PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747572}

Moja nadzieja

Esperanza mía
2015 - 2016
8,2 1,3 tys. ocen
8,2 10 1 1283
Moja nadzieja
powrót do forum serialu Moja nadzieja
ocenił(a) serial na 10
strawberry_fields_fv

Strasznie mi kogoś przypominała w tych blond włosach, ale nie wiem kogo :D Jest jakaś piosenkarka, hmm.. :D nie pamiętam nazwiska :D

ocenił(a) serial na 10
sylwiaaa_filmweb

Zaczynamy nowy odcinek :)

ocenił(a) serial na 7
anahilali93

Ja się trochę spoznilam na początek.
Juz jestem.

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

A jednak jej nie złapali :) i ten egzamin haha :D

ocenił(a) serial na 7
anahilali93

Siostrzyczki palące papierosy.
Oj Espe sprowadza je na złą drogę ha ha

ocenił(a) serial na 10
anahilali93

Tak to ja też bym chciała się uczyć :) Masz ładne usta ;-D

ocenił(a) serial na 10
anahilali93

I te zeby jak perelki hehehe

ocenił(a) serial na 7
Carolinex6x

Ale jej nagadal ,aż jej w pięty poszło.

On się stara , bo bardzo chce , żeby została.

Jak mocno zareagował jak ten ksiądz powiedział , że ma wrócić za parę lat.

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Pewnie chcialby aby byla blisko ale moze tez woli aby zostala ta zakonnica niz go kusila miloscia poza zakonem jako normalna kobieta :P

anahilali93

I dobrze, że jej nagadał :P Czasami Espe przesadza z tym roztrzepaniem i beztroską, ustawił ją do pionu, wjechał jej na ambicję i proszę :D Świetne zakończenie odcinka jak jej po łobuzersku puścił oczko ;-)

ocenił(a) serial na 7
strawberry_fields_fv

Zgadzam się.

Jak jej nagadał to uczyła się całą noc.

Zakończenie fajne.
Podoba mi się ta piosenka ( jak wszystkie zreszta ) :D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Piosenka super, ale oczko tak słodko do niej puścił, dobrze że jej nagadal i wzięła się do nauki, a jaki dumny z niej potem był :)

ocenił(a) serial na 9
anahilali93

Egzamin podejście pierwsze fenomenalny :D Jakbym widziała niektóre moje egzaminy na studiach :D

Ciekawe czy ta nowa siostra w zakonie to coś poważnego czy tylko "jednostkowa przygoda".

Coraz bardziej uwielbiam Nieves, zawsze chętnie pomaga Espe i jeszcze chce Diane na normalną drogę sprowadzić :D

p_o_n_

Uwielbiam sceny na egzaminie. Miny i gesty Esperanzy są obłędne :)))

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

Genialna jest :-D

ocenił(a) serial na 10
madzik_867

Oj, Espe się dzisiaj na początku ozmarzyła :D Haha, fajne to było :D

ocenił(a) serial na 10
sylwiaaa_filmweb

*rozmarzyła :D

ocenił(a) serial na 7
sylwiaaa_filmweb

Fajne marzenie Espe :)

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

"Też chce wyjść za mąż z miłości" haha też dobra akcja :D

ocenił(a) serial na 7
ms1819

Ha ha

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Chyba jestem jedyna ale żal mi Evy. Jeżeli rzeczywiście tak jest jak mówią że zostawił ją Tomas o tak bo mu się nagle umyśliło iść na księdza to soryy... I niby jeszcze rozmawiali o ślubie to to nie był raczej nic nie znaczący związek. Jest z Maximem i napewno go kocha choć nie tak jak Tomasa. Nosz sama nie wiem czemu jej bronie, szkoda mi jej i na jej miejscu to byłabym przede wszystkim wkurzana na niego lekko mówiąc :)

Tak z innej beczki Espe dobra była z tekstem do Tomasa że chciałaby wyjść za mąż z miłości :D

p_o_n_

Widzialyscie uśmiech Tomasa jak rzucila mu sie w objecia :D

ocenił(a) serial na 10
eMka_Martini

Tak, oni są cudowni! <3

ocenił(a) serial na 9
eMka_Martini

taaak :D a ona z tą łopatą na niego :D

ocenił(a) serial na 10
p_o_n_

Ale sa szczęśliwi w swoich objęciach :)

ocenił(a) serial na 7
p_o_n_

Jak się Tomas zmartwil , że Espe "wyleciała" z klasztoru.
Potem się ucieszył , że" tylko" wyjechała a jak dowiedział się gdzie ona jest to w mig do niej poleciał.

