PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=751462}

Kiralık Aşk

2015 - 2017
8,2 573  oceny
8,2 10 1 573
Kiralık Aşk
powrót do forum serialu Kiralık Aşk

spoilery nr 3 ;)

ocenił(a) serial na 8

Wszystko o serialu do przodu;) bo zajechałyśmy już 2 wątki ;)

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

oKI już wysłam posłańcem ;))) tylko nie wiem kogo wolisz Omusia /Barisa z KA czy Ayaza/ Serkana z KM ;)))

Margoargo

Barisa ale bez tej przyczepy Józefy, Józefa niech idzie prać gacie Koraya po pierogach

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Marzenka znowu leżę i kwiczę ze śmiechu ;)))
OKI masz przesłane Bariskiem.... spokojna Twoja rozczochrana ... Ziuta to chyba dla Barisa czas przeszły dokonany.... przynajmniej tak wygląda ze zdjęć z koncertu .... stoją na dwóch odległych końcach, żeby się broń boże nie spotkać.... co on w niej widział .... to do teraz ze zdziwienia wyjść nie mogę.... ok urody się nie czepiam, ale głos.... o święci anielscy ..... toż cięcie styropianu przy jej głosie to muzyka chorałów anielskich ;)))) hahhaha a tak mi się fajnie pisze ;)))

Margoargo

Kobito tam oko Saurona dostępne jak stół szwedzki, to co sobie chłopak miał nie skosztować, no przecież nie czytała mu sonetów Szekspira w oryginale, jakby cuś to balkon otwarty, tylko niech leci wartko bo grozi mi hibernacja :)) Co do głosu, głos jak z koziej doopy włos,gruby i nieczysty

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Marzenka Ty mnie też kiedyś zabijesz ale, spoko pisz mi tak dalej uwielbiam czytać takie teksty.... my to się jednak marnujemy to takie pseudogwiazdy piszą książki i je wydają, a my a zwłaszcza TY taki talent się marnuje, oj coś z tym trzeba zrobić koniecznie;)))

Oki uwija się kurier z prędkością światła więc w parę minut będzie u Ciebie ;)))

Margoargo

Czekam rozpalona jak kuźnia kowala, ale to chyba grypa mnie bierze przez to stanie na balkonie:)) matko taki miałam plan żeby dzisiaj się przysiąść a tu taka kumedyja panie, że aż mi się nie chce, ale jutro mam cały dzień wolny, to godzinkę odcinka przetłumaczę...zaraz, zaraz ale ten kurier to Baris mam nadzieję a nie jakiś Henio atrapa Barisa

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Absolutnie Baris taki pikny kielo cud ;))) jak tu mawiamy cud mniód i orzeszki ;))))

Czyli co do tłumaczenia masz tak żeby mi chciało tak jak mi się nie chce tłumaczyć ;))) hahahha
Spoko Kobieto odsapnij , zresetuj się po Korisu, bo to ciężki przypadek i działaj jutro ;)))) spokojnie masz zapas odcinkowy ;)))

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Nie wyrabiam z Wami :D

Jak to dobrze ,ze siedzę na podłodze ha ha

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Marzenka jest the BEST ;)))) ja nie godnam stóp jej całować ;)))) hahahha poleciałam Oleńką z potopu ;))))

Spoko dla własnego bezpieczeństwa pisz z podłogi .... straty w ludziach i sprzęcie będą mniejsze ;))))

ocenił(a) serial na 10
veronka2015

Ze tak sie wtrace w rozmowe i zapytam ktory odcinek jest tlumaczony bo ja z lekka nie w temacie?

