PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=751462}

Kiralık Aşk

2015 - 2017
8,2 573  oceny
8,2 10 1 573
Kiralık Aşk
powrót do forum serialu Kiralık Aşk
ocenił(a) serial na 8
madzik_867

Oj Siostra Ty z kiralikiem masz tak jak ja z II serią KM obejrzałam 52 odcinek i nijak się dalej zabrać za odcinki nie mogę....
na którym odcinku kiralika jesteś 17 a 18 masz do obejrzenia???
ja przez to, że oglądam po turecku potem tłumaczenia Johnnego to już jestem zorientowana w sytuacji zwłaszcza Omer - Defne... wcześniej jak tylko dziewczyny tłumaczyły odcinki to czekałam z większą niecierpliwością na tłumaczenia.... teraz jak już obejrzę sceny przetłumaczone przez Johnnego to mi zaczyna coraz bardziej zapał mijać do oglądania..... i już było źle przy 20 w końcu bardzo fajnym odcinku, bo go oglądałam w 3 kawałkach, ja która odcinki tureckie do 3 w nocy oglądała.... hahhaa ale ja tak mam jak mnie jakiś serial zainteresuje to go męczę niemiłosiernie, a jak tylko zaczyna mnie nużyć akcja to zaczynam narzekać i odpuszczać mojej fiksacji.... tak było w przypadku serialu Lekarze.... do w sumie 5 sezonu oglądałam jak urzeczona potem już równia pochyła.... ja jako chyba jedna z nieliczych cieszyłam się też, że się serial Prawo Agaty skończył , pokończyli wątki i amen w pacierzu.....
Oglądałam też O mnie się nie martw i wcale mi się nie podoba, że powstaje IV część już w III powinni pokończyć wszystko tam tylko Krzysiek i jego teksty jeszcze ratują ten serial.... a tez mi się na gorzkie żale zebrało ;)))

Margoargo

Skończyłam chyba na 16 jeśli dobrze pamiętam.Chyba,że to był 17 nie wiem. Jak człowiek traci zapał to potem już się spowrotem zebrać nie może.

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

To faktycznie daleko jesteś skoro już są 4 odcinki przetłumaczone a 22 ma być w czwartek ..... hmmm
mnie się podobały właśnie odcinki 16. 17 18 było drmatycznie ale chociaż coś się działo, a teraz...... Turcy to jednak pokręcony naród;)))

Dobra znikam na razie poogarniać sprawy ;))) do wieczora albo jutra ;))

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Witajcie siostry.
Ja tak tylko przelotem.
Poczytam sobie później co tam napisalyscie i się wypowiem.
Miłego dnia :-D

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Następna po mnie pilotka oblatywaczka ;))) hahaha oki Siostra.... później nas ogarniesz dziś mało pobudzone jesteśmy i elaboraty strzelamy co chwilę....więc ogarnięcie nas nie zajmie Ci dużo czasu ;))))

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Juz ogarnełam.

Ja narazie zobaczyłam tylko przetłumaczone odcinki.
Po turecku nie ogladałam i jakos nie mam ochoty tego robic.
Poczekam jak beda przetłumaczone i potem jeśli pozwolicie wypowiem sie na temat zepsucia serialu :D

ocenił(a) serial na 5
madzik_867

No własnie :D
Odgrzewane kotlety juz przerabialiśmy i niestety nie wyszło nam to na dobre.
Nie chcemy kolejnych powtorek :D

sloneczkO_1

Odgrzewane kotlety to chyba taki akt desperacji ze strony scenarzystów jak nic nowego nie mogą wymyślić.

ocenił(a) serial na 5
madzik_867

Dokładnie :D

ocenił(a) serial na 5
madzik_867

Wiesz co napisałam przed chwilą piekny elaborat na temat rozmowy Omera i Defne w samochodzie i filmweb nie pozwolił mi tego wysłac , bo to nie zgodne z regulaminem.
Masakra

sloneczkO_1

Szkoda.Chętnie przeczytałabym co tam nawypisywałaś :)

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

Czy zauważyłyście, że nam się filmweb przewrażliwiony ostatnio zrobił , to blokują wątki, to nie puszczają postów, to znowu pokazują posty z opóźnieniem.... chimeryczni się zrobili albo o zgrozo już działa cenzura..... aj ,aj

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Oglądałaś tę scenę ??? chyba za ostro poszłaś w tym poście, że Cię szanowny filmweb zablokował :))) Siostra nie poznaję Siostry ;))) hahaha

Margoargo

a co zablokowali słoneczko jakiś post?

