Wszystko o serialu do przodu;) bo zajechałyśmy już 2 wątki ;)
Staram się Migusię francę jedną przegonić, a ta zza węgła łup dopada mnie dziś już miałam jeden mini atak ...... tabletki , cisza + zasłonięte okna dawały odpór Migusi .... na razie sobie gdzieś polazła i niech nie wraca, ale jak ma nie wracać jak duje u mnie dalej już mi się nudzi....
Już wolę śnieg i 5 stopni mrozu niż taką pogodę ;)))
Co do serialu.... miałam nie dywagować, ale nie wydaje mi się, że deprecha Umusia wynika z faktu dowiedzenia się o umowie, myślę, że przyczyna jest inna..... Mam nadzieję, że się mylę i jego smuteczek wynika z faktu dowiedzenia się o umowie.... jak to mówią pod latarnią najciemniej..... bidny ten Umuś tak mu wszyscy dowalają.... ręce opadają.... niech już się dowie o tej umowie, bo mam dość tego serialu.... już nawet nie nastawiam się nie wiadomo na co na piątkowy odcinek... po prostu obejrzę i zobaczę co wymyślili.... i jeszcze jedno w 1 zwiastunie wygląd Defne w ogóle mi się nie podoba, co te Turczynki mają z tym pudrowaniem się na trupa ;))) hahaha nie dość, ze Elcin ma jasną karnację to jeszcze zrobili z niej w tym zwiastunie japońskie kabuki;))))
Aj zjeżam się straszne na ten serial, miało być fajnie, zaczyna się robić nudnie.... już ciągną fabułę na siłę.... brrr jak ja tego nie lubię.....
Jedno mnie ubawiło w tych zwiastunach.... tyle wspólnych scen Defne i Omera, chyba się Turcy naprawdę wystraszyli swoich fanów ;)))
Jeszcze tli się we mnie nadzieja, że serial wróci na swój tor sprzed 22 odcinka, ale mam niejasne wrażenie , że poprzedni reżyser jednak był lepszy i chyba miał na scenarzystkę większy wpływ;))))
Oj fakt człowiek bez prądu jak bez ręki w dzisiejszych czasach ... to nieźle Wam tam wiało jak takie szkody, u nas na szczęście spokojnie, chociaż dziś ciągle jakieś drzewa połamane....
Do miłego zaś ;)
Hello Marzenka ;))) tu ja nocny marek ;))) hahaha a jeszcze Ci napiszę, że padam ze śmiechu jak Dziewczyny na teleforum rozprawiają o tym gotowaniu szparagów przez Umusia.... są rewelacyjne.... powinny to Turkom przetłumaczyć i wysłać.... napieprzają się nieźle ;))) mają świetne poczucie humoru.... no ale co jak co pojechali z tą sceną gotowania, ja jak to oglądałam to parskałam śmiechem co chwilę, zamiast wczuwać się w rozterki Umusia;)))
I widzę, że nie tracą entuzjazmu co do piątkowego odcinka.... fajnie... ja pewnie nie będę oglądać na żywo, bo idę się trochę ukulturnić ;))) posłucham sobie arii operowych ;))) później obejrzę sceny Defom na YT....
Niestresowego tłumaczenia Ci życzę ;))) a Marzenka tak sobie pomyślałam, że Ty Duszo Moja po tłumaczeniu 30 będziesz normalnie bezrobotna, bo Twój 33 odcinek jeszcze się nie nakręcił ;))) hahaha no nie może już kręcą w końcu jakiś zwiastun będą zapodawać w piątek ;)))
Ja też je czytam ale piszę statecznie, bo jak złapię fazę to cały dzień tam siedzę :)) Tak, tam wystarczy że każdy napisze po jednym zdaniu i humor masz zagwarantowany na cały dzień
Co do bezrobotności, ha, kochana jak już go zobaczę, jak przysiędę, to w poniedziałek będzie przetłumaczony:)))
Oooooo, Duszo Moja zazdroszczę Ci tej opery, żebym tak miała z kim iść też bym poszła, ale w moim polu rażenia nikt nie przejawia zainteresowani taką muzyką, ciemniaki:))) Nakarm uszy, nakarm i za mnie:))
A swoją drogą, czuję się wyróżniona że kręcą specjalnie dla mnie odcinek:) haha:)))))
Tu znowu ja nocą porą wpadłam na forum ;)))
Nie wątpię, że przetłumaczysz na poniedziałek ;)) przecież Ty masz przyspieszenie kosmiczne ;))))
Właśnie życzę Ci żeby ten 33 odcinek był naprawdę bombowy.... bo co prawda zapowiadają, że 32 taki będzie ale już 31 miał być mega niespodzianką hahaha i było uduchowione gotowanie Umusia ( ale się uczepiłam) hahah i spacery po spa w padającym śniegu bez wyraźnego celu ;)))
Zobaczymy czy przełom będzie w 32 czy jednak poczekają specjalnie dla Ciebie na 33 ;))))
Cuś mi nerw przychodzi na ten serial, Madzik nasza kochana już całkiem pogrzebała oglądanie, Słoneczko 2 tygodnie zabierała się to przetłumaczonego odcinka.... aj niszczą nam taki fajny serial..... Ja na temat kiralika strzelałam elabuś za elabusiem, a teraz więcej piszemy na tym forum o innych sprawach niż o kiraliku...... źle się dzieje w państwie tureckim oj bardzo źle ;)))
Oby już faktycznie ruszyli z akcją.... bo będzie jak z KM o ile I serię obejrzałam całą to II serii tylko 1 odcinek .... reszta czeka na mnie do obejrzenia, ale się nie mogę zmobilizować ;)))
Nasłucham się tej opery i za Ciebie spokojna Twoja rozczochrana ;))) a jeszcze w planie mam do teatru wyskoczyć , tylko muszę zobaczyć co ciekawego grają ;)))
Do miłego zaś ;)))
Mój Ty Demonie sztuki, ażebym ja była bliżej, już byśmy razem śmigały na wszystkie premiery:)))
Ja KM skończyłam oglądać na 40 odc, pierwszego sezonu, jak KA dalej w ten obecny klimat będzie się zanurzało, to też sobie odpuszczę. Fani po 31 najechali na scenarzystkę, a ta im odpisała żeby dali jej szansę się zrehabilitować, jak już ona zacznie się rehabilitować to ja, czarno to widzę, ta baba w ogóle nie łapie klimatu, poza tym jak już któreś z nich, reżyser albo ona coś skrobną do fanów to z reguły przynosi to zupełnie inny finał od oczekiwanego. Choć jak widać na licznych zdjęciach rodzimy widz jest zadowolony, ale chyba największym kuriozum było to że Baris dostał najwięcej tweetów za odcinek w którym nie grał....no nic nie kumam, myślę że z miłości do niego wybaczyliby nawet ogłoszenie, że Baris kocha Onura:)))
Co do przełomu w serialu to nie licz na wiele, jak powiadają; rozczarowanie, to znienawidzony element nadziei ...
