Chyba wszystko mi się w nim podobało,Piotr cały czas progres,Aleks świetny,cały odcinek ciekawy,Matuszak poniżający pracownika,Sztabiński jako mało inteligentny facet,Fido w odpowiedniej roli czy zajmująca się przesłuchaniem,nawet motyw że Policjanci przyjeżdżają do trupa,który okazuje się rany,Motyw z Rexa jak pies robi wszystko żeby buchnąć bułeczkę z kiełbasą.
Ale Stallone chyba głównie boks i siłownia,a Arnold chyba tylko siłownia nie wiem czy coś trenował.A ja słyszałem że podobno Lee bił się z Norrisem i o dziwo wygrał ten drugi,a ten pierwszy w zamian zaproponował mu występ w swoim filmie w którym jego bohater zabija bohatera granego przez Norrisa.
Sam się wielokrotnie zastanawiałem jakby wiele osiągnął w sztukach walki gdyby nie śmierć w młodym wieku,podobnie jak jego syn,przykra historia syn i ojciec zmarli w młodym wieku.
No gdyby obaj żyli to może naszłoby ich na wspomnienia i zgodnie stwierdziliby który był lepszy,a tak zawsze można zarzucić Norrisowi jakby ten twierdził że był trochę lepszy że wie że Lee i tak nie ma jak zaprzeczył jego słowom,a jakby Chuck stwierdził że Lee był lepszy to zawsze można powiedzieć że oddaje w ten sposób hołd zmarłemu,głupio mu chwalić się że pokonał faceta który od lat nie żyje,ale mogłobyć tak jak napisałeś że Lee go uczył.
Dodał bym jeszcze Vandama i Jackiego Chana też byli nieźli choć Chana lubię bardziej , marzył mi się film z Chanem u szczytu formy i Brucem było by ciekawie.
Bo niby Jackie jest w Wejściu smoka ale tylko w epizodzie.
no o Van Damme już pisałem,Snipesa też wysoko cenię i miał talent komediowy.Seagal w swoich filmach to głównie chyba bazował na połączeniu Aikido i Kung Fu plus Kendo,coś tam może Judo i Karate.Norris to najwięcej używał chyba Taekwondo,sporo Judo i Karate.A Snipes chyba Kung Fu i Karate.
no sporo tych młodych jest,ci w Niezniszczalnych 2 bardzo fajnie się wykazali.A Wojnę Logana widziałeś?
no widziałem Niezniszczalnych 3 trochę dla mnie przesadzili z tym jak Arnold i Jet we dwóch zabijają we dwóch masę żołnierzy stojąc właściwie w jednym miejscu,wolałbym chyba żeby Mel nie miał aż tylu ludzi,ale było to trochę bardziej realne.
Chyba w 3 częściach tylko Seagal z tych największych nie wystąpił,bo Snipes w 3 serii,Chuck i Van Damme w drugiej,Jet chyba 1 i 3.
a nie wiesz co z tymi Wyklętymi myślałem że oni mają być jesienią 2017,a chyba jeszcze strony nie mają,kiedy oni mogą startować w marcu 2018 czy wrześniu 2018?
A poza tym Pawlicki ponoć zrezygnował z Aleksa żeby przygotować się do wyklętych,a chyba głównie zajmuje się Azja Express.
A i chyba już odpuścili kwestię Orliczów bo w tej serii chyba ani razu o nich nie wspomnieli.
Tak miłą być ten serial Wyklęci potem Kurski mówił że zmienia tytuł na Żelazna kurtyna , ale na razie nic nie ruszyło w tym kierunku.
Z opisów przedsezonowych wynika że mamy się dowiedzieć co ostatecznie z Michałem i Ewą.
no najwyższa pora rozwiązać ten cyrk,zresztą teraz i tak mogą podgrzewać atmosferę tym czy Lucyna zostanie oraz że może Marta poszuka szczęścia gdzie indziej.No wyjdzie że Pawlicki strzelił sobie w stopę,bo chyba sam zrezygnował z roli,a co innego gdyby sami go wykopali że względu na fabułę że to Pies ma być nieśmiertelny a nie jego opiekun.A i tak zrobił najwięcej odcinków.
