PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 88 tys. ocen
7,9 10 1 87502
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Czyli ciąg dalszy rozkmin ;) *NIEUSTANNY SPOILER ALERT*

"Temat tego forum jest bliżej nieokreślony. Będziemy tutaj rozmawiać o wszystkim, co ma jakiś związek z Hannibalem. I nie mówię tu tylko o serialu; nikomu nie bronię odnosić się do książek czy filmów. Być może postaramy się podzielić swoimi spostrzeżeniami w poszczególnych kwestiach. Będziemy wysnuwać własne teorie, rozkładać na czynniki pierwsze interesujące momenty z serialu, rozkminiać symbolikę, gawędzić o relacji Hannibal/Will...
Możecie tutaj poruszyć absolutnie każdy dowolnie przez Was wybrany temat.
Pomyślałam o stworzeniu tej dyskusji, ponieważ brakuje mi w innych forach wszechstronności. Zazwyczaj podejmuje się jeden temat, który zostaje mniej lub bardziej omówiony – tutaj będziemy omawiać każdy. Możecie pisać wszystko, co przyjdzie Wam na myśl.
Zapraszam do ożywionej dyskusji :)" Bonesss

cz1 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion...

cz2 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+II,2677939?page=20#post_13794975

ocenił(a) serial na 10
ethi

Hahaha,świetne!
Uwielbiam radosną twórczość fannibals :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Dzień dobry wszystkim! Jakie te psiaki biedne, ktoś na pewno się zlituje i ich przygarnie. Hannibal najlepszy fotograf ever *.*

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

https://40.media.tumblr.com/78c7135bf2714a8e64508da810689830/tumblr_nw6s89V6Yr1t 52mf4o1_540.png

True.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Hell yes.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

That's perfectly true.
Zastanawiam się,czy po zakończeniu emisji jakiegokolwiek serialu był taki płacz i zgrzytanie zębów,jak po "Hannibalu".Pamiętacie taką sytuację? Ja niczego takiego sobie nie przypominam.
Kurczę,telewizyjni bossowie mogliby docenić determinację fanów i ich wielką miłość do serialu i wykorzystać wciąż wielki potencjał tej produkcji.

ocenił(a) serial na 10
Avone

Rzeczywiście chyba nigdy nie spotkałam się z taką reakcją fanów na wieść o skasowaniu jakiegoś serialu. Wiadomo, że fandom Hannibala rządzi się swoimi prawami, jest mały, kameralny i bardzo oddany. Myślę, że to główny powód takiego zachowania. A czy jakaś stacja to wykorzysta? Mam nadzieję, choć może być ciężko - bo jak już mówiłam - mało nas.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

No tak,skoro oglądalność była niska,to fandom też nie jest zbyt liczny.
Ale bądźmy dobrej myśli :)

ocenił(a) serial na 10
Avone

Jestem dobrej myśli. Właściwie to uważam, że powstanie czwartego sezonu jest dość pewne. Wszystko jest kwestią czasu. Bryan chce, Mads i Hugh też chcą - potrzebna jest tylko stacja i pieniądze na realizację. Zapowiada się długie czekanie, ale uważam, że wyjdzie to naszemu serialowi na dobre. :)

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Haha. Niech ktoś od razu zaadoptuje cały karton wraz z zawartością oraz cały serial wraz z tytułowym Hannibalem :D Karma barf na rok w prezencie. Pyszne posiłki gwarantowane. A na walentynki serduszko z nieuprzejmego sąsiada. Jest o co walczyć :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Omfg, żebyś wiedziała, iż jest o co walczyć :p Prezent piękny i nieuprzejmy sąsiad nie będzie zatruwał życia... xD

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Dzień dobry, pośmiejmy się trochę bo dziś piątek... miłego pracowania, uczenia się, leniuchowania.
https://33.media.tumblr.com/4eecf462b4da8c20d8315ff8b5f03bf6/tumblr_n245rfeJ1Z1q j9zkpo1_500.gif

ocenił(a) serial na 10
ethi

Dzięki,tego było mi trzeba :D
Dobry humor gwarantowany,na cały dzień :)))

ocenił(a) serial na 10
Avone

Proszę uprzejmie :)

ocenił(a) serial na 10
ethi

O kurczę! xD Uśmiałam się. Miłego również!

ocenił(a) serial na 9
Sowasu

Ha! Uśmiałam się, wyszło szydło z worka! Obydwaj nasi ulubieńcy czytali hannigramowe fanfiki! Nawet Hugh podsuwał je Madsowi!
A jak ładnie Mads powiedział o serialowym Willu: "First thing there is Will. He is the light in his life". Drugi cytacik: "I have a name for the dog Will and Hannibal would adopt: Encephalitis"
Jak nie kochać tego faceta? Noż, trzeba, kurczę :)

ocenił(a) serial na 10
amacik

Zwariowałam na punkcie tego serialu...jestem ciagle w szoku po obejrzeniu ostatniego odcinka 3 serii, powiedzcie ze mnie rozumiecie?? ;))

ocenił(a) serial na 10
Margareth_2

Witaj w klubie :D

ocenił(a) serial na 10
Margareth_2

Rozumiemy, rozumiemy. Tkwimy w tym wszystkie tak samo głęboko. Ja też się jeszcze do końca nie otrząsnęłam, a tu mijają 2 miesiące od emisji. Trudno wyrazić te uczucia w słowach.