pozdrawiam Cię kwiecie mój luby :)))
Witam, witam i o zdrowie pytam ;))) hahaha mam nadzieję, że po szanownej koleżance migusi tylko blade wspomnienia ;)))
OJ jakbyśmy blisko siebie mieszkały to już się nas boję..... normalnie miasto nasze ;)))
Niech ta scenarzystka naprawdę się ogarnie..... bo zapodaje takie babole, że ręce opadają..... nie wiem , czy producenci naciskają, żeby wydłużyć ten serial jak się da..... ło matko wtedy spełnią się moje najczarniejsze wizje..... zamiast skończyć serial na 40 odcinakach max 45 będą ciągnąć jak gumę aż w końcu trzaśnie.... i w ciągu jednego odcinka pozamykają wątki.... do tego ten serial zmierza nieuchronnie.....
Gdzie ten dynamizm, element zaskoczenia z początkowych odcinków..... czy wiesz, ze ja zamiast obejrzeć w całości odcinki od 22 oglądam sobie sceny z odcinków początkowych.... hahaha dziwna jestem wiem ;))) ale jakoś tamta formuła serialu bardziej do mnie przemawiała.....
Niech ta scenarzystka naprawdę poogarnia te wątki bo ileż można oglądać gotującego Umusia przy doniosłej muzyce hahha znowu;))) ..... jeszcze żeby pieprznął tym talerzem o ścianę .... z bezsilności to by mi się ta scena podobała... a tak urwali ją ni z gruszki..... ni z pietruszki..... ehhhh zostawił jedzenie i poszedł z winem w ręce..... i nic się dalej nie wydarzyło..... oj czepialska jestem niesamowicie, ale uwielbiałam kiralik właśnie za spójność wątków, a tym czasem robi się coraz gorzej.... a przypomniało mi się jeszcze w 28 odcinku Omer i Defne gotują rosół u Sinana ..... jeszcze go Defo poucza na temat tego rosołu, tak mi się wydaje.... po czym wycięli scenę, gdzie oni piją ten rosół .... i nie wiadomo po co na co gotowali, jak nawet nie spróbowali..... ehhhh nerw mi wzrasta na tę scenarzystkę z bożej łaski......
jak już nie ogarnia wątków, to niech zatrudni sobie asystenta który wyłapie takie niedociągnięcia....
ale walnęłam analizę poczynań scenarzystki..... niestety w moim mniemaniu to ona zajedzie ten serial .... i zrobi go niestrawnym.....
Baris jest obecnie w Turcji na topie to i jak tylko się gdzieś pokaże od razu odzew niczym lawina.... jak to nie grał w 30 odcinku na końcu przecież gadał z Sinanem przez skypa i jeszcze były sceny z biura pokazane.... widocznie tyle fanom wystarczyło, żeby zaczęli szaleć;))))
Jak tak patrzę na te zdjęcia z planu , to większość to, że się tak wyrażę kolokwialnie nasza gimbaza albo liceum..... no więc jak Turczynki widzą takie ciasteczko to się ślinią..... sama się na jego widok ślinię więc tym bardziej się im nie dziwię ;)))
Fanki tureckie myślę, że wolą każda opcję byleby nie była to Ziuta ;)))
Gimbaza , nie gimbaza oglądalność ma się dobrze :) widać gusta Turków są zaspokojone, no ja osobiście czuję niedosyt, ale może dlatego że w ogóle nie oglądałam tureckich seriali, oprócz KM, nawet wspaniałe stulecie jakoś mnie nie kręciło, na dobrą sprawę to zaczęłam go oglądać ze względu na Omera i bardzo spodobała mi się Neriman, ale wtedy nie wiedziałam co ona mówi:))))))))))) Myślałam że to jego matka, i tak w nieświadomości że ktoś jeszcze to ogląda męczyłam mózg domysłami, aż któregoś dnia zobaczyłam przetłumaczone 6 min, jak ja się w to wgapiałam, człowieku, świat takiego zainteresowania nie widział, później znalazłam stronę z ruskim tłumaczeniem, zaopatrzyłam się w odpowiednie pomoce naukowe, a że mieszkałam w akademiku z Rosjanką, to cuś kumałam, a i wcześniej miałam maleńki romansik z tym językiem, bo do niej przyjeżdżał zaje...sty brat Borys...o matko nie wiedziałam że ruska ziemia takie cudo może wydać, niech Ci wystarczy jak powiem że Baris za Borysem mógłby worek z kapciami nosić:)))) quwa, no niewyobrażalnie cudny, a i kwiatki mi przynosił....Ło losie ale mnie na wspominki wzięło, no coś w sobie masz, tzn. w sposobie pisania że język mnie się rozwiązuje Kobito:))) dobra nie zawracam kontrafałdy bo to nic nie ma wspólnego z serialem....no cóż czekamy do piątku, zobaczymy czym zrehabilituje się scenarzystka...
