PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405856
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Valar Morghulis!

Ponieważ temat już istniejący to jedno wielkie nie-wiadomo-co, zakładam nowy - STARAJMY SIĘ pisać o odcinku, a zakładających temat o obejrzenie wcześniej odcinka.... Pokażę, jak bardzo szybko i efektownie można takowy założyć bez zbędnego tracenia czasu <no może z obejrzeniem wcześniej odcinka ALE jaka to strata czasu?!..>:

Najpierw 'przypominajka' &lt;fani TWD polubią to <trzeba najpewniej usunąć spacje>, imo&gt;:
https://24.media.tumblr.com/90293d8806cdad4cd365e3be5bc0ed10 /tumblr_n40yww6qvV1qbphfbo1_500.gif

Odcinek dobry, można byłoby powiedzieć przejściowy &lt;choć reżyser Graves mówił, że to będzie taki (jak to mawiają po angielsku) 'aftermath' po wydarzeniach z ubiegłego tygodnia czyli śmierci króla Joffrey'a&gt;. Niektóre sceny były zajedwabiście wyreżyserowane, a scena z trailerów odnośnie katapulty &lt;katapultowania? xd&gt; przy Meereen = cud, miód i orzeszki w polewie czekoladowej *x* Tak w ogóle chciałoby się napisać, że Meereen w porównaniu do swoich siostrzanych miast naprawdę prezentuje się najlepiej, tak jak powinno być - no po prostu brak mi słów aby się zachwycać nad pięknie wykonaną robotą grafików, koncept wykonawców i w ogóle wszystkich biorących udział w wymyśleniu serialowego Meereen. Mozna jak zwykle ponarzekać na sceny burdelowe.
Aha, sikający Daario ftw! xP

Tradycyjne pytania na koniec:
- Najlepszy/ulubiony cytat (z odcinka):
- Która postać zaskoczyła Cię pozytywnie (w tym odcinku)?
- Która postać Cię zawiodła (w tym odcinku)?
- Najlepszy/ulubiony moment/scena (z odcinka):
- Ocena odcinka w skali 1 do 10

ocenił(a) serial na 10
matiiii

Jamie i jego siostra C. bzyknęli się koło martwego Jofreya. Czy w książce oni nie zrobili tego dopiero przy zwłokach SPOJLER! ich ojca? Ogólnie mi to jakoś nie przeszkadza (komu może przeszkadzać szybki numerek przy trupie syna? Przecież to takie ludzkie!! ;D) ale w książce zrobiło to na mnie duże wrażenie i chyba za szybko wykorzystali ten pomysł! Pozdro ;)

aneant89

Co do spoilera: nie, zrobili to przy zwłokach syna, ale Jaime dopiero co wtedy przybył do KP - w serialu, jak wiemy, przybył znacznie wcześniej : )