ocenił(a) serial na 9
Margareth_2

Rozumiemy, rozumiemy. Kto jak nie my?

ocenił(a) serial na 10
Margareth_2

Jeśli dopiero teraz obejrzałaś finał,to niestety najgorsze przed Tobą ;),ale u nas zawsze znajdziesz pocieszenie i ukojenie :)

ocenił(a) serial na 10
Avone

O tak, mamy olbrzymie doświadczenie w przytulaniu i pocieszaniu z poziomu podłogi, wszystkie przez to przeszłyśmy :)

ocenił(a) serial na 10
amacik

Ciekawe,czy przeglądają Hannigram slash,jest na co popatrzeć xD
Mads wyjaśnił,dlaczego nadaliby psu to urocze imię:Zapalenie Mózgu?
Rozumiem,że to byłby bardziej pupilek Willa,skoro zostałby nazwany na cześć jego choroby :D

ocenił(a) serial na 10
Avone

https://41.media.tumblr.com/2cd1d9d871a7934620e0ef8e86eaf978/tumblr_nwdc70DKP31t io4lpo1_1280.png
A więc... to był smut?
I literally cannot deal.
Byłoby zabawnie, gdyby piesek upodobał sobie Hannibala i garnął się do niego, a nie do Willa. Wyobraźcie sobie tę wielką, wszechogarniającą zazdrość.

ocenił(a) serial na 10
amacik

Ależ oczywiście, że czytają, i nas wspierają. Mamy cudowną obsadę, zaangażowaną w fandom jak mało która.
Light of his life, fire of his loins...

ocenił(a) serial na 10
kniveau

I niech mi ktoś spróbuje wbić do głowy, że 4 sezonu nie będzie :P

ocenił(a) serial na 10
ethi

Tutaj nie znajdziesz nikogo takiego xD

ocenił(a) serial na 10
Avone

Rzucam wyzwanie całemu światu :D

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Tymczasem na Red Dragon Con:
https://40.media.tumblr.com/c78f2a953aee5421bbb568dc3d2313c2/tumblr_inline_nwdei w8whC1ruhc71_540.png
ŻEGNAJ ŚWIECIE

ocenił(a) serial na 10
kniveau

I'M DEAD INSIDE!!!!!! O.o

ocenił(a) serial na 10
kniveau

JESUS F.UCK!!!!!!!!! I'M DONE.

ocenił(a) serial na 9
kniveau

A Bryan wziął i wyciął scenę... Czekamy na dvd. Ale ze Will? :)

ocenił(a) serial na 10
amacik

Will. Will zrobił pierwszy krok. To prawie zbyt piękne, żeby było prawdziwe. Prawie. Jeszcze tylko zobaczę to na własne oczy i mogę umrzeć w spokoju. Oh god. Oh my god.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

OMFg!!!!!! Cholera, idę na chwilę balkon, zaraz mi łeb eksploduje nie chcę robic syfu w mieszkaniu :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Oddychaj!!!

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Zapomniałam!!!!!

ocenił(a) serial na 10
ethi

Shit, we're dead!!!

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Yet incredibly happy :D

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Aż trudno uwierzyć,że to Will...
Idę sobie nalać wina xD

ocenił(a) serial na 10
Avone

Prawda? Boże, dziewczyny, jesteśmy jednym wielkim rozrzewnionym bałaganem xD I wine moms xD

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Bożesz wszechmogący. Co ten serial z nami robi. Zdychać ze wzruszenia i szczęścia, łzy, bałagan i upokorzenie :D I ciągle chcieć więcej!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
ethi

Can't live with it, can't live without it...

ocenił(a) serial na 10
kniveau

It's beautiful. Sweet bloody tears...

ocenił(a) serial na 9
ethi

Przypominam sobie tę scenę i zastanawiam się, w którym momencie? Kiedy dokładnie? Który gest jest przed, a który po?

ocenił(a) serial na 10
amacik

Może po tym, jak Hannibal obejmuje Willa całego wzrokiem, zakochuje się w nim od nowa praktycznie, a Will też zerka na jego usta *tutaj pocałunek/prawie pocałunek*, a przed przytulasem?
Wiecie, czytałam gdzieś taką teorię, że tuż przed przytulasem Hannibal nie ma dużo krwi na policzku i ustach, a zaraz po - połowa jest zakrwawiona. Nie jest to bez sensu. Może to nie była jego krew, może właśnie dlatego, że... Oh shit. Oh shit.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Please. sTOP. dO'Nt STOP.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Nie, to nie była jego krew. To krwią Willa był umazany. Miał w ustach jej smak i smak własnych łez. Smak szczęścia i ekstazy. Headcanon accepted. SOS. :')))

ocenił(a) serial na 9
kniveau

Przed przytulasem, stanowczo. Która to mówiła, że Hannibal przytulający Willa wygląda jakby osiągnął nirwanę? Cóż, wygląda na to, że osiągał coś podobnego faktycznie... miał powody.
Krwi na twarzy faktycznie raz ma więcej, raz mniej, więc...
Byle do grudnia i zobaczymy to na własne oczy.

ocenił(a) serial na 10
amacik

Boness użyła tego pięknego i trafnego określenia.
Chyba zwariuję do tego grudnia,nienawidzę czekać...

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Oddałabym wszystko,żeby to zobaczyć.

ocenił(a) serial na 10
Avone

Coś, COŚ zobaczymy. Na pewno. Już niedługo. Zapnijcie pasy, fandom niebawem wybuchnie.