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

A ja sobie oglądałam odcinek na internecie siostra przełożona mówi Espe żeby się spakowała a tutaj strona mi wykitowała. Zdrowaśki zaczęłam odprawiać żeby odżyła :D

Po co on tam do niej poleciał tak wogóle. Ja rozumiem że chce mniej z nią przebywać żeby się bardziej nie zauroczyć nią a od razu pognał za nią. Coś ostatnio go krytykuje :D

p_o_n_

Tomas z jednej strony nie chce/nie może z nią przebywać, ale chce aby była blisko...

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

Tak tak wiem :) Ale zawsze go chwalimy więc ja podejmuje się roli troche czasami na niego ponarzekać :)

ocenił(a) serial na 10
p_o_n_

Na tym polega ta walka Tomasa z samym sobą, ze będzie od niej niby uciekał a i tak zawsze będzie w pobliżu i bedzie szukał jej bliskości :)

ocenił(a) serial na 10
ms1819

Ciągnie go do niej strasznie, próbuje się bronić przed uczuciem ale już się po uszy zakochał :)

ocenił(a) serial na 7
anahilali93

Dokładnie.
Wpadł jak śliwka w kompot :-D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Dokładnie :) ciągnie to jak misia do miodu :) wiadomo że coś do niej czuje bo tylko o nią się martwi i troszczy :)

ocenił(a) serial na 10
anahilali93

Już zakochany jest, a to początek serialu :) teraz przed nami to tylko takie akcje jak dziś z przytulaniem, patrzeniem sobie w oczy już z ta miłością i te rozterki Tomasa i walka z samym sobą :) niedługo i Esperanza zatroszczy sie o Tomasa i to będzie jak dla mnie najlepsza scena od początku trwania telki :)

ocenił(a) serial na 7
ms1819

Miało nie byc spoilerów :D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Niedługo, czyli nie wiadomo kiedy konkretnie cos nastąpi :D

ocenił(a) serial na 10
ms1819

Czekam na ich pierwszy pocałunek :)

anahilali93

Nie ty jedna ;)

ocenił(a) serial na 10
anahilali93

Długo trzeba czekać jeszcze, ale się opłaci, bo pierwszy pocałunek i każdy następny będzie cudowny, taki prawdziwy :)

ocenił(a) serial na 10
ms1819

Między nimi jest taka chemia ze jeszcze w żadnej telenoweli takiej nie widziałam,takie prawdziwe to jest :)

ocenił(a) serial na 7
anahilali93

To prawda.

Ja widziałam jeszcze taka chemię w Sezonie na miłość :D

ocenił(a) serial na 10
anahilali93

Mam takie samo zdanie :) w żadnej telce az takiej chemii nie było jak między Lali i Mariano, a teraz te odcinki są jak jeszcze nie byli razem w rzeczywistości, później to już grali całkiem realistycznie jako para :)

ocenił(a) serial na 10
ms1819

No wlasnie zobaczymy co później będzie :) a oni sa ze sobą niby od listopada a już w czerwcu mariano był u lali na koncercie i ona śpiewa dla niego piosenkę Jurame :)

ocenił(a) serial na 10
anahilali93

Pewnie już wcześniej cos między nimi iskrzylo, może już na samym początku, ale ogłosili to dopiero w listopadzie :) rzadko w serialach zdarza się, ze bohaterowie caluja się naprawdę, ale jeśli chodzi o nich to każdy pocałunek wydaje się prawdziwy, to widać :D

p_o_n_

Nie jesteś jedyna. Ja lubię Evę i uważam że wcale nie jest zła. Widać że naprawdę kochała Tomasa

ocenił(a) serial na 9
madzik_867

Piąteczka! ;)

p_o_n_

W ogóle to lubię wszystkie jej sceny z Maximo i jej sposób bycia.

ocenił(a) serial na 10
madzik_867

Też ja lubię, jest pozytywnie zakręcona i z Maximo idealnie się dopełniają nawet pod względem wizualnym mimo, ze on jest niższy :D

ms1819

Właśnie ;)
Widzę że jest tu więcej wielbicielek Evy :D

ocenił(a) serial na 9
madzik_867

No to super, fajnie że nie jestem jedyna :D

A co do Maxa to on w sumie jest niczego sobie ale te jego kolorowe ciuchy mnie załamują czasami :D Przykładowo odcinek w clubie co Espe była za blondynę przebrana. Pokazali od pasa w górę gdzie był cały na czarno, myślę sobie woooooww ale potem jak zobaczyłam spodnie to jedyna myśl: matko kochana kto go ubiera :D