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

Upisała się Słoneczko , ponoć pięknego posta walnęła i jej filmweb zablokował za treść niezgodną z regulaminem .... o co im chodzi.... ta scena akurat piękna była ;)))

Margoargo

ale w tym wątku napisała?

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

chyba tak

Margoargo

hmm... może dała jakiegoś linka

ocenił(a) serial na 5
Vanessa100

Linka żadnego nie dałam :D

Margoargo

ze słoneczka robi się bad girl ;)))
że aż posty jej blokują ho ho :D

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

patrz Siostra jak się Słoneczko rozwinęło przy nas ;))) jaki mamy na nich wpływ ;)))

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

No nie mogę z Wami ha ha

Już cała powieśc na mój temat powstała ha ha

Ja w tym poscie byłam bardzo grzeczna.
Spróbuje napisac jeszcze raz .
Zobacze czy tym razem puszczą :D

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

hahah pisz , pisz a jak nie puszczą Ci tego posta to spróbuj wysłać ma w wiadomościach;))) my tak czasem sobie robimy, ze wysyłamy sobie wiadomości, a nie posty ;))

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

No własnie tez tak pomyslałam ha ha

Jak nie drzwiami to oknem ha ha

ocenił(a) serial na 5
sloneczkO_1

Więc tak.

Defne: Kocham Cię Omer ,ale nie mogę byc z Tobą ,bo najpierw musze Ci powiedziec cos ważnego.
Te nasze spotkanie nie było przypadkowe.
Wszystko to ukartowała twoja ciotka i tak dalej.

Omer : Nie ważne kochanie.Chce byc z Tobą i nic tego nie zmieni.Pobierzmy się i żyjmy długo i szcześliwie
Potem ślub,dziecki i koniec serialu

Tak mniej wiecej napisałam :D

ocenił(a) serial na 5
sloneczkO_1

Teraz mi przepusciło .
Nie rozumiem juz tego filmwebu :D

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

wizje masz świetną tylko byłaś na teleforach , tam kolega zapodał wersję kolumbijską tego serialu..... ponoć będzie drama..... i I seria skończy się wypadkiem Defne i rozpaczą Umusia..... hmmmm czy mi się wydaje, że myśmy o tym już gadały.....

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Nie byłam tam.

No pięknie czyli nasze wizje się sprawdzaja :D

Tylko czy czegos takiego juz nie przerabialismy w KM

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Czyli nie francuska wersja ,tylko jeszcze kolumbijska :D
Ciekawe :D

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

wszyscy od wszystkich "pożyczają " seriale hahhaa

zobaczymy, czy rzeczywiście będzie jak kolega pisze....

sloneczkO_1

Tak na pewno nie będzie :)
Musi być porządna drama...typu: " O,nie...jak to?...dlaczego mnie oszukałaś,jak mogłaś " bla bla bla :D

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

OJ Madzik aleś dziś cięta na kiralik ;)))

Margoargo

Nie chodziło mi w tym wypadku tylko o Kiralik,ale w każdym serialu zawsze tak jest :) zwłaszcza w tego typu wątkach :P tak było,jest i będzie :)

Cięta na kiralik?Czy ja wiem?To za dużo powiedziane :D

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

Tak schemat, goni schemat chyba już za dużo widziałyśmy tych seriali i niczym nas zaskoczyć nie mogą ;)))

ocenił(a) serial na 5
Vanessa100

Uczę się od najlepszych :D

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Ogladałam 3 sceny :D

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

a scena w samochodzie, sen Defne i plan Neriman tak?

scena w samochodzie jak już napisałam wyżej najbardziej normalna z całego odcinka z dobrych czasów kiralikowych....

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Tak własnie o te chodziło.

No Ja całosci nie ogladałam to nie wiem

ocenił(a) serial na 10
Margoargo

Ostatnia scena, no już Omer nie mógł dosadniej dać do zrozumienia, niech powie co ją dusi, a tak jak pisalyscie ze zwiastunu kolejnego odcinka wynika ze nie powie. Nie wiem na co ona liczy. No ale w sumie to nie wina Defne tylko scenarzystów ze z niej taka idiotke robia :p

ocenił(a) serial na 8
lolita5

Dokładnie Omer podał Defne siebie na talerzu, przełknął dumę, mówi, że chce jej zaufać .... i żeby w końcu powiedziała co stoi na przeszkodzie, żeby byli szczęśliwi, a Defne.... powie mu nie mogę.... jaki normalny facet wytrzyma tyle zawirowań.... a już mnie ta turecka huśtawka denerwuje do tego stopnia, że chciałabym, żeby Omer zaczął spotykać się z Iz i żeby już naprawdę Defne wyszła z siebie.... bo na razie są tylko jej domysły, a robi z siebie idiotkę do kwadratu.... a co będzie dalej strach pomyśleć.

