PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684872}

Królowa serc

Reina de Corazones
2014 -
8,0 1,3 tys. ocen
8,0 10 1 1270
Królowa serc
powrót do forum serialu Królowa serc

Czy Smith jest matką Nicolasa? (dziwna miała minę kiedy zobaczyła krzyżyk)
Estefania jest matką Grety?

ocenił(a) serial na 10
GabiKrk

A mnie jedno zastanawia,mianowicie sytuacja między Connie a Reiną. Wiadomo że Connie wyjechala na ten pogrzeb gdy Reian miała wyjść za mąż i zdaje się że nawet nie powiedziała Reinie że wyjeżdża bo niby jej slubu psuć nie chciała (bez sensu moim zdaniem ale mniejsza z tym) Connie wraca do las Vegas kiedy Reina rodzi i pisze d niej smsa ze wrocila wtedy wiadomo co zrobil Victor, odpisał jej jakeś głupoty, wykasował wiadomość i zdaje się numer do Connie też, nie pamiętam. Ale czy Reinie nie przyszło do głowy przez te 8 lat żeby nawiązać jakiś kontakt ze swoją przyjaciółką...? przeciez co szkodziło jej jechać na swoją dzielnicę, mieszkały obok siebie, sprawdzić czy jest. Wiem że Victor kazał kontrolować Reinę, ale nie wierzę w to że nie mogłaby jakoś przez tyle lat odwiedzić swojego miejsca zamieszkania, przecież prowadziła firmę, podrózowała za granicę, mogła tez chyba zadzwonić do Connie, chyba znała jej numer skoro się przyjaźniły,,,Wtedy kiedy nie straciła jeszcze pamięci łatwiej byłoby jej wyjaśnić że to nie ona napisała sms, a teraz to nawet nie może być tego pewna.

ocenił(a) serial na 10
ewelina84

Nie wiem. Faktycznie na pierwszy rzut oka wydaje się to dziwne, szczególnie, że Reina utrzymywała kontakt z macochą i Delfiną. Ale wydaje mi się, że Victor sporo namieszał i pewnie wszystko wyjaśni się w kolejnych odcinkach. Jeszcze do tego nie doszłam, więc niestety nie odpowiem.

ocenił(a) serial na 8
GabiKrk

Ja osobiście jestem zakochana w Renie i Nicholasie. To jak on na nią patrzy to mi się serce topi

Suzy_fw

To prawda. Duet doskonały. Czasem pary zle są dobrane, widać brak chemii między nimi a tu jest odwrotnie :)

ocenił(a) serial na 10
Suzy_fw

Macie rację. Oni naprawdę do siebie pasują. :)
Aż miło popatrzeć! A jak jeszcze jest jakaś romantyczna scena, a w tle poleci "Te espererte" to serce topi się podwójnie :) :D

ocenił(a) serial na 10
GabiKrk

Mi bardzo się podoba ;D

ocenił(a) serial na 10
ania705

Pytanko do Klaudia 1300 bo ona ogarnęła już serial...Kto zabił Artemia Hidalgo?Estefania wydaję się zbyt oczywista i byłoby to banalne...Btw. dopiero teraz pokapowałam się że gostek który go grał to nasz rodak.

ocenił(a) serial na 9
ewelina84

Ja nie oglądałam do końca, ale mam dziwne wrażenie, że Victor maczał w tym ręce. Aczkolwiek mogę się mylić?!

ewelina84

No cóż... niestety muszę Cię rozczarowac, bo była to Estefania ;) A właściwie Juanjo na zlecenie Estefanii podmienił jakieś leki, które Artemio brał i przez to on dostał zawału.

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

A jednak...Czyli Juanjo "działał" już wcześniej ...

ewelina84

Ja też mam pytanie czy córka Reiny to naprawde jej córka? Z powodu przerwy świątecznej oglądam w orginale i zrobiło sie w serialu jakieś zamieszanie że niby córka Reiny tak naprawdę jest córką pomocy domowej.

pinkcasso

Clara jest córką Reiny i nigdy nie było w tym żadnych wątpliwości. Nie bardzo wiem o jaką pomoc domową Ci chodzi, ale jeśli o Asuncion, to Reina jest jej córką, więc Clara wnuczką.

klaudia1300

Pewnie chodziło o to ze Reina jest córką Asuncion, tylko moze wyrwane z kontekstu :)

GabiKrk

Dziękuje zapewne tak, dokładnie to była scena w której Nicolas próbował przekonać (jak się okazuje) Asuncion ,że może mu zaufać. Jeszcze raz dziękuje.

