hahaha dokładnie Madzik... czuję zmęczenie materiału....a miało być tak pięknie... ehhhh rozczarowują mnie ci tureccy scenarzyści czy ja muszę ich ciągle pouczać przecież to już jest nudne.... spaścili połowę I serii KM a drugą szkoda wspominać, kiralik trzymał jeszcze fason, ale teraz..... ajjjj
Teraz Turcy przerzucą się na nowy serial z Hiurem ( nigdy nie pamiętam jej imienia ) bo się zacznie we wtorek ..... hahaha to po ratingach KA wieszczę :)))
Ja zmęczenie materiału czuję już od kilku odcinków wstecz.
Właśnie,nowy serial z Meryem,może zerknę z ciekawości,ale jak pomyślę,że będą tylko po turecku to mi się odechciewa. Poza tym mam dużo innych seriali.
Planujesz wziąść się za Adi?Może przyda Ci się jakiś powiew świeżości :D
Ja uwielbiam naszych siatkarzy.Oglądam każdy mecz,nawet ten o pietruszkę. I jest na kogo popatrzeć :D
Jak mam chwilę to oglądam.
Niestety przegrali , ale grają dalej.
Jutro mecz z Francją.
Hello Siostra.... coś mi nie lezy dziś ten odcinek .... Defne i Omer zachowują się jak dzieci..... hahhaha zmęczenie materiału mnie dopada ....
no na razie może nie tak drastycznie, ale hmmm chyba nie mam dziś dnia do oglądania...
Tak za Adi się wezmę się jak mi robota przewali mówiąc kolokwialnie .... bo jak się wciągnę to obejrzę pewnie hurtem odcinki przetłumaczone, a na to nie mam teraz czasu....
a kiralik chyba pójdę Waszą drogą i już będę oglądać z napisami..... ajjj jaki wkurzający dziś ten odcinek.....
Yasemin pokłóciła się z Iso i poszła po pocieszenie do Sinana,
Czyli kolejny odcinek bez postępów i akcja nadal nie rusza do przodu. Źle się dzieje krótko mówiąc,raczej jest coraz gorzej. Oj czarno to wszystko widzę.Chyba na jakiś czas odpuszczę kiralik.
To znaczy za dużo w tym odcinku wątków pobocznych, za mało Omera i Defne a jak już są to zachowują to jak dzieci....
hahah sen Defne był świetny ona i Omer w łóźku ;)))
leżeli przecież to Turcy ;))
hahah a z sensacji Sinan pocałował się z Yasemin .... hahaha i coś nie mogą się odnaleźć po tym całusie hahahah
hahahah dokładnie :D
na seks OyAz musieliśmy czekać ponad 50 odcinków.
Ciekawe, ile trzeba będzie czekać na seks Defne i Omera? :D
nie oczekuję,że taki będzie.
Znając Turków pokażą dopiero po ślubie,a na ślub się raczej nie zanosi.
Prędzej osiwiejemy, niż zobaczymy sceny seksu Omera i Defne a patrząc z jakim tempem posuwają do przodu akcje serialu to cud będzie o ile ten ślub w ogóle się odbędzie.... hahaha a tak mi się zrymowało ;)
Podejrzewam,że nawet jeśli pokażą,to będę rozczarowana. Sceny seksu w serialach tureckich nie są ich mocną stroną.
Oczywiście nie szukam mega hardcoru hahaha,ale czasem aż się prosi,by pokazali coś więcej :D
Jak powszechnie wiadomo i tak scen seksu rodem z latino nie będzie , może jakaś otoczka godna uwagi.... a poza tym lipa.... ale do tego to akurat Turcy już nas przyzwyczaili.... więc nas chyba już nic nie zdziwi....
Dają pełno wątków pobocznych bo nie mają pomysłu na omera i defne. Taka prawda
Nawet z yasemin i sinanem mieszają bez większego sensu.
No to jest jakiś chory wątek z Yasemin i Sinanem.
Wcześniej nic a teraz co .
Nagle coś zaiskrzylo.
Widziałam od paru odcinków , że stali się przyjaciółmi , ale żeby aż tak zamieszać.
Tylko Turcy tak potrafią.
Siostrunie ja skończę odcinek to Wam troszkę opiszę moich przemyśleń .... na razie reklamy, a potem koniec boluma bez słowa coś tak mi się wydaje i zobaczymy co będzie w zwiastunie..... wracam za parę minut ;)
A w zasadzie to już częściowo opisałam w poście do Lolity....
więc zostanę tutaj.... my i tak wszędzie spoilerujemy
Siostra... chyba przez weekend zacznę Adi potrzebuję świeżości.... bo tracę zamiłowanie do kiralika....ajjjj
Końcówka oczywiście dramatyczna....Omer i Defne rozmawiają w samochodzie .... chyba opadły maski ale czy będzie wyznanie prawdy...... hmmm jakoś nie sądzę....