Do miłego:))
Marzenka już pisałam, że uwielbiam Cię czytać chyba z 100 razy ale napiszę 101 - uwielbiam Twoje teksty ;)))
chichram się właśnie jak małolata do mojego laptopa, dobrze, ze pracuję sama to nikt na mnie nie patrzy dziwnie ;)))
Mówisz, że Borys to był mister wszechświata ;))) hmmm możesz mieć rację,
Ja generalnie przystojnych Rosjan nie znam no może poza tym aktorem co grał Bohuna, bo jak ja zobaczyłam tego aktora, co grał Bohuna w Ogniem i Mieczem, to stwierdziłam wtedy, że żaden inny aktor nie powinien grać Bohuna ten był po prostu idealny ;)))
Spoko tutaj piszemy o wszystkim tak już mamy .... a teraz przez szanowną scenarzystkę i reżysera to akurat najmniej piszemy o kiraliku ;))) więc spokojnie piszmy o wszystkim ;)))
Tak oby to była bomba w tym 32 odcinku a nie znowu niewybuch ;))))
Bomberele gel to ma być w 33 odc. i Ty duszo moja trzymaj zaciśnięte piąstki oby tak było, bo jak znów trafię na odcinek w którym jedynym pocieszeniem będzie Koriś, to mózg mi rozsadzi jak nic, już widzę czychającą na moje skronie arystokratkę hrabinę von Migrenon:)) a więc módl się żeby w 32 podpalili tylko lont:)))....Ropucha ze mnie, wiem:))
Mnie ogólnie męski osobnik tego wschodniego kraju zawsze kojarzył się z usmarkanym głupkiem, ale Boria .... Ooo,.Jezusie jaka ze nie była wtedy gęś..a jakbym się odważyła to teraz siedziałabym w Arabii Saudyjskiej:))))
OKI masz jak w ruskim banku hahahaa ;))) będę trzymać kciuki, żeby jakaś bomba padła jednak w 33 odcinku, bo inaczej od tekstów Korniszona rozbolą Cię zęby, o hrabinie Migrenon nie wspominając..... cóż w piątek ok. 20 naszego czasu dowiemy się co też scenarzystka zapodała fanom.....niech już nie bawią się w górnolotne zapowiedzi tylko niech akcja w końcu ruszy z miejsca, bo wieje nudą jak u mnie halniakiem ;)))) hahaha
Piszesz, że jakbyś się odważyła to siedziałabyś w Arabii.... hmmm jak ja bym się kiedyś odważyła siedziałabym teraz w Kanadzie.... hahaha dobrze, że tak nam się losy potoczyły, bo byśmy się nie spotkały ;))) co prawda w necie ale zawsze ;)))
A wracając jeszcze do tureckich seriali, możemy sobie przybić piątkę już kolejną ;))) ja też zaczęłam od KM tyle tylko, że z lekkim nerwem, ale skończyłam oglądać I serię..... a później oglądałam kontrakt na miłość, potem po turecku cilek kokusu do 9 odcinka bo odpuściłam.... i zaczęłam kiralik.... najpierw po turecku, a potem tak jak Ty znalazłam kawałek po angielsku tłumaczony, a później po polsku to EizPerAng przetłumaczyła Połowę odcinka pierwszego.....
A wspaniałego stulecia też nie oglądam, bo mnie nie wciągnęło w ogóle, tak samo jak imperium miłości....
Truskawki skończyłam na tym samym odcinku:)))))))) Losy nasze są złączone:)) a jeszcze miałam epizod z Iliski Durumu czy jakoś tak, ale ta blond pipa tak mnie wpieniała że właśnie kiełki mnie rozbolały:)))
hahaha a ja miałam jeszcze przygodę z Inadina Ask... tylko one tam tak gadały jak karabiny maszynowe.... chociaż główny bohater niczego sobie był ;)))
No Siostry jesteśmy co się zowie ;)))
Tego Inadina nie oglądałam wpadłam po uszy w KA, i jakoś nawet niczego już nie szukałam..
Co do poprzedniego posta, gdzie to mogłyśmy wylądować...to tak po przemyśleniu, nie wiem czy jednak byłabym w ty Arabii...bo jak wiadomo, kobieta to najsilniejszy, znany człowiekowi, czynnik redukujący bogactwo:))
hahaha Marzenka redukująca bogactwo Arabii Saudyjskiej..... leżę ;)))) mówisz, że dałabyś rady ;)))
Ja mogłam wojażować nie tylko po Kanadzie , ale po USA i Kubie, a siedzę sobie na południu.... i wiesz co dobrze mi z tym ;))))
Ponoć Kobieta jest jak pocisk.... wpada w oko , przeszywa serce , dziurawi kieszenie i wychodzi bokiem ;)))
Ja Inadina zaczęłam oglądać zanim jeszcze odkryłam kiralik.... a potem kiralik dopadłam i przepadłam..... co prawda wychodzę ostatnio na prostą.....
