PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99324}

Kapitan Jastrząb

Captain Tsubasa
1983 - 1986
7,9 16 tys. ocen
7,9 10 1 15920
9,5 4 krytyków
Kapitan Jastrząb
powrót do forum serialu Kapitan Jastrząb

Proponowałbym luźną zabawę - który z poszczególnych bohaterów "Captain Tsubasa" ma swój odpowiednik wśród współczesnych (lub w miarę współczesnych) polskich piłkarzy. Najlepiej z krótkim uzasadnieniem :) .

Moje typy:

Kojiro Hyuga - Robert Lewandowski - czołowy napastnik (obaj grają z nr 9), nie mieli łatwego dzieciństwa - i osobiście (Lewandowskiemu zmarł ojciec, Kojiro chyba też?), a również w swojej karierze borykali się z problemami (Lewandowski niechciany w Legii, w Borussii na początku na ławie, Kojiro również miał okres, gdy w Toho pełnił rolę rezerwowych)

Genzo Wakabayashi - Artur Boruc - obaj charakterni, w formie to jedni z najlepszych bramkarzy globu

Ryo Ishizaki - stoperzy, o niewielkim bądź żadnym owłosieniu głowy, dość drewniani, ale bardzo waleczni, pokazujący wielkie poświęcenie w obronie

bracia Tashibana - bracia Żewłakowowie, ewentualnie Paixao (w końcu grają w Ekstraklasie ;) )

Hikaru Matsuyama - Kamil Glik

Takeshi Sawada - Arkadiusz Milik - przebojowo wchodzi do kadry mimo młodego wieku (choć grają na różnych pozycjach)

Nie miałem pomysłu na Tsubasę :( . Myślałem trochę o Krychowiaku, ale jednak to nie jest ten kaliber (nawet dla kadry, nie ma takiej pozycji co Tsubasa w animowanej Japonii), a ostatnio jest kompletnie bez formy.

A jakie są Wasze propozycje :) ?

Rino91

A może do Zielińskiego? Piotr Zieliński w formie to jest gracz który bardzo mi przypomina Isco dobra technika, świetny strzał, znakomity przegląd pola. Taki wolny elektron, najlepsze mecze gra gdy ma dużą swobodę taktyczną.

ocenił(a) serial na 9
Rino91

Hyuga był twardy, lewak jest miękki. Na Kojiro bardziej pasował już Żurawski a na Tsubasę Ebi Smolarek.

Rino91

Kurcze, coś mi zjadło Ishizakiego. Oczywiście chciałem go porównać do Michała Pazdana :) .