Chyba wszystko mi się w nim podobało,Piotr cały czas progres,Aleks świetny,cały odcinek ciekawy,Matuszak poniżający pracownika,Sztabiński jako mało inteligentny facet,Fido w odpowiedniej roli czy zajmująca się przesłuchaniem,nawet motyw że Policjanci przyjeżdżają do trupa,który okazuje się rany,Motyw z Rexa jak pies robi wszystko żeby buchnąć bułeczkę z kiełbasą.
Myślę że właśnie dlatego wolałem taką Falę Zbrodni bo była bardziej realistyczna Szajba to był stary wyga,partnerujący mu Czarna oraz Budrys byli bardziej doświadczeni niż ich odpowiednicy w Kryminalnych,potem niby pojawił się Młody ale jakby nie patrzeć aktor czasowo pojawił się w podobnym czasie co zaczęli się Kryminalni a Wieczorkowski wyglądał wyjątkowo młodo,ale aktor jest prywatnie 8 lat starszy od Zakościelnego oraz Schejbal.
Prędzej można było powiedzieć że "młody"wcale nie jest taki młody,tylko w stosunku do takiego "Szajby"czy "Rafiego"jest młody.
Potem jeszcze jak dorzucili Karolaka i Kutynię trochę jakby szli w ilość że jakoś tą dwójką policjantów zrekompensują młody wiek asystentów Zawady.
Szkoda że jeszcze nie wymyślili że Brodecki już 15 lat pracuje z Zawadą a jego bohater ma 40 lat,to już taki żart bardziej,ale raczej zgodnie z fabułą wypadałoby żeby miał z 30 i już te parę lat razem pracowali.
No ale wiadomo że przy tej formule dwóch dodatkowych policjantów doświadczony zamiast Karolaka i Kutyni,Zakościelny i Schejbal nie mieliby takiej szansy się wykazać.
Tak Piotr ma coraz więcej luzu i poczucia humoru świetna scena jak rzucił piłką w Lucyne , albo tekst do Alexa smacznego jaśnie panie to było świetne.
nie chce wyjść ma marudę bo kiedyś narzekałem na zbyt małą ilość policjantów w zespole zwłaszcza jak we dwóch plus Pies na 4 bandziorów skoczyli,ale teraz to mają wręcz przesyt,chyba muszą podzielić zespół Rysiek-informatyk,Marta-psycholog,reszta na akcje.
ale spodziewałem się tego,w jakimś celu była ta gadka Niny o tym jakby na akcje pojechała.A Belfra oglądałeś?
no drogi jak fix,ja miałem przez jakiś czas,potem nie miałem,teraz znów mam,ale możliwe ze za kilka miesięcy znów zrezygnuje.
pierwszy sezon jest na DVD w cenie niewiele większej niż jeden film,w szoku jestem że tak tanio,chyba nawet bardziej opłaca się poczekać na DVD niż płacić za Canal+ dla jednego serialu.
1 sezon warto obejrzeć, dla aktorstwa i klimatu, jest do kupienia na DVD za niewielką cenę. Nie jest to serial wybitny, ma kilka absurdów i baboli, ale jak na polskie warunki - niezły. Jedyny polski kryminał w stylu Twin Peaks i Broadchurch,
2 sezon dopiero się zaczął, ale już góry ostrzegam - omijaj szerokim łukiem. Bardzo słaby jak na razie.
mam nadzieję że ta scena jak kobitki w tajemnicy jedna przed drugą kupują identyczne prezenty to tylko wątek komediowy,a nie wstęp do żenującej walki o faceta.
Wczorajszy odc dobry fajna akcja w szkole dużo Marty i nawet nie irytowała .Lubię odc gdzie jest dużo naszych AT ,jedyny minus to nie przekonała mnie rola Marty Chodorowskiej jako przestraszonej nauczycielki słabo Klaudia z Rancza wypadała.
Mnie irytowała Nina już mam dość jej ciągłego narzekania jak to chciałaby wrócić do pracy w terenie,chyba każdy by chciał sobie wybierać kiedy ma pracować stacjonarnie,a jak ma ochotę rozprostować kości to w terenie.Mogli dać jej awans,ale nie zmieniać stanowiska.Co innego raz sobie powiedzieć,no fajnie byłoby wrócić do akcji,czasami jak są braki kadrowe zastąpić kogoś w akcji,jak ostatnio Piotra,ale nie ciągle marudzić.
