W jednym z wywiadów Mads powiedział, że grana przez Niego postać będzie miała nieoczekiwany romans - z kim
według Was? Czy w książkach był wogóle taki wątek?
“Occasionally I drop a teacup to shatter on the floor. On purpose. I’m not satisfied when it doesn’t gather itself up again. Someday, perhaps a cup will come together.”
Wiedziałam kogo pytać :) Dziękuję! Niech Bóg Ci w skandynawskim mężu i dzieciach wynagrodzi :D
Z futerkiem najlepsi :) Swoją drogą Skandynawia ma przystojnych mężczyzn. Nie wiem czemu ja planuje wyjazd do USA po studiach jak powinnam na północ Europy się kierować w poszukiwaniu męża :D
Wiesz co mówisz :)
Te "Otwarte serca" to film o tyle ciekawy, o ile zrealizowany wg zasad Dogmy 95. Prosze wygooglać :D
Nie powiedziałabym, że to genialne kino europejskie, ale film dość solidny. Aczkolwiek oprócz Madsa i jego futerka ciekawa jest realizacja wg zasad owej Dogmy :) Podam już link...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dogma_95
:D
W każdym razie moim zdaniem dobry aktor, to taki aktor, który potrafi wiarygodnie płakać... Mads to umie. Np Hugh już nie, a nawet naszemu cielaczkowi zdarzyło się przynajmniej dobrze mieć łzy w oczach.
No ja niestety nie należę do fanek Larsa, oglądałam Antychrysta, próbowałam obejrzeć bodaj że Melancholię (?) i niestety uznałam, że nie moje klimaty. Ale na szczęście ten film nie jest Larsa, a wstyd się przyznać, bo gnije mi na dysku od 1 sezonu Hannibala i nie mogę się zebrać, żeby obejrzeć. Chyba dziś nadrobię :), tym bardziej, że będzie łóżkowo z Madsem :)
Ja nie należę ani do fanek, ani do krytyków. Ale mieli racje w wielu punktach i lubię takie kino, jakie opisują w punktach swojego manifestu. Łóżkowo jest, ale on mi się taki młody tam wydaje xD No i aktorka od "Kobieta, która pragnęła mężczyzny".
"Kobieta, która pragnęła mężczyzny" Boże, ile tam fajnych scen było :D Podoba mi się ta zasada Dogma 95. Fajnie jest udzielać się na takim forum, człowiek dowiaduje się bardzo ciekawych rzeczy :) Aż kusi zapytać kto jest po drugiej stronie ekranu :)
Co do Larsa... Obejrzałam kilka jego filmów nawet nieświadomie bo wstyd się przyznać ale filmy oglądam ze względu na aktorów - czy darzę ich sympatią i jak dużą, czy też nie. Ale myślę, że większość ludzi tak postępuje. Nie znam się kompletnie na scenarzystach, reżyserach, producentach. Ale... Lars mi zbrzydł po tym jak jak zrobił Nimfomankę. Obejrzałam te dwie części dzieląc je sobie na jeszcze kilka części, bo nie byłam w stanie wytrzymać w niektórych momentach i musiałam odsapnąć. Nie oglądałam jeszcze filmu "Kochanek Królowej" z Madsem w roli głównej, ale czuję, że mi się spodoba :D Nie mniej jednak... Nie potrafię zrozumieć myślenia Larsa i jego pomysłów. Po prostu nie potrafię :P
http://natemat.pl/109023,mads-mikkelsen-5-rzeczy-ktore-musisz-o-nim-wiedziec#com ments-109023
Eh ten kto to "spłodził", ma znikomą wiedzę na nazwijmy to "ulubiony temat".... Zaprosiłam Pana na nasze forum, niech się do-edukuje....
O Madsie nie wie, o Dogmie nie wie... Nic nie wie! I to jeszcze dziennikarz, a nie bloger z tej stronki! Hańba!
Na nowo opublikowanych fotach z marcowej sesji (10 zdjęć) futerka nie widać, ale widać MĘSKOŚĆ, MĘSKOŚĆ i jeszcze raz MĘSKOŚĆ! Aż parzy bardziej niż promienie słońca w ten upalny dzień:)
http://mads-mikkelsen.net/gallery/displayimage.php?album=869&pid=55632#top_displ ay_media
Wrzuciłam suchara na Kwejka :P
http://kwejk.pl/obrazek/2089911/wzrusza-kazdego.html
Zrobiłam aby odchamić się po pracy xD
Ty i te Twoje poczucie humoru... Tak bardzo mi odpowiada :D
PS. https://t.co/cnWTpiQBVk widziałyście zwiastun? :)
Dlatego pytam. Wiadomo o premierze we Francji ale o Polsce to cicho sza.... Czekam.