lolita5

23 i 25

ocenił(a) serial na 10
veronka2015

A to super, nawet nie wiesz jak jestem wdzieczna za Wasze tlumaczenia

lolita5

A my wszystkie jesteśmy wdzięczne że wy jesteście wdzięczne:)))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Hello Super Torpedko ;))) MIstrzu Ciętej Riposty ;))) i jak tylko chcesz... widziałaś na teleforum powróciła Marrgott i ponoć ma tłumaczyć 27 odcinek... Marzenka czyżbyś była bezrobotna po 25 odcinku ???? No chyba, że z rozpędu przetłumaczysz 26 i już wtedy naprawdę będziemy na bieżąco ...... hahahah jesteście Najlepsze na Świecie, żeby w prawie 3 miesiące przetłumaczyć odcinki i być już , już na bieżąco to tylko Wy potraficie .... BRAVO WY:)))))
A ja sobie zrobiłam małe wspominki po turecku odcinków od 21 do 27 ..... i wkurzona jestem na Defne.... robi bardziej zidociała niż na początku serialu.... nie, nie i jeszcze raz nie mówię scenarzystom na takie zmiany..... a Omusz...... hmmm scenarzyści zrobili z niego faceta, który potrafi wiele wybaczyć swojej kobiecie.... tyle przejawów nielojalności a on Defne i Defne ;))) już nie jest taki zasadniczy jak kiedyś... dojrzał nam Omuś..... szkoda tylko, że z Defne zrobili taką gderającą babę.... cholera strasznie uczulona jestem na taki typ;))) miłego świętowania ....
mam nadzieję, że Baris stanął na wysokości zadania i dostarczył wody kolońskie;))))
Chociaż mam złą wiadomość ponoć pisss Ziuta to jednak nie czas przeszły tylko teraźniejszy.... oj Baris, Baris chłopie przejrzyj na oczy.....

Margoargo

No formalnie jestem załamana, od wczoraj miałam awarię neta, od 30 min go mam i nie wiem po co jestem cała załamana na kiegio grzyba mu ta przyczepa:(( Eiz zrobiła mi takiego avka cudooo, a on się szlaja z tą warczącą krtanią, do jutra go nie kocham, przykro mi, dawaj nie kolońską a śliwowicę ja prześlę zakąskę urżnę się i będę leżała jak karmiąca maciora, będę sklejała duszę:))))

ocenił(a) serial na 5
veronka2015

Biedaczko ty nasza :-D
Jesteśmy z Tobą zawsze i wszędzie.

sloneczkO_1

no dzięki kochana, dobrze wiedzieć że mam wsparcie:)))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Jak zwykle leżę ze śmiechu ;)))
Widziałam Twojego Avka - cudo ;)))
Faktycznie brak netu niczym III wojna światowa ;)))

Ok ze mną jak z dzieckiem za rączkę i do baru hahahha już wysyłam śliwowicę całkiem dobra i rozmowna ;)))) wszak 70 % ma swoją moc ;)))) sorry za opóźnienie w dostawie, ale mnie realne życie wciągło i puścić nie chciało ;))))
Miłego degustowania tylko się z Barisem podziel może mu Ziuta wywietrzeje z głowy ;)))) hahahaha

Margoargo

Wow, dzidziu co Ty po nocach robisz, przez ten brak neta nie mogłam skończyć odc, dopiero dzisiaj usiądę jak spacyfikuję te dwa szatany małe. Nie wiem czego się nawąchały, dzisiaj są takie jakby miały napęd jądrowy, ale mama cwana bestia już ma sposób, TADAM: FARBY IDĄ, trzy godziny mam z głowy, a jutro weekend, dziadzio je zabiera, ja nie umiałabym się tak cieszyć gdybym wygrała 10 baniek w totka, jak one na widok dziadka...czasami mam wrażenie że ze szczęścia popuszczają:))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

haha ja człowiek sowa generalnie jestem, więc północ to dla mnie środek dnia ;))))
A to masz ciekawy patent na swoje dziewczyny ;)))

Nie od dziś wiadomo, że dziadkowie rozpuszczają dzieci do nieprzytomności, więc wnuki uwielbiają dziadków.... coś o tym wiem ;))) Rodzice są be , bo robią zakazy ;)))
Życzę Ci zatem, żebyś we względnym spokoju tłumaczyła dalej odcinek zwłaszcza bez problemów technicznych ;)))
I tak masz zapas czasu, więc na spokojnie, bo jeszcze mamy 4 odcinki z polskimi napisami, zanim będzie 25 odcinek ;)
Dobrze, ze Pani prezes dawkuje odcinki, bo Wy macie względny spokój z tłumaczeniem ... a reszta cieszy się jak dzieci jak dostanie przetłumaczony odcinek ;)))) Ciągle to powtarzam aż się robię nudna, ale tempo tłumaczenia macie niesamowite.....