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Asuncion jest mamą Reiny? Wlaśnie chciałam o to spytać, bo coś mi mówiło, że to może być jej matka. :D
A możesz powiedzieć coś więcej o tym wątku? Kiedy Reina się dowie, że Asuncion jest jej matką? I dlaczego właściwie ich drogi się rozeszły?

ania705

Generalnie to Reina dowiedziała się o tym na dzień przed ślubem z Victorem, przed wypadkiem, ale po już o tym nie pamięta ;) Niestety nie pamiętam w którym odcinku się dowie, ale chyba to Asuncion jej o tym powie. Ona odeszła od ojca Reiny, bo miała kochanka, a jak on się o tym dowiedział, to już nie pozwolił jej wrócic i wmówił Reinie, że jej matka nie żyje.

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Rozumiem. Bardzo dziękuję. :)

Dobra. To mam jeszcze jedno pytanie. Chodzi o to, kto chce zabić Reinę. Nie chcę wiedzieć wszystkiego, ale zastanawiam się. Kiedy "ktoś" strzelał do Reiny (scena pod prysznicem), założono, że to facet, a przecież wiemy, że to była kobieta. :) Susana też wspominała, że wynajęła zabójcę. Więc mamy już dwie osoby, które chcą zabić Reinę. A jak znam życie, to jeszcze nie koniec ;D
Więc właściwie ilu będzie tych zabójców? xD

ania705

Tak szczerze to nie wiem ;) Cały ten serial jest dosyc zagmatwany i tyle rzeczy się działo, że ja nawet nie jestem pewna czy wszystkie zagadki z początkowych odcinków zostały wyjaśnione xd Jeśli chodzi o Susanę, to ja już chyba pisałam gdzieś, że to był jednorazowy wybryk i to stanowczo nie ona chce zabic Reinę ;) Ale zabójców będzie faktycznie dużo :)

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Rozumiem. Cóż. Faktycznie można się pogubić :)
Tak, tak, wiem, że Susana to tylko taki mały wyskok. Ale wspomniałam o niej, bo zamiar jednak był ;D
Tak podejrzewałam. :) Czym ta dziewczyna sobie tak nagrabiła, że wszyscy chcą ją zabić? ^^
Dzięki wielkie za odpowiedź. :)

ocenił(a) serial na 10
ania705

Mam takie pytanko czy Reina ożeni sie z Nicolasem czy Javierem . Chodzi mi o to czy odzyska pamięc i zrozumie ze Javier to Nicolas ?

ocenił(a) serial na 8
Teaken

Nie odzyska pamięci, ale się pobiora :)

ocenił(a) serial na 10
Suzy_fw

dzieki za odpowiedz , mam pytanko czy Nicolas kiedys nie wytrzyma i powie Reinie wszystko ze to on jest Nicolasem a nie ten frajerek Marino . Ja bym tak nie mogl wytrzymac jak Nicolas i bym chyba powiedzial cala prawde juz podczas pierwszego spotkania po wypadku

ocenił(a) serial na 10
Teaken

już nie długo jej o tym powie

ocenił(a) serial na 10
Teaken

Nie, Reina nie odzyska pamięci. Będzie się dowiadywała różnych rzeczy od różnych osób albo ze swoich pamiętników. Co do ślubu, jeszcze nie obejrzałam wszystkich odcinków, więc nie wiem, czy wezmą ślub. :/ Ale jest taki epizod, w którym mają wziąć ślub, niestety Nicolas nie zjawia się w urzędzie. :(
A o tym, że Javier i Nicolas to ta sama osoba, o ile dobrze pamiętam dowie się od niego samego. To kwestia kilku odcinków. :)

ocenił(a) serial na 10
ania705

Dzieki za odpowiedzi juz nie moge sie doczekac jak jej o tym powie :)

ocenił(a) serial na 10
Teaken

Nie ma sprawy :)

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Też mam pytanie
Był taki moment w jednym odcinku jak macocha Reiny dzwoniła do Delfiny żeby jej powiedzieć że Reine zabrała policja
rozmawiała przy Asuncion i ona wtedy powiedziała do niej coś w stylu że wie oczymś co nawet jej córka Delfina nie wie...o co to chodzi???

ocenił(a) serial na 10
sasanka401

Może chodzić o to że
1.Carmen tez nasłała zabójce(wkrótce zginie w najblizszych odcinkach)i Delfina będzie chciała dokończyc dzieła matki.
2.Carmen schowała jakieś pamiętniki Reiny
3.Asunsion jest matką Reiny(powiedziała jej to przed wypadkiem w którym straciła pamięc)
4.Z tego co czytałam to Javier ożeni się z Estefanią.
5. Juanjo chce zabić Reinę.(jej ojciec podobno zabił jego matkę.A jego matka miała romans z ojcem Estefanii.