Zwłaszcza że w tym odc jak chciała jechać to wręcz się ośmieszyła,no poco ona tam,co nie ma swoich obowiązków,przecież komisarz z Psem i właśnie Psycholog plus AT wystarczą.No już byłby niezły absurd szefowa grup mająca pracować na komisariacie idzie w teren,a negocjator zostaje na komendzie.
Tak Marta również mi się podobała,była opanowana,ci co wolą tych impulsywnych policjantów pewnie zarzuciliby jej jak Alexowi czy Davide że nie pokazała za dużo emocji,ale to właśnie Psycholog obok głównego komisarza ma być najbardziej opanowaną osobą w zespole,może nawet bardziej od niego,dobrze powiedziała o tym gnojku.
Marta Chodorowska bo ja wiem,co konkretnie ci w niej przeszkadzało?
Dziwi mnie natomiast dlaczego nie było Lucyny,ledwo wróciła na komendę już dostała wolne,bardziej kupowałbym wersję że Nina się nie pojawiła bo ma swoją robotę,a to Lucyna chciała jechać a Piotr ją powstrzymał że nie ma sensu robić tłoku.
Masz racęe. Nina stała się irytującą postacią, powinni ją z tego serialu skasować... W oryginalnej wersji nigdy nie było tyle kobiet na posterunku. Marta i i Lucyna w zupełności wystarczą... Kiedyś Rysiek chodził w teren, a teraz siedzi przy biurku.
Nie wiem - czy oni to robią żeby nie urazić feministek, czy co?
I te jej żałosne sceny aresztowań podejrzanych, które zawsze wyglądają tak samo - "Na mnie się patrz! Na mnie się patrz!" - powtarza jak jakiś robot.
I ta gadka że chciałaby znowu na akcje jeździć,liczyła że Piotr powie spox załatwię ci że będziesz sobie wybierała kiedyś jedziesz w teren,a kiedy pracujesz stacjonarnie.Ma szczęście że w zespole sami sympatyczni,wyrozumiali policjanci,taki Rafi z Fali Zbrodni pewnie rzuciłby jej tekstem w stylu weź się dziewczyno ogarnij,mogłaś nie przyjmować stanowiska wiedziałaś na co się decydujesz.
Cieszę się że ciebie również drażni zachowanie Niny,momentami jest fajna,ale od kiedy dostała awans jak zmanierowana nastolatka które nie wie czego chce.No właściwie to przesadzili w drugą stronę,3 kobiety,dwóch facetów na akcje poza Psem jeździ głównie jeden,może jeszcze przywrócą Beatę która zastąpi Ryśka jako informatyka,a jak zdecydują się uśmiercić Piotra,to zastąpi go kobieta.
Jedynym facetem na komisariacie zostanie...Pies.
Ja rozumiem dać w zespole jedną policjantkę,bo często taka w serialach sensacyjnych jest,no już druga jako psycholog to aż dość.
taki Brodecki w Kryminalnych też miał dziecko i jakoś w teren się wybierał,więc mogli sobie darować zmianę stanowiska.Podobały mi się również role Toczka oraz Majchrzaka.
Panowie, mam info na temat serialu "Wyklęci", niestety kiepskie...
Pawlicki napisał na swoim oficjalnym fanpage'u, że o serialu wie tyle samo co widzowie, czyli nic. Facet nie wie, ani kiedy serial będzie produkowany ani czy w ogóle będzie. Skończyło się na zapowiedziach i trailerze i wszystko wskazuje na to, że nie nakręcili nawet odcinka pilotażowego, tylko sam zwiastun... skoro nawet aktor grający główną role nic nie wie, to raczej to nie powstanie. Żenujące.
A obiecywali premiere na jesień 2017.
Na dodatek znowu powtórzyli aktora. Akor grający Grabowskiego pojawił się już w odcinku z Orliczem - jako groźny uciekinier z więzienia, który szukał zemsty na Aleksie bodajże.
Jak ktoś oglądał wszystkie odcinki, tak jak My, to niestety rzuca się to w oczy... W austriackiej i włoskiej wersji dublowania tyle nie było - tak naprawdę jedyne grube to Pschill i Burkhard, którzy wcześniej grali przestępców.
I tak nic nie przebije tego jak Żurawski zagrał równocześnie zabójcę ukochanej Górskiego oraz zabójcę Bromskiego,szkoda że jeszcze rodziców Michała,mogli chociaż dać że jego brat zagrał jedną z tych postaci.Z Więdłochą to chyba numer dwa grała policjantkę oraz w jednym odcinku.A reszta no cóż,widzów to irytuje a dla nich wygodne.
