PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=751462}

Kiralık Aşk

2015 - 2017
8,2 574  oceny
8,2 10 1 574
Kiralık Aşk
powrót do forum serialu Kiralık Aşk

Omer vel Baris ;)

ocenił(a) serial na 8

Wszystko o Omerze- Barisie..... czyli Omeroholizm się rozprzestrzenia ;)

Margoargo

A w scenie gdy przypierał Elcin do ściany ,tak ją okręcił że przydzwoniła baniakiem o mur,to ją pocałował w bolące miejsce, a dzisiaj na zdjęciach okrył ją kocem, bo piź...i u nich jak u nas w Kieleckim.Najnowszy news:))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Marzenka jesteś niezastąpionym źródłem informacji o kiraliku - dziękujemy bardzo;))) a Twoje barwne teksty są the best ;))) bardzo lubię taki styl pisania ;)))

A jak tam radzisz sobie z 15 odcinkiem.... bo widziałam na teleforach, że na chwilę straciłaś rozpęd ...... czyzby turbodoładowanie wyczerpało się przy tej ilości agresji ze strony Umusia :)

Margoargo

Nie,miałam chwilowy przesyt ruskiej mowy potocznej:)) ale sobie wytłumaczyłam że Dzięki tym "bukwom" rozumiem co mówi ten cudny chłopak :)) Spoko idę dalej mam 50 min przetłumaczone

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Kobieto, ale masz power;)))
A i jeszcze jedno - świetnie przetłumaczyłaś 11 odcinek... Koriś rządzi ;)))

Ty jesteś do przodu już z odcinkami i wiesz co się dzieje, interesuje mnie czy Sinan powiedział Defne że jest w niej zakochany , bo w 11 odcinku wie tylko Necme. Bo chyba Omusiowi nie powiedział???

Margoargo

On jej tego nie powie, bo Defne pojedzie z Omerem do tego domu w górach, później Def.ucieka i Omer przychodzi do Sinana a ten pyta czy z Omerem wszystko ok. omer mu odp. " nie rozumiem jak w ciągu jednej chwili wszystko może się zmienić, jak można tak uciec"Sin;"uciec? kto uciekł Omer?
Om: Defne. Sinan: razem wyjechaliście?! byliście razem? Ty z Defne?!! Om: Tak, Defne nie chciała żeby ktoś wiedział>Sin:Pokłóciliście się?Om: Nie, wszystko było ok. Sin: byliście szczęśliwi? Om: i to jeszcze jak!....Później scena jak Sinan siedzi w salonie na podłodze i mówi sam do siebie że nie może tego zrobić Omerowi, bo to jego brat,musi go wspierać i rezygnuje z Defne. To tak w skrócie:)))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Dzięki :)))

Margoargo

A właściwie czemu defne uciekła stamtąd?

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

Madzik nasza niezastąpiona tłumaczka Marzenka wyjaśniła Ci powód ucieczki Defne..... ciocia zadziałała skutecznie.... a nasza Defo się za mocno zakochała.... i nie jest w stanie powiedzieć prawdy Omerowi..... hahaha nie może bo by się nam fajny serial skończył ;)))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Marzenka w wolnej chwili możesz nam napisać w skrócie co powiedziała Nerimen Defne, że ta uciekła od Omera w 14 odcinku.... bo z moich domysłów wynika, ze szanowna ciocia kombinatorka dowaliła Defne..... tylko nie wiemy co?
Defne zostawiła wiadomość Omerowi, ze nie mogą być razem i tylko tyle....

Margoargo

Def: Od razu dzwoni,nie może żyć bez tego, co ja jej powiem? Nawet o tym nie pomyślałam.Potrzebne mi kłamstwo, już mam.Halo pani Neriman
Ner: Defne? Od jak dawna ukrywasz dobre wieści, moja słodziutka? jesteś razem z Omerem....Aj, super, super.Cóż za wiadomość
Def: Nie,nie pani Neriman, jestem w Manisie, u rodziny na weselu.Teraz mamy konkurs w przeciąganiu liny, jestem w tym świetna
Ner: Życzę szczęścia Twojej rodzinie.Wiem życie Ty moje, że jesteś razem z Omerem.Nie wstydź się.Nie ma się czego wstydzić.To bardzo dobra wiadomość, wiem, wiem....
Def: p Neriman
Ner: Nie prubój mi przerywać.Co prawda gdyby potrwało to dłużej, taktyka byłaby lepsza, ale cóż.Musimy od razu robić wesele.Zresztą wszystko jedno, po ślubie i tak zaraz znikniesz. "Arrivederci"- Defne.Defne odejdzie
Def: Odejść?
Ner: Słodziutka, tak się umówiłyśmy.Po ślubie wyjedziesz do Manisy albo Sibuti.Nie obchodzi mnie to, pojedziesz gdzie chcesz.O Omera się nie martw, popłacze dwa dni i mu przejdzie. A później my dostaniemy dom. Wreszcie odetchniemy ze spokojem, zostanie nam tylko odpoczynek. Boże, jaka ze mnie mądra kobieta.
Def: W takim razie...z Manisy....zrobię wszystko zgodnie z umową...:))