Z pączkowym pozdrowieniem zjawiłam się tutaj;)))
Jak tam objadasz się co nie co pączusiami ;)))
Ja już zjadłam 2 a dzień się jeszcze nie skończył ;))))
Jeszcze usmażę faworki i ciąg dalszy rozpusty można czynić ;)))
A od jutra suchy chleb i woda co by pączki zrzucić....ale jak to mówią.... raz się żyje ;))) a potem się umiera ;)))
Życzę smacznych pączków i innych tłustoczwartowych smakołyków ;))) Do miłego zaś ;)))
Ptaszyno, witaj, Ty mnie pytasz czy zjadłam????????????? Duszo moja właśnie zaczynam się cielić!!!! Jak cierpiąca byłam i na jedzenie nie mogłam patrzeć, tak dziś mam 100% gastrofazę, matko żarłabym wszystko co jest w zasięgu wzroku, niech Ci wystarczy jak powiem że zjadłam ich 6! mówi Ci to coś? ale jak jeszcze ktoś wpadnie na debilny pomysł i przyjdzie z jeszcze jednym pąkiem, to zacznę pawiować, Im wszystkim się zdaje że ja mieszkam na bezludnej wyspie i pączków nie jadłam, Panienko a do wieczora jeszcze tyle godzinów:)))))) A jeszcze Apolonia pielgrzymki nie odbyła i jestem pewna że gdzieś o 19 przyfanzoli całą przyczepę, tylko te jej to będą domowe....i już na samą myśl że będzie siedziała dotąd aż z ochami i achami,, subtelnie, jak dama skosztuję jej manufaktury pączkowej....rozkosz smaku, czy, walcz z próchnicą?...
Pozdrawiam:))
veronka2015, pisałaś wczoraj na teleforum, że nie wiesz, jak cytować wybrane fragmenty wypowiedzi innych osób.
To nie jest trudne, mogę Ci wytłumaczyć ;)))
No chyba, że już Ci ktoś wytłumaczył i już wiesz jak robić ;)))
Dziękuję Ci bardzo jesteś kochana, jeżeli to nie byłby problem to chętnie skorzystam z pomocy:) Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję...Tylko wiesz że mnie tępa dzida jest w tej dziedzinie:(( Nawet cymbałem nie mogę się nazwać, bo to obraza dla cymbała:))
żaden problem, sama radość ;)))
na teleforum jestem obecna jako Leticia200 ;))))
Najlepiej otworzyć forum w dwóch kartach. W jednej tworzysz całą odpowiedź a w drugiej szukasz interesujących cię wpisów wciskasz cytuj i kopiujesz interesujący cię wpis i wklejasz do swojej odpowiedzi w pierwszej karcie
Pamiętaj że każdy cytat musi ZACZYNAĆ SIĘ od [quote="nazwa nicku cytowanej osoby"] potem cytat (nie musi być cały, możesz wybrać fragment czyjejś wypowiedzi i wkleić) a KOŃCZYĆ [/quote ] (tylko bez spacji pomiędzy słowem a nawiasem)
możesz dopytywać mnie do oporu :D
Bardzo, bardzo dziękuję. Dzisiaj się tym nie zajmę bo mam jeszcze trochę tłumaczenia, ale dzięki Tobie mam instrukcję obsługi:)) jedyne co umiem to wysyłać maile, taka Ci ze mnie bestia komputerowa:((
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam:)
;))) Jak coś, to jeszcze może mnie pytać ;)) jak chętnie odpowiem na wszelkie pytania ;))))
Też pozdrawiam, tłumaczko ;))))
Marzenko - rozwalasz system ;))) hahaha
Ja zjadłam jeszcze 2 pączki i pół talerza faworków.... oj dieta cud by się przydała hahaha a wiesz jaka się dieta cud.... " cud będzie jak schudniesz "....
Apolonia - to ta nestorka rodu od paznokietków???? a to pączusie od niej chyba pyszota ;)))
Widzę poniżej, że nasz Siostra Vanessa robi za instruktora cok pięknie ;)))
Ja się do Was na teleforum na razie nie zapisuję, bo mi Dziewczyny zrobią najazd na chatę... że udaje babę a jestem tym kolesiem- co się tak na niego zeźliły hahaha .... jak się kiedyś zapiszę na teleforum to Marzenka proszę Cię będziesz moim rzecznikiem i adwokatem;))) bo znasz mnie już trochę ;))) hahhaha - spoko na razie nie zamierzam się tam zapisywać... bo ledwo ostatnio mam czas to forum ogarniać ;)))
Czyżbyś kończyła słynny 30 odcinek ????? HA TY Tytanie tłumaczenia.... ząbki od tekstów Korisia Cię nie bolały.... hahha nie oglądałam tego odcinka to nawet nie wiem czy coś zapodawał;)))
Do miłego zaś ;)))
Dziecino moja mam wrażenie że i mnie rozerwie jak smoka wawelskiego po tym wypchanym baranie:))) Tak, Pola to Królowa matka i oczywiście że przydrałowała z całą przyczepą.....matko na samą myśl niedobrze mi...
