Oj Siostra Ty z kiralikiem masz tak jak ja z II serią KM obejrzałam 52 odcinek i nijak się dalej zabrać za odcinki nie mogę....
na którym odcinku kiralika jesteś 17 a 18 masz do obejrzenia???
ja przez to, że oglądam po turecku potem tłumaczenia Johnnego to już jestem zorientowana w sytuacji zwłaszcza Omer - Defne... wcześniej jak tylko dziewczyny tłumaczyły odcinki to czekałam z większą niecierpliwością na tłumaczenia.... teraz jak już obejrzę sceny przetłumaczone przez Johnnego to mi zaczyna coraz bardziej zapał mijać do oglądania..... i już było źle przy 20 w końcu bardzo fajnym odcinku, bo go oglądałam w 3 kawałkach, ja która odcinki tureckie do 3 w nocy oglądała.... hahhaa ale ja tak mam jak mnie jakiś serial zainteresuje to go męczę niemiłosiernie, a jak tylko zaczyna mnie nużyć akcja to zaczynam narzekać i odpuszczać mojej fiksacji.... tak było w przypadku serialu Lekarze.... do w sumie 5 sezonu oglądałam jak urzeczona potem już równia pochyła.... ja jako chyba jedna z nieliczych cieszyłam się też, że się serial Prawo Agaty skończył , pokończyli wątki i amen w pacierzu.....
Oglądałam też O mnie się nie martw i wcale mi się nie podoba, że powstaje IV część już w III powinni pokończyć wszystko tam tylko Krzysiek i jego teksty jeszcze ratują ten serial.... a tez mi się na gorzkie żale zebrało ;)))
Skończyłam chyba na 16 jeśli dobrze pamiętam.Chyba,że to był 17 nie wiem. Jak człowiek traci zapał to potem już się spowrotem zebrać nie może.
To faktycznie daleko jesteś skoro już są 4 odcinki przetłumaczone a 22 ma być w czwartek ..... hmmm
mnie się podobały właśnie odcinki 16. 17 18 było drmatycznie ale chociaż coś się działo, a teraz...... Turcy to jednak pokręcony naród;)))
Dobra znikam na razie poogarniać sprawy ;))) do wieczora albo jutra ;))
Witajcie siostry.
Ja tak tylko przelotem.
Poczytam sobie później co tam napisalyscie i się wypowiem.
Miłego dnia :-D
Następna po mnie pilotka oblatywaczka ;))) hahaha oki Siostra.... później nas ogarniesz dziś mało pobudzone jesteśmy i elaboraty strzelamy co chwilę....więc ogarnięcie nas nie zajmie Ci dużo czasu ;))))
Juz ogarnełam.
Ja narazie zobaczyłam tylko przetłumaczone odcinki.
Po turecku nie ogladałam i jakos nie mam ochoty tego robic.
Poczekam jak beda przetłumaczone i potem jeśli pozwolicie wypowiem sie na temat zepsucia serialu :D
No własnie :D
Odgrzewane kotlety juz przerabialiśmy i niestety nie wyszło nam to na dobre.
Nie chcemy kolejnych powtorek :D
Odgrzewane kotlety to chyba taki akt desperacji ze strony scenarzystów jak nic nowego nie mogą wymyślić.
Wiesz co napisałam przed chwilą piekny elaborat na temat rozmowy Omera i Defne w samochodzie i filmweb nie pozwolił mi tego wysłac , bo to nie zgodne z regulaminem.
Masakra
Czy zauważyłyście, że nam się filmweb przewrażliwiony ostatnio zrobił , to blokują wątki, to nie puszczają postów, to znowu pokazują posty z opóźnieniem.... chimeryczni się zrobili albo o zgrozo już działa cenzura..... aj ,aj
Oglądałaś tę scenę ??? chyba za ostro poszłaś w tym poście, że Cię szanowny filmweb zablokował :))) Siostra nie poznaję Siostry ;))) hahaha
Upisała się Słoneczko , ponoć pięknego posta walnęła i jej filmweb zablokował za treść niezgodną z regulaminem .... o co im chodzi.... ta scena akurat piękna była ;)))
patrz Siostra jak się Słoneczko rozwinęło przy nas ;))) jaki mamy na nich wpływ ;)))
No nie mogę z Wami ha ha
Już cała powieśc na mój temat powstała ha ha
Ja w tym poscie byłam bardzo grzeczna.
Spróbuje napisac jeszcze raz .
Zobacze czy tym razem puszczą :D
hahah pisz , pisz a jak nie puszczą Ci tego posta to spróbuj wysłać ma w wiadomościach;))) my tak czasem sobie robimy, ze wysyłamy sobie wiadomości, a nie posty ;))
Więc tak.
Defne: Kocham Cię Omer ,ale nie mogę byc z Tobą ,bo najpierw musze Ci powiedziec cos ważnego.
Te nasze spotkanie nie było przypadkowe.
Wszystko to ukartowała twoja ciotka i tak dalej.
Omer : Nie ważne kochanie.Chce byc z Tobą i nic tego nie zmieni.Pobierzmy się i żyjmy długo i szcześliwie
Potem ślub,dziecki i koniec serialu
Tak mniej wiecej napisałam :D
wizje masz świetną tylko byłaś na teleforach , tam kolega zapodał wersję kolumbijską tego serialu..... ponoć będzie drama..... i I seria skończy się wypadkiem Defne i rozpaczą Umusia..... hmmmm czy mi się wydaje, że myśmy o tym już gadały.....
Nie byłam tam.
