Wszystko o serialu do przodu;) bo zajechałyśmy już 2 wątki ;)
Witajcie Siostry wszystko o serialu do przodu skoro zajechałyście kolejny wątek ;)
Spoko żyję;) wróciłam o 5 rano z wesela, nogi mnie trochę bolą, ale było zajefajnie ;)
Ja na razie pośpię jeszcze a później pooglądam ;)
Miłego zachwycania się Umusiem ;) hahah żartowałam Tobie też miłej niedzieli ;)
Ja zobaczyłam dziś 18 odcinek :-D
Fajny był.
Podobały mi się sceny Defne z Omerem.
Scena z masłem orzechowym była cudowna.
Uśmiałam się na scenach Koraya z Yasemin.
Świetnie im to wyszło :-D
O tak ta scena była świetna i oblizywanie łyżeczki przez Umusia, jakbym była na miejscu Defne to bym się na niego rzuciła hahaha widać było, że Defne ledwo się powstrzymuje ;))))
Ja jeszcze scen Koray - Yasemin nie widziałam z napisami, bo przewijałam na tych scenach, ale pooglądam ;)))
A nasze Koleżanki z telefor zapowiadają że 19 będzie w poniedziałek lub wtorek.... hahaha znowu kiralik na tapecie....
w sumie do 21 odcinka jest już przetłumaczone, Kasjopeja ma ponoć skończyć ok. 6 stycznia 22 , nie wiadomo co z 23 odcinkiem- czy Marrgott tłumaczy.... a jak znam naszą torpedkę Marzenkę , to pewnie na dniach skończy 24 i chapsnie 25 odcinek..... jak fajnie już niedługo będą nas dzielić od bieżących odcinków 2 może 1 nieprzetłumaczony ohohoh Dziewczyny są the best ;)))
Dokładnie :-D
Są genialne :-D
Maja mega powera.
Coś czuje , że zamiast oglądać sylwestra w telewizji to spędzę go na oglądaniu Kiralika.
Powiem tak, że mając wybór sylwester w telewizji i kiralik ..... hmmmm zdecydowanie kiralik;))) hahahah
A tym bardziej, że 19 jest fajna a 20 to już majstersztyk ;))) cudne sceny Defom podusia i tak dalej, tak dalej, tak dalej ;))))
II zwiastun 28 odcinka co prawda po turecku na razie ;)
https://www.youtube.com/watch?v=5Zc4b49_LEE
powiem tak: zwiastun fajny,ale jak się mają godzić to niech się godzą i to na dobre i niech przestaną się bawić w schodzenie i rozchodzenie ze sobą,bo się zdenerwuję :D
Znowu grają w golfa?Czy mi się wydaje,czy zaczynają się odgrzewane kotlety?Albo ja coś sobie uroiłam.
A tym newsem o II serii troche mnie zmartwiłaś,przyznam. Jestem za! A nawet przeciw !
Madzik znasz już Turków na tyle i wiesz, że to pogodzenie będzie chwilowe, bo dalej nic na temat umowy z Neriman nie będzie, widziałaś jak się Nero cieszy , będzie mieć chatę od dziadka hahahah .... a oni potem znowu zrobią kaboom temu związkowi, na teleforach pogadują, że do zaręczyn pewnie dojdzie , bo Baris miał obrączkę na palcu na jakimś zdjęciu z biura, czyli co najmniej zaręczyny zobaczmy, a potem ..... właśnie potem będzie znowu jazda bez trzymanki....
Co do grania w golfa, masz rację zaczynają odgrzewać kotlety, miejmy nadzieję, że nie spieprzą tego jak w KM .....
Jak byłam zachwycona tym serialem, to fakt ,że Umuś ciągle nie wie o umowie zaczyna mnie mierzić ..... myślałam, że chociaż w tym serialu Turcy pokażą inwencję twórczą i jednak coś innego wymyślą .... ale zdaje się, że mój przepis na serial turecki sprawdzi się ehhhh a miałam nadzieję, że mnie zaskoczą....
Widmo II serii KA mnie przeraża... nie, nie i jeszcze raz nie... dobić do 40 odcinków.... i koniec;))) Niech obsadzą ich w innym serialu... Baris czarny charakter.... tak dla równowagi i Elcin - franca niczym Yasemin i Sude..... hahhaa to byłaby miła odmiana ;))))
Tak,numery Turków niestety znam i domyślam się,że na pewno nie będzie tak jak sobie tego życzymy. Zastanawiam się czy widzów w samej Turcji to nie męczy. KA nadal dobrze sobie radzi,chociaż ostatnio spadł chyba na miejsce 2,jeśli dobrze pamiętam.
