PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87497
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

*SPOILER ALERT, FANDOM FRIENDLY, HANNIGRAM TRASH CAN*

Kolejna przytulna kuchnia w hannibalowym pałacu :) I cytujemy Bonesss:
"Temat tego forum jest bliżej nieokreślony. Będziemy tutaj rozmawiać o wszystkim, co ma jakiś związek z Hannibalem. I nie mówię tu tylko o serialu; nikomu nie bronię odnosić się do książek czy filmów. Być może postaramy się podzielić swoimi spostrzeżeniami w poszczególnych kwestiach. Będziemy wysnuwać własne teorie, rozkładać na czynniki pierwsze interesujące momenty z serialu, rozkminiać symbolikę, gawędzić o relacji Hannibal/Will... Możecie tutaj poruszyć absolutnie każdy dowolnie przez Was wybrany temat. Pomyślałam o stworzeniu tej dyskusji, ponieważ brakuje mi w innych forach wszechstronności. Zazwyczaj podejmuje się jeden temat, który zostaje mniej lub bardziej omówiony – tutaj będziemy omawiać każdy. Możecie pisać wszystko, co przyjdzie Wam na myśl. Zapraszam do ożywionej dyskusji :)"

A jak komuś mało:
cz. 1 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu.,2650674
cz. 2 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+II,2677939
cz. 3 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+III,2683880
cz. 3,5..? ;) http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+III,2683879

ocenił(a) serial na 10
amacik

Shh, to jak oficjalnie :D

ocenił(a) serial na 9
kniveau

ta scena pokazuje jacy są naprawdę, jak widzą siebie i czym dla siebie są. jak blisko są ze sobą. jak bardzo. jaką symetrię stanowią. zwróć uwagę na układ ich ciał - idealnie się odwzorowują, uzupełniają. klasyczne piękno: uniwersalizm, symetria, harmonia, uporządkowanie, ład. uwielbiam.

ocenił(a) serial na 10
amacik

W rzeczy samej. Dopełniają się idealnie. Will siedzi po lewej stronie, ma na sobie ciemny garnitur, lewą dłoń położoną na prawą I lewą nogę na prawej, a Hannibal wszystko na odwrót, i te różnice zamiast ich dzielić, łączą ich w kompletną całość. I Bloodfest już nie kojarzy się tak bardzo ze złamanym sercem... Znowu będę przez was płakać w miejscu publicznym, albo krew mi pójdzie z nosa, just let me die.

ocenił(a) serial na 9
kniveau

Od wczoraj ta scena jest dla mnie zakończeniem s03. Cudna. Spokój i bliskość. Tego dla nich chciałam.

ocenił(a) serial na 9
kniveau

Co tu tak cicho? Tak mi się przypomniało odnośnie tej sceny, więc umieszczam zanim zapomnę:

Jestem twym panem
Ujrzyj serce twe
To tym sercem płonącym,
Sercem twym,
Posłusznie żywi się.
Płacząc ujrzałem go wtedy, opuszczającego mnie.

Radość zmienia się
W najbardziej gorzkie łzy

Spokój otacza mnie
Serce me
Spokój otacza mnie
Ujrzyj serce me

A teraz spadam i wam też życzę dobrej zabawy Andrzejkowej!

ocenił(a) serial na 10
amacik

Dziękuję bardzo i nawzajem, choć ja raczej nie świętuję. Powiedziałam z przyjaciółką i tyle ;)) jutro naskrobię coś o Hannibalu, dziś nie dam rady ;)

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Posiedziałam *

ocenił(a) serial na 10
amacik

Why don't you just kill me already.
Dziękuję i nawzajem! Chociaż też nie za bardzo świętuję.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Ja świętuję w ten sposób, że sprzątam mieszkanie, prasuję(nienawidzę xD) i rozmyślam o kiss alts :))

ocenił(a) serial na 10
Avone

Aw, a ja lubię, uprasowałabym Ci :D Ja jem, czytam fanfiki o hannigramie i również rozmyślam o kiss alts. Później zamierzam oglądać Twin Peaks, zostały mi tylko 4 odcinki ;-;

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Na szczęście kończę tę znienawidzoną czynność xD.
W międzyczasie, robię coś o wiele bardzo przyjemnego.
Otóż, wybieram z Tumblra zdjęcia i inną twórczość fandomową, by ułożyć z tego wygaszacz ekranu na laptopie w postaci slajdów. Oczywiście, dotyczy to Hannigramu i to raczej w postaci przeznaczonej od lat 18 xD, choć nie tylko :)

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Tak, to z pewnością scena w pałacu pamięci. Will jest taki spokojny, wyciszony, inny niż zwykle. Atmosfera wokół nich jest idylliczna, niczym nie zmącona, jakiś błogostan jest w nich.
Chciałabym coś jeszcze napisać o tej pięknej chwili, ale dzisiaj nie dam rady.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Jezu.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Trzymasz się jakoś? c:

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Wiesz co. Ale się nie śmiej. Dawno nie widziałam finałowej sceny, nie mogłam tego oglądać, to było za dużo na moje nerwy. A teraz to. I gdzie była ta ręka i w ogóle. Nie. Normalnie nie.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Ta ręka, ta cholerna ręka, którą Will sam ułożył sobie na talii...

