PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747572}

Moja nadzieja

Esperanza mía
2015 - 2016
8,2 1,3 tys. ocen
8,2 10 1 1283
Moja nadzieja
powrót do forum serialu Moja nadzieja
zol_ka

Fajny odcinek :-) Zauważyłam, że serial jest tak skonstruowany, że prócz głównych wątków w każdym odcinku mamy pokazaną jakąś mniejszą historię od początku do końca (np konkurs piosenki, mecz, podrzucony bobasek) i to jest strasznie fajne! Bo nie ma się poczucia, że ogląda się non stop to samo tylko cały czas coś nowego się dzieje.
Bobasek fajny, a jaki grubiutki :D Moja córka to chudzinka i ten wydał mi się taki spaślaczek :D sloneczkO_1 ile lat ma Twój syn? ;-)
No i nareszcie wiadomo, że Tomas nie jest z kamienia i coś już czuje do Espe.

ocenił(a) serial na 7
strawberry_fields_fv

Mój syn ma już 10 lat :-D

A twoja córcia ?

sloneczkO_1

A to już chłop :D Moja dopiero 2 latka. Także mnie wydaje się jakby to było wczoraj jak była niemowlakiem ;-) Nie daje mi przeważnie w spokoju oglądac. Czasami się z nia bawię czy oglądam książeczki i zerkam kątem oka na TV aczkolwiek coraz częściej po prostu nagrywam i oglądam później jak mam wolną chwile ;-) Ok koniec off top :D Ciekawe co będzie teraz, pewnie Tomas będzie starał się trzymac z dala od Espe ...tak przez jeden odc ;P

ocenił(a) serial na 7
strawberry_fields_fv

No tak.
Przy takim maluszku to trzeba mieć oczy wszędzie.

ocenił(a) serial na 10
strawberry_fields_fv

Tomas będzie się starał być z dala od Esperanzy, ale i tak mu to nie wyjdzie :D

ms1819

Ok tylko błagam dziewczyny nie spoilerujcie w tym temacie plizzz :D Ja staram się nie oglądać fragmentów na YT z przyszłych odcinków a Wy mi tu co rusz takie spoilery rzucacie jak o tych dzieciach no błagaaam :D

ocenił(a) serial na 7
strawberry_fields_fv

Ok.
Spoilery w temacie spoilerow.

ocenił(a) serial na 10
strawberry_fields_fv

Dobrze, już nie będę, przepraszam :D

strawberry_fields_fv

Przygotuj się na spoilery. To taka notoryczna wada filmwebowiczów :P Ja jak oglądam coś po polsku i nie chcę czytać spoilerów to rezygnuję z filmweb, bo wiem jak to się kończy :P

ocenił(a) serial na 7
jagodajulia

Ha ha
Pamiętam twoją przygodę z KA.
Margoargo specjalnie dla Ciebie założyła wątek do komentowania a później filmweb go zablokował

sloneczkO_1

Ja też;) To było takie kochane <3 Ale i tak pojawiły się spoilery, więc oglądnęłam w oryginale haha i wciąż oglądam.

ocenił(a) serial na 7
jagodajulia

To fajnie.
Ja juz przestałam oglądać.

sloneczkO_1

A kiedy przestałaś? Ja oglądam, ale dla mnie najlepszy czas to był do 14 odcinka, a później to cały czas Defne mnie denerwowała i żal było mi Omera. Dopiero ostatnio Defne się ogarnęła, ale tylko trochę :P

ocenił(a) serial na 7
jagodajulia

Napisałam Ci wiadomość , żeby tutaj nie zaśmiecać wątku :-D

sloneczkO_1

Dziewczyny orientujecie się czy w wakacje tv4 robi przerwę Mojej nadziei?

ocenił(a) serial na 10
eMka_Martini

Wydaje mi się, ze nie :) Kiedyś pamietam przerywali na wakacje telenowele, teraz juz chyba nie.

eMka_Martini

Nie. W wakacje telki lecą normalnie.

ocenił(a) serial na 7
eMka_Martini

Z tego co wiem leca normalnie.

