*SPOILER ALERT, FANDOM FRIENDLY, HANNIGRAM TRASH CAN*
Kolejna przytulna kuchnia w hannibalowym pałacu :) I cytujemy Bonesss:
"Temat tego forum jest bliżej nieokreślony. Będziemy tutaj rozmawiać o wszystkim, co ma jakiś związek z Hannibalem. I nie mówię tu tylko o serialu; nikomu nie bronię odnosić się do książek czy filmów. Być może postaramy się podzielić swoimi spostrzeżeniami w poszczególnych kwestiach. Będziemy wysnuwać własne teorie, rozkładać na czynniki pierwsze interesujące momenty z serialu, rozkminiać symbolikę, gawędzić o relacji Hannibal/Will... Możecie tutaj poruszyć absolutnie każdy dowolnie przez Was wybrany temat. Pomyślałam o stworzeniu tej dyskusji, ponieważ brakuje mi w innych forach wszechstronności. Zazwyczaj podejmuje się jeden temat, który zostaje mniej lub bardziej omówiony – tutaj będziemy omawiać każdy. Możecie pisać wszystko, co przyjdzie Wam na myśl. Zapraszam do ożywionej dyskusji :)"
A jak komuś mało:
cz. 1 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu.,2650674
cz. 2 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+II,2677939
cz. 3 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+III,2683880
cz. 3,5..? ;) http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+III,2683879
ta scena pokazuje jacy są naprawdę, jak widzą siebie i czym dla siebie są. jak blisko są ze sobą. jak bardzo. jaką symetrię stanowią. zwróć uwagę na układ ich ciał - idealnie się odwzorowują, uzupełniają. klasyczne piękno: uniwersalizm, symetria, harmonia, uporządkowanie, ład. uwielbiam.
W rzeczy samej. Dopełniają się idealnie. Will siedzi po lewej stronie, ma na sobie ciemny garnitur, lewą dłoń położoną na prawą I lewą nogę na prawej, a Hannibal wszystko na odwrót, i te różnice zamiast ich dzielić, łączą ich w kompletną całość. I Bloodfest już nie kojarzy się tak bardzo ze złamanym sercem... Znowu będę przez was płakać w miejscu publicznym, albo krew mi pójdzie z nosa, just let me die.
Od wczoraj ta scena jest dla mnie zakończeniem s03. Cudna. Spokój i bliskość. Tego dla nich chciałam.
Co tu tak cicho? Tak mi się przypomniało odnośnie tej sceny, więc umieszczam zanim zapomnę:
Jestem twym panem
Ujrzyj serce twe
To tym sercem płonącym,
Sercem twym,
Posłusznie żywi się.
Płacząc ujrzałem go wtedy, opuszczającego mnie.
Radość zmienia się
W najbardziej gorzkie łzy
Spokój otacza mnie
Serce me
Spokój otacza mnie
Ujrzyj serce me
A teraz spadam i wam też życzę dobrej zabawy Andrzejkowej!
Dziękuję bardzo i nawzajem, choć ja raczej nie świętuję. Powiedziałam z przyjaciółką i tyle ;)) jutro naskrobię coś o Hannibalu, dziś nie dam rady ;)
Why don't you just kill me already.
Dziękuję i nawzajem! Chociaż też nie za bardzo świętuję.
Ja świętuję w ten sposób, że sprzątam mieszkanie, prasuję(nienawidzę xD) i rozmyślam o kiss alts :))
Aw, a ja lubię, uprasowałabym Ci :D Ja jem, czytam fanfiki o hannigramie i również rozmyślam o kiss alts. Później zamierzam oglądać Twin Peaks, zostały mi tylko 4 odcinki ;-;
Na szczęście kończę tę znienawidzoną czynność xD.
W międzyczasie, robię coś o wiele bardzo przyjemnego.
