PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87497
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

*SPOILER ALERT, FANDOM FRIENDLY, HANNIGRAM TRASH CAN*

Kolejna przytulna kuchnia w hannibalowym pałacu :) I cytujemy Bonesss:
"Temat tego forum jest bliżej nieokreślony. Będziemy tutaj rozmawiać o wszystkim, co ma jakiś związek z Hannibalem. I nie mówię tu tylko o serialu; nikomu nie bronię odnosić się do książek czy filmów. Być może postaramy się podzielić swoimi spostrzeżeniami w poszczególnych kwestiach. Będziemy wysnuwać własne teorie, rozkładać na czynniki pierwsze interesujące momenty z serialu, rozkminiać symbolikę, gawędzić o relacji Hannibal/Will... Możecie tutaj poruszyć absolutnie każdy dowolnie przez Was wybrany temat. Pomyślałam o stworzeniu tej dyskusji, ponieważ brakuje mi w innych forach wszechstronności. Zazwyczaj podejmuje się jeden temat, który zostaje mniej lub bardziej omówiony – tutaj będziemy omawiać każdy. Możecie pisać wszystko, co przyjdzie Wam na myśl. Zapraszam do ożywionej dyskusji :)"

A jak komuś mało:
cz. 1 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu.,2650674
cz. 2 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+II,2677939
cz. 3 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+III,2683880
cz. 3,5..? ;) http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+III,2683879

ocenił(a) serial na 10
amacik

Sądzę, że tak. Nie wiem, w tym wypadku jestem dobrej myśli, przynajmniej na razie, mimo że Mads powiedział, że sądzi, że jeśli s4 ma powstać, to to musi się zacząć w przyszłym roku.

ocenił(a) serial na 10
ethi

https://www.youtube.com/watch?v=6878HwC-sC8
To ja się dołożę, na udany początek tygodnia. IT'S HAPPENING

ocenił(a) serial na 10
kniveau

What's for dinner???!!! WTF?? OH MY FU.CKING GOOOOOOOD!!! O.o

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Zastanawiające, że tym kończy się wideo. I potem "Don't ask, spoils the surprise." Hm.
Przepraszam, tak rozpaczliwie chcę czerpać z czegoś nadzieję XD
PS. We are. They'll have our bleeding hearts for dinner in the end.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Nie przepraszaj. Ja robię to samo. Cały czas się nad tym zastanawiam. Czy rzeczywiście jest jakaś nadzieja? Błagam, proszę?
Nie tylko nasze krwawiące serca...

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Jeśli będzie kontynuacja, w sezonie czwartym czy w jakiejkolwiek innej postaci, to to jest fajna zapowiedź. Dobra zapowiedź, zapewne wybrana z premedytacją. Niespodzianka życia. :D Prawdopodobnie cokolwiek to będzie, będę, um, ŚMIERTELNIE zaskoczona.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Najpierw naśmiałam się co niemiara, żeby pod koniec filmu rozpaczliwie się rozpłakać.
Myślisz, że ostatnie zdanie to zakamuflowany przekaz dla fanów, by wciąż mieli nadzieję?
Obyś miała rację, to byłoby nawet w stylu Bryana.
We mnie jest tyle sprzecznych emocji. Jednego dnia jestem pewna, że 4 sezon powstanie i potwierdzenie tej wiadomości to tylko formalność, innego jednak, wpadam w czarną rozpacz, uświadamiając sobie, że to definitywny koniec serialu i dalszego ciągu już nie będzie. Taka huśtawka nastrojów wykańcza mnie psychicznie.

ocenił(a) serial na 9
kniveau

A zauważyłyście, że przed pytaniem Willa jest taki łóżkowy szelest? :)

ocenił(a) serial na 10
amacik

Coś sugerujesz? xD. Muszę jeszcze raz obejrzeć :)

ocenił(a) serial na 9
Avone

Tylko tyle, ze Will zgłodniał...

ocenił(a) serial na 10
amacik

Łóżkowy szelest, powiadasz? Muszę obejrzeć jeszcze raz. Naprawdę tylko tyle sugerujesz? Xd

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

Tak ;) zastanawia mnie tylko, co robił wcześniej, w jakich okolicznościach miała miejsce rozmowa ;) i jak im fajnie razem, tak domowo - w stylu, co jest do jedzenia? Super oczko do fanów. Az się boję odpowiedzi zważywszy na to, kto odpowiada...

ocenił(a) serial na 10
kniveau

OmG... Piękne.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Tylko to Love Crime... Myślałam, że gag reel miał mnie rozśmieszyć, nie doprowadzić do łez ;-;

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Tak, mam to samo. Chwycił za serduszko a miało być do śmiechu. Straszni ludzie :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Nie mogli się powstrzymać :D Co za czarny humor.
Btw. Wiesz, co jeszcze jest straszne? Że jestem w trakcie oglądania przedostatniego odcinka Twin Peaks.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

O. Szczerze współczuję :)

ocenił(a) serial na 10
ethi

O? ;__;

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Daj znać jak obejrzysz? :*

ocenił(a) serial na 10
ethi

Ok... Dobrze się bawisz? xD

ocenił(a) serial na 10
kniveau

...doskonale? ;)

ocenił(a) serial na 10
ethi

Tak też myślałam :D Dobra, obejrzałam. Tak myślałam, że tak się akcja potoczy. Zaraz zacznę oglądać ostatni odcinek. Szkoda mi kończyć ten serial.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

I szkoda że tylko 2 sezony..

ocenił(a) serial na 10
ethi

Uważasz, że potrzebna jest kontynuacja?

