PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 88 tys. ocen
7,9 10 1 87502
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Czyli ciąg dalszy rozkmin ;) *NIEUSTANNY SPOILER ALERT*

"Temat tego forum jest bliżej nieokreślony. Będziemy tutaj rozmawiać o wszystkim, co ma jakiś związek z Hannibalem. I nie mówię tu tylko o serialu; nikomu nie bronię odnosić się do książek czy filmów. Być może postaramy się podzielić swoimi spostrzeżeniami w poszczególnych kwestiach. Będziemy wysnuwać własne teorie, rozkładać na czynniki pierwsze interesujące momenty z serialu, rozkminiać symbolikę, gawędzić o relacji Hannibal/Will...
Możecie tutaj poruszyć absolutnie każdy dowolnie przez Was wybrany temat.
Pomyślałam o stworzeniu tej dyskusji, ponieważ brakuje mi w innych forach wszechstronności. Zazwyczaj podejmuje się jeden temat, który zostaje mniej lub bardziej omówiony – tutaj będziemy omawiać każdy. Możecie pisać wszystko, co przyjdzie Wam na myśl.
Zapraszam do ożywionej dyskusji :)" Bonesss

cz1 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion...

cz2 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+II,2677939?page=20#post_13794975

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Prawie pocałunek...hmmm teraz to juz wogóle nie przestane o tym mysleć...wyobraźnia siegnela zenitu, a wiadomo cos kiedy będzie na płycie??

ocenił(a) serial na 10
Margareth_2

Z tego co pamiętam, to chyba 8 grudnia ma wyjść płyta z materiałem dodatkowym. Ale przez to wszystko zaczynają mi umykać niektóre informacje (trochę ich się przewinęło), także wiesz, mogło mi się coś pomieszać.

Jak Hannibal raz cię złapie, to już nigdy nie wypuści.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Oj tak do tego stopnia ze zaczynam oglądać ten serial od 1 odcinka... wariatka.. no po prostu wariatka jestem ...a piosenka Love Crime leci w mojej głowie i w dzień i w noc... aż dziwne że jakichś koszmarów jeszcze nie mam..;)

ocenił(a) serial na 10
Margareth_2

Robisz dokładnie to, co każda z nas w pierwszych dniach po zakończeniu trzeciego sezonu. Obezwładniające uczucie, ale chyba trzeba je po prostu przeżyć. Love Crime uważam za piosenkę idealną, pozbawioną wad. Słuchałam jej ciągle, dzień w dzień, po milion razy. Właściwie teraz też często jej słucham, choć jest to bardzo niebezpieczne.

Takie tam piekło. *.*

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Hot mess of our minds. It's beautiful.

ocenił(a) serial na 10
ethi

To zdanie nabvralo zupełnie innego znaczenia, wymiaru....It's beautiful... cos jak zaklęcie...ehhh i znów załapałam dołek..

ocenił(a) serial na 10
Margareth_2

Yep. Do no harm? Not me. I am the cruel one.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Love Crime nie mogę słuchać,choć jest to przepiękna i cudownie wykonana piosenka,ale gdy ją słyszę moje serce pęka na milion kawałków. Za to wciąż dobijam się Aase's Death Griega,którą odkryłam dzięki "Hannibalowi". To jest kawałek niewiarygodnie pięknej i poruszającej muzyki.

ocenił(a) serial na 10
Avone

Zaintrygowałas mnie....musze posłuchać czegoś innego aniżeli Love Crime ...

ocenił(a) serial na 10
Margareth_2

Nie, jednak muzyka klasyczna do mnie nie przemawia tak jak współczesna...za to urzekł mnie inny utwór z tego serialu... Karliene - Become the Beast..:)

ocenił(a) serial na 10
Margareth_2

Niezłe,niezłe,piękny głos ma ta babka :)
Ja nie zamykam się na żaden gatunek muzyczny,chociaż nie,
są wyjątki,których za nic w świecie nie przełknę.
Rozpiętość moich upodobań jest dosyć szeroka:pop,rock,
klasyka,jazz(kolejność przypadkowa),z każdego gatunku można czerpać przyjemność i inspiracje.
Do "Hannibala" muzyka klasyczna pasuje idealnie,moim zdaniem. Jest tak smakowicie podana i doskonale współgra z obrazem,że nawet osobie nie bardzo ceniącej ten gatunek,
może dostarczyć ogromnej satysfakcji.

ocenił(a) serial na 10
Avone

Cieszę się ze Ci się podoba...:) Ja również lubie różne gatunki muzyczne..chodzi o emocje które muzyka ma przekazac..a nie ukrywam ze najbardziej lubię te smutne, melancholijne utwory.. taka już mam naturę...ehhh

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Dzień dobry, no jak widzisz trochę się tu narobiło bałaganu ale podłoga jak zwykle niezawodna :) Eh.. słodkie hannigramowe trole, can't live with them, can't live without them...
https://41.media.tumblr.com/36e1ddaa7804ef673cec1e9b4a2c1cf3/tumblr_nweganZI1Z1u q8l9xo1_540.png

ocenił(a) serial na 10
ethi

Witam,jak samopoczucie po wczorajszym,pełnym wrażeń wieczorze ?
A to wszystko sprawka kniveau,nie ma Jej z nami zbyt często(wielka szkoda),ale każde Jej pojawienie się to takie:enter(nomen omen)the dragon.

ocenił(a) serial na 10
Avone

HAHAHA, you made my day :D Chciałabym być z Wami częściej, jak kiedyś, ale obowiązki, obowiązki, już ledwo mogę się połapać w swoim życiu...