Margoargo

Sorka że nie odpisałam wcześniej ale tłumaczyłam i teraz mam chwilę przerwy, idę zanurzyć moje malarki pokojowe we wodzie, bo nie widać gdzie pupa o gdzie twarz, prace malarskie pochłonęły tyle arkuszy papieru malarskiego że w Luwrze i w zbiorach Watykańskich takiej ilości nie uświadczysz, kobito Michał Anioł to neptek przy moich artystkach Świat o nich usłyszy, ale zanim świat o nich usłyszy to ja muszę rozwiązać zagadkę która jest która:)))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Hello Marzenka , ja człowiek sowa znowu pisze do Ciebie po nocach :)))
Dziękuję za tłumaczenie 21 odcinka, świetne teksty, ale faktycznie Korniszon przechodzi sam siebie i staje bokiem .... już nawet nie zęby bolą od jego tekstów, ale człowiek ledwo z życiem uchodzi czytając jego teksty, a dla Ciebie i pozostałych tłumaczek szacun- poświęcacie się strasznie..... przy jego tekstach mózg się lasuje i zwoje się prostują.....
Oj właśnie zaczyna mnie wkurzać Defne i jej zagrania.... i będę się musiała z nią męczyć jeszcze tyle odcinków..... dlaczego ci tureccy scenarzyści z takiej fajnej protki robią taką idiotkę, o Boże widzisz i nie grzmisz...... chyba w Turcji ciągle robią te same błędy i się na nich nie uczą takie widzę przesłanie Turków w kwestii postępowania Defne..... ajjj chyba mi się marzyła fajny lekki serial, trochę naiwny, ale bez ciągłych dramatów.... męczy mnie to , wiem wiem dramat musi być, żeby pokazać emocje, ale aż tyle ..... jeszcze miesiąc temu dałabym się pokroić za ten serial, ale teraz..... już nie ja w całości jednak lepiej wyglądam hahaha

Co do Twoich malarek to świat o nich na pewno usłyszy takie talenty nie mogą się zmarnować;))) Dobrze, że nie malowały ściany jak Umuś w 23 odcinku , bo miałabyś ciekawe widoki;)))
Chociaż ja w dzieciństwie uwielbiałam malować po ścianach w dodatku kredkami ;)))

Margoargo

Kochana artyzm lubi mieć przestrzeń, sztalugami moich artystek jest HA...... cała ściana w pokoju, przyczepiamy do niej specjalne płachty papieru malarskiego bo inwencja twórcza nie mieści się na a-4, musi być rozmach jak u Matejki, mówię ci jak przespacerują się z jednego końca ściany w drugi ze 2000 tys, razy mózgi mają tak zaaferowane tym żeby bohomaz ciągnął się od jednego końca do drugiego nieprzerwanie, że wszystko inne w domu jest czyściutkie..... , fakt papier musi być wymieniany z prędkością światła

Co do serialu, Turcy pokazują jakie kobiety są głupie, nie to co spokojni i wstrzemięźliwi faceci, stereotypy u nich mają się świetnie:))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Hello Torpedko widziałam, że już przetłumaczyłaś 25 - szacun ;))) rozumię, że wspaniałe artystki spakowały niezbędne rzeczy - pewnie ze 2 walizki i udały się do dziadków;))) a Ty w błogim spokoju będziesz oglądać odcinek na żywo. oby tylko Twój szanowny internet nie mieszał szyków ;))) przesyłam mu temu internetu ;))) pozytywną energię, tylko niech nie przepierniczy na głupoty ;))))
Udanego seansu ;)))) i odpoczynku w weekend ;)))

Margoargo

Co Ty ja już nie mogę się doczekać tego 28 przetłumaczonego, przy dobrych wiatrach bedzie w nocy w sobotę, stary jedzie na brydża, Matuchno Kochana, chata wolna, dziadzio przywiezie dziewczyny w niedzielę wieczorem to ja już będę w połowie.....I coś mi tu zaczyna się nie podobać ,za duży zbieg okoliczności, wszystko za dobrze się składa i ten mój zapał trochę mnie niepokoi, bo jak znam życie to ten odcinek okaże się totalną klapą:)

Ja też życzę udanego weekendu:)))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Marzena czyżbyś była prorokiem we własnym kraju ;)))
Czy Ciebie ten odcinek tez nie powalił na kolana.... bo mnie nie.... dopada mnie już zmęczenie materiału.... i z przekąsem oglądałam sceny DEFOM - zwłaszcza te odgrzewane kotlety.... nawet Szogunek Deniz mi diametralnie ciśnienia nie podniósł.... drażni mnie ta stagnacja w relacjach Omer Defom.... po ostatniej dość dramatycznej scenie..... w zwiastunie mamy powrót do wesji przekomarzania się czyli wniosek nic doniosłego Defne Omerowi nie powiedziała.... ajjj ci tureccy scenarzyści przyprawiają mnie już o ból głowy.... tak się nastawiałam na ten ponoć przełomowy odcinek a tu klops.... jedna scena godna uwagi ....tym razem śni Defne i Umuś pod pierzynką - fajna wersja...... znowu się żalę, ale jak naciskałam na szybkie tłumaczenie odcinków żebyśmy byli na bieżąco... teraz tracę rozpęd....