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Potrzebna, niepotrzebna... trudno powiedzieć. Po finale byłam zagubiona jak dziecko. Ciężko było pogodzić się z myślą że "już więcej nie będzie", że nie zachłysnę się ze śmiechu albo ze strachu, że nic nie przewróci się na głowę. Smuteczek.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Obejrzałam.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

i..?

ocenił(a) serial na 9
kniveau

Uśmiałam się :D Chłopcy zbyt rzadko śmiali się w serialu. Zdecydowanie. Laurence Fishburne ma bardzo zaraźliwy śmiech, taki szczery. :D

ocenił(a) serial na 10
amacik

Hugh ma zniewalający uśmiech i w ogóle jest taki śliczny, że miękną mi kolana xD. Szkoda, że nie pokazali więcej scen tylko z nim i z Madsem. Oni tak ładnie komponują się ze sobą *.*

ocenił(a) serial na 9
ethi

http://bu0nanotte.tumblr.com/image/134466284304

;)

ocenił(a) serial na 10
amacik

Ach, jak miło będzie spędzić z Wami ten przedświąteczny czas. I z Hannibalem. *.*

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Już się cieszę na wysyp świątecznych fanartów :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Ja też. Wspaniały klimacik, np. taki Will w czerwonym sweterku w renifery xD

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Albo w piżamce w pieski...? Wspólne ubieranie choinki, pakowanie prezentów. Jack w stroju Mikołaja? Oczy mi wypadną to pewne :D
Miłego dnia.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Wyobrażam sobie Willa ubierającego choinkę i Hannibala z serduszkami w oczach, podającego mu bombki.
Ckliwość - level hard xD

ocenił(a) serial na 10
ethi

Ubieranie choinki - to będzie piękne. Will, nasz malutki Will, usiłujący zawiesić wysoko bombkę, czego ze względu na wzrost nie może zrobić. Hannibal staje za nim, odbiera od niego bombkę i zawiesza ją, przekładając ręce nad głową Willa. Potem słodziutko obejmuje Grahama. W tle słuchać pięknie zaaranżowane świąteczne piosenki. Tonę w lukrze *.*

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Uwielbiam to, że mówimy o Willu, jakby był niższy od Hannibala co najmniej o głowę, chociaż różnica wzrostu między nimi jest niewielka :D Smol Will is smol i koniec.
Też się cieszę, że coraz więcej świątecznych fanartów. Fluff wszędzie.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Lubię wyobrażać sobie, jak Will chowa twarz w szyi Hannibala, tam gdzie skóra jest tak niesamowicie ciepła, a Hannibal opiera podbródek na czubku głowy Grahama, że jego loki łaskoczą Lectera po twarzy...

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Will? Mniejszy, drobniejszy i taki do przytulania. I nieważne, że są tego samego wzrostu... wcale nie są :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Przydałoby mu się trochę tulenia, kochania, fluffly love, zwłaszcza że po 3x13 raczej jasne jest, że lubi być w ramionach Hanniego (I'm definitely NOT crying). Często ujęcia, w których Will patrzy na Hannibala są tak nakręcone, że wygląda to tak, jakby spoglądał na kogoś wyższego o głowę, kolejny uroczy zabieg potęgujący tę romantyczną atmosferę randki w 3x13 chociażby, A+.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Ja nie dostrzegam aż tak ogromnego dysonansu między ich sylwetkami. Owszem, różnią się, nie da się temu zaprzeczyć, chociażby dlatego, że Will jest drobnej budowy ciała, w przeciwieństwie do Hannibala.
Ale w tym pozornym niedopasowaniu są jednak doskonale i uroczo zharmonizowani i stworzeni do tego, by się w siebie wtulać :D

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Takkk. A ja jeszcze Willa zarzucającego Hannibalowi ręce na szyję, na przykład w trakcie pocałunku, i Hannibala obejmującego go w talii (tak jak to prawie się stało w materiałach dodatkowych, które widziałyśmy), idk, całkiem niezły koncept.

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

Ktoś zamawiał? Wprawdzie sweterek nie jest czerwony, ale poroże jest...
http://thenonshippingfandom.tumblr.com/image/134581105946

ocenił(a) serial na 10
amacik

Śliczności :D Pierwszy raz się dzisiaj uśmiecham, dzięki Tobie ....patetyczne, wiem ;). Dziękuję :*

ocenił(a) serial na 9
ethi

*.*

ocenił(a) serial na 10
amacik

Omg...? Wszystko w porządku? :D

ocenił(a) serial na 9
ethi

Przed Mikołajkami :D

http://www.okiemfana.pl/wp-content/uploads/2015/07/hannibal_is_coming_to_town_by _equine_whisperer-d6btetl.png

ocenił(a) serial na 10
ethi

https://41.media.tumblr.com/da99e70f3cabf18696367501124f983c/tumblr_nywwg0rt761s tqd2po1_540.jpg
<3

ocenił(a) serial na 10
kniveau

O nieeeee... Ily :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Ik :D