Tak Vanessa napisała co mam robić po kolei, za co jestem dozgonnie wdzięczna
Kochanieńka, jak już postanowisz się zapisać to ja będę Twoim osobistym ochroniarzem, tego możesz być pewna:)))
Z odcinkiem idzie mi wyjątkowo kulawo, to z przeżarcia, ale spoko wodza, do końca zostaje coraz mniej:))
miłego dnia:))
Merhaba ;)))
Czyli dobrze kojarzyłam nestorkę rodu ;)))
Oj nie dziwię Ci się , bo sama przeżarta jestem nieziemsko;)))
Dobrze, że pączki nadziane były marmoladą, a nie siarką, bo byś musiała pół wisły wypić ;))) hahaha ....
Dziękuję Ci mój osobisty ochroniarzu;))) Na teleforum rodzina kiralikowa się rozrosła, więc mogę Was poczytać, niekoniecznie muszę komentować ;)))
A tym bardziej, że ostatnio mój entuzjazm spada z prędkością lawiny, a Dziewczyny na teleforum dalej zachwycone;))) .... ja po prostu za stary wróbel jestem, mnie na plewy nie nabierzesz :))) niejedno w życiu widziałam... i niejeden serial, więc mam prawo być bardziej sceptyczna;))) hahaha do tego co wyczynia scenarzystka.....
Przesyłam Ci pozytywną energię co by Cię nie opuściła... przy tłumaczeniu słynnej 30-tki ;)))
Marzenka jak skończysz 30- tkę , będziesz oglądać po rusku dla przyjemności odcinek 32 bo go nie będziesz tłumaczyć ;))) Jak ja też go w końcu zobaczę po turecku, to będę mieć łocywiście pytania do Ciebie;)))
Miłego dnia i jeszcze milszego wieczoru......można powiedzieć zyczę Ci bombowego oglądania;))))
Łocywiście mozeta kobito na mie licyć w kazdy setuacji:))) Pytojta o co kceta:)))
Do usługów straśnie milusia kobito...
cymoj siem cieplutko:))
Witaj Duszko Moja.... koniec końców nie poszłam na arie operowe, bo mnie przeziębienie męczy i dręczy ..... skutki halniaczka ciepło i pełno mikrobów ;)
Obejrzałam fragmenty 32 odcinka.... hmmmm coraz mniej mnie zaskakuje.... znowu poprawiają relacje Omer i Defne , bo się Umusiowi zycie zawodowe wali..... hmmmm gdzie to już było a w 18 i 19 odcinku...... wrrr coraz większy nerw mam na tę scenarzystkę.... i powiem Ci, że nawet Szogunek mnie nie wpienia.... tak się nawet zastanawiałam w którą stronę pójdą.... no oczywiście porachunki Szoguna i Umusia..... oj, oj .... ogólnie bomby nie było ..... czyli Siostra bomba będzie w Twoim odcinku...... hmmmm mniemam niestety, że i w Twoim odcinku będzie ale niewybuch ;)))
A jakie Ty masz odczucia po tym odcinku ????
Do miłego zaś ;)))
Najsamprzód:))) to Ci napiszę że tam jest tyle ognia, znaczy w tym odcinku....no, krótko mówiąc mój sąsiad pan Henio odśnieżający chodnik wywołuje u mnie większe fale gorąca niż tych dwoje...tak bym skróciła odcinek, a, z jednym wyjątkiem, scena gdy oglądali film i Omer nagle wyłączył tv, Defne pyta dlaczego wyłączył, a on jej na to że musi popracować, Defne , ale film jeszcze się nie skończył, Omer, na to, że obiecał trzymać się z daleka ale boi się że nie będzie mógł dotrzymać słowa...... Przyznaj sama, krew już wrze, bym powiedziała nawet że z tej gorączki w moich żyłach jest już cukier w kostkach.....off.... Scenarzystka, tak się zrehabilitowała, OFFFF!!!!, dowaliła do pieca, tępa pipa...ludzie, moja nauczycielka polskiego dostała by zapaści gdyby to przeczytała.......wybacz Słońce moje, sama rozumiesz, te emocje wprowadzają chaos w mej pamięci, wszystkie zasady poprawnego budowania zdań, na chwilę obecną odeszły w niebyt:)))...
Groszku, no jak to jesteś chorutka:(( no cio Ty?....Ty Królowo złota zapylaj do apteki, kup sobie "Oregasept H97" w niebieskim pudełku, i po 6 kropelek 3 razy dziennie, kochana Ty i Twoja rodzina zapomnicie co to przeziębienie, testowałam na sobie, od dwóch lat nie byłam przeziębiona,polecam:)))
Na bomberele gel to ja się lepiej nie nastawiam, już się nastawiłam, przy którymś odc. i tylko dostałam szczękościsku z podniecenia:)))
Kurczaczku, trzymaj się ciepło, najlepiej porządnie się wyśpij, powiedz wszystkim że jaśnie pani ma wolne, i niech ci gawiedź nie zawraca gitary, audiencja przełożona na przyszły tydzień:))
Pozdrawiam:))
Hello;))) Po raz kolejny piszę teraz bo potem mogę zalec w łóżku i z niego nie wychodzić .... aczkolwiek jest już lepiej niż wczoraj ;)))
Obejrzałam sobie prawie cały odcinek 32 zwłaszcza sceny Defne - Omer.... i powiem Ci to co już pisałam wcześniej...... znowu scenarzyści zrobili z Defne - Batmana, który ratuje świat ( czytaj Omera) .... bo zdaje się że do tego dojdzie.... Scenarzystka narobiła problemów passionis i teraz Umus wspierany przez oczywiście Defne będzie ratował firmę... tylko dlaczego to już nie ma polotu i jest miałkie.... może tylko ja tak mam, że doszukuję się dziury w całym....jakby było mało scenarzystka dołożyła jeszcze mętlik w głowie Umusia.... biedny jest ten facet oj biedny.... już prawie wszyscy w koło wiedzą o umowie.... Defne się przymila, pociesza , wprowadza się a Umuś zamyślony... jakiegoś entuzjamu w nim nie widzę o nie dziwię mu się .... oj nie dziwię.... Defne już 2 razy mu dokopała konkretnie... nie chce mu powiedzieć o tajemnicy to co myśli Umuś.... w którym momencie Defne znowu mu dowali.... oczywiście nie specjalnie, ale jednak. Dlatego Duszo Moja zaczynam się odczuwać znużenie.... nic konkretne się nie dzieje... nie było prawdziwej bomby.... rozmywają sprawę umowy.... wkurza mnie już to.... Znowu w akcji Deniz - Szogunek to było do przewidzenia, że skoro nie będzie o umowie, to trzeba gdzieś walnąć i oto mamy akcje Szogunka....