Otóż, wybieram z Tumblra zdjęcia i inną twórczość fandomową, by ułożyć z tego wygaszacz ekranu na laptopie w postaci slajdów. Oczywiście, dotyczy to Hannigramu i to raczej w postaci przeznaczonej od lat 18 xD, choć nie tylko :)
Tak, to z pewnością scena w pałacu pamięci. Will jest taki spokojny, wyciszony, inny niż zwykle. Atmosfera wokół nich jest idylliczna, niczym nie zmącona, jakiś błogostan jest w nich.
Chciałabym coś jeszcze napisać o tej pięknej chwili, ale dzisiaj nie dam rady.
Wiesz co. Ale się nie śmiej. Dawno nie widziałam finałowej sceny, nie mogłam tego oglądać, to było za dużo na moje nerwy. A teraz to. I gdzie była ta ręka i w ogóle. Nie. Normalnie nie.
Ja już nie mówię, jak są blisko, żadnego światła między nimi. Ja się nie dziwię Bryanowi że to ciachnął...
*tuli* I know, my child, I know.
Aż trudno uwierzyć, że Hugh - że Will to zrobił. Tyle bym chciała powiedzieć o tym wszystkim, ale czy da się to w ogóle ubrać w słowa, nie wiem...
W amerykańskim wydaniu Hannibala S3 na dvd/blu-ray ponoć jest przewidziane 12 h materiałów dodatkowych.
To jest tylko jedno z wielu kiss alts (kiss alts, wtf... wtf).
Leave me here to die.
12 h :D A to, co my zobaczyliśmy to tylko rosyjskie materiały. "Near kiss", o którym mówił Bryan, ma być ponoć zawarty w wersji US. Jeśli to będzie jeszcze bardziej namiętne, intensywne, generalnie jeszcze BARDZIEJ, to równie dobrze mogę już położyć się w trumnie :D
Co to znaczy, że te urywki, które zobaczyliśmy są zatytułowane Hannibal 313 Scene 42 Kiss Alternatives.
Zastanawiam się, co oni wyprawiali na planie, kręcąc tę scenę :) i sto jej wersji. Zdaje się, że wesoło było.
Na pewno wyśmienicie się bawili, szczególnie Mads i Hugh.
Ciekawe, dlaczego tyle razy powtarzali tę scenę? ;)
Chętnie poużywałabym sobie, ale niestety, chyba jeszcze obowiązuje mnie limit wiadomości, więc pewnie zaraz zamilknę.
Mads i Hugh pewnie chcieli na maksa wykorzystać jedną z nielicznych okazji do przytulanek :p. Mam wrażenie, że wzajemny dotyk sprawia im przyjemność ;)
Haha. Ponoć Mads jest bardzo przytulaśny. A Hugh, kto go tam wie... trolla jednego.
Ja już się poddałam, nie potrafię wykrzesać z siebie niczego sensownego. Mogę jedynie leżeć ma podłodze i dogorewać w oczekiwaniu na grudzień... Ta ręka pozamiatała wszystko. Hugh/Will to niesamowity i nieprzewidywalny człowiek. Nieprzewidywalny jak Graham.
Ostatnio nie często tu bywam, ale jak już jestem to zawsze jest tu jakaś "burza" :p
Jak pięknie *.*
Jak to miło znowu ich zobaczyć, usłyszeć ich i podelektować się elegancją i szykiem.
Gdy tylko słyszę Love Crime to od razu mam w głowie ten stan gdy skończył się sezon i jak się skończył.
Tylko tak się zastanawiam... Hugh, co zrobiłeś z włosami ?
A tak przy okazji... nieźle się uśmiałam oglądając Scotta. On jest niemożliwy :D
Udanego tygodnia :)
http://36.media.tumblr.com/5f8306d7e52d64a1292a08c4475c670d/tumblr_nyl6i4URVw1ui n0jqo2_1280.jpg
Cudowne widoki, każdy na swój sposób wyjątkowy. Rozmarzyłam się...
Znów będę chodzić z głową w chmurach, zamiast zająć się pracą xD