Oj tez mam mieszane uczucia co do tego odcinka, co to bylo? Sen-swietny, Omer bez koszulki w lozku wow. Wspolne szkociwanie slodkie, ale co poza tym. Ostatnia scena, no kurde ta to sie tylko gapic potrafi, wsciekac sie, albo uciekac. Ale zeby cos konkretnego albo madrego powiedziala to niee, niech sie nasz kochany Omerek dalej morduje :P
Zafundowali nam w tym odcinku w scenach DEFOM prawie same odgrzewane kotlety, golf, czekolada, potem rosół .... ostatnia scena dramatyczna, a potem fragman który wskazuje, że przełomu w relacjach Omer Defne jednak nie będzie... bo ona nie powiedziała prawdy o umowie.....
Powiem tak jak zawsze czy dramatyczne czy słodkie odcinki Kiralika oglądałam prawie na wdechu, to teraz .... sorry memory straciłam impet i tracę serce i zafiksowanie do twgo serialu..... nie powalił mnie ten odcinek.... hahahha do tego stopnia, że nawet Deniz mi nie podniósł ciśnienia diametralnie..... oj niedobrze się dzieje w państwie tureckim..... czyżby zdążali śladami KM ....
W ogóle odcinek strasznie kłótliwy.... bo i Iso i Yasemin, Deniz i Yasemin, Serdar i NIhan, Necme też się wkurzał....
Nawet mnie tańce Nero i Korisa nie bawiły.... obniżył loty kiralik niestety..... Defne dalej zachowuje się jak głupia zazdrosna nastolatka ..... a już myślałam, że się poukładała....
Gdyby mieli wyznać prawdę zrobili by to na końcu odcinka a skoro cisza to znaczy że będą przedłużać nie wiadomo ile.
Z tego zwiastuna 29 odcinka nie wynika, żeby prawda ujrzała światło dzienne, bo Umuś i Defne zachowują się dalej jak dzieci, jak obejrzysz z napisami to przyznasz mi rację....
Czyli wielkiego przełomu nie było, no chyba, że przełomem Turcy nazwali fakt, że po prawie 2 odcinkach Omer i Defne w 3 minuty narysowali wreszcie projekt butów.... a podchodów do tego było tyle jakby mieli co najmniej namalować fresk w Kaplicy Sykstyńskiej..... hahhahaa tak mi się skojarzyło....
Ogólnie odcinek nudny, zaczynają się bawić w odgrzewane kotlety i ucinają sceny, bo nagle mamy scenę w której Omer ściera palcem resztki czekolady z ust Defne i .... od razu jest sen Defne, że leżą w łóżku .....
Nawet Koriś ze swoimi tańcami mnie nie śmieszył....
I Neriman wynajęła faceta, żeby odciągnąć ją od Sinana... ale Sude się od razu zorientowała i teraz z tym chłopakiem udają, że są sobą zainteresowani ..... hahaha chociaż wychodzi na to, że temu chłopakowi Sude wpadła w oko .....
Na razie tyle.. miłego dnia ;)
hahaha niezłe porównanie.Tylko,że z Kaplicą Sykstyńską poszło szybciej niż u nich :D takie mam wrażenie :)
A Neriman nic innego nie robi tylko wynajmuje ludzi-najpierw Defne,teraz jakiegoś faceta.
I powrócił temat odgrzewanych kotletów,czyli coś czego nie znosimy najbardziej ze wszystkiego. Brak słów.
Dokładnie odgrzewanie kotletów jest męczące..... i nie znosimy tego strasznie, a Turcy się w tym lubują.....
Marzenka nasza Torpedka w spoilerach napisała swoją teorię na temat tego odcinka.... stwierdza, że to Ziuta miesza szyki. żeby serialowi spadł rating.... hahah co jedna teoria to lepsza.... ale fakt pozostaje faktem odcinek całkiem bez pomysłu.... robiony na szybko bo raz, że sceny ucinane, to jeszcze dziewczyny na teleforum zauważyły, że Defne w jednej i tej samej scenie ma dwa różne makijaże.... hahaha tak już było.... w odcinku 20 .....
Odcinek był męczący ze względu na to, że od praktycznie 6 odcinków ciągnie się temat czy Omer i Defne się w końcu pogodzą.... ostatnim razem zrobili to w 3 odcinki a tu bawią się i bawią w kotka i myszkę.....
Jak oni tak będą ten serial rozciągać , zamiast skończyć go w 40 odcinkach to to będzie porażka na całej linii i oni chcą jeszcze II serię kręcić tylko o czym....... ło matko a tak się cieszyłam, że fajny zgrabny serial robią i nie jest tak momentami popieprzony jak KM, ale zmieniam zdanie.... Turcy jak zwykle ciągną w swoją stronę do niechybnej katastrofy.....
A i dalej mamy Defne gdaczącą jak ja jej nie lubię w tej wersji... może w sumie jest kilka minut, gdzie Defne wróciła do swojej normalnej postaci, a tak niby te przekomarzanki między Omerem i Defne miały być śmieszne, a drażni mnie kreowanie w nich Defne na taką rozgdakaną idiotkę .... oj. ale ja się dziś wyzywam na tym odcinku....
