PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35706
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Jako że , poprzedni temat się wyczerpał zakładam nowy.

Vanessa100

Wczoraj w Świat się Kręci był konferencja ramówkowa jedynki i było całe trio Wiga-Paweł-Barbara-zapowiada się cały sezon z nimi:)

wiatriwoda

Oglądałam. Zakościelny dowalił z tą "sikawką" :D
Dobre było też, jak jakiś facet pytał Orłosia, jak długo jeszcze będzie pracował w Teleexpressie :D

No była cała trójka.
Słabo mi się zrobił na widok botoksowej Basi.
Cały sezon z nią - o, nie !

Vanessa100

Nie widziałem programu , same fotki po . Jak się prezentowała święta trójca?

wiatriwoda

Normalnie ;)
Długo nie gadali, bo było dużo innych gości.
Wiga mówiła, że nagrywają odcinki nieraz i z miesięcznym wyprzedzeniem. Barbara Botoks mówiła o przyjaźni Pedra i Pawełka.

Vanessa100

Hah Pedro i Pawełek , Pedro tez mógłby zaniemówić , nie mogę go słuchać.

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Szczerze mówiąc Młynarska nie dała im się nawet dobrze wypowiedzieć. W dodatku bezczelnie przerwała Dorocie Kamińskiej...
Ja już napisałem na innym forum, że powinien powstać program, gdzie aktorzy Klanu siadają przy stole i komentują wydarzenia z odcinka. :D

elmoo_filmweb

Nie wiem czy samy dali by radę rozkminić to :)

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

BSG miała coś takiego ;) W sumie mogliby mieć klanvideobloga, w którym omawialiby sprawy serialu. Generalnie w Stanach problem jest rozwiązywany przez dodatki do DVD ale też nie w wypadku soapek.

Na tej samej zasadzie ja żałuję, że nie wrzucili nigdzie tych scen z p. Kotulanką, nakreconych we wrześniu 2013 r. i nigdy nie wklejonych w odcinki.

wiatriwoda

Znów odcinek pół na pół dobry. Na duży plus wątek Oli, choć rozmowa ze Sławą nie porwała , poprawna można powiedzieć , to dużo ciekawsza scena z matką Chwościka . Zapowiada się kolejny ciekawy wątek dla Oli, jest taka nową Judymową Klanu , walczy o zagubione dusze , ale generalnie pomysł jest dość ciekawe, przyszło mi do głowy , że to może młody zabił Rozłuckiego , gdy doszło między nimi do kłótni , to mogło by mieć ręce i nogi. Ola jako śledcza jednak na tak , późniejsza rozmowa z Rafałem też spoko, fajna jest w tym domowym wydaniu , szkoda , że jej facet nie może siedzieć w starym podkoszulku. Ale cóż takie wymogi manekina:) Ponadto na spory plus także jedna choć , ale bardzo dobrze zagrana jak zawsze scena przed Karczmą duetu Halszka-Bolek , która na szczęście się po przerwie pojawiła, jak zawsze fajnie zagrała , jej futro i czapka są super - pasują do jej czarnego charakteru:) Wydaje się , że będzie pogrążać Bolką i ten znów będzie miał kłopoty. Inne wątki nudnawe. Beata znów wariuje , te sceny poranne może i dobrze zagrane, ale zdenerwować muszą , Jasiek znów - za dużo go zdecydowanie, rozmowa z Kobim nic nie wniosła. Podobnie Paweł i Wiga- bez emocji i bez wrażeń, Tadeusz na plus , jakoś zawsze jego rozmowa z Pawłem jest troszkę lepsza.No i Aga początek był niezły , pojawienie się Waldka , trochę innej postaci z jakimś charakterem całkiem fajnie, ciekawe czy na dłużej, bo tamten kolega szybko zniknął, wątek zająca-za długi i przegadany , masakra, telefon na koniec był potencjałem liczyłem na jakąś awarię samolotu z Zosią lub wypadek , a tu nic. Zakończenie na minus.

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Agnieszka ma swoje za uszami, ale nie życzę jej żeby straciła córeczkę, Boże broń.

MarinaSamira

To jest serial :) Nie życie . Po za tym zawsze może się okazać , że wszystko OK.

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

I co z tego, że serial? Wystarczy już tych dramatów.
Chyba jednak w żadnym polskim serialu którego akcja dzieje się współcześnie, nie pokazano tragicznej śmierci dziecka.
Kiedy rodzice Franka Przybylskiego poprosili żeby wycofać go z serialu M jak Miłość, scenarzyści absolutnie nie brali pod uwagę możliwości uśmiercenia Łukasza, bo uznali, że to byłoby zbyt traumatyczne.