Margoargo

Ona tam napisała ; JA TAK NIE MOGĘ, WYBACZ, PROSZĘ NIE BĄDŹ NA MNIE ZŁY.
sorka za duże litery:))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Marzenka;)))) stokrotne dziękuję ;)))

Margoargo

No to się wyjaśniło. Biedna Defne, biedny Omer . Tylko cioteczka jak zwykle zadowolona

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

Coś podskórnie czuję, że Omer dowie się prawdy albo nie w ostatniej scenie I serii ..... i zostawią nas w zawieszeniu.... jak zostawili nas w sezonie na czereśnie..... a potem sezon całkowicie się stoczył i z 60 odcinków ma być 59 a 60 ma być podobno odcinkiem gdzie pokażą losy bohaterów po 5 latach.... czy jakoś tak..... a ciekawe jeszcze jest to, że podobno mieli zostawić po II serii otwarte zakończenie na III serię...... oj się przeliczyli, przeliczyli.....

Mam tylko cichą nadzieję, że kiralik nie pójdzie w ślady sezonu bo tego nie zdzierżę ;))))

Margoargo

Kiralika ma być 39 odc

veronka2015

O, ciekawe ;)
I tyle byłoby w sam raz, bez przedłużania. No chyba że później zdecydują się na dalsze odcinki, ale wolałabym nie. Im mniej tym lepszy serial

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Czyli dobrze rozumiem, ze zakładają cały serial bez podziału na serie i 39 odcinków... o to byłoby fajne.... pozamykać wątki i happy end... w końcu to serial w wersji komedia romantyczna ;)

Margoargo

Ten serial miał być tylko na lato, ale jak zdobył taką oglądalność, to postanowili nie czekać z drugim sezonem tylko lecą jednym ciurkiem. Oni kręcą te odc. na bieżąco.W wywiadzie z tej gali Elcin powiedziała, że teraz pracują przy 22 i 23 odc

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

I bardzo dobrze.... jak widzę jak Kiraz Mevsimi został spieprzony w II serii to obawiałam się, że ekipa Kiralika też wpadnie na taki pomysł.
Właśnie też gdzieś czytałam, że Kiralik miał być " zapchaj dziurą" a stał się hitem:))))

ja osobiście chciałabym, żeby do 39 odcinka pozamykali wszystkie wątki i zrobili happy end... może nawet w wersji Defne i Omer i ich dziecko albo dzieci... po prostu szczęsliwa rodzinka.... może jestem naiwna, ale nie lubię w serialach ego typu ( czyli lekkich, łatwych i przyjemnych) zakończeń w stylu otwartego wątku..... ale Turcy to dziwny kraj u nich można się spodziewać wszystkiego :)

Margoargo

Ja też nie przepadam za otwartymi zakończeniami. Lubie jak wszystko jest jasne i dopowiedziane. Nie znoszę domyślania sie

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

Witaj w klubie Siostra.... takie seriale mają się zakończyć happy endem;))
Można przecież wymyślić inny serial ..... równie dobry....
Ja cały czas czekam na serial turecki o bogatej dziewczynie i facecie z klasy średniej..... i ich perypetie..... i może 2 kobiety walczące o miłość faceta.. chociaż w " To moje życie" jest w sumie wątek 2 kobiety ( prawie siostry) walczą o jednego faceta.... ale to dramat.... raczej wolałabym lżejszą konwencję :)
Kiedyś oglądałam parę odcinków po turecku Inadina ask też niezły.... tylko tłumaczenie tam dialogów to męka pańska.... bo główna bohaterka ( nota bene) Defne strasznie dużo i szybko mówi słowotok gorszy niż Nerimen;)

Margoargo

Liczyli na 3 sezon? To już grube przegięcie. Tak to jest jak się jest pewnym sukcesu a potem mega rozczarowanie.
I dobrze, niech kończą KM. Mnie jakoś nie szkodaopo tym co wyprawiają.

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

Mnie też nie szkoda.... bo tylko 52 odcinek coś wnosił do serialu, a potem odgrzewanie kotletów na całego.... zaczynając od skrzeczącej Onem kończąc na wiecznych kłótniach Oyku i Ayaza.... gdybym ja tak zaczynała małżeństwo, w którym każda kłótnia o pierdoły przybiera rozmiary III wojny światowej.... to byłabym po rozwodzie szybciej niż oni ;))))
widać widownia turecka też znudziła się wiecznymi kłótniami protów i brakiem zaskoczenia ze strony scenarzystów.... i przestali oglądać..... jak to już Vanessa i inni kiedyś napisali .... sam Serkan/Ayaz nie pociągnie całego serialu ;)))
Nie ja się jednak nie oduczę ;)))

Margoargo

Nie ma za co, jak coś jeszcze chcecie to pytaj:))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Hello Szanowna Tłumaczko-Torpedko ;))) jak tam po Świętach odpoczywasz czy dalej męczysz się z tłumaczeniem ;))) i jak plany na Sylwestra rozumiem, że jak Ty to fajnie piszesz wyfiokowana popędzisz na jakiś bal:))))
Jak tam skończyłaś już 24 czy jeszcze sobie czeka ?