Przykro mi bardzo Kobito, ale musisz przeczytać moje gorzkie żale.... bo po 31 w zasadzie słabym odcinku.... myślałam, że naprawdę walną z grubej rury.... phiiiiii a tu nie gruba rura tylko rurka do napojów ;))) hahahahaa .
Nie wiem, może Turcy lubią taki rozciągnięcie i to, żeby główna tajemnica była długo nierozwiązana.... ale mnie to już nudzi... a może chora jestem to się kiralikowi dostaje hahaha nie nawet jak wyzdrowieję zdanie nie zmienię..... ta rehabilitacja scenarzystki to tylko z dużej chmury mały deszcz.... no może Turcy lubią się jarać tym, że Defne wprowadziła się do Omera i u nich to już jest coś;)))
Do miłego zaś ;)
No Święci Pańscy, widzisz jak to naprawdę można ściągnąć się myślami:)) No jak pisałam wcześniej, siara, siara, siara....myslę że Omusz jest taki wycofany, bo boi się że Defne znów w najmniej odpowiednim momencie wyparuje. Oj ma chłop pod górę, a jeszcze Iz postanowiła powiedzieć Omuszowi że czuje miętę...i znów odgrzeją mieloniaka.....ręce opadają. I naprawdę mam nadzieję że oni nie zrobią drugiego sezonu, to co najważniejsze można wyjaśnić w pół godziny....ale oni, cały naród ma chyba jakieś zajęcia w szkole z psychologii, rozkładają to na czynniki pierwsze i się w tym lubują:))....Ona się wprowadziła na dwa tygodnie, to może jednak, niechcący Omusz z roztargnienia wpadnie do łazienki jak Defne będzie szorowała co nieco:))
Pozwolisz, że co do Denisa będę w opozycji do Ciebie, życie moje:)) wku...wia mnie tak, że czacha paruje, robi wszystko żeby tylko udupić Omera, a Ta Gallo, to może miała jakieś plany co do Omusza, a że nie wypaliło to teraz się mści, w tym co wczoraj czytałam dziewczyna napisała że Gallo nie lubi Omera, i zdaje się że wszyscy ją dobrze znają....ale, na sto procent, nie wiem czy to o to chodzi, te posty przeskakują w tempie błyskawicy, nie wiem czy czegoś nie pomyliłam:))
Zobaczymy co w piątek nam zaserwują, a i ma nadzieję że tą Gallo nie będzie np. matka Defne, bo to już by była moda na sukces:((
KIZ, leż aż Cię boki rozbolą z lenistwa, ja niestety muszę lecieć po obuw, dla moich dziewczynów, i muszę zrobić to w godzinie otwarcia, bo jak cała warszawska elita zapragnie się ukulturalnić w centrach handlowych, to nie dość że nie będę miała gdzie zaparkować to do kasy będę stała ze 2h, a tego to ani ja ,ani tym bardziej one nie wytrzymają....
Ps. Gdyby nuda wielka Cię opanowała i nie miałabyś nic lepszego do roboty, to chyba Eiz dzisiaj udostępni 27...ale 29, żeby Ci oczy miały ropieć musisz obejrzeć:))
Hello;) zrobiłam przerwę w spaniu ;)))
Dzięki za porady co do przeziębienia zastosuję się, bo cuś mnie męczy.
Czyli odcinek i Ciebie niespecjalnie zachwycił.... nie wiem czy oni chcą uwalić ten serial, dlatego taką mizerię zapodają....
Gallo - matka Defne i jakby jeszcze się okazało, że przystawiała się do w zasadzie narzeczonego córki.... Marzenka to nie tylko byłaby moda na sukces po całości ale latino jak się patrzy hahahah no mam nadzieję, że na taki poroniony pomysł to nie wpadną....
No cóż idą teraz w akcję... tajemnicza Gallo i oczywiście Szogun wrednioch jeden..... Spoko ja też mam nerwa na Szogunka ale jak taka mizerię zapodają w tym serialu, to nawet on mi ciśnienia nie podnosi.....
Niech w końcu zrobią prawdziwą konfrontację .... Omer - Deniz i niech go Omer zmiecie z powierzchni .... jak Deniz dostanie jak szyba w biurze .... to ząbki będzie zbierał przez pół Stambułu.... ale o tym to możemy jedynie pomarzyć.... bo Deniz musi być do rozciągnięcia serialu.... teraz robią z nim konfrontację zawodową, a ja pamiętam, że on ma niecne zamiary wobec Defne co do tego nie ma wątpliwości... patrz scenarzystka pisze takie wątki bez zaskakujących momentów, że już przewiduję jak rozwinie akcję.... obym się myliła..... I znowu się nie pomylę.....