MarinaSamira

Mnie chodzi o fabułę w tamtym roku Kasi mogło coś się stać w wypadku kolejowym i choć nic się nie stało , zakończenie odcinka było fajne, o to mi chodzi.

ocenił(a) serial na 6
MarinaSamira

Ale takie wypadki się zdarzają. Oczywiście to tragedia, kiedy dziecko umiera, myślę jednak, że mógłby powstać taki wątek. Oczywiście nie z Zosią, ona jest fajna.
Był taki wątek w "Dynastii". Nastoletnia córka Claudii zginęła, nie pamiętam tylko jak.
A w Klanie zmarła córeczka Pawła i Wigi, tylko to było off-screen.

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

"Był taki wątek w "Dynastii". Nastoletnia córka Claudii zginęła, nie pamiętam tylko jak."
Lindsay Blaisdel zginęła w wypadku samochodowym w selwie w peruwiańskiej Amazonii; samochód, którym jechała z ojcem, spadł do przepaści (jej ojciec cudem przeżył).
Zginęła w wypadku samochodowym również 3-letnia Cathy Curtis, córeczka Sary; jej serce zostało przeszczepione chorej Krystinie.

ocenił(a) serial na 6
MarinaSamira

O, dziękuję za informacje! Czyli "Dynastia" odważyła się na tak radykalny krok. Dzieci zginęły, rodzice przeżyli... ale wtedy jakoś nikt specjalnie się nie bulwersował, przecież wszyscy kochali "Dynastię". ;)

elmoo_filmweb

Zosia jest dość rozgarnięta , ale mogłaby się zgubić Brukseli hah:)

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Potem matka dziewczynki z przeszczepionym sercem nawet porwała tą małą.

W samym Klanie oczywiście Karolina Rafalska poroniła dziecko Jacka Boreckiego ;/

ocenił(a) serial na 6
Awdar

Agata też poroniła. ;)

MarinaSamira

Klan przecież rozpoczął się śmiercią dziecka. W pierwszym odcinku zmarł Eryczek, syn Wiesi

ocenił(a) serial na 3
rafal4792

Ale widzieliśmy go tylko w tej jednej scence gdy Paweł go badał, tak więc do niego nie zdążyliśmy się przyzwyczaić.

ocenił(a) serial na 4
MarinaSamira

Kto widział to widział ;)

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Ja obstawiam, że Norbert kropnął Rozłuckiego :)
A Halszka w tym swoim stroju i z tymi swoimi groźbami jest strasznie groteskowa. Jak można ją brać serio w tej czapie? Przypomina mi Miećkę Aniołową z serialu "Alternatywy 4", która kupiła futro i czapkę w upalne lato, bo akurat okazja była.

ocenił(a) serial na 6
elfijka

Czy ja wiem? Halszka w tej czapce wyglądała nawet groźnie.
Bardziej rozśmieszyła mnie Grażynka w swojej czapce, i jeszcze uśmiechnęła się, że policzki miała jak poduchy. :D

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Grażynka ostatnio cały czas taka szczęśliwa. Nie ma to jak dwóch adoratorów :D

ocenił(a) serial na 4
elfijka

A biedny Rysiek patrzy na to wszystko z zaświatów i nawet rączek umyć nie może :P

wiatriwoda

Odcinek przeciętny. Wątek Agi i jej konkursu taki jak odcinek, sceny w domu jak i Ministerstwie w normie , ale nic szczególnego , podobnie zakończenie, choć watek nie uległ zakończeniu , będzie jeszcze dalszy ciąg.Ola i jej interwencja u matki Chwościka oraz późniejsza rozmowa z Rafałem -jako tako na plus, choć chłopak dość szybko się znalazł , ale jego pobyt w tamtym ośrodku pewnie zwiastuje powiązanie z śmiercią Rozłuckiego , będzie kolejnym podejrzanym - to jest w sumie na plus. Zagadka jest co raz bardziej skomplikowana, szczególnie , że Bogdan ma być niby głównym podejrzanym, opisano przy tym w scenie z Olą i Rafałem , część akcji nie pokazanej widzom. Wątek na plus, ale czekam na więcej akcji i ciekawsze akcenty. Ponadto zdenerwowany Jeremiaszek , znów był potencjał , scenarzyści go roztrwonili , mogli przynajmniej do końca odcinka trzymać w napięciu , że coś się w Kazachstanie stało , a na koniec Stasia mogła zadzwonić. A tak wyszedł wątek średni , trochę infantylnie , zdenerwowanie Jeremiaszka mogło by być , ale potem szukanie biletu oraz miny Kamy i Eli , nie bardzo. Ponadto wyjazd Pawła i Barbary , nudna rozmowa z Wigą , przyjazd Barbary , sceny na basenie oczywiście głównie za anturaż na plus, ale nic szczególnego też nie było. Wiadomo dialogi sztywnawe, jak to oni.