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Niby nic, pozornie niewinny ruch ręki, który jednak wbija w ziemię.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Ja już nie mówię, jak są blisko, żadnego światła między nimi. Ja się nie dziwię Bryanowi że to ciachnął...

ocenił(a) serial na 10
ethi

*tuli* I know, my child, I know.
Aż trudno uwierzyć, że Hugh - że Will to zrobił. Tyle bym chciała powiedzieć o tym wszystkim, ale czy da się to w ogóle ubrać w słowa, nie wiem...
W amerykańskim wydaniu Hannibala S3 na dvd/blu-ray ponoć jest przewidziane 12 h materiałów dodatkowych.
To jest tylko jedno z wielu kiss alts (kiss alts, wtf... wtf).
Leave me here to die.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

NIe? Żartujesz? Jedno z... wielu...? Z kilku to rozumiem. Ale tego... oMFG

ocenił(a) serial na 10
ethi

12 h :D A to, co my zobaczyliśmy to tylko rosyjskie materiały. "Near kiss", o którym mówił Bryan, ma być ponoć zawarty w wersji US. Jeśli to będzie jeszcze bardziej namiętne, intensywne, generalnie jeszcze BARDZIEJ, to równie dobrze mogę już położyć się w trumnie :D
Co to znaczy, że te urywki, które zobaczyliśmy są zatytułowane Hannibal 313 Scene 42 Kiss Alternatives.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

O rany... to się dopiero ugotujemy jak te biedne żaby :D

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Rozumiem, że 8 grudnia będzie wejście smoka po raz kolejny ? xD

ocenił(a) serial na 10
Avone

Jeśli żadna z Was mnie nie uprzedzi, to możesz na mnie liczyć :D

ocenił(a) serial na 9
kniveau

Zastanawiam się, co oni wyprawiali na planie, kręcąc tę scenę :) i sto jej wersji. Zdaje się, że wesoło było.

ocenił(a) serial na 10
amacik

Weś przestań :D

ocenił(a) serial na 9
ethi

nie mogę!

ocenił(a) serial na 10
amacik

Na pewno wyśmienicie się bawili, szczególnie Mads i Hugh.
Ciekawe, dlaczego tyle razy powtarzali tę scenę? ;)

ocenił(a) serial na 10
Avone

O nie, widzę dokąd to zmierza :D

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Myślałam, że lubisz ten kierunek :D

ocenił(a) serial na 10
Avone

A i owszem :D Nie przeszkadzajcie sobie :D

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Chętnie poużywałabym sobie, ale niestety, chyba jeszcze obowiązuje mnie limit wiadomości, więc pewnie zaraz zamilknę.
Mads i Hugh pewnie chcieli na maksa wykorzystać jedną z nielicznych okazji do przytulanek :p. Mam wrażenie, że wzajemny dotyk sprawia im przyjemność ;)

ocenił(a) serial na 10
Avone

Haha. Ponoć Mads jest bardzo przytulaśny. A Hugh, kto go tam wie... trolla jednego.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Któż nie chciałby przytulać Madsa i być przez niego przytulanym :D

ocenił(a) serial na 10
Avone

O tak...

ocenił(a) serial na 9
Avone

ulepszali ją, oczywiście ;)

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Ja już się poddałam, nie potrafię wykrzesać z siebie niczego sensownego. Mogę jedynie leżeć ma podłodze i dogorewać w oczekiwaniu na grudzień... Ta ręka pozamiatała wszystko. Hugh/Will to niesamowity i nieprzewidywalny człowiek. Nieprzewidywalny jak Graham.

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

Przecież to Hugh - it'platonic - Dancy. Troll jeden.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Ostatnio nie często tu bywam, ale jak już jestem to zawsze jest tu jakaś "burza" :p
Jak pięknie *.*
Jak to miło znowu ich zobaczyć, usłyszeć ich i podelektować się elegancją i szykiem.
Gdy tylko słyszę Love Crime to od razu mam w głowie ten stan gdy skończył się sezon i jak się skończył.
Tylko tak się zastanawiam... Hugh, co zrobiłeś z włosami ?

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Hej Sówko :* Hm. Chyba się Hugh obciachał do roli...np w The Path... ;)

ocenił(a) serial na 10
ethi

Taaaa, tylko ciekawe co na to Hannibal xD
Nie będzie miał co mierzwić.

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Dobrze, że chociaż zarost zostawił, a słodkie loczki szybko odrosną :))

ocenił(a) serial na 10
Avone

Chociaż tyle ;)

ocenił(a) serial na 10
kniveau

A tak przy okazji... nieźle się uśmiałam oglądając Scotta. On jest niemożliwy :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Rozgłasza prawdę jak zawsze. Co za hannigram trash :D

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Pod tym względem kosi równo cały fandom :D

ocenił(a) serial na 9
ethi

Udanego tygodnia :)

http://36.media.tumblr.com/5f8306d7e52d64a1292a08c4475c670d/tumblr_nyl6i4URVw1ui n0jqo2_1280.jpg

ocenił(a) serial na 10
amacik

Cudowne widoki, każdy na swój sposób wyjątkowy. Rozmarzyłam się...
Znów będę chodzić z głową w chmurach, zamiast zająć się pracą xD

ocenił(a) serial na 10
amacik

S4 aesthetic?

ocenił(a) serial na 9
kniveau

Doczekamy się s04?