ocenił(a) serial na 10
princes125

Ożeni się najpierw z Estefanią a później będzie z Reiną.
Smith powie Javierowi i Reinie że Clara jest córką Javiera.
Reina współpracowała ze Smith zanim straciła pamięć i chcieli dorwać Victora.Reina zabije Victora i ożeni się z Javierem i bedą mieć syna.Estefania w sukni ślubnej się powiesi.Connie będzie z Isidrem.

princes125

Dzięki za odp ;)

sasanka401

Jak na moje to chodziło o to, że Delfina nie jest siostrą Reiny, bo Carmen zdradziła męża (czyli ojca Reiny) z jego bratem. O tym wie Asuncion, więc to raczej o to chodziło.

klaudia1300

Aha dzięki za odp ;)

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Też mi się tak wydaje. :)
Swoją drogą nie spodziewałam się, że wątek Asuncion i rodziny Reiny będzie tak rozbudowany/
Odkąd Klaudia wspomniała o wątku Asuncion to teraz coraz więcej się dzieje ;D

ocenił(a) serial na 10
ania705

a pamieta ktos w ktorym odcinku Nicolas/Javier powie Reinie ze on to Nicolas ? Chodzi mi czy daleko to jest od 30 odcinka mniej wiecej :)

Teaken

Wydaje mi się, że to jest nawet przed 30 odcinkiem, czyli już niedługo ;)

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

dziekuje ,ale ten serial wciaga ze nie jest to do opisania , udalo mi znalezsc strone na ktorej sa wszystkie odcinki tylko ze sa napisy po angielsku to i tak lepiej niz po hiszpansku :) gdyby ktos chcial to prosze pisac

Teaken

Ale uważajcie na te strony, szczególnie z angielskimi napisami, bo tam są odcinki poucinane i ze 140 odcinków robi się tylko 102. Więc generalnie nie radziłabym tam oglądać.

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

okey dzieki za uwage chociaz te co ogladalem to byly poprawne ale juz ogladam razem z telewizja

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Właśnie strasznie obcięli te odcinki z angielskimi napisami. Głupio :(

Teaken

Hej, mogłabyś wysłać (lub naprowadzić mnie :) ) na link z serialem z angielskimi napisami? Byłabym wdzięczna.
Chciałam napisać na priv, ale nie mogę wysłać do Ciebie wiadomości.
Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 10
Teaken

W 24 odcinku konkretnie :)
Będzie tam taka akcja z Reiną i Frankiem. I po tym Reina spanikuje, że zabiła Nicolasa, a Javier przyzna, on jest Nicolasem.

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

czy reina znajdzie reszte pamietników ?

ocenił(a) serial na 9
klaudia1300

Czy to oznacza, że Victor jednak dopnie swego i zmusi ją do seksu?

Fantastyczka

Victor porwie Javiera i będzie go torturował. Pokaże to Reinie i ona chcąc ratować Javiera będzie go 'błagać' żeby się z nią kochał.

ocenił(a) serial na 9
klaudia1300

Odrażające :(
Nie cierpię takich podłych zagrywek :(

ocenił(a) serial na 10
ewelina84

Przeczytałam te spoilery, jestem w szoku. Mam pytanie - dlaczego Reina wyszła za Victora skoro chciała go pogrążyć?

Lineczka_filmweb

Z tego co pamiętam, to Greta ukradła jej dowody, które miała żeby pogrążyć Victora. Gdyby w porę przekazała je policji nie musiałaby za niego wychodzić, a tak wyszłoby na jaw, że pracuje dla policji.

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Cześć Klaudia! To znowu ja. ;D
I znowu mam pytanie.
Jak w ogóle zaczęła się współpraca Reiny z policją? :)
Bo na YouTube nie ma wszystkich odcinków. :(

ania705

Hej, Supremo wiedząc, że Reina jest w związku z Victorem, wrobił ją w przechowywanie diamentów. Ona oczywiście nic nie wiedziała, a on kazał schować jakieś diamenty w jej salonie sukien ślubnych, a potem do niej przyszedł i je tam znalazł. Zaszantażował ją, że jeśli nie zacznie z nimi współpracować, to odpowie za jakiś przemyt tych diamentów czy coś takiego, nie pamiętam dokładnie :)