Znając polską politykę kinową i jej stosunek do filmów niekomercyjnych, premiera będzie o wiele póżniej niż na świecie i tak jak w przypadku Kohlhaasa oglądnę go znacznie wcześniej z innych zródeł.
Moje marzenie. Poza fizycznymi aspektami jest utalentowany, charyzmatyczny, inteligenty, ma rewelacyjne poczucie humoru a na dodatek jest miły, czarujący i skromny; no poprostu...ON:-)! Fajny jest też artykuł do tej sesji we Flaut, dostępny również na tej stronie. Już jakiś raz z koleji spotykam się z sytuacją, że reporter płci męskiej jest zafascynowany Mads'em prawie jakby był kobietą:-)
Odnośnie tej stronki co podrzuciłaś, to przejrzałam sobie ją dokładnie, na razie jestem na początku wywiadów i znalazłam dosyć ciekawą odpowiedź Madsa na temat granego przez niego Hannibala. Podoba mi się sposób w jaki się wypowiada... Taki socjologiczno - psychologiczny.
Dla zainteresowanych.
Your work as Dr. Hannibal Lecter on Hannibal is just fantastic, and it’s really one of the best shows on television. What have you most enjoyed about exploring that character for two seasons, and now heading into a third?
MIKKELSEN: Obviously, he’s a very specific character that we all know from the books, so our challenge was to make it our own. That’s easier said than done, but it was a good start that he’s not in jail and he’s a man outside who’s making friends, to a degree, even though he’s a weird character. When we meet him, the FBI doesn’t suspect him. Don’t ask me why, but they don’t. So, we took out all of the things behind their backs because we thought it was tedious. We only show him in his true nature when he’s by himself in his private moments. One of the things I really liked about him was that, from a very early start, we agreed that this man is not a classic psychopath. We went back and forth on what is his diagnosis, and does he have one? I came up with the idea that he was a fallen angel. He’s a man who sees beauty where the rest of us see evil. So, in many ways, I could play it as I would have done in a normal character, and just mirror it. On top of that, I give him a lot of empathy and emotions, like anger and sorrow and happiness, but he’s in charge of when he’s using these weapons, as opposed to the character of Will Graham who’s not in control of his empathy because the empathy is in control of him. He’s a mirror, in that way. That’s interesting. Instead of being a psychopath with no emotions, we made him a very emotional man who just chooses when to use those emotions.
Źródło: http://collider.com/mads-mikkelsen-age-of-uprising-interview/#3QlajM53hJI6EcBP.9 9
Przyjemnie pobawił się słowem 'empatia'. Empatia kontroluję Willa Grahama dlatego jest mu ciężej żyć wśród tych wszystkich rzeczy.... Natomiast Hannibal kontroluje te wszystkie emocje i kontroluje kiedy i jakie emocje pokazać.
Podoba mi się również to jak to określił "He’s a man who sees beauty where the rest of us see evil." Cały Hanni :)
Niesamowity człowiek z Mikkelsena. I w sumie nie dziwię się, że reporter czy dziennikarz czy nawet zwykły szary człowiek chociażby górnik byłby zafascynowany Madsem :D Dziewczyny, nie pozostaje nic innego jak poszukać sobie takiego Madsa :D Śmieszny jest fakt, że posiada on wiele cech wyglądu, które mi się podobają ogólnie w mężczyznach. Czy już zwariowałam czy jeszcze nie? :)
Ja już się rozkręcam odkąd zaczęłam oglądać Hannibala, czyli jakoś od marca. A trafiłam na to forum w kwietniu/maju? Nie mając wcześniej świadomości, że znajdę tu takie zażyłe fanki Madsa :D Oglądam właśnie zdjęcia z tej stronki co podrzuciła siema_filmaniak. Całkiem niezłe niektóre ujęcia :D
no no, Jocisko rośnie Ci konkurencja! :P Bo ja nie znam drugiej takiej maniaczki jak Ty!
