Kurcze, przez przypadek tu trafiłem i aż łza się w oku kręci:-) Ile to lat temu oglądałem ten serial... nie pamiętam. Ale bardzo miło go wspominam.Heh... słodkie dzieciństwo.
Mnie też się lezka zakręciła . Kurcze ile bym oddał żeby znowu być dzieckiem :)
Zawsze można pooglądać w wolnej chwili jakieś anime nie trzeba być dzieckiem. No o ile jakaś telewizja puści tą bajke :|
Szczególnie jak Uefa/Fifa nas zawiesi :)
To będzie można obejrzeć ciekawe mecze :P
Pamiętam, że mieli niekończące się boiska(takie jakby okrągłe :-) ).
A jak jakieś gole Tsubasy, to tylko z przewroty, i siatę rozrywało :-)
Dzięki tej bajeczce zakochałem się w piłce nożnej...nawet w śnieżyce człowiek podniecony kolejnym odcinkiem wybiegał pokopać :))
A w samej kreskówce czego nie robii, boisko było na pagórku - jak biegli bramka wyrastała zza horyzontu - skakli na 30m, bramkarze się odbijali od słupków, byli tacy bliźniacy co się wybijali w poiwetrze i strzelali jednocześnie...ech kurcze w szoku jestem że aż tylko pamiętam!
Trafia do moich ulubionych - obowiązkowo!:]
Pozdrawiam
a najlepsze było...jak Tsubasa strzelał gola ...piłka leciała pół odcinka a pozniej okazało się ze stał 2 metry od bramki:)
ahhh i ten ich wyprost nogi przy mocnym strzale :D:D
tez byłam zakochana w piłce nożnej dzięki tej bajce...:) jeszcze oglądało sie swego czasu jedenastke marzeń...ale Tsubasa pobijal wszystkie na głowe:D
szkoda mi dzisiaj tych 10-15 latkow,ktorzy musza ogladac te dragonboole czy inne pokemony....nasze pokolenie wychowalo sie na szczescie na innych bajeczkach,ktore nie wydaje mi sie,zeby wrocily...od czasu do czasu ogladam ktorys z odcinkow
Cudowna kreskówka, nic to, iż fabuła wielu odcinków koncentrowała się wyłącznie na biegu przez kilka metrów, czy akcjach w stylu odbijania się od słupków bądź takich - http://www.youtube.com/watch?v=Kfz4qIVe6k0&mode=related&search=,
rewelacja
"szkoda mi dzisiaj tych 10-15 latkow,ktorzy musza ogladac te dragonboole czy inne pokemony"
Akurat tutaj nie trafiłeś, bo Dragonball to tak samo kultowe anime co Tsubasa ;] Tylko troszeczkę bardziej. I muszę Cię rozczarować, ale właśnie na tym się wychowywało kiedyś, teraz DB (pocieszę Cię) w tv nie leci.
pzdr
w tym roku mija 20 lat od premiery Tsubasy w Polsce i 30 lat od jego powstania !!!! Może zróbmy coś napiszmy petycję do polsatu lub tv 4 (oni ostatnio odświeżali serię "Czarodziejka z księżyca") Może się uda i któraś stacja pokusi się o emisję tego wspaniałego japońskiego anime
I kto to niby będzie oglądał? Teraz dzieciak wolą siedzieć prze komputerem/laptopem/tabletem i innymi cudami i grać w gry. Anime, ktore dla nich jest bajką i to jeszcze starą z nieciekawą grafiką (dla nich!) nie zainteresuje nikogo. Poza tym możesz oglądać na YT. Wiem nie to samo. Ja za młodego oglądałem Tsubase a następnie wychodziłem na dwór i przez 1-2 godziny łupałem Strzały Tygrysa :D Teraz dzieciaki i nie tylko wolą Naruto, Bleacha, które z resztą sam oglądam i czytam. Ale nie ma takiej radości jak kiedyś.
Wiesz masz rację ale za 20 lat dzieciaki naszych dzieciaków tez nie będą oglądały np. Naturo
ps. ważne je to ze to anime ma jeszcze grono fanów :P i polski klub sportowy o nazwie Nankatsu :)