Oglądałam wczoraj ten dokument o tureckiej telenoweli.Większość historii serialowych piszą kobiety i one prowadzą przebieg wątków.W KA są faceci,nie?
Jednak możliwe,że wzorują się na kobiecych pomysłach,a jak zapewne Ci wiadomo tylko kobiety potrafią stworzyć taki misz masz i wszystko porządnie zagmatwać
Za dużo już widziałyśmy tych seriali tureckich i stały się przewidywalne....
Spadek w ratingu na 2 miejsce to sygnał dla scenarzystów i reżyserów, że chyba powinni iść inną drogą, tyle tylko, że oni się tak tym nie stresują .... patrz KM II seria.... spadli na łeb na szyję, a pisali że się nie przejmują ..... hahaha i zakończyli serial po 8 odcinkach....
W KA nas widzów już nuży fakt, że Omer znowu zejdzie się z Defne nie znając prawdy o umowie..... i już wiemy, że scenarzyści znowu rozwalą tę relację.... to mogło być zabawne przez 2 razy, ale trzeci mnie już męczy....
Nie wiem, czy widziałaś 24 odcinek - na końcu nad rzeką Defne tłumaczy się Omerowi z sprzedania projektu Denizowi, oczywiście nie wyjaśniając na co były jej te pieniądze.... wtedy powinna mu wszystko powiedzieć... nic nie miała do stracenia, a powinna się zachować egoistycznie i nie patrzeć na to, że rozwali relacje Omera i jego wujka, Nero i Sinana..... w końcu oni też powinni dostać za to po głowie...... tak myślę.... Omer wiadomo wściekał by się ile wlezie, ale w końcu by Defne przebaczył ....
Ja się zgadzam w 100 procentach z Wami.
Strasznie denerwuje mnie ,ze nie wyjawiaja prawdy.
Zaczynaja pomału niszczyc tak piękna telenowele.
Co do 2 serii mówię kategoryczne Nieeeeeeeeeeeee !
Zrobia to samo co z KM.
Myśla,ze skoro teraz jest na wysokich miejscach to potem tez bedzie.
Oj przeliczą sie ,przeliczą.
Rzeczywiscie zbyt duzo się telenoweli tureckich naogladałysmy i nic Nas juz nie zaskoczy.
Ja zaczełam też ogladac "Adi Mutluluk"
Jestem na 6 odcinku.
Wczoraj odkryłam , ze mamy na filmwebie o nim osobny temat :D
Jak będę miała chwile to napisze co i jak.
Cóż poradzić robią się z nas ekspertki jakich mało, jeśli chodzi o seriale tureckie.....
Tak przeliczą się producenci jak się przeliczyli w KM .....
A mogliby zrobić w innym serialu z Barisa czarny charakter z Defne wredną kobietę..... hahahha mam marzenie, ale chciałabym ich zobaczyć w takich rolach..... a aktor grający Deniza byłby tym dobrym hahahhaha to dopiero byłby serial ;))))
Ja może w końcu też zacznę to oglądać, ale najpierw w kolejce czeka II seria KM.... więc sprawa się przeciągnie.....
No jest narazie tylko 7 odcinków " Adi " na dalsze trzeba poczekać.
Ja z KM jestem na bieżąco ha ha
No widzisz jak obejrzę KM - jest już całe przetłumaczone czy nie ?