Wiesz oczywiście, że to z sympatii :D
W ogóle stronka jest bardzo fajna, przeglądam ją systematycznie:-), ponieważ jest pewnym zródłem różnego rodzaju newsów o Mads'ie, wywiadów, zdjęć itp.
mads-mikkelsen.net - dla innych zainteresowanych:-)
A może dotarłaś już do usuniętych scen z Kohlhaasa...:-)?
Ja te stronkę mam w często oglądanych na Firefoxie. Codzienna obczajka :D Dzisiaj jest ciekawe stwierdzenie, że w II sezonie nos Hannibala jest mądrzejszy od neigo samego xD
Całkiem fajna ta stronka, tylko powinni wybrać inny sposób przeglądania zdjęć bo tracę na czasie przez głupie ładowanie :(
Jeszcze nie dotarłam ale jeśli dotrę to zostawię sobie na deser bo zamierzam w tym tygodniu najpierw obejrzeć film :D
Swoją drogą zaczęłam dziś oglądać jeszcze raz Hannibala. Nie mogłam się powstrzymać i dobrze zrobiłam, bo zauważam rzeczy, których za pierwszym razem nie zauważałam!!!
Co zrobić... Można jeszcze polować na jego syna xD Ale to za kilka lat co by trochę 'dorósł' :)
Chyba z 30 lat, zanim skruszeje odpowiednio ^^ W Hannibalu w której scenie nasz Mads jest najbardziej sexy? :) wiecie, że ja teraz spokojnie nie mogę wyjść na deszcz xD
To pytanie retoryczne mam rozumieć? :D
Bekę miałam, podczas gdy on ubierał się przed lustrem szykując się na tą całą rozprawę i taką obczajkę na swój tyłeczek zrobił w stylu "I'm sexy and I know it" :D Bardzo dobrze świadomy tego, jak go pożądamy :D Chyba nic już Was tutaj nie zaskoczy, szczególnie te dziwne wyznania... Dla mnie Mads był NIESAMOWICIE sexy podczas sceny akcji z Jack'iem w ostatnim odcinku 2 sezonu. Ta jego kontrola nad ciałem... Nawet Bryan Fuller go za to podziwia. Coś pięknego. A ta pozycja ciała i wyraz twarzy przy odpowiedzi na pytanie Alany "where is Jack?" "in the pantry" mmmmmmmmmmmiodzio :D Brałabym i szarpałabym :D Tutaj skuszę się użyć tekstu piosenki Dla Ciebie zespołu Myslovitz: "Najchętniej zamknąłbym Cię w klatce, bo kocham na Ciebie patrzeć" :D
Nie no nie mogę prawdziwe z nas "towarzystwo wzajemnej adoracji" :D
Jocisko właśnie Ty chyba nigdy nie napisałaś kiedy Hannibal najbardziej Cię kręci....
Ja też chętnie przeczytam....:p
Straszne xD I typowe. Otóż najbardziej podoba mi się, gdy czeka na Abigail w kuchni w 1x12. Wygląda tak pewnie, tak silnie i ma zaczesane włosy na żel. W tym płaszczu wygląda też tak trochę władczo. No poza tym mam słabość do facetów z taką fryzurą. No i jeszcze to pierwsza scena, w której Hannibal odkrywa w sobie ja. Jest w tym taka rozdrapana tajemnica.
Poza tym w kuchennej scenie z 1x13. Fryzura j/w i ten zarost dwudniowy widoczny... I jeszcze oszczędne światło, ujęcie na policzki... Wygląda tak pięknie, tak no diabolicznie... No jakiś kompleks Ewy mam xD
Jak dobrze, że oglądam od nowa Hannibala, to zwrócę uwagę JESZCZE RAZ na te szczegóły, bo nie raz cofam kilka sekund by przyjrzeć mu się dokładniej :D Albo zwyczajnie zatrzymuje scenę by popatrzeć :)
Kości policzkowe, widzę tu mój fetysz! Chryste, co to by się działo gdybyśmy siedziały obok siebie i spotkałybyśmy nasz ideał... Widzę wspólne fetysze i aż nie chcę myśleć co by było gdyby... :D Nie obyłoby się bez ofiar :D
Mads po prostu JEST sexy niezależnie od tego gdzie się znajduje, co robi, jak jest ubrany i co mówi. Ten typ tak ma :)