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Nie lubię wątku Agnieszki - jest nudny, to jej gadanie o ekologii, nie, nie, nie. Nie jara to mnie.

wiatriwoda

A dziś w Klanie kręcone są odcinki świąteczne.

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Skąd takie informacje?

elmoo_filmweb

Z Instagrama Kaczorowskiej,

https://instagram.com/p/zuy3MIhrBs/?modal=true

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

O, no tak, jak nie zaglądam zbyt często na instagrama.
Swoją drogą w ubiegłym roku były odcinki wielkanocne? Jakoś nie kojarzę...

elmoo_filmweb

Pewnie nie będzie jakiegoś super świątecznego , ale przygotowania jakieś pokażą , zabaczymy do którego dnia będzie Klan.

ocenił(a) serial na 4
wiatriwoda

Jaja to są w Klanie co chwila więc w sumie nie muszą specjalnie się wysilać na Wielkanoc ;)

wiatriwoda

Kolejny nie najlepszy odcinek.Wątki nudne raczej. Na plus bojowa Zosia , która trochę ożywiła atmosferę , ale Aga bez polotu, rozmowa z ministrem poprawna , nic więcej. Fajna scena Pawełka z ojcem rano i jego deklaracja- to zapowiada jakiś ciekawszy wątek z Wigą , Paweł oczywiście sztywno , z Tadeuszem też średnio , z wąsami zapychacz. Podobnie na minus ciocia Stasia -nie potrzebnie , nic nie wniosło, nic też się w Kazachstanie nie stało - na minus. Na plus Ola z Ewą przynajmniej coś o Rozłuckim i Chwościku, no i info o zatrzymaniu Bogdana , choć sama scena z Rafałem nieszczególna. No i nudy na pudy i beznadzieja czyli Graża i spółka ,włącznie z Teresą , Arkadiusz i jego uśmiech i sztuczna szczęka prawdopodobnie -masakra.

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

I oczywiście nikt nie pamięta o Krystynie. Nawet Pawełkowi Barbara przysłoniła świat.

elfijka

Ostatnio nawet ją wspominali bardziej niż po śmierci , ale te cycki oglądane przez Juniora byly przegięciem.

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Cóż, ma już 13 lat - powoli zaczyna interesować się takimi rzeczami. :)

elmoo_filmweb

Ale nie myślę ogólnie tylko konkretnie o Barbarze . To miało służyć by powiedział , że ją woli od Wigi , ale zdjęcia mogłby być przynajmniej na jakieś ławeczce na basenie z Pedrem . Jakoś mi to wogóle nie pasowało.

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Ale na ławeczce Basia nie byłaby rozebrana... :D

elmoo_filmweb

W kostiumie tez by mogła być , tam były krzesełka na którym siedział Paweł z laptopem hahh - o dziwo:) Ta w wodzie skojarzyło mi się tylko z tym

https://www.youtube.com/watch?v=Ug8WeZyTxXg

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Hahaha! Boys boys boys :D
albo raczej...
boobs boobs boobs :D

elmoo_filmweb

W sam raz dla starego Pawła:) Co raz bardziej mu się oczy świecą ...

ocenił(a) serial na 4
wiatriwoda

Chyba

ocenił(a) serial na 4
wiatriwoda

Chyba Bar(a)bara zyskuje ostatnio przewagę nad dość jednak bezpłciową panią Jadzią.
Jak tak dalej pójdzie to Pan Dochtór będzie sobie musiał tabletki przepisać, i to nie byle jakie :P

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Paweł jr. ma niecałe 12 lat.

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Może mu tam nad zalewem opowiadała wieczorem coś o Meksyku i go to zafascynowało?

ocenił(a) serial na 4
elfijka

Ale trzeba przyznać że dialog seniora z juniorem o wyższości Bar(a)bary nad Sztywną Jadzią przedni :)

ocenił(a) serial na 10
andre_

Paweł mógł go pochwalić za te zdjęcia :D

ocenił(a) serial na 4
elfijka

Zgadza się :) A zamiast tego jakieś dziwne pretensje ;)
Choć po chwili już sam się ślinił do nich :P