to się wezmę za "Adi" będzie kolejny serial turecki do omawiania ;)
Jeszcze nie wszystkie
Są 52,53,54,55,59 i połowa 56 przetłumaczone :D
Brakuje jeszcze 2 połowy 56,57 i 58 :D
Przetłumaczyłam już przed świętami, właśnie piszę maila do Eiz z tekstem,bo przez święta nie miałam wystarczająco dużo czasu żeby siedzieć przy klawiaturze. Sylwestra spędzam z Johnem- Jaśkiem, ubóstwiam gościa i już nie mogę się doczekać naszego tete-a-tete, Tobie życzę udanej zabawy. A ja, O Panie w Niebiosach, Dzięki Ci Wielkie....wreszcie się wyśpię:))Zapomniałam o co jeszcze pytałaś...jakby co to pisz:))
Ślicznie odpowiedziałaś na mój post ;))) Dzięki;))))
Nie wiedziałam Johny Jasiek jest taki rozrywany też z nim spędzam sylwestra hahahhaa ;)))) imprezowałam przez święta na weselu więc wystarczy już w tym roku ;))))
Czyli przy dobrych wiatrach po Nowym Roku raczej po weekendzie ;) jak już odeśpisz niedospanie ;))) chapsniesz 25 ;))) ciekawe tylko czy Marrgott tłumaczy 23 ?? Dzięki Wam kochane tłumaczki wielkimi krokami zbliżamy się do tego, że będziemy oglądać przetłumaczone odcinki na bieżąco :)))
A tu nam w zwiastunach takie sceny zapodają ;))) że aż jakam stara miękną mi kolana;)))) hahhaa
Wrzucając łyżkę dziegciu do tego miodu kiralikowego..... jedno mi strasznie przeszkadza u tych Turków.... znowu pogodzą Omusia i Defne na chwilę, umowa z Nero nie zobaczy światła dziennego i po 2-3 odcinkach sielanki kaboom jak mawiamy na tym forum ;))) i od nowa polska ludowa ....2 razy można to jeszcze przełknąć, ale 3 już mnie mierzi..... cholera taka byłam zachwycona i tak mi entuzjazm spada ;))))
Tak w zasadzie to właśnie w 23 odcinku nad tą rzeką Defne powinna powiedzieć Omerowi o umowie.... ale by była fajna jazda bez trzymanki hahahah
marrgott dalej się nie odzywa, Magda z Kasjopeją chcą wziąć 23, to ja jutro mogę "chapsnąć " 25, do niedzieli bym skończyła,i juz zostały by tylko 2 do bieżących. A wtedy mój laptop, to będzie iskry wypluwał. Zwłaszcza że mój grzyb zabiera nasze dziołchy z królową matką teściową na odpoczynek w połowie stycznia, Swięta panienko, co za radość. Wszystko co postawię na jednym miejscu będzie tam stało przez tydzień. Boże ten nadmiar szczęścia chyba mnie w końcu zabije. Ale poczucie winy zabijam tym że przez bite dwa tygodnie latałam jak dron nad gośćmi męża z racji na jego imieniny Tydzień przed świętami się zaczęło, trwało całe święta, i w poniedziałek pożegnałam ostatnią partię gości. Ostatnia tura to sami faceci, Jezusie co to za gatunek. Zeżarli pół wiejskiej zagrody, ale to szczególik w porównaniu z tym co zobaczyłam wracając rano do domu. Kobito, oko nie widziało, ucho nie słyszało co mi się wymsknęło z otworu gębowego. Jakbym weszła po wieczorze kawalerskim, a że panowie znają się od studiów i spotykają tylko raz w roku to nadrabiają pozostałe 364 dni. Ale wzięłam go sposobem i wydaje mu się ze to on wpadł na pomysł że zrobi mi niespodziankę i zafunduje mi czas tylko dla mnie. O naiwności:))))))))) dobrze że istniejesz...mam nadzieję że żaden facet tego nie przeczyta.
Co do serialu to nie mam pojęcia jak oni zamierzają z tego wybrnąć. Defne jest ok. bo chciała oddać kasę, ba nawet miała przygotowany czek dla tej zołzy. Defne się nawali Omusz się nawali ona powie mu prawdę , on spadnie z krzesła, trzaśnie się w głowę w wyniku czego straci trochę dumy, wzrok mu się wyostrzy i zobaczy że czasami ludzie mogą być tak przyparci do ściany , że nie ma innego wyjscia. Po prostu, musisz zrobić coś, o czym myślałeś że nie byłbyś w stanie nigdy tego zrobić
Jesteś genialna :D
Leże na podłodze i śmieję się z Twoich tekstów :D
Bravo Ty :D
P.S.Dziękuję za tłumaczenie serialu.
