PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36201}
6,3 9,5 tys. ocen
6,3 10 1 9464
7,0 7 krytyków
Matki, żony i kochanki
powrót do forum serialu Matki, żony i kochanki

Pamiętam TE niedzielne wieczory, miałam z 10 lat, jakieś spotkania rodzinne, wszyscy to oglądali.
MY - Dzieci, po Wieczorynce też. Kwintensencja lat 90-tych. Po 2000 roku jakoś wszystko się zatarło.
Teraz promuje się choćby serial Przyjaciółki - takie współczesne odzwierciedlenie Matek...A te
Przyjaciółki to takie żałosne nawiązanie do Amerykańskiego stylu życia. Czy przecięty polak, polka
tak żyją?? W dodatku na kązdym kroku kryptoreklamy. Nie warto się nad tym rozwodzić. Po prostu
fajnie wrócic do tej melodyjki - "servus heloł..." , i taka ulgaaa...

kalamburka8

Tak, poza "Przyjaciółkami" próbowano jeszcze na zachodnią modłę kilka lat wcześniej z serialem "Klub szalonych dziewic", no i kinowe "Lejdis", schemat cztery przyjaciółki, a ja zawsze mówię że prawdziwe "Przyjaciółki" to były 20 lat temu, prawdziwe kobiety z krwi i kości, ech, aż się łza w oku kręci.
A "Serwus heloł" mam nagrane na kasecie wideo jak śpiewam mając jakieś 4 lata ;)
W zeszłym roku trafiłam na odcinki na chom i YT, no i popłakałam się na czołówce... Prawie 20 lat tego nie widziałam, ale nie wiedziałam że aż tak się wzruszę ;)

ocenił(a) serial na 7
kalamburka8

Ja też Droga Kalamburko, a jestem mężczyzną. :) Całymi rodzinami oglądało się Dynastię, Dr Quinn, Awanturę o Basię, Tajemnicę Sagali czy Matki, Żony i Kochanki. Nie wszystkie seriale były idealne, ale wciągały i większości żyjącym w skromnych warunkach Polakom dawały jakiś powiew wielkiego świata, zaś ich dzieciom raczej dobre wzorce. Do tego dochodziły świetne bajki oraz programy dla dzieci i młodzieży. Dziś z wartościowych zostało tylko Ziarno, a wszystkie bajki zniknęły z ramówki TVP. Znak czasów.