Nie zdziwił bym się jak by status Orlicza był cały czas zaginiony i ciała nie odnaleziono . Wiem że Pawlicki gra w nowym filmie o legionach Piłsudskiego pt Legiony ma tam jedną z głównych ról obok Fabjańskiego,
no nie wiem ile przygotowania do takiego filmu trwają ale taki Krystian potrafi grać w dwóch serialach równocześnie,z Teatru zrezygnował,ale przecież większość gwiazd Aleksa jeszcze gdzieś gra.Równie dobrze mogliby wymyślić że już wcześniej wiedzieli że Michał nie żyje,tylko udają że nie wiedzą bo chcą żeby Pies wystarczająco polubił Piotra dla mnie całkiem sensowne.
Tak Pawlicki zrezygnował bo mieli być wyklęci i miało mu to zajmować dużo czasu a tym czasem projekt chyba upadł i Antek chyba został na lodzie bo raczej już nie będzie powrotu do alexa było by to naciągane.
na pewno tak,może gdyby Krystian sobie nie radził wymyśliliby że pokłócił się z zespołem i wszyscy chcieli powrotu Michała,a tak chytry dwa razy traci.Zawsze mnie zastanawiało jeśli chodzi o tych aktorów co grają w dwóch serialach,czy serial plus teatr czy oni jakoś ustalają dyspozycyjność
Obejrzyj też ost odc z Lorenzo czyli 2 14 serii potem pierwszy z Riverą i jakiś inny z nim a na końcu z Terzanim.
Ważne info 9 odc ma tytuł Szkoła strachu a 10 to kolory milczenia ale uwaga Z powodu Święta Niepodległości emisja w niedzielę w paśmie powtórkowym
Już zmienili ten odc będzie 18 listopada czyli ten sezon skończy się późno bo 9 grudnia chyba że ost odc pokażą 3 w niedzielę.
czyli przenosi się na stałe do Łodzi bo miała tylko nie wiem czy podczas rozmowy z Piotrem przez telefon nie zmieniła zdania?
Dzisiejszy odc też fajny ciekawa sprawa widać że Nine ciągnie do akcji i Piotr wszystko poukładał bo Lorenzo w Rexie nagle doznał olśnienia jak Ojciec Mateusz i powiedział kto zabił.
no chyba to był najlepszy odcinek serii praktycznie każdy mógł zabić,odpowiednie zachowanie żony mordercy,co za gnida zabił ojca,chyba to on wrabiał brata,albo wujek może coś przekręciłem,i jeszcze z żony zrobił żywą tarczę,dupek przy właściwie 3 policjantach i całej rodzinie łudził się że ucieknie.
Bobek nawet rozkoszny był jako zabójca i te pociski między członkami rodziny.Dialog między Piotrem a Leonem wyśmienity.
No Nina w wulgarnym języku napisałbym że kręciła się jak smród po gaciach,w kulturalnym że to taki wolny elektron.Aleks i jego technika obezwładnienia przestępcy polegająca na leżeniu->delicje.
No w pewnym momencie zrobiło się naprawdę tłocznie na komisariacie 4 policjantów,Pies plus Lucyna w drodze,ale jeśli dobrze zrozumiałem i Lucyna jednak nie wraca problem rozwiązuje się sam,Nina czasami pewnie będzie ruszała w plener w końcu w serialach nie takie absurdy pokazują jak szefowa grup w akcji,a jak będzie zajmować się córką to Marta.
Jeśli chodzi o fabułę, ten odcinek chyba najlepszy - trup, duży dom, grupa podejrzanych - jak w klasycznych kryminałach u agaty christie.
Słabe było jednak obsadzenie filipa bobka - grał on już w Aleksie - i to seryjnego mordercę.
Co prawda to samo było z Delągiem, ale on jest przynajmniej dobrym aktorem, a Bobek jest aktorem naprawde beznadziejnym - we wszystkich serialach gra identycznie, w takim sposób gada przeciągając dziwnie sylaby) i robi wciąż te same miny.... A już ta kryptoreklama Ojca Mateusza, to naprawdę był żal,, tym bardziej że to jeden z najgłupszych seriali. W starszych odcinkach Alex oglądał Psa cywila - to chociaż miało smaczek.