Zgadza się jesteś genialna ;))) ja też leżę ze Słoneczkiem;))) hahahah dobrze, że mam maść z arniki posmaruję obolały tyłek ;))))
Już się boję co to będzie jak będziesz mieć laptop tylko dla siebie i wolną chatę;)))) hahahha klękojcie narody oj będzie się działo Marzenka w natarciu ;)))) hahhaha
Kobito, ja to już nawet koki fioki bym zrobiła na głowie gwizdek w kolorze meksykańskiej czerwieni na kopytko łobczasy, pod pachę dwa półmiski z pierogami i juz bym Korisia urabiała żeby dał okiem rzucić na kolejne odcinki, jakby zaszła potrzeba to i arabowi pustynię bym sprzedała, A tak w ogóle to wam zazdroszczę tego leżenia:))
zapomniałam dodać że pierogi to by były niezbyt pierwszej świeżości, jak by tak opędzlował taką ilość i musiałby siedzieć ze dwie doby w sali tronowej, twarz w kolorze świeżo koszonej trawy, oko spaniela po wytrzeszczu to wyśpiewałby wszystko bo antidotum na gastro fazę spoczywałyby w mojej drobniutkiej łapce:))
hahaha Ty chcesz mnie zabić;)))
ja sądzę, że z tymi pierogami to Ty zastartuj do scenarzystów i zrób odpowiednie korekty w scenariuszu ;))) Umuś ostro dobierający się do Defne oj to by Bariskowi banan z facjaty nie schodził hahaha i jeszcze by się dubli domagał ;))) hahahah
a widownia zwłaszcza polska postawiła by CI pomnik za rozruszanie protów ;)))) hahahhaa
Bo nie wiedzą, że jest takie zajebiste forum i gotowe pomysły na scenariusz w dodatku chwytliwy, bo sprawdzony na widzkach ;)))) hahahah ich strata ;))))
No widzkach ha ha
No dokładnie :D
Słupki ogladalności nie miałyby takiej skali ha ha
Chyba mam dziś fazę ;))) i zapodaję co chwilę jakieś teksty, albo wymyślam słowa ;)))
ale scenarzysci KM na nasze forum KM trochę zaglądali.
Przecież wykorzystali Twój pomysł, że Meral i Bulent podróżuja dookoła świata :D
szkoda, że tylko tyle wykorzystali , a zmarnowali tyle naszych fajnych pomysłów hahhaha ;)))
Hello Marzenka w Nowym Roku jak tam wyspałaś się za wsze czasy ;))) rozumiem, że tango przytulango z Jaskiem pierzokiem było całkiem miłe, żeby nie powiedzieć wspaniałe ;)))
Jak Cię trochę znam to pewnie już siedzisz nad tłumaczeniem 25 ;))) Ty torpedka jesteś to niczego innego się nie spodziewam ;))) Jak my z Wami mamy cudownie..... już blisko jesteśmy, żeby oglądać na bieżąco odcinki.... dzięki Siostra ;))) szkoda tylko, że im bliżej tych bieżących odcinków tym większego mam nerwa i na Deniza - szogunka naszego i na Sude psycholkę jakich mało i na Defne, która z poukładanej protki zmienia się w zidiociałą postać niczym Oyku w KM .... o Panie oświeć tych scenarzystów bo mnie szlag trafi ;))) a tak musiałam Ci się trochę pożalić ;)))
Miłego tłumaczenia ;)
Dzidziu, oczy do tej pory mam spuchnięte. Jak obudziłam się o brzasku,to była 10...Ludzie spałam 12 godzin, nie wiem co ten Jasiek ze mną robił, ale musiało być ostro, bo fryzurę miałam jakby piorun przywalił w rabarbar, żadna szczotka tego nie brała, rechot męża był druzgocący...osioł!!
Co do tłumaczenia, jestem w połowie, jutro skończę, jakby Kasjopeja wzięła 26 to ja w środę zaczęłabym 27 i w niedzielę jak tylko pojawi się 28 pa ruski, mogłabym zacząć go tłumaczyć...o raju jak byłoby pięknie, 3-4 dni po oryginale były byśmy niemalże na bieżąco...Panie Wszechmogący niech Koraya zęby rozbolą za te jego teksty. Co do Sude, jestem już oświecona i powiem że wszystko wskazuje na to że będą z niej ludzie. Deniz, jak na razie szumowina i coś za bardzo zwraca uwagę na Defne, już nie tylko w sensie wykorzystania jej żeby przywalić Omerowi, tylko Defne zaczyna go interesować jako kobieta, już mu lewa strona klatki piersiowej przypomina o swoim istnieniu..brr...mimo wszystko nie wyobrażam sobie tego szatana z miną usychającego z miłości osła, z taką aparycją wyglądałby jak komandos w trykotach , baletkach i cekinową opaską na głowie.....mam nadzieję że nie zrobią z niego teraz Matki Teresy z Kalkuty albo Robin Hooda....nie, nie....dobra rozpisałam się bo wszyscy jeszcze duszą komara:))... Jednak to prawda w miłym gronie dobrze się pisze:)) pozdrawiam
Tekst Marzenki i wszystko jasne ;)))) leżę na podłodze i podnieść się nie mogę ;))) Kobieto Twoje teksty są cudowne hahaha ;))))
Tak myślałam Tornedka to za mało powiedziane Ty masz napęd kosmiczny o jakim się prorokom nie śniło ;)))
Sude jeśli się poprawi to może podkreślam może zmienię o niej zdanie.... ale zachwiana psychika to zachwiana psychika tak to widzę....