Margoargo

Ja już mam nawet teorię dlaczego tak jest. Reżyser to były Ziuty,no wiesz ze względu na stare doznania poszedł jej na rękę i chce żeby oglądalność spadła, na rozdanie nagród nie poszedł bo dopadła go choroba, a 12 godz wcześniej w stanie skrajnego wyczerpania, słaniając sie na nogach zaiwaniał po sklepach, skandal tam był na rozdaniu tych nagród bo Elka miała w jego imieniu odebrać tę nagrodę, a tam jakaś przedstawicielka agencji aktorskiej wlazła na scenę z powiedziała do mikrofonu że to ona odbierze nagrodę w imieniu Barisa, Nasz Elka ,kobieta choć drobna to waleczna, poczekała aż ta baba wygdacze to co miała do wygdakania, podeszła do mikrofonu i ze stoickim spokojem , uśmiechając się z przekąsem powiedziała : A ja, jak na dobrego przyjaciela i partnera z serialu przystało, na prośbę Barisa, przekażę państwu jego podziękowania i pozdrowienia. Mówię ci tam Ziuta miesza jak diabeł w saganie ze smołą

No mówiłam że tak będzie bo za bardzo mi się wszystko układało:(( odc był do luftu...ręce opadają

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Teorię masz ciekawą. Ziutę szlag jasny trafia, ze raz Baris ma wzięcie wszędzie i wygrywa co chwilę jaką nagrodę ...a ona jest tylko kwiatkiem do kożucha hahaha i grzeje się w zasadzie w świetle sławy swojego chłopa.... Marzena a może ona chce wygryźć Elkę z serialu, żeby zająć jej miejsce.... tfu, tfu przez ramię i co tam jeszcze mam..... jakbym usłyszała jej głos ... toby musieli do mnie pogotowie lotnicze wzywać, bo zwykła erka by nie pomogła.....

Turcy to jednak dziwny naród.... tak ciągnąć do niechybnej katastrofy fajny serial to tylko oni potrafią....
Jak my na tym forum nie znosimy odgrzewanych kotletów.... już tyle się upisałyśmy przy Sezonie na miłość II serii, jak nas to drażni, a Turcy dalej swoje..... oni chcą robić jeszcze jedną serię ..... hahaha chyba po to, żeby skończyć jak sezon na 8 odcinkach.....

Rozdrażnił mnie ten odcinek strasznie..... już nawet nie czekam z jak na szpilkach na drugi zwiastun..... cóż pożyjemy zobaczymy.... co dalej.... albo się otrząsną albo nie ....
Jak już przetłumaczysz odcinek daj znać, zapytam Cię wtedy o parę scen, bo np. ciekawi mnie ostatnia scena w samochodzie i co Deniz gadał z Yasemin i potem z Defne....

Margoargo

Defne mu powiedziała że po ty co między nimi zaszło, okazuje sie że jednak może być miedzy nimi tak jak teraz, czyli że może panować między nimi zgoda, na co Om powiedział że nie chce żeby między nimi było tak jak teraz, tzn tak jak gdyby byli kolegami z pracy, że chce żeby było tak jak wcześniej, i żeby mu powiedziała co stoi temu na przeszkodzie..no i ją tak prosił, a no mówił jeszcze żeby nie płakała...no oczywiście tam był nastrój a nie to co ja teraz wam tu pitole, w serialu dobrze to brzmiało... to tyle jeśli chodzi o scenę w samochodzie, reszty jeszcze nie widziałam, jakby cuś to dam znać:))

A co do naszego Boba , no cóż dusza mu choruje to i ciało zachorowało

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Dzięki ;)))
hahahha dobre, ale jak łaził z Ziutą po sklepach to nawet szalika nie założył, to się pochorował hahaha Elka by zaraz za nim z szalikiem leciała, a Ziuta to się tylko lansować chce ;))) hahahah głupawka mnie dziś dopada....
Przed chwilą widziałam, ze Pani Prezes przetłumaczyła scenkę z samochodu, sen Defne też i wyobrażenie Neriman.... Johnny się produkuje to i dziewczyny korzystają ....