Om zagrał Zacha tego gościa co w 4 sezonie był podejrzewany o konstrukcje bomb i zamach a Orlicz udawał więźnia. Tak Nina do czasu Awansu była ok teraz marudzi jak dziecko dobrze że Piotr ciągle trzyma wysoki poziom. W Rexie zaczęto powtarzać rolę często dopiero w odc z Hoffmanem jeden był przestępcą w 8 serii a w 9 znowu grał. Z aktorką grającą Nikki był podobnie w 7 serii zagrała pielęgniarkę co Brandtner ją chronił a w 8 już pojawiła się jako Nikki.
dobrze że i ty dostrzegasz jej negatywną przemianę,bałem się że jak napiszę że ona mnie drażni to uznacie że przesadzam że jest ok.Choć Piotr trochę minę zrobił jakby chciał powiedzieć k..ja pier..dostała awans,pewnie podwyżkę,stałe godzinny pracy,a narzeka jakby pracowała w minusowej temperaturze,na kiepskim stanowisku,za najmniejsze pieniądze.
Marta też czasami ma fajne teksty,a Piotr dobrze załatwił tego gnojka,tylko szkoda że go nie zatrzymali.
Do 4 odc była fajna a później tylko narzekania , pewnie doprowadzą do tego że jednak ona wróci do pracy w terenie bo zanosi się na to.
w odc z Orliczem mnie irytowała była zbyt wyszczekana wobec Lucyny,jak wróciła bardzo pozytywnie a teraz nudzi-męczy od czasów awansów.Pewnie tak zrobią i będą albo zawsze trzymać Ryśka oraz Martę na komendzie a na akcje aż trójka policjantów plus Pies,albo wymyślą a jednak Lucyna wróciła do Wrocławia.
No jest jeszcze opcja że komendant nie zgodzi się na jej powrót w teren powie że na akcje ma komplet bo tak sumie jest a potrzebuje jej na miejscu,ona się nie zgodzi i odejdzie z komendy.
no tak opcji mają mnóstwo:
1)Nina nadal narzekającą.
2)Nina akceptująca korzyści czyli więcej czasu dla córki.
3)Nina wracająca na akcję.
4)Nina odchodząca z komendy.
Przedostatni odc sezonu ma tytuł IN vino Veritas ciekawe czemu nie przetłumaczyli na w winie prawda ten odc był w 11 serii.
" In Vino Veritas " to rowniez znana sentencja lacinska, wiec moze dlatego zostawili to w oryginalnym jezyku. :-)
A co do Pawlickiego to podkładał głos do dowódcy w grze Call of duty WW 2 a więc jego żywioł produkcja o 2 wojnie.
oglądałeś może filmy Prawo Ojca,Dzień Świra,Wszyscy jesteśmy Chrystusami,Pokot,Prosta Historia o Morderstwie,Gwiazdy?
i jakie wrażenia.Mnie większość się podobało choć uważam że w Pokot przesadzi z tym że kobieta zabijała morderców zwierząt a oni traktowali ją jak bohaterkę,sam uważam że nie powinno zabijać się zwierząt dla przyjemności ale jednak człowiek>zwierzęta niż człowiek=zwierzęta.Filmy Koterskiego bardzo prawdziwe podobnie jak Prosta Historia o Morderstwie.
a Powidoki,Karuzela,Hel,Wołyń oglądałem dwa ostatnie nad dwoma pierwszymi się zastanawiam.
Jeszcze nie widziałem tych produkcji , ostatnio np widziałem nowego Klossa Vegi tak krytykowali a nie jest źle np świetni byli Mikulski , Karewicz i Adamczyk świetnie zagrał młodego Brunnera. Akcja z 75 r lepsza niż z 45 roku.
no wiele filmów które mi się podobały ma stosunkowo niską ocenę,a te które nie odwrotnie.
no tak sobie pomyślałem że skoro twórcy Wojennych Dziewczyny mówili że to ma być taka kobieca wersja Czasu Honoru,to może kiedyś wymyślą kobiecą wersję Komisarza Alexa,np Komisarz Ola,i bohaterką serialu będzie suczka o imieniu Ola która będzie jak Aleks pracować w policji,oczywiście jej opiekunką będzie kobieta i na komisariacie właściwie same kobiety będą pracować.
Informatyczką będzie kobieta,psycholog również kobieta,i jakąś partnerką opiekunki Psa również kobieta.