Dobra jestes.
Juz myslisz o wakacjach a to jeszcze szmat czasu ha ha

sloneczkO_1

Zleci ani się obejrzymy :) milego oglądania;)

ocenił(a) serial na 7
eMka_Martini

Tak .
Czas leci bardzo szybko.

ocenił(a) serial na 10
strawberry_fields_fv

Tak to jest super ze kazdy odcinek ma swoj watek, dzis rekolekcje :)

madzik_867

Hahahahahahaha. Leżałam na podłodze ze śmiechu kiedy Tomas spytał się Espe czy przypadkiem nie połknęła kija :D, widać, że Tomas mocno próbuje unikać Espe no, ale coś mu nie wychodzi ;), albo jak pomógł wszystkim zakonnicą tylko nie jej ;D

ocenił(a) serial na 10
zol_ka

No biedna wypadla z busa prawie ale on nieladnie postepuje, dobrze ze chociaz jej "wyjasnil" dlaczego ja unika. Ze niby rekolekcje, wyciszenie... Tiaaaaaa hehehe ale to akurat typowy facet nie powie Ci prawdy co mysli tylko na okolo :P

Carolinex6x

Zgadzam się ;)

zol_ka

Albo kiedy podczas modlitwy Tomas powiedział że najważniejsza jest Esperanza ;))))))))

ocenił(a) serial na 10
zol_ka

No rozkręca się :D aż Tomas drogę pomylił :D

ocenił(a) serial na 7
zol_ka

To było dobre.
" Najwazniejsza jest Esperanza. Tzn nadzieja.."

Espe ma alergie na Tomasa ha ha

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Udało mu się że Esperanza oznacza nadzieję bo inaczej nie wykręciłby się tak łatwo :D

p_o_n_

Ciekawa jestem co by wymyślił gdyby Espe miała inaczej na imię ;D

ocenił(a) serial na 7
zol_ka

Gdyby została przy swoim imieniu Julia :-D

ocenił(a) serial na 7
p_o_n_

Otóż to :-D

ocenił(a) serial na 10
zol_ka

O jakie zdjecie chodzi? Nie widzialam wielu odcinkow :(

Carolinex6x

Temat zdjęcia rozpoczął się dopiero w tym odc. Chodzi o to, że Genovefa wrzuciła do sieci zdjęcie Tomasa i Espe na rowerze żeby ich pogrążyć.

ocenił(a) serial na 10
zol_ka

Aha dzieki, Przeoczylam ten moment. W domu zawsze cos jest do roboty i niestety nie da sie siedziec na kanapie z popcornem w misce :P

ocenił(a) serial na 10
madzik_867

Aleee fajna końcówka! :D

ocenił(a) serial na 10
sylwiaaa_filmweb

Końcówka najlepsza i ten wzrok Tomasa <3

ms1819

No aż mi się go szkoda zrobiło :)

ocenił(a) serial na 10
zol_ka

I mi też, ale to była piękna scena :)

ocenił(a) serial na 7
ms1819

Wzięło go i to mocno :-D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Dokładnie, a to dopiero 14 odcinek :D

ocenił(a) serial na 7
ms1819

No zapowiada się ciekawie :-D

ms1819

noo naprawdę. Ale jest czad, bo mega widać chemię, nie tak jak w kilku poprzednich telkach - wszystko na siłę. A Tomas ma mega przenikliwy wzrok

ocenił(a) serial na 10
girl_with_tattoo

Dokładnie! Ta chemia tak od nich bije. To można tak dobrze zagrać? Czy oni już może na początku grania w serialu cos ze sobą krecili? Bo teraz z tych fotek w realu widać, ze oni naprawdę są w sobie zakochani :)

ms1819

Z tego, co czytałam to nie od początku. Wg mnie ten związek długo nie potrawa.

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

Niby oficjalnie są razem od listopada, wiec niedługo, ale mam nadzieję, ze im się uda, bo jakoś dla mnie do siebie pasują. Czemu myślisz, ze długo nie potrwa?

ms1819

Oglądałam trochę telek i romanse na planie są notoryczne i nie przypominam sobie, aby jakiś przetrwał...

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

Masz rację w tym, ale są nieliczne pary, gdzie nadal są razem. U Lali i Mariano nie wiadomo jak będzie, skończyli nagrywać w grudniu telke, od listopada sa razem i ich zwiazek nie trwa długo jak na razie. Ale dziś oglądałam jakąś konferencję z Lali z wczoraj i dużo zadawali pytań o ich związek, jak się dogaduje z jego dziećmi czy kiedy ślub. A ona skomentowała, ze to nie jest na razie potrzebne, ze nie myślą o tym ale hipotetycznie jakby jej się oświadczył to by przyjęła jego zaręczyny. Także zobaczymy jak to się im ułoży :)

jagodajulia

dokładnie, podkręcają zainteresowanie serialem :D chyba tylko w Dzikim Sercu nie było info o romansie

ocenił(a) serial na 10
girl_with_tattoo

Podkrecili zainteresowanie pod koniec serialu, bo u nich skończył się w połowie stycznia :)
W Dzikim sercu to były plotki, ze główni bohaterowie się nie lubią.

girl_with_tattoo

Akurat w tamtym czasie Breco była mężatką i przygotowywała się do ślubu kościelnego, więc to pewnie z tego względu.
Przy Lo imperdonable mówiono o jej romansie z Ivanem i romans jednak okazał się prawdą.