Cóż scena w samochodzie urocza i jedyna dobra w całym odcinku taka normalna.... po staremu kiralikowa tak bym to określiła ;))) a reszta hmmmm jeśli w 29 odcinku dalej zamierzają się tak bawić..... to mnie już zacznie to wkurzać ..... mam nadzieję, że się Turcy w porę opamiętają tylko czy ja mogę liczyć na taki cud????

Margoargo

No ja jeszcze nie widziałam, musiałam sobie kopytka ogolić, pazurki umalować, muszę korzystać że jestem sama, muzyczkę sobie włączyłam, chodzę po chałupie w szortach, od samego rana nie wychodziłam Bożusiu jak mi dobrze, teraz tylko kroplami oczodoły zasilę, poczytam książkę albo i nie, matko jestem wreszcie panią siebie, mogę robić tylko to co chcę!!!!
O żeż...ku...laskowy, jak cudnie:)))

Powiem Ci że też mnie zaczęli dołować, już nie latam po wszystkich stronach jak dzik w natarciu...no cóż, zobaczymy, tureccy fani są zadowoleni nie wiem dlaczego, może to wpływ....El Nino[ nie umiem fachowo zmiękczyć n]:))) ale co tam :))) pozdrawiam ;)

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

A rozumiem, nareszcie błoga wolność więc trzeba korzystać, korzystaj jak najwięcej ;))))
Toś się Kobieto odsztyftowała jak stróż w Boże Ciało ;)))

Właśnie nie do końca wiadomo czy na turków działa el nino czy coś mają w tej herbacie ;)))) hahhaha że im się taki słaby odcinek podobał, ja myślę, że oni podobnie jak my dużo sobie obiecywali po tym odcinku i się rozczarowali..... zobaczymy za tydzień..... bo jak nie zaskoczą II zwiastunem to myślę, że cienko będzie wyglądał rating za tydzień, a może tylko my jesteśmy sceptyczne a im się to podoba ;)))

Życzę Ci miłego robienia coś dla siebie albo miłego nic nie robienia.... ;)))) relaksuj się nam Torpedko ;)))

Margoargo

Bardziej jak szczur na otwarcie kanału, to od koloru szortów wielkości wora na ziemniaki, ale jaki dzięki temu mam luz;)) tak wyluzowałam sie na całego...Dzięki kochana, Ty też zażyj relaksacji...jak się uda:)))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

hahaha to hasło też znam , Marzenka Ty chyba musisz być z południa Polski ;)))

Widzę na teleforach, że kolega Wam zapodał wersje kolumbijską kiralika....dość dramatyczną trzeba przyznać, ale akurat ameryka południowa i telki latino lubują się w dramacie... zobaczymy ile Turcy ściągnęli z oryginału.... Sezon na miłość też robili z koreańskiej wersji, ale nie wiem , czy jej byli wierni ;))))

Cóż zobaczymy.... tylko utrata pamięci to domena telek latino turcy ograniczyli się w Sezonie do jednego odcinka ....zobaczymy czy tak będzie w kiraliku.....
Moim marzeniem jest, żeby jednak ten serial zrobili w I serii żadnych II serii zakończyć wątki i po sprawie.... bo zaczynają już męczyć fabułę na potęgę ;)))

Margoargo

Kochana jestem z najwiekszej wiochy w Polsce, wiocha to Warsaw City, dzielnica Stare Bielany, Tak do mnie też nie przemawia oglądanie Glizdy jako przyszłej pani Omerowej, jeżeli tak będzie to ja się zwijam,też jestem za tym żeby zrobili jeden sezon, a treściwy. Mam nadzieję że jak oglądalność im zacznie lecieć lotem koszącym to ktoś sie wreszcie obudzi, miejmy nadzieję że tak będzie bo ten serial oglądają w wiekszości młodzi ludzie , ta nagroda którą Elka odbierała, została przyznana przez studentów...może dzięki temu nie zrobią z tego że powtórzę za Korisiem..DRAMA!! DRAMA!!

