Kakegurui: Bet
powrót do forum 1 sezonu

Japonka wygląda jak Europejka, co na pewno Azjatów kreci, ale nijak do mangi nie przystaje. Wielgachna jak dąb, co kłóci się z wizerunkiem drobniutkiej Japonki, aktorzy wyglądają jak rodzice uczniów a nie uczniowie elitarnej szkoły dla nastolatków! podkreślam : dla nastolatków. Nie obejrzałam jeszcze całości, ale aktorzy są niewiarygodni! odcinków nie komentuję, ale obsada NIE JEST CUDOWNA-jak ktoś ocenił,, tylko bardzo źle dobrana. Widzów potraktowano lekceważąco.

Abra_Kadabra_3

Japonka wygląda jak Europejka? Japończyków kiedyś widziałaś? Co więcej, adaptacja jest oparta w rzeczywistości amerykańskiej, więc zachodni styl makijażu jak najbardziej ma sens. "Wielgachna jak dąb, co kłóci się z wizerunkiem drobniutkiej Japonki" nie z wizerunkiem, a z polaczkowatym fetyszyzmem. Ta "wielgachna jak dąb" aktorka ma 157 cm wzrostu... Koncept obcasów się kłania. 157 cm to nie tylko znacznie poniżej aktualnego pokolenia j-popowych idolek, ale nawet japońskiej krajowej średniej kobiet.

Abra_Kadabra_3

Japonka wygląda jak Europejka? Japończyków kiedyś widziałaś? Co więcej, adaptacja jest oparta w rzeczywistości amerykańskiej, więc zachodni styl makijażu jak najbardziej ma sens. "Wielgachna jak dąb, co kłóci się z wizerunkiem drobniutkiej Japonki" nie z wizerunkiem, a z polaczkowatym fetyszyzmem. Ta "wielgachna jak dąb" aktorka ma 157 cm wzrostu... Koncept obcasów się kłania. 157 cm to nie tylko znacznie poniżej aktualnego pokolenia j-popowych idolek, ale nawet japońskiej krajowej średniej kobiet.

Enterraz

Dodam jeszcze, ja też dopiero zaczęłam oglądać, ale ocenianie całego serialu na podstawie obsady przed zobaczeniem go jest prawie tak głupiutkie, jak oczekiwanie że adaptacja anime będzie wyglądać nie jak format anime mijając się jednocześnie nie tylko z rynkiem ale i z sensem żeby taką adaptację robić.