Jakbyś mogła odpowiedz mi w wątku SPOILERY nr 3 , bo jak widzisz z emocji kiralikowych zajechałyśmy 2 wątek spojlery ;))

Twój komentarz na teleforach o 27 odcinku ....był the best tak się śmiałam, że spadłam z krzesła i potłukłam sobie tyłek ;))) Marzenka Ty jest po prostu niemożliwa ;)))

Pomyślności i szczęścia Ci życzę w Nowym Roku :))))

Margoargo

super, jest już 12 odcinek :).

P.S. https://www.youtube.com/watch?v=fqMHe2ltffE Bardzo nieładne zachowanie Turków...tym bardziej wiedząc jakiego wyznania byli terroryści!

ocenił(a) serial na 8
Paula1008

Dokładnie bardzo nieładnie.... tym bardziej, że u nich w Stambule udaremniono zamach...... a wcześniej przecież też był zamach chyba w Ankarze.... no cóż nie pamięta wół jak cielęciem był ......

Margoargo

ale to są Muzułmanie, oni są inni...
A widziałaś jak piękne zachowanie było w Anglii? https://www.youtube.com/watch?v=tWwkU-CWy9o

ocenił(a) serial na 8
Paula1008

Właśnie oglądałam.... i da się ... mimo, ze Anglicy z Francuzami.... mają od wieków na pieńku i generalnie nie przepadają za sobą.....

Margoargo

To prawda, nigdy się nie lubili, a jednak w obliczy ogromnej tragedii nie tylko dla Francji, ale i Europy umieją się zachować pięknie. W ogóle w mediach angielskich nawoływali, aby kibice angielscy nauczyli się "Marsylianki" i na stadionie, Anglicy śpiewali również hymn Francji :)!

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

a tu taki filmik ;)
https://www.youtube.com/watch?v=96E75Mu4lko

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

i jeszcze taka twórczość ;)

https://www.youtube.com/watch?v=0nao3H1CtlQ

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Cud , miód i malina :-D

ocenił(a) serial na 10
Margoargo

Jako, że nie miałam czasu przejrzec tego posta i możliwe że juz sie pojawilo coś o niej/nich to mimo wszystko zapytam. Przegladajac sobie instagrama trafilam na tą kobiete i pelno wsponych zdjeć z Barisem, znacie ją dziewczyny?
https://www.instagram.com/p/zVc7J8HeRh/
To nie jest jej oficjalny profil tylko ktos go stworzyl,ale tu najwiecej fotek Barisa bylo :) Widzialam ze to jakas aktorka, pewnie grali razem w czyms, a moze sie spotykali? osobiscie uwazam ze slicznie razem wygladaja:)

ocenił(a) serial na 10
Margoargo

Nie wiem czy widziałyście czy nie ale nie mogłam się oprzeć <3
https://49.media.tumblr.com/1e9e6b0c8ee2c31b857a7760bd7fbcd4/tumblr_nqgjh9tdoU1s azgh9o1_500.gif

lolita5

Niezłe. Podoba mi sie :)

ocenił(a) serial na 8
lolita5

Fajne i ten uśmiech Barisa ;)))

ocenił(a) serial na 10
Margoargo

Taaak, ściągnęłam sobie na tel i oglądam co jakiś czas

ocenił(a) serial na 5
lolita5

Lepsze by było gdyby ta koszulkę rozbierał a nie ubierał ha ha

ocenił(a) serial na 10
Margoargo

O to i jest występ naszego pięknego zdolnego idealnego itp itd Bariska:
https://www.youtube.com/watch?v=Pu7quaFQAug

ocenił(a) serial na 10
lolita5

Co ja odkryłam właśnie. Niektóre z nas napewno już znają tą piosenkę. A skąd? Stąd-tzn z Ask Yeniden
https://www.youtube.com/watch?v=lBYjtkU47to

ocenił(a) serial na 10
lolita5

https://www.youtube.com/watch?v=4vv4-LpLSXA
A tu jest cała wersja, ta pierwsza to słaby filmik ale wrzucilam zaraz pierwszy jaki sie pojawil po wystepie

ocenił(a) serial na 5
lolita5

Fajnie.

Z jakim przejęciem ją śpiewał :D

Ładniutki ma głos :D

ocenił(a) serial na 5
lolita5

Właśnie też skojarzyłam ją z AY :D

Mnie się osobiście ta piosenka podoba :D

I powiem,ze wersja Barisa bardziej mi się podobała niz od tego faceta w serialu ha ha

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Hello, tak też mi się wersja Barisa bardziej podobała, tamten facet miał strasznie jęczący głos jak śpiewał w kontrakcie na miłość ;)))

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Witaj siostro :D

Dokładnie tamten meczał jak koza ha ha

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

hahaha świetne skojarzenie ;)))

sloneczkO_1

haha wiedziałam,że coś mi to przypomina
no tak,kozę hahaha :))))

ocenił(a) serial na 5
madzik_867