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

hahah a ja a jestem z okolic starej stolicy ;))) gdzie smok zieje ogniem, a smog utrudnia życie ;)))

Wiesz co jest najgorsze w Turków.... że oni się ratingami nie przejmują.... tak było z II serią sezonu na miłość ..... rating na poziomie 23 miejsce a oni że jest dobrze....
W tej wersji kolumbijskiej za dużo dramatu, ale w sumie z paroma kwestiami można się zgodzić..... Sude psycholka Umusiowi nie odpuści to nie ten typ..... Iz z Omerem na ślubnym kobiercu już mam odruch wymiotny.... widzę w moje wersji kiralika IZ z Denizem hahaha oboje tupeciarze do kwadratu i trafił by swój na swego..... pytanie czy Deniz już nie kręcił z IZ..... to by było ciekawe.... Deniz uganiający się za Iz a ona go punktuje ..... hahahaha a nie ucieka jak większość kobit Yasemin, Defne .... Defne tylko raz postawiła się Denizowi przez parę sekund ale zawsze to parę sekund na początku odcinka 22 ...... ahahhaa teraz sobie pomyślałam , że na Deniza najlepsza by była babcia Tiurkan hahaha już ona by go rozumu nauczyła, aż by mu kucyk odpadł ;)))
To, że tylko poważny wypadek zmusi Umusia to wybaczenia Defne to myśmy tu już prorokowały.....

Margoargo

Ja zaczęłam oglądać Kiralika właśnie dlatego że był taki inny, a jak zaczną dowalać akcje z utratą pamięci i takie klimaty to ja mam to gdzieś, nie dość że i tak robią z niej idiotkę to teraz jeszcze jakieś trepanacje...nie nie nie!..never !!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Od schematów nie uciekniesz .... ja do odcinka 24 to dałabym się pokroić za kiralik tak mi się podobał , bo był inny, ale teraz huśtawka emocji... parę odcinków złości potem pogodzenie, potem znowu złości przyprawiają mnie już o chorobę morską.... gdzieś na tym forum już opisałam jak wygląda podział odcinków do 40 koniec wątków i koniec serialu....a czy oni na pewno pogadują o II serii.....wrrr zęby mnie zaczynają boleć...

Oj Marzenka ci tureccy scenarzyści muszą się ogarnąć dla Ciebie, bo kto nam będzie odcinki tłumaczył z prędkością kosmiczną.... jak Ci odejdzie ochota na oglądanie to leżymy i kwiczymy.....

A z Defne robią ostatnio idiotkę do kwadratu już jej to Omer wypomniał w ostatniej scenie 28 odcinka.....
Niech się Turcy wykażą inwencją twórczą albo zróbcie im najazd na Stambuł i wyłuszczcie sprawę zmiany scenariusza skutecznie.....

Margoargo

wiesz co, ja też jak oglądałam po turecku to krew mi ścinało ze złości, ale już po polskiemu to co innego, oni tę seksualność do której my jesteśmy przyzwyczajeni, ubierają w słowa, te dwuznaczności, gierki słowne są super. Żeby jeszcze Ci Ruscy, potrafili ładnie mówić to byłby mniód i orzeszki(cytat). Bo jak czytam wyznanie miłosne typu" JA ciebia lubliju kak swaju maszynu" i mam coś z tym zrobić, a nie ma na przykład sceny po angielsku, to tyle czasu się z tym schodzi że zwariować można...np, wiersz na początku 24 odc, jest przetłumaczony w trzech wersjach, musisz przeczytać każdą i sklecić z tego coś, przynajmniej sens był zachowany, ale co dziwnego rzuciło mi się w oczy,pod każdym był wypisany inny autor, ha , taki szczególik....no cóż.. jak ogólnie wiadomo : Rosja to nie kraj, to stan umysłu, Ale jest też i plus..odcinek przetłumaczony pojawia się już przy dobrych wiatrach w sobotę w nocy,ew, niedziela rano i dlatego mam do nich sentyment:))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

to nieepatowanie seksualnością też mi się podoba te ich gesty, spojrzenia, bawienie się piórem swoją drogą fajnie, że wychodzi na to, że Umuś ma gorącą krew nie tylko do rozwalania szkła i wściekania się ....

hahaha czy Ty mnie cytujesz ;))) miło mi ;)))

Zdaję sobie sprawę, że tłumaczenie z rosyjskiego jest nie lada wyczynem.... ja zawsze się zastanawiam, czy oni tłumaczą dokładnie czy raczej po swojemu..... też się cieszę, że tłumaczenie pojawia się szybko i to całego odcinka bo Johnny tłumaczy sceny DeFOm a rzadko cały odcinek ....