Dwa różne makijaże w tej samej scenie-haha-wiele wpadek w serialach widziałam,ale to przebiło wszystko :)))
Myślałaś,że bedą ich najpierw godzić,potem znowu rozdzielać i fundować nam huśtawkę emocjonalną,a tu się okazuje,że nawet nie mogą ich razem zebrać do kupy. Może się nie zdążą pogodzić wcale :p
Nie wiem,nie ogarniam pomysłów scenarzystów,ale sami kopią dołki pod sobą.Jeszcze kilka takich odcinków i pożegnają się z marzeniami o II sezonie.
Chyba nie zrozumieli,że ludzie nie są tacy naiwni i nie kupią wszystkiego co im dają.
A w ratingu KIralik pierwszy weź zrozum Turków????hahaha nam wszystkim się odcinek nie podobał, a oni zachwyceni.... ehhh naprawdę ich nie rozumiem....
są już fragmenty przetłumaczone przez Johnnego na angielski i wiesz, że nie chce mi się ich oglądać może jeszcze nabiorę ochoty, albo nie.... oj co się ze mną dzieje...... zaciekła fanka Kiralika ma dość...
znowu jest na 1?Myślałam,że spada.Cóż,może w tureckiej tv nie było międzyczasie nic specjalnego do obejrzenia.
Dzikie serce też było hitem,ale większości i tak się ludziom nie podobało. To,że oglądają nie znaczy,że musi się podobać :D
A może po prostu Turcy tak lubią-nie wiem ,poddaję się :)
Za Turkami nie trafimy to już wiemy, nam się odcinek nie podobał im tak, cóż poradzimy....tlą się we mnie jeszcze resztki nadziei, że ten odcinek był wypadkiem przy pracy.... bo jak następny też będzie taki słaby to już nie mam pomysłu na głupotę Turków....
hahah a propos Dzikiego Serca... to na teleforach stwierdzili, że głupota Octavio udzieliła się Defne hahahha nie oglądałam dzikiego serca, ale się naczytałam o głupocie Octavia więc zgadzam się z nimi w 100 % ..... scenarzyści zepsuli postać Defne niemiłosiernie..... przestała być asystentką została prawie projektantką i woda sodowa uderzyła jej do głowy.... hahaha jak widziałam w 26 odcinku jak się cieszyły z Yasemin, że ich kolekcja będzie lepsza od Omera i nawet w ostatnich scenach Defne w rozmowie z nim dawała mu to odczuć.... a tu Umuś intrygant załatwił je w białych rękawiczkach..... trzeba przyznać, że akcja 2 kolekcje była świetna.... i Umuś ucierający na końcu odcinka nosa Defne cudo..... drazni mnie taka Defne strasznie..... sodówa po całości....
Dokładnie.Dwa razy machnęła ołówkiem i już uważa się za najlepszą ze wszystkich.A do talentu Omera ma bardzo daleko.
Dobrze,że Omer w porę ją uświadomił,że nie jest taka genialna jak sądziła.Bo gdyby wtedy wygrała to nie wyobrażam sobie jej głupiego zachowania później. No i Omer po raz kolejny dostałby cios,na który nie zasłużył.Zamiast tego pokazał jej kto naprawdę rządzi :D
Nieźle nauczyłyśmy się rozkładać serial na czynniki pierwsze XD
Nasza analiza jest lepsza i dokładniejsza niż niejedna praca doktorska hahahha
jest już przetłumaczona ostatnia scena z odcinka.... oj Umuś tak pięknie do Defne mówisz a ona nic ci nie odpowie.... chłopie, chłopie ty się tak odkrywasz a co dostajesz w zamian..... totalną głupotę scenarzystów...... ręce opadają do podłogi....
Ciekawe jakby zachowała się Defne gdyby to Omer się na nią wypinał za każdym razem,przyłaził do niej,potem uciekał i coś kręcił zamiast mówić prawdę.Pewnie kłapałaby jadaczką jeszcze bardziej niż teraz :)))))
Widziałaś tę scenę, chcesz obejrzeć czy będziesz oglądać cały już przetłumaczony odcinek???
Defne jakby Omer się tak zachowywał to postawiła by na nogi cały Stambuł a jej gdakania nie byłoby końca.... zidiocili tę postać dokumentnie a miało być tak pięknie.... protka poukładana... Turcy wsadzili swoje 3 grosze i wychodzi połączenie głupoty Oyku o Octavia.... klękojcie narody zwariować można....
Jakiś czas temu chwaliłam Defne,że jest taką fajną protką,lepszą od Oyku,ale widzę,że między nimi nie ma dużej różnicy.Głupota,głupota i jeszcze raz głupota.Muszę sobie ponarzekać dzisiaj,nic na to nie poradzę.
U mnie Kiralik na razie stoi w martwym punkcie i ruszyć z miejsca nie może,więc nie umiem Ci odpowiedzieć na pytanie.Jak się przełamię i zerknę to na pewno opiszę swoje niezadowolenie :)