Langer
powrót do forum 1 sezonu

Czy naprawdę Padebrona zagra Adamczyk?? To jakaś kpina. Gdzie tu wyglądowi ma odzwierciedlać książkowego bohatera. Bardziej pasowałby właśnie Kamil Nożycki zepsuli mi tylko wyobrażenie postaci. Adamski za najlepszych swoich lat nawet by się nie nadawał, bardziej na jakiegoś podstarzałego prokuratora.

mad87

Wygląd akurat nie ma znaczenia, owszem w książkach Paderborn jest muskularny i ma twarz kutra cobaina, ale nie ma to żadnego znaczenia dla fabuły, po prostu wygląda tak bo jakoś musi i wynika z tego jedynie kilka żartów. Jak wszyscy bohaterowie u Mroza w sumie, ich wyglądowi prawie nigdy nie poświęca się zbyt wielkiej uwagi - nigdy nie określono choćby tego jaki kolor włosów ma Chyłka. Nie czepiałbym się więc za bardzo wyglądu, zobaczymy jak Piotr poradzi sobie z odzwierciedleniem charakteru prokuratora, o ile oczywiście scenarzyści wcześniej go nie odwrócą o 180 stopni.

mokolo

Ja mimo wszystko brnę w to żeby chodź w 50% dobierać aktora filmowego do tego książkowego, a nie ujmując Adamczykowi to nawet 1% nie ma podobieństwa. A jest w sumie podobieństwo. Adamczyk tak jak Padeborn jest mężczyzną.

mokolo

Nie zgodzę się z Tobą. Właśnie wygląd , wiek i sprawność fizyczna Paderborna mają ogromne znaczenie dla fabuły. Ma być równorzędnym przeciwnikiem Langera. Również fizycznie. Dwa równorzędne samce Alfa. Dwa drapieżniki równe sobie w starciu. Kilka razy Paderborn dał Langerowi w zęby i odwrotnie. Tatuśkowaty, dużo starszy Pader z brzuszkiem to nie jest fizycznie równy przeciwnik dla Langera. Mógłby zagrać co najwyżej ojca Padera.

mad87

Dobrze że nie wybrali sepleniącego Stramowskiego a nadał by się np Dorociński

mad87

Poza Kuba, według mnie fatalnie dobrali obsadę ale coz juz nakręcili.....

ocenił(a) serial na 4
mad87

Niestety, Adamczyk jest rozczarowaniem w tej roli. Tak jak brak napięcia i chemii między Langerem a Pokorą , która w książce jest przecież magnetyczna!

j_staskiewicz

Jejku tak! Od początku informacji o serialu myśl o Julii mi nie leżała. Adamczyk to w ogóle jakiś żart - Dorociński byłby super, ale ja czytając książkę Paderborna widziałam w typie Warszawskiego. Siarka zawsze w mojej głowie była Popławska. Całe szczęście zachowali Kubę i w sumie tylko dla niego odpaliłam ten serial już dzisiaj.