam nadzieję, że nie będzie już Zacha, a po powrocie z iesiąca miodowego państwo Hodge jeszcze nas zaskoczą.

użytkownik usunięty

Po 2 dniach od obejrzenia 15 odcinka ciągle jestem pod jego wielkim wrażeniem, i uważam go obok 7 i 10 za najlepszy z trzeciej serii. Płynie z niego morał, że wyrządzone zło wraca do nas ze zwielokrotnioną mocą. Tak było w przypadku Almy oraz Glorii - w przypadku tej drugiej na pewno kara jest surowsza. Wzruszające było, kiedy Tom w trakcie przemowy zaczął płakać - wspaniała scena.

ocenił(a) serial na 9

zgadzam się w zupełności, odcinek zresztą obejrzałam już chyba z 5 razy ;)

a jeśli chodzi o to, co jeszcze nas czeka, to jakoś czarno widzę rexa w roli narratora... nawet nie chodzi o moją subiektywną niechęć do niego :P po prostu to jest facet... a faceta narratora jakoś nie potrafię sobie wyobrazić w serialu o gospodyniach domowych, jak ekscytujące by ich życie nie było. laska jest o tonę bardziej przekonywująca, już bym marthe huber wolała, kurde :P