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

A jeszcze ponudzę w temacie Kiralik.. sorry trafiło na Ciebie , bo tylko Ty i ja na tym forum oglądamy po turecku i jesteśmy w odcinkach na bieżąco.....
Tak sobie myślę, że Defne powinna Umusiowi stopniowo mówić o umowie z Neriman..... od odcinka w zasadzie 17 - tego .... mogła mu powiedzieć o tym, że jej brat był szantażowany przez mafię i musieli jakoś zgromadzić kasę dla mafii, albo mogła powiedzieć na zasadzie co by było gdybyś się dowiedział, że dla ratowania rodziny trzeba się poświecić.... i takie tam, a ona ucina za każdym razem rozmowę i brnie dalej ..... i jeśli rzeczywiście turcy poprowadzą scenariusz jak w tej kolumbijskiej wersji.... to będzie to mało zaskakujące.... i zbyt dramatyczne na taki serial.... a już Defne znowu walcząca o Omera z Iz takim gdaczącym głosem jak teraz odbiera mi chęci oglądania....

I jeszcze w jednym mnie Turcy dziwią.... dlaczego Omer nie opowie jej o swoich rodzicach, o dziadku dlaczego się z nim pokłócił.... chyba tego nie było w serialu.. albo mi umknęło....

Margoargo

Sorka, ale jak zaległam z książką to Ci powiem że usnęłam nawet nie wiem kiedy.

Co do serialu, chciała powiedzieć, tylko Sinan przeszkodził, to co jej nagadał, że OM się załamie, odsunie od wszystkich, no wiedział jakę strunę pociągnąć, no to nam postawili dziewczynę w rozkroku i tak stoi bidula, nie wiem czy ja wiedząc ile osób może dostać po łbie zdecydowałabym się powiedzieć..słowo że nie wiem Iz; też powiedziała jej że Omusz po tym co Iz zrobiła nie chciał jej widzieć, bo kłamstwa nie toleruje.....powiem ci że tam jest tak naje....ne jak u cyganki w tobołku, ale powinna powiedzieć bo jak Omusz dowie się od kogoś innego....to jedyną osobą której ewentualnie by posłuchał jest Sadri, jeśli w ogóle kogoś by słuchał

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

spoko odpoczywaj, w końcu się porelaksuj trochę ;)))
U mnie też śpiący dzień...najpierw deszcz teraz mgła... nic tylko jaśka pierzoka wziąć w objęcia i nie wypuścić ;)))

Bidna ta Defne w takim rozkroku, ale im dalej w las tym gorzej, Omer teraz znowu będzie chciał jej zaufać, strasznie się otworzył przed nią w tym aucie, a ona znowu mu wywinie numer, bo zwastun kolejnego odcinka przełomu nie przewiduje..... zgadza się, że Omer jest prostolinijny i uczciwy, nie toleruje kłamstwa, ale też zrobili go bardziej wybaczającym....bo Sinanowi w końcu przebaczył.... Defne na pewno kiedyś przebaczy przecież proci muszą w końcu być razem;))) szkoda tylko, że robią z tego serialu taką huśtawkę.... rozchodzą się i schodzą.... znowu się rozchodzą teraz się zejdą.... a umowa nie ujrzała światła dziennego i ja już wiem, że znowu się rozejdą.... może w końcu z powodu tej umowy i będzie wielkie godzenie zakończone ślubem..... tylko jakby to zrobili w 24 odcinku to byłabym zaskoczona.... a teraz.... już tego zaskoczenia dla mnie jako widza nie ma..... ale Turkom się podoba.... oni pewnie jeszcze z 5 takich huśtawek chcą przeżyć i dopiero ślub głównych bohaterów.... dla mnie 2 huśtawki to już za dużo.....
Zresztą tu na forum rozpisałam już odcinki do 40 .... hahhaa z podziałem ile które zajmą czasu.... tylko wszyscy pogadują o II serii ja się pytam po co.... jak już kończą im się pomysły przy 28 odcinku, który słaby był .... przynajmniej dla mnie..... to co będzie dalej..... a faktycznie jeszcze nie byliśmy na prowincji tureckiej to pewnie za jakieś 2-3 odcinki odwiedzimy albo góry albo inny region.... no chyba, że wypadem na wieś był odcinek 23 .... ale mało wtedy widoków tureckich pokazali.... piszę to dlatego, że w sezonie na miłość pojechali w 47 odcinku do Emrego na wieś, w kontrakcie na miłość z kolei pojechali nad morze czarne zbierać herbatę.... więc posiłkując się tym schematem myślę, że gdzieś wybędą;)))

A zanudzam Cię sorry nie masz wyjścia ;)))

I jeszcze jedno tak mi nasuwa po tym 28 odcinku.... coś niespójność scen mi się zrobiła.... bo mam pytanie za 1000 punktów po co Defne i Omer gotowali rosół w kuchni Sinana... jeśli go nawet nie spróbowali, bo nie wiemy co stało się dalej.... oj i wątek Sinana i Yasemin całujących się po co to zrobili..... a tak coś mnie drażni dalej ten odcinek;)))
Dobra koniec przynudzania;)))
Życzę Ci mimo wszystko sprawnego tłumaczenia , żeby Cię zęby nie bolały od tekstów Korniszona i Nero;)))