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Cieszę się,że poprawiłam Ci humor,zawsze do usług :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Co ja bym zrobiła bez tej podłogi? I bez was? I'm a fuc.king mess. How to live? xD
Fannibale już działają, już robią te swoje piękne rysunki. Gorgeous.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

https://36.media.tumblr.com/adcf206befc1bfcbab3c6bc56ccd57ea/tumblr_nwdgg87FZ81u rilnho1_1280.jpg
God help.

ocenił(a) serial na 10
ethi

I envy her...

ocenił(a) serial na 10
ethi

To musi być najpiękniejszy zapach na świecie. *.*

ocenił(a) serial na 10
ethi

"He said "f*ck" in my ear"?!
*faints*

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

What is life?

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Uprzejmie przypominam o PEOPLE'S CHOCE AWARD można głosować wielokrotnie. i nie mam pojęcia czy to będzie weryfikowane czy nie, anyways....
LET'S EAT THE RUDE.

https://vote.peopleschoice.com/#!/home/all/27/2

ocenił(a) serial na 10
ethi

“Whenever feasible, one should always try to eat the rude.". ;*

ocenił(a) serial na 9
Sowasu

Na twitterze widzę,że fannibalki mają fajne zdjęcia z Madsem, on jest cały dla fanów, zero nadęcia. I popija piwo, odpowiadając na pytania. Zdaje się, że Red Dragon Con to było fajne spotkanie.
Pozbierałam się po wczorajszych wzruszeniach, w czym pomógł spacer z psami po parku. Jesień też kojarzy się z Hannibalem :D Słucham sobie Vide cor Meum - "Hello, dr Lecter. Hello Will". Pamiętacie?

ocenił(a) serial na 10
amacik

To musiało być wspaniałe spotkanie. Oby więcej takich w przyszłości. :)

O tak, nawet bardzo. Zaczynałam oglądać pierwszy sezon właśnie o tej porze roku. Czułam ten klimat niesamowicie mocno, bo pierwsze odcinki Hannibala też rozgrywają się na jesieni. To było wspaniałe i dość dziwne uczucie, w każdym bądź razie bardzo miło wspominam tamten czas.

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

Czy my już jesteśmy psychofankami?

ocenił(a) serial na 10
amacik

Nie wiem, oby nie. Może lepiej się w ten temat nie zagłębiać? Jeszcze się okaże, że faktycznie zmierzamy w tym kierunku. Zero nadziei, znikąd ratunku. xD

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Jesteśmy. Normalni ludzie tak się nie zachowują. Przykro mi. Jak nie wiem co.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Psychofanki....podoba mi się to określenie. Oby nic złego z tego nie wynikło..;)

ocenił(a) serial na 10
Margareth_2

Jeśli już nie wynikło...

ocenił(a) serial na 9
ethi

I co ze mną zrobił ten serial?Jednakowoż nie mogę wykrzesać z siebie uczucia przykrości jeno dziwny chichocik. Jest gorzej niż myślałam.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Cały czas mówiłyśmy o Willu spadającym w ciemność, a nie zauważyłyśmy, że my także lecimy w dół. A teraz już chyba nie da się z tego wygrzebać. Chociaż? Może się da? Gdybyśmy tylko chciały...

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

Nie chcemy. Dobrze nam.

ocenił(a) serial na 10
amacik

Nie da się ukryć. xD

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Taaa póki nie nadejdzie nowa era...era Hannibal sezon 4 ;))

ocenił(a) serial na 10
Margareth_2

Myślę, że to nastąpi wcześniej. A konkretnie w grudniu.

ocenił(a) serial na 10
ethi

4 sezon w grudniu?? oj chyba nie... jedynie smaczny kąsek w postaci dvd....

ocenił(a) serial na 10
Margareth_2

Tak właśnie to ma mam na myśli. DVD wystarczy :P

ocenił(a) serial na 10
ethi

Będzie płacz oj będzie..toż to same ochłapy rzucone nam na pożarcie ;))

ocenił(a) serial na 10
Margareth_2

Czwarty sezon musi powstać. Nie ma innej opcji.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Jesteśmy normalne inaczej xD

ocenił(a) serial na 10
amacik

http://41.media.tumblr.com/ca328505ee5e53388e09fa19961c9b05/tumblr_nwfcz82pFE1se x0jio1_1280.png MWHAHAHA...
https://41.media.tumblr.com/c2232d513f00680811a9e50cf242570b/tumblr_nwfc2kzf6q1u gds32o5_540.png
“Love makes you blind - Mads on why Hannibal lets Will be rude to him."
Awh. We knew. Yet, this is gem.

ocenił(a) serial na 9
ethi

Miłość ci wszystko wybaczy...

ocenił(a) serial na 10
amacik

"The best way you can make Hannibal come back, is to say ‘fu.ck off"
JFc Mads... so true.

ocenił(a) serial na 9
ethi

"I don't find you that interesting", "You will"

ocenił(a) serial na 10
ethi

Hahaha! Jeśli to jest jedyny sposób, aby Hannibal mnie odwiedził, to jestem gotowa napisać jakiś fanfick i go w nim obrazić. xDD

Omfg. Mads is mad *.*

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Albo porwać Willa :P

ocenił(a) serial na 10
ethi

O tak, to nawet lepszy pomysł. Ej, zorganizujmy jakąś akcję ;p

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

I Madsa do kompletu i kazemy im kontynuować grę...Do You Play With Me?? ;))