Ja tam lubie Ojca Mateusza uważam że obok Alexa i Miodowych lat to jeden z lepszych seriali na licencji choć fakt kiedyś serial był lepszy.
zwłaszcza w scenie jak bierze swoją żonę na zakładniczkę prawie się popłakałem ze śmiechu,brakowało śmiechu widowni jak na serialach komediowych.
W Rexie było tak samo tylko tam odc był nudniejszy przez wymądrzanie się Lorenzo.
A co sądzisz o ej laborantce Katji fajna babka a jak głupia latała za Lorenzo a ten ją olewał.
no ja i tak wolę takie zachowanie że wolała niewłaściwego niż jak z Lucyną najpierw była zainteresowana Markiem a potem Michała,a jak połączą jak z Piotrem to już będzie miała opinię takiej co leci na szefa.
To już pewna informacja, że upadł, panowie?
Bo premiera miała być jesienią 2017, czyli teraz, tymczasem od października 2016 żadnych wieści o tym serialu. Na zwiastunie się skończyło.
No może nie pewna ale chyba serialu nie będzie albo jeszcze go przesunęli tm bardziej że Fabicki reżyseruje ten serial dla AXN Ultraviolet.
To żenada. A zapowiadał się taki wartościowy i ambitny serial... ;/ oby tego nie spaprali... Ultraviolet będzie gniotem - nie mam co do tego wątpliwości, po tym jak się dowiedziałem że Łódź i Warszawa mają tam grać Londyn, Paryż i kilka innych znanych miast.
Jak już pisałem Antek teraz też gra w tym filmie legiony o Legionach Piłsudskiego.
nie ja chyba źle to zrozumiałem Lucyna nie wracała w sensie dzisiaj tylko pewnie jutro,czy pojutrze na zdjęciach z 7 odc jest więc pewnie już na stałe będzie na komendzie.
Tak Lucyna została tylko na dłużej we wrocku bo koledzy zrobili jej pożegnanie . Nie zdziwił bym sie jak by po tym sezonie Marta odeszła , a Nina jednak zrezygnowała z tego stanowiska i wróciła do akcji.
możliwe że twórcy czytają opinie widzów a pewnie u większości Fido ma najniższe notowania stąd to ograniczanie roli w zespole,nawet jak Fido odejdzie to mieliby na akcjach aż 3 osoby,choć zawsze mogą się rotować np z Ryśkiem w końcu też ma dzieci,bo jednak od czasów Marty było 4 komisarzy ale ona również za psychologa robiła.
Czekam na twoją opinie odc z Riverą i Terzanim mam nadzieje że jak znajdziesz czas to obejrzysz i napiszesz , polecam też odc ze śmiercią Lorenzo.
na pewno będę chciał oglądnąć chociaż jeden z każdym z nich,a najlepiej dwa no i z Hoffmanem jako bandytą.
Tak cięzko nazwać ta postać Hoffmna bandytą to mechanik szantażujący tego chłopaka co miał wypadek , ale tak czarny charakter z niego w tym odc.
no Gedeon to w sumie też bardziej desperat niż klasowy morderca,no ale sporo w Aleksie/Rexie mordercami mającymi kilka głów na koncie byli ludzie którzy zabili w desperacji.
No tak w sumie racje ilu tez było przypadkowych morderców np postac Deląga w tej serii to tez nie był typowy morderca.
on to taki zwykły drań,co nie wiedział co zrobić popchnął w nerwach kochankę,ona niefortunnie upadła i się zaczęło,pewnie dostałby niski wyrok za nieumyślne spowodowanie śmierci albo zabójstwo w afekcie.
To mi się podoba w tym serialu że morderca często nie jest postacią jednoznaczną.
Szkoda że odc ostatni mecz nie jest 2 częsciowy to własnie był klimat tego epizodu że cała otoczka była wkoło euro 2008 i jeszcze we Wiedniu plus powrót doktora Grafa i Kunza robiło swoje. wiem że u nas nigdy nie było podwójnych odc , ale jakieś wydarzenie do tego mogli by dać np Euro U21 tez impreza piłkarska i mogło by sie toczyć wkoło tego , a z tego co wiem ma to być zwykły odc tylko dotyczyć klubów piłkarskich.