Ci scenarzyści tureccy niesamowicie mnie denerwują....
Niech już przywrócą normalną Defne , bo tej gdaczącej znieść nie mogę.

Dlatego tak tracimy zapał do oglądania kiralika, zaczynają iść drogą KM a jeszcze niedawno dałabym się pokroić za kiralik, a teraz nawet nie przebieram nóżkami do 2 zwiastuna, będzie zobaczę... jakiegoś przełomowego fragmana się nie spodziewam, oby mnie zaskoczyli i dali coś spektakularnego ;)))

A propos fajne nas broniłaś na teleforum ;))) bo rzeczywiście to nie my wymyśliłyśmy tę historię ;)))

ocenił(a) serial na 10
Margoargo

Spoko nie ma sprawy. Nie spodobało mi się, a było napisane jak z jakimś wyrzutem więc trzeba było sprostować sprawę:) Kolega, zauwazylam ze czesto takie niedomówienia pisze.

ocenił(a) serial na 8
lolita5

Raczej stosuje skróty myślowe, które później są inaczej rozumiane;)))

Z tego co widziałam, na filmweb też zawitał tylko na razie się nie udziela, przynajmniej w temacie kiralik....

ocenił(a) serial na 5
mistrzyniF1

A słyszałyscie ,ze na teleforum Alice chce dac swój odcinek KM.
Ma dac znac co i jak ok 19:10.
Mam nadzieję ,ze kazdy bedzie mógł zobaczyc.
Juz nie moge sie doczekac tego odcinka .
Jak za dawnych ,starych czasow KM :D

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Słyszałyśmy ;))) przynajmniej ja w dodatku chce zrobić przerwy reklamowe ;)))

Margoargo

mają być przerwy reklamowe i mówiła, że jakieś inne niespodzianki :D
zobaczymy :D:D
o 19.10 mają być "wytyczne" odnośnie odcinka - takie małe wprowadzenie :D
właśnie czekam :D

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

czytałam Was na teleforach na ten temat więc wiem, że czekają niespodzianki....

a właśnie a propos KM czy wersja turecka była dokładnie kręcona z koreańskiej czy turcy coś pozmieniali, bo na teleforach w temacie kiralik rozgorzała dyskusja o kolumbijskiej wersji miłości na wynajem i wychodzi nam dramat, odwołanie ślubu ( to nas akurat nie dziwi .... standard w telkach tureckich.... plan ślubu z kimś innym.... też brak zdziwienia) będzie też ponoć wypadek Defne ale o tym to chyba już pisałyśmy, że Omer wybaczy umowę Neriman tylko jeśli ona ulegnie wypadkowi.... jakie to schematyczne..... i oczywiście wypadek to krwiak mózgu ..... hahhaa jak nie guz to krwiak.... co oni mają, że w głowach chcą grzebać..... a i ponoć I seria skończy się na tym, że nie wiadomo czy Defne odzyska pamięć i czy będzie pamiętać Omera..... hahaha skąd my to znamy.....

Margoargo

o kiraliku pogadamy potem :D
na razie mam seans, wstęp alice już opublikowała :D

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

oki Siostra nie przeszkadzam ;) miłego oglądania ;)

Margoargo

Fajny artykuł porównujący Sezon na miłość z koreańskim pierwowzorem "Godność dżentelmenów".
http://sezonnamilosc.blogspot.com/2016/01/sezon-na-dzentelmenow.html

Są tu też fotki postaci z obu seriali i możemy porównać postacie wizualnie :D

Czyli KM zapożyczyło dużo z Godności dżentelmenów, ale nie wszystko.
Np. zmienili wiek bohaterów.
P.S. Godność dżentelmenów ma 20 odcinków.

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

Dziękuję Siostra za info....fajny miałyście ten odcinek nawet urywki przeczytałam..... się dziewczyna postarała ;)))

Ja proponuję, żebyś Ty też coś takiego zapodała z Twoimi zdolnościami scenariuszowymi.... ja oczywiście pomogę ;)))) Słoneczko pewnie też a i Madzik coś dorzuci i zrobimy KM po naszemu ;)))