No tak widziałam tę akcję z telewizorem, mnie się jeszcze podobała akcja z patrzeniem na Defne jak śpi,,,, oj się Umuś łamał, łamał....
Jak już będziesz oglądać z rosyjskimi napisami bo pewnie przejrzysz ... napisz mi po co w ogóle Defne wprowadziła się do Omera... i jeszcze babcia Turkan na to pozwoliła, czy ją gdzieś wysłali????
Oczywiście, że obejrzę 29 odcinek CAŁY :))))
odpoczywaj po zakupach ;))
Do miłego zaś ;)))
Hello Marzenka ;)))
Melduję posłusznie, że już mi lepiej ;))) aczkolwiek jeszcze mnie pomęczy ;))) hahaha
Jak to mówią katar leczony trwa 7 dni , nieleczony - tydzień ;)))
Pewnie już widziałaś zwiastun swojego odcinka.... oj mini bombkę już masz.... Umuś spoglądający w dekolt Defne. ;)))) ahhaha
Najbardziej rozśmieszyła mnie analiza fanów .... gdzie dokładnie pada wzrok Umusia.... normalnie leżę ;)))
No jak to gdzie ma padać na biust Defne.... jak go tak wyeksponowała, to Umuś musiałby być z drewna, albo ślepy żeby nie patrzeć ;))) hahahaha
Czy mi się wydaje, że znowu podgrzewają atmosferę.... tylko później para idzie w gwizdek.... i w odcinku duuuuupa blada momentami. Wiem, hot scen nie będzie, bo to Turcja.... ale na całusa Omera i Defne jakiegokolwiek w usta .... czekamy już 10 odcinków hahahaha ...... mają ci Turcy fantazję.... hahaha scenarzystka chyba cięta na całujących się to i pocałunków udziela jak u nas kiedyś wódki na kartki hahahaa ;)))
Kończysz już dziwoląga 30 tego czy już skończyłaś???
Ha obejrzałam 27 odcinek- znowu fragmenty.... hahaha Defne dalej mnie wkurza..... co za dziecinada.... masakra.... ten tekst Nihan mnie rozwalił..... w scenie jak Umuś nie przyszedł do niej jak mu dała masło orzechowe w prezencie.... Defne gdacze do wieczorem do Nihan.... a ta jej tekst : "Nie dziwię się. On stara się siebie chronić"..... jakie podsumowanie.....
Do miłego zaś ;)))
No nareszcie Kobitko jesteś:))) Cieszę się że już Ci lepiej:))...Ja mimo wszystko co do 33 się nie napalam, tak bezpieczniej:))..
Co do 30 Off quwa Off.....fajny jest mimo wszystko, ale chyba towarzystwo tłumaczące na kacapski musiało mieć w czubie bo miałam do tłumaczenia piosenkę i wyobraź sobie że jedna piosenka ma trzy tłumaczenia każde inne, kobieto 2 dni na to zmarnowałam i w końcu nie wiem czy to w ogóle wyślę....taka im wyszła poezja...
I dalej ślęczę, bo najgorsze dla mnie jest ostatnie 10 min żeby dobić do godziny ( które mam już dawno za sobą) i ostatnie 10 min do końca odc.( jestem w trakcie)....no i oczywiście jak już złapię cug, i mogłabym pisać, to wtedy każdy coś ode mnie chce:)) poczekam aż błoga cisza zapanuje w domu i wtedy skończę...
Słonko, zdróweczka Ci życzę, co by katarzysko odeszło w niebyt:)).....Trzymaj się cieplutko...
Teraz dopiero dzień jest pełny:)))
A jeszcze sobie do Ciebie piszę ;)))
Ja też się nie nastawiam na 33 odcinek.... mnie po prostu śmieszą analizy fanów, a już zdjęcie na którym ktoś poprowadził strzałki gdzie dokładnie pada wzrok Umusia ... rozwala system ;)))
Ja jeśli chodzi o kiralik to dalej oglądam, jeszcze mnie nie wnerwił tak, żebym go rzuciła w diabły.... tylko tych zaskoczeń mi brak..... bo kiralik już teraz zrobił się przewidujący i nużący niestety..... a jeszcze rozciąganie go do granic możliwości pozbawia nas zabawnego , fajnego , dynamicznego serialu..... no ale cóż zrobimy my psioczymy im rating leci a oni dalej swoje.... ponoć w ratingu tygodniowym kiralik na 7 pozycji.... szału nie ma ....
Mam nadzieję, że pożegnam katar bez żalu ;))) i będę normalnie funkcjonować, bo nie ma nic gorszego nic czerwony nochal ;)))
Przesyłam Ci pozytywną energię cobyś skończyła dzieło w postaci 30 odcinka ;))) ....
Piszesz, że ruscy musieli zmienić dostawcę hahaha skoro im takie kwiatki w tłumaczeniach wyszły hahahha pewnie nie mogli swojej weny twórczej okiełznać ..... patrz jaka narowista ;)))
Do miłego zaś;)))
No 30 jest taka smutna, nawet Defne mnie rozczuliła nie mówiąc o Omerze no i oczywiście mądry Sadri. Dziadek mendowaty despota, wcale nie dziwię się Omerowi że ma go w doopie, ja też bym miała...