No pięknie czyli nasze wizje się sprawdzaja :D
Tylko czy czegos takiego juz nie przerabialismy w KM
wszyscy od wszystkich "pożyczają " seriale hahhaa
zobaczymy, czy rzeczywiście będzie jak kolega pisze....
Tak na pewno nie będzie :)
Musi być porządna drama...typu: " O,nie...jak to?...dlaczego mnie oszukałaś,jak mogłaś " bla bla bla :D
Nie chodziło mi w tym wypadku tylko o Kiralik,ale w każdym serialu zawsze tak jest :) zwłaszcza w tego typu wątkach :P tak było,jest i będzie :)
Cięta na kiralik?Czy ja wiem?To za dużo powiedziane :D
Tak schemat, goni schemat chyba już za dużo widziałyśmy tych seriali i niczym nas zaskoczyć nie mogą ;)))
a scena w samochodzie, sen Defne i plan Neriman tak?
scena w samochodzie jak już napisałam wyżej najbardziej normalna z całego odcinka z dobrych czasów kiralikowych....
Ostatnia scena, no już Omer nie mógł dosadniej dać do zrozumienia, niech powie co ją dusi, a tak jak pisalyscie ze zwiastunu kolejnego odcinka wynika ze nie powie. Nie wiem na co ona liczy. No ale w sumie to nie wina Defne tylko scenarzystów ze z niej taka idiotke robia :p
Dokładnie Omer podał Defne siebie na talerzu, przełknął dumę, mówi, że chce jej zaufać .... i żeby w końcu powiedziała co stoi na przeszkodzie, żeby byli szczęśliwi, a Defne.... powie mu nie mogę.... jaki normalny facet wytrzyma tyle zawirowań.... a już mnie ta turecka huśtawka denerwuje do tego stopnia, że chciałabym, żeby Omer zaczął spotykać się z Iz i żeby już naprawdę Defne wyszła z siebie.... bo na razie są tylko jej domysły, a robi z siebie idiotkę do kwadratu.... a co będzie dalej strach pomyśleć.
Ci scenarzyści tureccy niesamowicie mnie denerwują....
Niech już przywrócą normalną Defne , bo tej gdaczącej znieść nie mogę.
Dlatego tak tracimy zapał do oglądania kiralika, zaczynają iść drogą KM a jeszcze niedawno dałabym się pokroić za kiralik, a teraz nawet nie przebieram nóżkami do 2 zwiastuna, będzie zobaczę... jakiegoś przełomowego fragmana się nie spodziewam, oby mnie zaskoczyli i dali coś spektakularnego ;)))
A propos fajne nas broniłaś na teleforum ;))) bo rzeczywiście to nie my wymyśliłyśmy tę historię ;)))
Spoko nie ma sprawy. Nie spodobało mi się, a było napisane jak z jakimś wyrzutem więc trzeba było sprostować sprawę:) Kolega, zauwazylam ze czesto takie niedomówienia pisze.
Raczej stosuje skróty myślowe, które później są inaczej rozumiane;)))
Z tego co widziałam, na filmweb też zawitał tylko na razie się nie udziela, przynajmniej w temacie kiralik....
A słyszałyscie ,ze na teleforum Alice chce dac swój odcinek KM.
Ma dac znac co i jak ok 19:10.
Mam nadzieję ,ze kazdy bedzie mógł zobaczyc.
Juz nie moge sie doczekac tego odcinka .
Jak za dawnych ,starych czasow KM :D
mają być przerwy reklamowe i mówiła, że jakieś inne niespodzianki :D
zobaczymy :D:D
o 19.10 mają być "wytyczne" odnośnie odcinka - takie małe wprowadzenie :D
właśnie czekam :D
czytałam Was na teleforach na ten temat więc wiem, że czekają niespodzianki....
a właśnie a propos KM czy wersja turecka była dokładnie kręcona z koreańskiej czy turcy coś pozmieniali, bo na teleforach w temacie kiralik rozgorzała dyskusja o kolumbijskiej wersji miłości na wynajem i wychodzi nam dramat, odwołanie ślubu ( to nas akurat nie dziwi .... standard w telkach tureckich.... plan ślubu z kimś innym.... też brak zdziwienia) będzie też ponoć wypadek Defne ale o tym to chyba już pisałyśmy, że Omer wybaczy umowę Neriman tylko jeśli ona ulegnie wypadkowi.... jakie to schematyczne..... i oczywiście wypadek to krwiak mózgu ..... hahhaa jak nie guz to krwiak.... co oni mają, że w głowach chcą grzebać..... a i ponoć I seria skończy się na tym, że nie wiadomo czy Defne odzyska pamięć i czy będzie pamiętać Omera..... hahaha skąd my to znamy.....
Fajny artykuł porównujący Sezon na miłość z koreańskim pierwowzorem "Godność dżentelmenów".
http://sezonnamilosc.blogspot.com/2016/01/sezon-na-dzentelmenow.html
Są tu też fotki postaci z obu seriali i możemy porównać postacie wizualnie :D
Czyli KM zapożyczyło dużo z Godności dżentelmenów, ale nie wszystko.
Np. zmienili wiek bohaterów.
P.S. Godność dżentelmenów ma 20 odcinków.
Dziękuję Siostra za info....fajny miałyście ten odcinek nawet urywki przeczytałam..... się dziewczyna postarała ;)))
Ja proponuję, żebyś Ty też coś takiego zapodała z Twoimi zdolnościami scenariuszowymi.... ja oczywiście pomogę ;)))) Słoneczko pewnie też a i Madzik coś dorzuci i zrobimy KM po naszemu ;)))