Margoargo

właśnie zasiadłam na podłodze ze słuchawkami na uszach, żeby zacząć tłumaczyć
wiesz co, jak też nie chcę 2 sezonu, już teraz widać że ciężko z pomysłem na to co dalej, jestem zwolennikiem czucia pewnego niedosytu, niż przesytu, i tak jeszcze 11 odc, i co oni tam mogą jeszcze wymyślić....wcześniej czytałam że matka Def ma się pojawić..ale czy to prawda to nie wiem, choć info o Iz się potwierdziło i o nowym chłopaku też...no zobaczymy...ale u mnie rzeczywiście, ogień do oglądania przygasa jak nie dowalą do pieca, to bedzie kicha:))) pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Patrz jakie zgodne jesteśmy my tutaj też nie chcemy II sezonu... skończyć wątki i następny serial robić.... tym razem marzy mi się Baris czarny charakter- taki Deniz Tranba i Elcin też czarny charakter... zresztą ona już chyba grała czarny charakter, bo widziałam na teleforum, że o tym pisaliście... ale fajnie by było ich nawet razem zobaczyć w takiej produkcji.... co za odmiana po tej porcji cukru ;)))
OKI nie przeszkadzam Ci spokojnie tłumacz ;)

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Hello Marzenko Torpedko nasza.... jak tam zdzierżyłaś tłumaczenie 28 odcinka czy jeszcze się męczysz ???

Powiem Ci, ze po tym jak dla mnie słabym 28 odcinku do zwiastunów 29 odcinka podchodzę jak do jeża.... niby w drugim zwiastunie cioteczka wprowadza plan zamknięcia Omera i Defne w biurze, ale jakoś mnie to nie powala, bo i tak nic z tego nie wyniknie....no chyba, że rzeczywiście zapodadzą nam jakąś spektakularną zagwozdkę.... ale na nią się nie zanosi.... nawet w ratingu tygodniowym kiralik spadł na chyba 5 miejsce.... oj źle się dzieje w państwie tureckim.... słabnie fabuła w tempie zastraszającym...

Miłego dnia ;)))

Margoargo

siemaniura duszo moja:)) dzisiaj już będę miało 1h, 30 minutes, teraz tylko muszę przepisać to na czysto

Ja też jakoś nie podniecam się tymi zwiastunami, no chyba że wreszcie coś zrobią, bo jak on dalej tylko ma się w nią wgapiać a ona odpowiadać dziewiczym trzepotem rzęs to dzięki bardzo, potrzepotać to ja se mogę sama przed lustrem, wcale się nie zdziwię jak Sinan I Yasemin załatwią to tej nocy, bo jak pewnie wiesz też zostaną zatrzaśnięci, odcinek skupi się na Sin-Yas, i wtedy ja mam to w zakończeniu pleców

Miłego dnia duszo moja:))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Hello ;)))

Tak jak myślałam Torpeda ;)))

Właśnie też myślę, że odcinek skupi się na Yasemin i Sinanie, a nasi proci będą grać ale w ubieranego pokera hahahaha ;))) tak mi się skojarzyły te karty na stoliku... przecież w Turcji rozbierany poker protów nigdy w życiu;)))
Ten zastój w relacjach Omer i Defne już mnie nuży....
Jak mnie Deniz wkurza a niech już zacznie ostro podrywać Defne przynajmniej jakieś szkło poleci albo krzesła w wióry... ale przynajmniej coś się będzie działo ;)))

Skupią się znowu na wątkach pobocznych bo nam szanowny Baris bez szalika po sklepach lata to i się nabawił zapalenia płuc, było zjeść rosołek co tak zawzięcie gotowali w 28 odcinku to by mu się poprawiło... oj masz rację czarownica Ziuta odprawia jakieś czary- mary albo woo-doo to i Bariska rozłożyło hahaha
Bo Baris nie wie jednego na jego chorobę najlepszy okład z młodej piersi ,a nie z takiej przechodzonej.... czyli wniosek musi wymienić na młodszy model ;))))

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Jak to dobrze , że piszę z podłogi :-D

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Co Cię tak rozśmieszyło czyżby okład z młodej piersi ;))) hahhaa fajne hasło ;)))