Deniz mordercze instynkty się we mnie budzą jak go widzę na ekranie.... też nie widzę go jako usychającego z miłości do Defne... przemiana chodzącego zła w dobro bleeeee..... jak już ma być zły to niech będzie zły.... i tylko moja satysfakcja będzie pełna jak Omer zmiecie Deniza z powierzchni ziemi;)))) taką mam wizję.....
A z innej beczki to jedna z Dziewczyn na YT twierdzi, ze Umuś jak kochany jednak wie o umowie Neriman - Defne, bo ponoć Defne się wygadała jak była pijana.... takie mamy przypuszczenia.... czy tak jest hmmmm .... Do końca nie wiadomo Turcy to dziwny naród i jak już tu wczoraj pisałyśmy coś może być na rzeczy... w Sezonie na miłość o zakładzie Ayaza i Mete o Oyku też dowiedzieliśmy się w 34 odcinku.... więc kto wie...a to tylko nasze filmwebowe dywagacje....
Pisz Marzenka z nami jak najczęściej jak tylko znajdziesz czas... będą nas brzuchy boleć, ale my uwielbiamy taki fitness ;))))
I patrz tym razem ja elabuś walnęłam.... ja się chyba już nigdy nie oduczę ;)
Tyy, dobre rozkminy z tym, że Defne się wygadała po pijaku bo w sumie on był taki zły i oschły na drugi dzień ale tak naprawdę nie wiadomo było dlaczego nie?
Ale wątpię, że wie. Nie zostawili takby tego wątku bez wybuchu złości Omera, który już mielismy szanse poznac. A poza tym jakby nie patrzeć umowa to głowny wątek serialu
Właśnie dlatego fakt, że Omer może wiedzieć nijak nam nie pasuje do serialu.... aż takiej kamiennej twarzy to on nie ma a wściekać się lubi ;)))
A i jeszcze dorzucę CI moją pozytywną energię jaką mam, żebyś zdzierżyła teksty Korniszona ;))) wiem on bywa nie do przejścia czasami ;))))
I tak sobie luknęłam na 25 po turecku..... o matko gdacząca Defne też odbiera soki życiowe.... jak ja jej nie lubię w tej wersji brrr już napisałam prawie elaborat o tym jak mi taką fajną protkę idiotycznymi zachowaniami zniszczyli wrrrrr ;)))
A ta dziewczyna która napisała że Omuś wie, to są to jej domysły, jak mniemam, bo jakoś nie chce mi się wierzyć że Omuś wiedząc o czymś takim, oświadczyłby się, szybciej najpierw krążyłby wkoło tematu jak sęp nad padliną, dopóki Defne by się nie przyznała, ale kto wie.
Co do 25 to Omuś ma ubaw po pachy z zazdrości Defne i perfidnie ją prowokuje.
Omuś jest niezły w tych prowokacjach ;))) a Defne... hhaha żeby jeszcze nie gdakała jak kura to bym ją lepiej znosiła hahahah ;))) a tak ten jej jazgot działa mi na nerwy ..... no może do 28 odcinka zdzierżę ;))) mam nadzieję, że wtedy się uspokoi ;))))
Też mi nie pasuje fakt, że Omer wie... robiłby jakieś podchody i nie zostawiłby tego tak sobie nie on;))) a może rzeczywiście Defne coś powiedziała tylko jemu wydaj się to obsurdalne .... i nie wierzy, że to prawda.... ale dywagacje robimy z jednego komentarza hahhaah ;))
A zarzućmy temat jak mawia siostra Słoneczko pożyjmy zobaczymy.... no i zobaczymy w piątek ;)))
Z kiralikowym pozdrowieniem życzę CI, żeby Cię Koriś nie wkurzał ;))))