Kochana strategia nie nastawiania się, mam nadzieję, przyprawi nas o palpitacje....macicy:)))
Ach, kochana, ach...ta wschodnie umysły:))
No nawet nie wiedziałam że aż tak spadli, no cóż....wszystko przemawia za tym żeby jednak nie było drugiego sezonu, ale kto ich tam wie, według mnie wątki, które są zaczęte można bez rozciągania zamknąć spokojnie w jednym sezonie....ale to moje zdanie....jak zaczną to dusić e nieskończoność, to naprawdę to zaduszą:(
:)))
hahaa żebyśmy palpitacji macicy dostały, to Umuś musiałby wyskoczyć z piżamki ;))) i paradować jak Adam w raju, a tego nie przewiduję ;)))
Ponoć mają wprowadzić 2 nowe postaci ( kobiety ) przed czerwcem.... z plotek wynika czyżby chcieli dociągnąć serial do czerwca to jest prawie 20 odcinków..... o matko to całowanie Omera i Defne przewiduję dopiero za 5 odcinków.... hahahaa trzeba rozciągnąć akcję ;)))
Ja tak bym chciała, żeby zrobli jeszcze max 10 odcinków więcej nie potrzeba..... i po serialu i nie ma znużenia,.....
Do miłego zaś ;)))
Hello ;))) a znowu sobie przed snem do Ciebie napiszę ;)))
Nasi bracia Turcy zapodali II zwiastun .... hmmm będziesz mieć chyba sporo scen z Denizem.... hahahah nie straszę Cię ;))) wychodzi na to z fragmana, że Deniz nie poluje na Defne tylko chce mieć Omera jako projektanta.... hahaha a to feler westchnął seler.... scenarzystko ogarnij się plisss jakiej łopaty mamy użyć, żeby twoje zwoje scenarzystko wróciły na właściwy tor.....
ale i sceny w windzie.... cóż zobaczymy....
Na teleforum Dziewczyny zapodają wizje, a widzę, że się nie udzielasz tam chwilowo ;)))
Fani tureccy też szaleją.... bo z plot wynika, że Elka ma grać w jakiejś innej telce we wrześniu.... o to by mi się nawet podobało.... czerwiec koniec kiralika.... zakończyć z przytupem i wznieść się ponad mizerię , którą teraz zapodają;)))
Miłego odpoczynku po tłumaczeniu ;))) bo pewnie już skończyłaś , ale masz luzy Kobitko ;))) Twój odcinek się dopiero kręci ;)))
W końcu możesz się odrusczyć na pewien czas ;))) a to dobre jest po za chwilę główka by Ci parowała z nadmiaru ruskiej mowy ;)))
Do miłego zaś ;)))
No cześć Kochana:)) Ok, ok....Dzięki za troskę. Oj, kiz brakowało mi Ciebie. Co tam słychać w wielkim świecie:))....Mnie życie codzienne przygnietło, ale już, z przytupem, zaprowadziłam porządeczek:)) Wszystko i wszyscy chodzą jak w zegareczku:)) Kobito ściany drżały jak Marzuś tupnęła bamboszkiem, Teściowej ondulacja się wyprostowała ale za to teść o mało się nie udusił z tłumionego śmiechu....Było Bosssko:))))
A Ty życie moje, wykurowałaś się, dziecino?
Miłego dnia, pozdrawiam:))
No nareszcie:)))) Hello:)))) Widzę, że rewolucję październikową przeprowadzałaś w środku lutego ;))))
Nie ma to jak ustawić wszystkich do pionu;)))
hahahhaa z trwałej ondulacji.....leżę nie wstaję.....
U mnie ok, po przeziębieniu mgliste wspomnienie.... tylko roboty od groma i nie wyrabiam na zakrętach ;)))
Miłego oglądania dzisiejszego odcinka.....obyśmy padły z zachwytu....a nie ze znużenia.....
Miłego dnia;)))
Fantazję miałam iście ułańską, szarżowałam z fantazją że pradziadek by się nie powstydził:))))
Cieszę się że zdrówko już dopisuje:))
Kochanku, nie nastawiam się na wiele, nie podniecam się zbytnio i obiecałam sobie że cały dzień nie będę o tym myślała. Uważam że zabezpieczyłam się należycie i nagroda jednak mnie nie ominie:)))) ....Widzisz tę przebiegłość...haha:))
I Tobie Duszko moja miłego dnia:))
hahaha to się rodzinka zdziwiła jak Marzenka generalissimus ustawiała wszystkich ;))) oj czasem trzeba, trzeba ;)))
Ja też nie nastawiam się zbytnio na ten odcinek 33 ha ;)))
Mało tego na teleforum szaleją w domysłach, filmikach , poezjach, a u nas cisza..... może w końcu przed jakąś fajną burzą;)))
My zamiast dywagować o odcinku..... piszemy inny scenariusz kiralika..... hahaha pomysł już jest.... Ayaz i Omer koledzy ginekolodzy.... rozprawiają o przypadku chorobowym Defne ;)) hahahaha
Ze słonecznym pozdrowieniem do zaś ;))))
Kochana Ty już masz zaproszenie vipowskie ;)))
Aż się boję co my wymyślimy w tym scenariuszu ;)))
Kochana, wierzę w Was, jestem pewna że wreszcie wgniecie mnie w fotel, poliki będą mnie grzały i wzrok będę spuszczać z fascynacji połączonej z zawstydzeniem:)))
Cóż myślę, że będzie lepszy od 50 twarzy Greya hahhaha ;)))
Ma być hit, będzie hit ;)))
Boże, nerwioza mi się włączyła,czym bliżej godziny zero, tym bardziej się denerwuję...normalnie, macica się kurczy:)))
Sakin Marzenka, sakin ;)))
a my sobie scenariusz u ginekologów rozpisujemy ;)))